základní skupiny - skupina A
17.12.2009 19:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

AFC Ajax - RSC Anderlecht 1:3

Anderlecht si pohrál s Ajaxem a uštědřil mu tvrdý políček, když ho na jeho vlastním stadionu zostudil třemi góly během úvodního dějství. Přestože se Ajax ve druhém poločase vzmohl, na více než jeden gól z kopačky Emanuelsona to nestačilo.

Belgický klub tak ve velkém stylu dokráčel k vítězství ve skupině, které mu zajistila právě tato vysoká výhra. Do Amsterodamské arény přijel zaměstnavatel českých legionářů v čele se stabilně hrajícím Ondřejem Mazuchem s vidinou, že i remízový výsledek ho posune do další fáze Evropské ligy.

První příležitost zápasu měl na své kopačce domácí Marko Pantelić, který svou střelou řádně protáhl Porta v brance hostí. Stejně tak jako v mnoha jiných případech tak opět zaúřadovalo tolik neoblíbené pořekadlo "nedáš - dostaneš”. O chvíli později, konkrétně ve třinácté minutě totiž z levého křídla odcentroval Mbark Boussoufa a jeho centr se pyšnil takovými parametry, že hlavičkující Romelu Lukaku nemohl pohrdnout první nabídkou k zápisu do listiny střelců - 0:1.

A zmíněný útočník nepohrdnul ani dalším krásný centrem skrz šestnáctku. Ve dvaadvacáté minutě se dokázal protlačit k dalšímu pokusu hlavou a nešťastný Stekelenburg mohl lovit míč ze své sítě podruhé.

Těsně před poločasovým hvizdem se pak dostal ke střele aktivní Boussouf a tvrdou pumelicí ze třiceti metrů zle postrašil domácí diváky. Litovat neproměněné šance však hosté příliš dlouho litovat nemuseli. Ještě do poločasu totiž navýšili skóre potřetí!

Ve 44. minutě Legear přesnou střelou do pravého rohu branky rozvlnil síť potřetí a bylo vymalováno. Krásný moment a českou stopu v utkání zanechal již zmíněný Ondřej Mazuch, který svou hlavičkou po standartní situaci donutil Stekelenburga k výstavnímu zákroku.

Nizozemci se do hry dostali až ve druhém poločase, když ožili především po příchodu Rommedahla. I díky jeho přičinění dokázal po pětasedmdesáti minutách snížit na rozdíl dvou branek Emanuelson. Amsterodam však už více nestihl a po tvrdém domácím direktu tak postupuje do další fáze Evropské ligy "až” ze druhého místa.

Autor: Filip Horký / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

obávám se že anderlecht si to v minulém kole hodně zkomplikoval a Dinamo nyní postoupí na jeho úkor jelikož vyhraje s Temešvárem a AFC Ajax doma body nepustí, tip: 3:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
Paddy

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lukaku je obrovský Talent !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele