základní skupiny - skupina E
17.09.2009 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Basilej fantasticky porazila AS Řím 2:0

Neuvěřitelné. I tak by se dal nazvat výsledek mezi Basilejí a AS Řím. Italský fotbalový velikán překvapivě ztratil na švýcarském trávníku všechny body a s postupem do vyřazovacích fází Evropské ligy se musí přestat počítat jako s jistotou.

Basilej navíc rozhodně není ve své nejlepší formě. Ve švýcarské lize je až na sedmém místě, z devíti zápasů získala pouze dvanáct bodů. Krize AS Řím ale bude pravděpodobně ještě o něco hlubší. V minulém kole sice tým okolo Francesca Tottiho poprvé v lize vyhrál, nyní ale dal další důkaz o tom, že římský celek ustupuje z italského, a možná i světového, výsluní.

Již v páté minutě se ve velmi nadějné pozici objevil Ménez. Ten ještě zkoušel z levé strany oslovit Júlia Baptistu, brazilský ofenzivní záložník ale na rychlou křižnou přihrávku nedosáhl. Po jedenácti minutách domácí hostům ukázali, jak se střílejí branky. Carlitos dostal přihrávku před pokutové území a úžasnou střelou do šibenice poslal svůj tým do vedení. Flavio Roma neměl proti dělovce šanci zasáhnout - 1:0.

O něco podobného se pokoušel o dvě minuty později i kapitán hostů - Francesco Totti. Jeho pokus ale dopadl daleko hůře než ten Carlitosův, míč s lehkostí polapil Costanzo. O mnoho blíže měl brzy 33letý Ital gólu v 17. minutě. Ménez zařídil přímý kop, k tomu se postavil Totti a svojí dělovkou rozřinčel břevno nad Costanzovou brankou. Od této chvíle se domácí již prakticky nedostávali do žádných šancí - hra byla prakticky pouze pod kontrolou AS Řím. Ve dvacáté druhé minutě přišla další nebezpečná standardka AS. Pizzaro našel na levé straně Riiseho. Ten přihrál Taddeiovi, který kolmicí našel Burdissa. Jeho hlavička ale mířila nad branku. Další šance spadla do klína Ménezovi. Aktivní francouzský záložník ale také přesně nezamířil.

Ke konci zápasu se opět připomněli zakřiknutí domácí. Streller předskočil Mottu a jeho rána už už směřovala do brány, s vynikajícím zákrokem se ale vytasil Júlio Sergio. První půle tak skončila šťastněji pro domácí - 1:0. Začátek druhé půle byl o dost pomalejší než ten první. První vážnější šance přišla až v 57. minutě a opět u toho byla ikona římského klubu Totti. Jeho volný kop z poměrně velikého úhlu ale zneškodnil jistým zákrokem Costanzo.

V 71. minutě se připomněl Marco Streller, jedna z největších hvězd domácích. Ten si před pokutovým územím nechal míč skočit a half-volejem napálil ... břevno, tentokrát za zády Júlia Sergia. Běží 86. minuta a hráči hostů již působí odevzdaným dojmem. To vycítil i Frederico Almerares. Hráč, který přišel na hřiště teprve před minutou, se ještě na své polovině ujímá míče a běží a běží a běží. Až vlastně oběhne všechny obránce AS Řím. S brankářem si také nedělá problémy, nasadí jednoduchou kličku a následným dotekem s míčem posílá fanoušky Basileje do extáze.

Autor: Anna-Marie Kroupová / fcb.ch

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 AS ROMA!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Basilej nejsou Košice hoši

Reagovat
smazaný uživatel

právě že něco na takovej způsob jsou no 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

:

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Potupným spôsobom vstúpil do európskeho pohára číslo dva taliansky veľkoklub AS Rím, Tottiho "vlčia svorka" zavýjala v Bazileji slabo a prehrala s tamojším FC 0:2. a sme zase v realite....je to s nami zle...a teraz tazky zapas s fiorentinou....no myslim ze prehrame....lebo nehrame dobre...neviem dobre zakoncit...asi sme si vsetko vystrielali proti Gentu ci kosiciam.....zase to ide ttym istym smerom ako myn.rok ...presne v LM prehra ale skoncili sme prvy...ale teraz aj ked skoncime prvy tak v lige to nie je bohvieco....treba zmenu vedenia nic ine.... este ak ten Totti odide nahodou tak pojdu potom vsetci ..... a budeme podpriemerny druholigovi klub ktory bude vlastnit "pani Sensiova" kua uz nech dostane rozum a preda ten klub.....FORZA ROMA

Reagovat
smazaný uživatel

Flavio Roma neměl proti dělovce šanci zasáhnout - 1:0.

Tady někdo fetuje?

Reagovat
M11

trapas AS

Reagovat
Devil

AS je v riti!

Reagovat
smazaný uživatel

Ciao ragazzi, myslím že ASR se s tím důstojně poperou! Jen jim nevyšel zápas:( a to není konec ligy,takže věřím ve vitězství v dalším zápase!!! Siamo Pronti, Forza AS Roma. Ciao

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele