základní skupiny - skupina C
02.12.2009 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Hapoel Tel-Aviv 2:0

Navzdory prvnímu vítězství Celticu ve skupině C Evropské ligy se skotský celek s evropskými poháry loučí. Ani výhra 2:0 nad Hapoelem Tel-Aviv nestačila k postupu do další fáze soutěže.

Celtic vstoupil do utkání velice aktivně, už po pěti minutách se k nebezpečné střele dostal McDonald. Po osmnácti minutách hry založil akci McGeady, nacentroval do pokutového území McDonaldovi, jehož rychlou střelu ale gólman Enyeama lapil. Hosté se k první šanci dostali o pár minut později, Shechterův pokus ale skončil pouze na Zaluskově boční síti. Celtic přežil nebezpečnou situaci a hned z další akce se ujal vedení. Tvůrcem akce byl znovu McGeady, který poslal balón Samarasovi a řecký útočník už jen nasměroval míč do brány, 1:0.

Sám McGeady ale o chvíli později další příležitost ke střelení branky zahodil, když místo přihrávky lépe postaveným spoluhráčům zvolil střelu do rukavic gólmana Enyeamy. Velké problémy nadělal Hapoelu volný kop Robsona a střela Samarase, která zasáhla vzdálenější tyč brány. Kouč izraelského týmu byl velice nespokojen s herním projevem svého týmu a proto o přestávce udělal hned dvě změny.

Trenér Gutman zvolil také útočnější styl hry, se kterým má Hapoel úspěchy a nová taktika hned přinášela ovoce. Shechter se odhodlal ke střele zdálky a jeho pokus musel Zaluska vyrazit na roh. Hráči Celticu nevěděli o stavu utkání Hamburku s Rapidem Vídeň, které se pro ně nevyvíjelo dobře, přesto byl brzy faulován Fortune a z následného volného kopu zajistit Celticu vedení 2:0 Robson. Poté měl práci i Zaluska, který musel chytat střelu Shechtera a hlavičku Laly. Blízko gólu byl Fortune, jehož střelu chytil Enyeama, ani jeho branka by ale k postupu Celticu nestačila.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

glasgowskym muzstvam to v poharoch tohto roku doma ide..tip X2

Reagovat
smazaný uživatel

To je vončo milá tončo. Tak kucí nám zabrali a teď zkusit ještě zázrak venku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele