čtvrtfinále - 1. zápasy
01.04.2010 21:05 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Cardozo dvěma proměněnými penaltami otočil zápas s Liverpoolem

Liverpool se sice ujal v Lisabonu vedení, jenže pak více než hodinu dohrával bez vyloučeného Ryana Babela. Benfice pak ve druhé půli pomohli dvě penalty, které obě proměnil Oscar Cardozo a rozhodl o výhře portugalského mužstva v poměru 2:1.

Manažer Reds Rafa Benítez sice před zápasem prohlásil, že neočekává nějakou zásadnější pozornost domácích u Fernanda Torrese, ale to se šeredně mýlil. Benfica věděla, jak moc nebezpečný španělský forvard je, a tak Torres schytal několik tvrdých ran. Není tak divu, že Torres byl nakonec stažen, nejen kvůli možnému zranění, ale také aby nedostal žlutou kartu, která by ho vyřadila z odvety.

Zpět ale k zápasu, do kterého vstoupil Liverpool optimálně. V deváté minutě fauloval Steven Gerrarda Pereira a hostující kapitán měl u nohy zajímavou standardku. Míč směřující do vápna propadl až k Danielu Aggerovi, který výstavní patičkou otevřel skóre. Naštěstí pro Liverpool měl na začátku upilovanou mušku Oscar Cardozo, nejlepší střelec Benficy. Ten měl sice minimálně tři slibné šance, ale ani jednu neproměnil. Dalším domácím v šanci byl Ramires, ale hlavičkou poslal Di Mariův centr nad branku. Po půlhodině hry pálil nebezpečně právě Di Maria, těsně nad břevno.

Tlak Benficy zesiloval a napětí se dalo na Estadio da Luz krájet. Vše vyvrcholilo po půlhodině hry, kdy ztratil nad hráči kontrolu švédský sudí Eriksson. Luisao nejprve nevybíravě fauloval Torrese, za co klidně mohl vidět okamžitě červenou. To se ale nestalo a domácímu stoperovi pořádně vyčinil Babel, jenž se s ním vzápětí dostal do potyčky a sáhl mu rukou do obličeje. A Eriksson vše posoudil následně, Luisaovi udělil pouze žlutou kartu, zatímco Babelovi rovnou červenou. Protesty celého Liverpoolu byly k ničemu.

Další žlutý kartónek si vysloužil David Luiz po faulu na Torrese, to přišlo ve 37. minutě. Torres si pak myslel, že se soupeři skvěle pomstil, když dorazil Gerrardovu střelu, ale byl v ofsajdu. Těsně před přestávkou inkasoval žlutou kartu také Insúa a v odvětě nenastoupí.

Během prvních čtyřech minut druhého dějství se dvakrát dostal do nadějné šance znovu Cardozo, ale Liverpool odolával. To se změnilo v 59. minutě. Cardozův trestný kop se odrazil od pravé tyče a když dobíhajícího Aimara složil k zemi Insúa, kopala se penalta. A to byla chvíle pro Cardoza, který se konečně prosadil. V 76. minutě měl velkou šanci Torres, ale gólman Cesar další vedení Reds odmítl. Liverpool za neproměněnou šanci krutě zaplatil za dvě minuty, kdy Di Mariův centr zasáhl rukou Carragher a čtvrtý sudí signalizoval penaltu. K ní se znovu postavil Cardozo a ani tentokrát nezaváhal.

Do odvety si tak Benfica veze slibnou výhru 2:1, ačkoliv určitě bude litovat dalších neproměněných šancí.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Máme formu kluci, tak pojďme na ně!!!

YNWA

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčího pověsit za koule do průvanu, co ten tam vyváděl, to bylo něco neskutečnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, to bylo neskutečný.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to bylo za čuráka? Vždyt nadržoval Lisabonu, jasná červená za faul na Torrese a gol Torrese měl platit!!

Reagovat
smazaný uživatel

ikdyž nepřeju liverpoolu tak na torese jasná čk a i ten jeho gol měl platit kuyt se ani náhodou nedotkl míče to je pravda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele