základní skupiny - skupina A
01.10.2009 21:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Legear hrdinou Anderlechtu

Anderlecht stále ještě neprohrál. Vděčit za takovou evropskou bilanci může Jonathanu Legearovi, který bruselské spasil doslova za pět minut dvanáct. Do sítě Ajaxu poslal jeden úspěšný projektil až v 86. minutě.

Třebaže utkání dlouho směřovalo k bezbrankové podobě konečného výsledku, neustále se bylo na co dívat. Na nedostatek práce si nemohl stěžovat hlavně Silvio Proto, golman Anderlechtu. Na toho hned zkraje mířily čtyři střely, z nichž nejnebezpečnější byla ta Suarézova z 12. minuty, ačkoliv nakonec nemířila mezi tři tyče. Belgičané se prvně o slovo přihlásili až po dvaceti minutách díky nevýrazné hlavičce Kanua, takže se režisérské taktovky chopili opět hosté. Jak Enoh, tak Pantelič však branku netrefili. Oba týmy tak putovaly do šaten za nerozhodného stavu.

Všeobecně se očekávalo, že se favorizovaní domácí po přestávce proberou, nicméně nadále to byli spíš Holanďané, kdo usiloval o vstřelení vedoucího gólu. Také van der Wielovi to ale krátce po zahájení druhého dějství nevyšlo. Ajax se tedy dočkal až 18 minut před koncem. Tehdy Rommedahl neohroženě vlétl do centru Aissatiho a v hlavním městě Nizozemska mohli slavit. Ne nadlouho. Ačkoliv jejich naděje na tříbodový zisk ještě přiživilo vyloučení Van Damma, na Legearovu přízemní ránu zprostředka pokutového území byl zkrátka Stekelenburg krátký.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ajaxxxx

Reagovat
afc ajax

1:2 ajax potrebujeme body jak sol

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
AjaxFans

Podme,v UEFE nám to jde.Škoda těch dvou gólovek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele