1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2010 21:05 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Řím v Aténách dvakrát vedl, nakonec odjíždí s prázdnou

Infarktový závěr si pro své fanoušky připravil Panathinaikos, který ještě šest minut před koncem prohrával 1:2. Nakonec ale během pěti minut otočil a AS Řím odjíždí z Atén s prázdnou. Přestože dvakrát vedl.

Panathinaikos sice ovládl úvodní pasáž zápasu, ale byli to Římané, kdo se mohl ve 13. minutě ujmout vedení. Ve střelecké formě hrající John Arne Riise vypálil z dobrých třiceti metrů tvrdou ránu, která sice překonala gólmana Tzorvase, ale nakonec skončila na brankové konstrukci. Domácí museli na svou první šanci čekat téměř půlhodinu. Štěstí z dálky pokoušel Sotiris Ninis, Julio Sergio ale kryl.

Ofenzivní snažení se Giallorossi vyplatilo ve 29. minutě, Baptista připravil míč a Mirko Vučinič přesnou ranou pravačkou otevíral skóre. Za deset minut postihla hosty špatná zpráva, zraněného brankáře Julia Sergia vystřídal Doni. Nechybělo mnoho, aby se šlo do šaten za nerozhodného stavu, Djibril Cisse ale nakonec nabídky Leta nevyužil a hlavičku poslal těsně vedle.

Krátce po změně stran naopak mohli jít už do dvoubrankového vedení Vlci, ale Tzorvas byl proti Mottově střele připraven. A vzápětí bylo srovnáno, po Cisseho pasu prostřelil Doniho Salpingidis. Když v 81. minutě proměňoval pokutový kop David Pizarro, hosté už asi počítali s tím, že odjedou se třemi body. Jenže aténští se nevzdali, na závěrečné minuty zažehli motory a o tři minuty později srovnali. Římané nedokázali odvrátit rohový kop a střídající Christodoulopoulos udeřil. A aby toho nebylo málo, minutu před koncem řádné hrací doby obrat dokonal Djibril Cissé, před kterým kouč Ranieri své svěřence varoval. Do Itálie tak pojede s lepší pozicí Panathinaikos, ale hra o postup je zcela otevřená.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no nebude to lehke ale AS to da tak 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak teraz mame skvelu formu uz 20 zapasov bez prehry v rade a dnes pohodlne s uplnym prehladom vitazstvo nad palermom 4:1 FORZA ROMA tip: 0:2 :D goly: Totti a Risse... FORZA GIALLOROSSI

Reagovat
Francesco Totti AS

měli bysme vyhrat.....nevite na kterem kanalu to pojede?

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Totti nie je na supiske...kvoli chripke..ale aj tak musime ...

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Djibril Cissé ukáže co umí, je to borec, škoda že už neni v Marseille Nebude to lehký proti AS, mají užasnou formu, ale věřim Panathinaikos (2:1)

Reagovat
smazaný uživatel

Filip zas nebude hrát

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

Burdisso Pana vyhrál zaslouženě, odveta bude zajímavá....

Reagovat
smazaný uživatel

doma uhrame minimalne jednogolove vitazstvo, postup rimu urcite neujde roma roma roma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele