1/16 finále - 1. zápasy
18.02.2010 21:05 CET
1 : 3
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

FC Kodaň - Olympique Marseille 1:3

Velmi zajímavý průběh měl závěr utkání mezi Kodaní a Marseille. Hosté se dvacet minut před koncem zápasu ujali vedení, domácí však dokázali za několik chvil z penalty vyrovnat. Francouzi ale v 84. minutě strhli vedení na svou stranu a šedesát vteřin před koncem přidali i třetí branku, která jim zajistila velmi dobrou výchozí pozici do odvety.

První šanci zápasu měli už ve třetí minutě domácí, ale Vingaardova slabá střela brankáře Marseille Mandandu příliš nevystrašila. O několik chvil později o sobě dali vědět i hosté, konkrétně Taiwo, avšak s jeho střelou si věděl rady domácí gólman Wiland. Další zajímavé příležitosti už ale první poločas nepřinesl a diváci si tak na čtyři góly musely počkat až do druhého dějství.

Nejprve ale po hodině hry zahrozil kodaňský Gronkjaer, u jehož střely z bezprostřední blízkosti se gólman Marseille pořádně zapotil. Góly začaly padat až v poslední dvacetiminutovce. V 72. minutě se do pokutového území domácích dostal Niang a křižnou střelou poslal Francouze do vedení. Odpověď domácích však na sebe nenechala dlouho čekat. Střelec první branky zahrál v pokutovém území rukou a sudí nařídil penaltu. K ní se postavil Gronkjaer a vrátil Dány do hry.

Poslední slovo však měli fotbalisté ze země galského kohouta. V 84. minutě předvedl fantastickou individuální akci Ben Arfa. Nejprve se povedenou kličkou zbavil českého obránce Pospěcha a z nulového úhlu dopravil míč do sítě - 1:2.

To však nebylo ze strany Marseille vše. Minutu před koncem hrací doby mohli diváci vidět hned dva vršovické dloubáky za sebou. Tím prvním uvolnil Lucho González střídajícího Kaborého, jenž stejným způsobem přehodil vybíhajícího gólmana Kodaně Wilanda.

Marseille si tak veze domů více než slibný dvougólový náskok a před odvetou, která je na programu za týden, je jasným kandidátem na postup.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele