osmifinále - odvety
19.03.2009 20:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Galatasaray SK - Hamburger SV 2:3

Hamburg vstal v Istanbulu z mrtvých a zaslouženě postoupil do čtvrtfinále Poháru UEFA. Domácí Galatasaray vedl za vydatného přispění Milana Baroše 2:0, a s ohledem na remízu 1:1 z prvního utkání to vypadalo na jasnou záležitost. HSV se ale nevzdalo a nakonec zvítězilo 3:2.

Hosté potřebovali na Sali Ami Yen vstřelit branku a podle toho také vypadal úvod utkání z jejich strany - byli aktivnější a vypracovali si také pár příležitostí. Tu největší z nich měl v 9. minutě Olić, který se po centru Pitroipy dostal k hlavičce, míč ale konečky prstů vyrazil pozorný De Sanctis.

Domácí se rozjížděli pomalu, zhruba po půlhodině hry ale již měli hru ve své režii. Na pravé straně zlobil hlavně Sabri, jehož dvě střely z úhlu ale šly nad. Celkem dosti aktivní byl Milan Baroš, který také stál za úvodní brankou utkání. Český reprezentant si ve 41. minutě evidentně šel pro penaltu a po nepříliš chytrém Boatengově zákroku jí také dostal. Minutu nato pokutový kop bezpečně proměnil Kewell a zajistil Galatasarayi poločasové vedení.

Jak skončila první půle, tak začala také ta druhá. Ve 48. minutě totiž předvedli domácí parádní kombinaci, na jejímž konci posunul Arda míč Barošovi a ten se sám před Rostem zachoval chladnokrevně - dloubákem ho přehodil. V tu chvíli to s hosty vypadalo bledě, Baroš chvíli nato ještě tečoval Lincolnovu střelu vedle, domácí fans tak jako tak již téměř slavili postup.

Trvalo však jen do 60. minuty, než jim stichlo. V 57. minutě se totiž Pitroipa prosadil po levé straně a nahrál Guerrerovi, jenž svižnou střelou zpoza vápna překvapil De Sanctise. Tři minuty nato pak vyrovnal stejný hráč, tentokrát stačil na zkoprnělou domácí obranu téměř sám, když se prokličkoval až do střelecké pozice a následně uklidil míč pod břevno.

Domácí tým byl absolutně mimo, nedokázal nic kloudného vymyslet, naopak kontry HSV neustále zaváněly třetí brankou. V 82. minutě byl blízko rozhodnutí Jarolím, který vyškolil Özbeka, jenže placírkou nastřelil jen tyč. Na druhé straně se do šance dostal Baroš, z úhlu ale Rosta nepřekonal. Branka na 3:2 tak přišla až v 90. minutě a to na straně hostí. Jansen vysunul vpřed Oliće, který přeloboval vybíhajícího De Sanctise a bylo hotovo. HSV ještě mohlo dát čtvrtou branku, což se mu sice nezdařilo, přesto musí v týmu od Labe být spokojenost.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (11)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (doufám že se trefí Bary )

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

over(Baros, Olic... )

Reagovat
Lorcan

postoupí Galatasaray

Reagovat
Gazza.8

nevite jestli to nekde davaji?

Reagovat
smazaný uživatel

hambutg postoupi ikdyz bych tam asi radsi videl galatasaray

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš hraje dobře... ikdyž u té pencle jsem si nejdříve myslel, že ji nasimuloval, ale z pohledu ze zadu to vypadalo, že ho obránce opravdu sjel...

Reagovat
smazaný uživatel

MILAN BAROŠ GOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to že HSV ještě vyrovná jsem nečekal...

Reagovat
Gazza.8

fuha tak to bylo divoky teda...skoda no radsi bych tam videl galatasaray

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele