základní skupiny - skupina L
05.11.2009 21:05 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Austria Vídeň 2:0

Fotbalisté Werderu Brémy zvítězili v ostře sledovaném zápase nad rakouskou Austrií Víděň 2:0 a zajistili si s předstihem postup do další fáze této soutěže. Utkání bylo ale velmi vyrovnané a o výhře Werderu rozhodla až trefa Borowského z 81. minuty, o chvíli později zvýšil na konečných 2:0 Hugo Almeida.

Sedmnáct minut čekali diváci na stadionu v Brémách na první šanci, vytvořil si jí hostující Ačimovič, který zkoušel překonat Wieseho z pravé strany. Podobně byl na tom i domácí Fritz, jenž pro změnu ohrožoval branku Austrie z leva. Ve 26. minutě se předvedl dobrým zákrokem Tim Wiese, Sulimaniho ránu skvěle vyrazil. Ani samotný obránce Per Mertesacker pak nečekal, že se ocitne v tváří v tvář Sáfárovi, s překvapivou šancí naložil prachbídně.

V závěru prvního poločasu si oba celky připsaly po jedné šanci, Leovac se střelou neuspěl a Özilova rána sice měla gólové parametry, nicméně stejně jako Leovacův pokus v brance neskončila.

Austria předváděla v Brémách nebojácný výkon, Schumachrova hlavička šla mimo a na druhé straně vychytal obrovskou šanci Özila brankář Sáfár. Šance se střídali na obou stranách, ale míč v brance ne a ne skončit. Povedlo se to až devět minut před koncem domácímu Werderu, respektive Timu Borowskému, který pře-hlavičkoval Sáfára - 1:0 pro Brémy. Za tři minuty zvýšil po povedené akci Hugo Almeida a celý Wesserstadion mohl začít slavit zisk tří bodů a postup do další fáze.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2 Je to takové malé derby Němci versus Němci v teplákách

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

hotova vec i bez Pizzy a Fringse, 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyz trosku nervicky, 3 body doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele