1/16 finále - odvety
24.02.2011 21:05 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - RSC Anderlecht 2:0

Fotbalisté Ajaxu nechtěli nic podcenit ani v odvetě a nastoupili v téměř kompletní sestavě, o svém postupu definitivně rozhodli již po čtvrthodině hry. Ajax si přivezl a Anderlechtu naprosto luxusní náskok 3:0 a navíc v 16. minutě svítil na tabuli v Amsterdam aréně stav 2:0. A na pět branek se okleštěná sestava bruselského celku opravdu nezmohla. Přes čtyřicet tisíc diváků poté sledovalo, jak už se duel spíše dohrává v přátelském duchu.

Anderlecht tak svou cestu poháry zakončil a nyní se plně může soustředit na boj o titul, kde vyzve o víkendu přímého konkurenta z Genku. Ajax se musí soustředit též na víkendové střetnutí, kde narazí na konkurenční PSV a pokud si chce udržet reálnou naději na ligový primát, tak nesmí prohrát. Ve čtvrtečním klání se postaral o branky domácích tradiční forvard Miralem Sulejmani, jenž vsítil oba góly během pěti minut.

Přitom do první možnosti se probojovali hosté. V 6. minutě se objevil ve vápně Rocha Kanu, nicméně svůj projektil namířil příliš vysoko. Za další čtyři minuty to zkusil Kano znovu hezky z dobrých dvaceti metrů, avšak gólman Maarten Stekelenburg jeho střeu s přehledem kryl. O necelou minutu později se ovšem třepetala síť na druhé straně. Po přihrávce Siema De Jonga zamířil Sulejmani přesně levačkou do pravého dolního rohu - 1:0.

Následně se radoval Sulejmani podruhé, když po pasu Mounira El Hamdaouie prostřelil ranou z vápna všechno před sebou - 2:0. Ajax se snažil navýšit pokusem Lorenza Ebecilia, ten ale nasměroval balón příliš vysoko. Stejný hráč se nacházel v dobré pozici i ve 20. minutě, jenže na poslední chvíli přispěchal s dobrým skluzem obránce Roland Juhasz. Po půl hodině hry se ozval také Anderlecht, když po centru Jana Lecjakse hlavičkoval mimo Matias Suarez.

Ve druhém dějství šancí ubylo a spíše byli vidět Belgičané. Do gólové možnosti se dostávala vycházející hvězda Romelu Lukaku, jeho ránu ale dokázal zablokovat bek Gregory van der Wiel. V samém závěru zkusil navýšit skóre ještě domácí favorit, střelu Ebecilia z osmnácti metrů však dokázal gólman Silvio Proto zlikvidovat. Anderlecht se v osmifinále utká se Spartakem Moskva a čeká ho zřejmě mnohem složitější zkouška.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
PePiG7

1-1 Sulejmani-Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

X....1:1

Reagovat
AjaxFans

Přestřelka nebude 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0 1

Reagovat
smazaný uživatel

pozor, postupil Ajax, nie Anderlecht. So Spartakom Moskva urcite bude hrat holandský tím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele