osmifinále - 1. zápasy
11.03.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille bylo lepší, Liverpool odjíždí s prázdnou

Liverpool nezvládl další utkání. Po ligové prohře s Wiganem přišla další těsná prohra, tentokrát ale v evropských pohárech. Reds podlehli ve Francii Lille 0:1, když doplatili na svou přílišnou agresivitu. Jedinou branku, o to ale krásnější, vstřelil pět minut před koncem Hazard.

Lille se pustilo hned zkraje zápasu do útočení. Někteří diváci si snad ještě ani nestihli najít svou sedačku, když Yohan Cabaye v první minutě donutil Reinu k prvnímu zákroku. Bohužel to bylo na dlouhou dobu všechno, následujících dvacet minut se hrálo především ve znamení nepříliš přesně zahrávaných přímých kopů a další ohrožení jedné z branek přišlo až okolo poloviny první půle.

Po faulu Torrese na pronikajícího Balmonta dostali domácí další výhodu standardní situace. S kopem Obraniaka ale neměl Reina příliš potíží. První světlejší moment dosud odmlčeného Liverpoolu přišel až ve 26. minutě. Pokus Ryana Babela ale bez větších problémů lapil Landreau. Ve mnohem lepší pozici se ale objevil šutér Lille - Pierre-Alain Frau. Ten z blízka ale pouze o pár centimetrů minul břevno. Na podobnou smůlu mohl o pár okamžiků později bědovat i Steven Gerrard, jenž zamířil prakticky do stejných míst jako Frau.

Gerrard se k míči postavil i podruhé. Ve 40. minutě zahrával přímý kop, nicméně na Landreaua v brance Lille si nepřišel. Zkušený brankář se nenechal jedovatou ránou rozhodit. Brankář OSC se zaskvěl i o pár okamžiků později, kdy s přehledem zlikvidoval ránu Torrese. Konec poločasu se ale nesl spíše ve znaku domácích. Nebezpečně pálil Hazard, ze standardní situace zase střílel Cabaye. Nicméně do šaten se šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Start druhé půle byl daleko pomalejší než té první. Po několika standardních situacích (po šedesáti minutách měl na svém kontě Liverpool již 14 faulů) se ke střele v 60. minutě dostal jako první aktivní Babel. Nicméně Landreau pokračoval v jistém výkonu. O pět minut později se ke střele opět dostal snaživý Cabaye, nicméně Reina jeho pokus vytáhl na roh. Z toho již domácí nic nevytěžili.

Dvacet minut před koncem zápasu se zjevil před pokutovým územím opět Cabaye, nicméně přestože nebyl pořádně bráněn, nedokázal míč vměstnat mezi tři tyče. Přesto byl mladý záložník nakonec vystřídán, na hřišti ho nahradil Dumont - a ten se dal svým předchůdcem nejspíš inspirovat. Po pár minutách na hřišti již provětral rukavice Reiny.

A domácí se nakonec dočkali. Liverpool byl potrestán za své neustávající fauly - domácí z jednoho přímého kopu udeřili. V 85. minutě se k míči postavil Eden Hazard a z pořádné dálky vymetl přesně horní růžek soupeřovy branky. Reina byl tentokrát bez šance - 1:0. A domácí byli v pořádné ráži. Střídající Aubameyang natrefil o pár sekund později tyčku!

A kromě několika náhodných střel z kopaček liverpoolských se již nic nestalo. Anglický klub tak nemá před odvetou tu nejlepší výchozí pozici.

Autor: Anna-Marie Kroupová

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

po tom, co předvedli ve Wiganu? 2:0 /2:1 Lille

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 nebo 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Kuyt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele