základní skupiny - skupina C
17.12.2009 19:00 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

Rapid Vídeň - Celtic FC 3:3

Rapid na závěr svého působení v Evropské lize vybojoval čestnou remizu se skotským Celticem. Přes drtivý nástup, během kterého domácí nastříleli hned tři góly v prvních 20 minutách, dokázali hosté ještě do poločasu dílem Fortuneho snížit. Stejný hráč pak v 67. minutě snižoval už na 2:3 a v první minutě nastavení srovnal McGowan. Glasgowský klub tak před svým dnešním soupeřem udržel třetí, nepostupovou, příčku.

Fanoušci na stadionu Ernsta Happela ve Vídni v mrazivém počasí nemuseli na první z gólů čekat dlouho, stačilo 33 sekund. Domácí kapitán Hofmann pod tlakem pasem našel Jelaviće a ten pohotovou střelou překonal Boruce. Šokovaní hosté nemuseli čekat dlouho a dočkali se i druhé branky. Znovu se o to postaral Jelavić, chorvatský striker si naběhl na Salihiův pas a znovu nedal Borucovi nejmenší šanci.

Rakušané ve svém gólovém představení pokračovali, v 19. Jelavić svému útočnému kolegovi gólovou přihrávku oplatil a ani Salihi se nemýlil - 3:0 a Celticu začalo zavánět debaklem. Po třetím gólu se však hosté vzepřeli a čáru přes rozpočet domácím, jež už v kolonce vstřelených gólů vyhlíželi čtyřku, udělal ve 23. minutě Fortune, který umístěnou střelou zavěsil z deseti metrů pod víko.

Hra se rázem vyrovnala a Skoti už netahali za kratší provaz. Ve 25. minutě nebezpečně střílel McGinn, o jeho střelu se ale postaral Hedl. Celtic byl aktivnější, domácí se však nedali zahanbit. 7 minut před přestávkou to zkoušel Kavlak, kromě toho se však až do konce první půle zajímavého událo pramálo a Rapid i po jejím konci vedl 3:1.

Do druhého poločasu vyšli lépe hosté, Rapid zatlačili na vlastní polovinu a útočili na Hedla všemi směry. V 67. minutě za to byli konečně odměněni, když svůj druhý gól přidal Fortune. Na kontaktní gól domácí zareagovali zvýšením aktivity ve středu pole a celkovém vyrovnáním hry. Hosté se přesto nevzdali a v první minutě nastavení jim třetí místo v tabulce vystřelil McGowan.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele