základní skupiny - skupina A
05.11.2009 19:00 CET
0 : 2
(0:2)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Ajax potopil devět mužů záhřebských

Hodně snadné to dnes měl Ajax. Rozhodčí vyloučil hned dva borce z řad Dinama, takže si hoši z hlavního města Nizozemska hladce dokráčeli pro vítězství 2:0. Pro Záhřeb to byla opravdu trpká noc - nejenže domácí hráli před prázdnými tribunami, ale ještě i za přispění bodového odpočtu definitivně přišli o šanci postoupit.

Hosté ani nepotřebovali přesilovku, aby se ujali vedení. Stalo se tak už po čtrnácti minutách, kdy Emanuelsonův brilantní centr ze standardní situace doklepl za Butinova záda Pantelič. Ten krátce před gólovou akcí neuspěl, teď si však vše vrchovatě vynahradil. Původci dalších zajímavých momentů na Maksimiru byli výhradně domácí fotbalisté. Ty přízemní ranou reprezentoval nejdříve Sivonjič a posléze to byl Sammir, kdo si na Stekelenburgovi vynutil decentní zákrok.

Ajaxu k nějakým těm šancím dopomohla šňůra rohových kopů, z níž vzešly zajímavé pokusy Alderweirelda s Vertonghenem. Ještě hůře bylo záhřebským deset minut před přestávkou, kdy se loket v Suarezově obličeji stal osudným Cufremu. S úderem 45. minuty pak přišel okamžitý trest - oběť rudého faulu přesně našla hlavu De Zeeuwa a bylo hotovo.

Druhý poločas už byl přeci jen chudší na větší gólové příležitosti. Po hodině hry se akorát mezi střeleckou společnost snažil protlačit Suarez, proti však byl pohotový Butina. Za tvrdý zákrok na De Zeeuwa pak uviděl druhou žlutou kartu Calello a celé Dinamo mohlo děkovat jen svému brankáři za to, že neprohráli vyšším rozdílem. Někdejší golman belgických Brugg totiž v závěru zasahoval hned dvakrát proti střídajícímu Donaldovi a jednou proti Panteličovi.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ajax je v laufu je jedno kde hraje 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

na Ajax je kurs 2.10 velmi prekvapive..doufdam ze jasna 2

Reagovat
afc ajax

treba pripísať body 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

joo Ajaxu se mmtálně daří, Dinamo v poslední době nic extra, navíc bez diváků, tákže snad 2!! aale aby to nebyla remka 0:0 a fotbalová nuda když tam nebudou fanoušci

Reagovat
smazaný uživatel

tak tam budou aspon ty Ajaxu davam 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 nebo 0:0 Dinamo bude chtít uhrát body

Reagovat
smazaný uživatel

DINAMOOOOOOOOOOO ZÁÁÁÁÁGREB BBB DO NICH

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamu budu chybat ...Biščan, Carlos, Lončarič a najma Badelj a ostrostrelec Mandžukič, a preto Ajax vyhra ... 1:3

Reagovat
afc ajax

parááda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele