základní skupiny - skupina B
17.09.2009 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Valencia CF 1:1

Lille ve svém prvním zápase v základní skupině Evropské ligy určitě potěšilo své fanoušky, když na vlastním stadionu dokázalo uhrát remízu s favorizovanou Valencií. Hosty dostal do vedení v 78. minutě Juan Mata, na 1:1 však o pár minut později srovnal Gervinho.

První poločas byl z obou stran hodně opatrný, když však přišla ofenzivní akce, byla vidět útočná síla Valencie. Trenér Unai Emery překvapil se sestavou, ve které chyběly opory Juan Mata a David Villa, šanci naopak od začátku dostali Miku a Nikola Žigič. Právě vysoký srbský útočník byl pro obranu Lille velkou hrozbou a často využíval své postavy.

Žigič se do útočné akce zapojil už v prvních deseti minutách a jeho nepříjemnou střelu musel vyrážet bývalý gólman Valencie Butelle, který pak měl štěstí při Joaquinově střele do břevna. Na druhé straně se do menších příležitostí dostali Vittek, Hazard a Dumont, nenaložili však s nimi nejlépe. Vittekovu střelu tečoval Mathieu a Cesar Sanchez si míč pohlídal, také Hazard španělského brankáře neprostřelil a Dumont mířil z volného kopu mimo bránu.

Lille se po půlhodině hry téměř radovalo z branky, když si Navarro pod tlakem Dumonta vstřelil vlastní gól, rozhodčí však odpískal faul. Domácí v první půli ve svých šancích selhali, ve druhém poločase ale pokračovali v aktivní hře.

V 65. minutě však domácím příznivcům zatrnulo, když špatně odhlavičkoval míč jeden z obránců, Žigič ovšem na míč nedosáhl. Po přibližně deseti minutách Valencie konečně ukázala svoji ofenzivní sílu, Juan Mata po dvou minutách na hřišti převzal míč a přesnou střelou nedal gólmanovi Lille šanci. Lille muselo otevřít hru, což se tentokrát vyplatilo. Čtyři minuty před koncem zápasu prostřelil Sancheze nováček na hřišti, Gervinho.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasná 2, 0:2 VALENCIA CF!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Valencia je momentálně v top formě...domácím bude hodně chybět Túlio de Melo...2 góly dá Villa, 1 Silva

Reagovat
smazaný uživatel

kdybys aspon trosku cetl tak zjistis ze Silva ma dovolenku jinak muj tip 1-4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
Tomtaf

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

lille gola dá ale nevyhraje 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tež si myslím,1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Mám vsazeno 02, to že Valencia nedopustí prohru je téměř jistá věc.

Reagovat
stas87

dogy zaberu a bude remiza vale chybaju hraci pri troche stastia mozeme vyhrat!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 - Villa hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele