1/16 finále - odvety
26.02.2009 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - ACF Fiorentina 1:1

Dlouho to v Amsterdamu vypadalo na prodloužení, když Fiorentina v Amsterdam Areně vedla po brance Gilardina 1:0. Domácímu Ajaxu ale nakonec postup tři minuty před koncem vystřelil střídající Leonardo.

Italská Fiorentina do utkání vstoupila útočně. Ostatně, co jiné jí také po prvním prohraném zápase (0:1) zbývalo. Adrian Mutu byl zastaven brankářem Vermeerem, stejně tak o chvilku později Franco Semioli. V sedmé minutě byl blízko brance Ajax, kdy obranou Fialek prošel Luis Suarez, ale brankář Frey ho v pohodě zneškodnil. Před brankou domácích po skvělém centru z pravé strany opět hrozil Mutu, ale jeho hlavička šla mimo branku. Hosté byli jasně lepším celkem, když hře po většinu času dominovali, ale kýžená branka stále nepřicházela. Všechny pokusy chytal brankář Vermeer.

Tempo utkání po půlhodině hry lehce upadlo a další šance přišla až tři minuty před přestávkou. Z pravé strany málem zaskočil domácí borce Franco Semioli, jenomže na poslední chvíli zasáhl Van der Wiel.

Útočné snažení Violy pokračovalo i po přestávce, ale ani stoperovi Gamberinimu se nepodařilo protlačit míč do branky. Nakonec se mohl ujmout vedení Ajax, jenž zahrával skrze Suareze slibný trestný kop, ale svou extratřídu předvedl gólman Frey, jenž si s jeho střelou poradil. Vytoužená branka Fiorentiny ale nakonec přeci jenom přišla, po hodině hry. Gilardino si vyměnil míč s Mutuem, jenž mu skvělým pasem připravil dobrou střeleckou pozici a bývalý útočník AC Milán si nebral servítky a otevřel skóre. Čtvrthodiny před koncem unikl červené kartě Mutu, jemuž se hlavní sudí neodhodlal dát druhou žlutou kartu po ošklivém faulu na Oleguera.

Ajax v útoku jen stěží něco vymýšlel a vše pomalu směřovalo k prodloužení. Jenomže tři minuty před koncem se chopil míče střídající Leonardo, obešel několik protihráčů a z hranice vápna vyrovnal. Za stavu 1:1 postupoval Ajax a jen druhá branka by posunovala dále Fiorentinu. Ta měla ještě díky Kroldrupovi velkou šanci, ale dánský obránce v rozhodující fázi zklamal. Dál tedy jde Ajax Amsterdam.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fiorentina vyhraje 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

plichta , 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 fialky!

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax!!! postuuup!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele