osmifinále - 1. zápasy
10.03.2011 19:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Villarreal CF 2:3

V zajímavém utkání se nakonec radoval Villarreal a výrazným způsobem se tak přiblížil postupu do čtvrtfinále. Leverkusen byl po celý zápas aktivnější, ale nedokázal dotáhnout několik nadějných akcí a v kombinaci s prostupnou obranou neměl v dnešním zápase nárok na úspěch.

Od začátku zápasu se dirigentské taktovky chopili domácí, kontrolovali míč a snažili se co nejdříve ohrozit hostujícího brankáře Lópeze. První příležitost přišla v osmé minutě, Vida odcentroval z pravé strany do pokutového území, tam si mezi stopery naběhl Augusto a ve skluzu se snažil zamířit na zadní tyč, prostor branky ovšem trefit nedokázal.

Další nadějná možnost přišla o pět minut později, Augusto v pádu posunul balón na rozběhnutého Derdiyoka, ten z úhlu vystřelil, López si ale bezproblémů poradil. V 18. minutě předvedl na levé straně parádní akci Derdiyok, skvěle si obhodil Gonzala a když už se blížil do pokutového území, tak za záchranou brzdu zatáhl Musacchia, jenž za svůj zákrok viděl žlutou kartu. K následné standardní situaci se postavil Augusto a skvělou ranou pod břevno prověřil připravenost Lópeze.

Po půlhodině hry předvedl výbornou individuální akci znovu Augusto, s míčem na noze se z levé strany prokličkoval až do pokutového území, zakončit se mu ovšem nepodařilo, na roh odvrátil Gonzalo. O tři minuty později už se domácí hráči radovali, rychlý protiútok potáhl Kadlec po levé straně až na hranici pokutového území, odkuď napřáhl a tvrdou střelou na zadní tyč překonal Lópeze - 1:0. Těsně před koncem prvního poločasu se po chybě domácí obrany dostali do ojedinělé šance i hosté a Rossi akci zakončil do protipohybu Adlera - 1:1.

Do druhé půle udělal domácí trenér Jupp Heynckes změnu, místo Derdiyoka poslal na trávník Stefana Kießlinga. Domácí začali opět hodně aktivně, Sam hlavou prodloužil na Kießlinga, ten následně centroval z pravé strany do vápna, kde na míč jen těsně nedosáhl Rolfes. Poté se dlouhou dobu nic zajímavého nedělo, hrálo se od vápna k vápnu a šance ani na jedné straně nepřicházely.

V 69. minutě nahradil Rossiho Nilmar a hned po svém příchodu se skvěle uvedl. Na pravé straně obelstil Kadlece s Reinartzem a z bezprostřední blízkosti prostřelil Adlera podruhé. Netrvalo to však ani dvě minuty a domácí se znovu dostali do hry. Castro ve vápně obešel Gaspara a nechytatelnou střelou k pravé tyči překonal bezmocného Lópeze - 2:2. Vzápětí centroval z levé strany Kadlec, Kießling ale mířil vysoko nad branku.

O tři minuty později roztočil Bayer v soupeřově pokutovém území pěkný kolotoč, nejprve se do zakončení tlačil Kießling, nakonec celou akci zakončoval nepřesnou střelou Rolfes. Zvýšit tlak v pokutovém území přišel ještě Jörgensen, který nahradil Sama. Leverkusen dál tlačil, nadějná střela Rolfese však byla zablokována. V nastaveném čase nakonec udeřilo na druhé straně, Cazorla poslal skvělou přihrávku na Nilmara, ten přesprintoval obranu Bayeru a přesně zakončil - 2:3.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 2

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip obe muzstva daji gol,over....tip 3:2,2:2

Reagovat
Honda

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

padne 4 a více golů tipuji 2:2 nebo 3:2 a odveta remiiza

Reagovat
Josifek

Reagovat
mickey mouse

Villarreal

Nilmar jak vidno už ve formě

Reagovat
smazaný uživatel

co je s ballackem?

Reagovat
Xavi

Nádhera. A to nehrál Villarreal v plné palbě.

Reagovat
smazaný uživatel

villarrela hoši děku jem

Reagovat
smazaný uživatel

Super hoši . Náš velký sen vyhrát EL se stává čím dál tím reálnějším !! VILLARREAL forever

Reagovat
smazaný uživatel

Odveta bude těžká,ale na druhou stranu z EL Madrigal se 3 body horko těžko vozí!!

pozn: letos to dokázalo jenom LEVANTE (mimochodem s nimi máme velmi dobré vztahy )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele