1/16 finále - 1. zápasy
19.02.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AFC Ajax 0:1

V prvním vyřazovacím kole poháru UEFA sehrála domácí Fiorentina zatím nejsmolnější zápas v letošních evropských pohárech proti Ajaxu Amsterdam. Hosté z Nizozemska vyhráli díky brance Kennedyho Bakirciogla ze 60. minuty 0:1 a vytvořili si tak vynikající pozici do odvety.

Od samého začátku utkání se více snažili domácí a zasypávali branku Ajaxu střelbou skoro z každé pozice. První vážnější příležitost přišla v 9. minutě utkání. Domácí Luciano Zauri po přihrávce od Mutua napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho střelu stěží zlikvidoval gólman Ajaxu Stekelenburg. Další střely Mutua a Mela z druhé desetiminutovky opět vynikajícími zákroky zlikvidoval Stelekelenburg.

Ve 23. minutě poprvé zahrozili hosté. Po rohovém kopu se k odraženému balónu dostal Bakircioglu a poslal přízemní dělovku těsně vedle levé tyče Freyovi brány. Na druhé straně o pár minut později nebezpečně pálil z volného přímého kopu Ricardo Montolivo. Stekelenburg byl opět na místě. Největší šance prvního poločasu přišla v samém závěru. Po centru Manuela Pasquala hlavičkoval do poloodkryté brány Alessandro Gamberini, ale gólman hostí vynikajícím reflexem jeho hlavičku vytěsnil na roh. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Fiorentina po přestávce nepřestávala útočit a stále byla aktivnější než Ajax. Střela Semioliho ale skončila pár metrů mimo a následnou šanci Mutua na poslední chvíli zastavil Vermaelen. V 55. minutě se Mutu ocilt v jasné tutovce. Dostal se k němu odražený balón a dva metry za malým vápnem pálil z voleje vysoko nad. Potvrdilo se tak pravidlo "nedáš dostaneš" a o pět minut později se překvapivě radovali ze vstřeleného gólu hosté. Na pravé straně dostal příliš mnoho prostoru volný Kennedy Bakircioglu, seběhl si více na střed a z hranice velkého vápna vyslal na Freye nechytatelnou ránu do středu brány, se kterou si francouzský gólman neporadil. Hosté vedli 0:1.

Blízko k vyrovnání měl v 68. minutě Riccardo Montolivo, ale jeho průnik znovu zastavil výborně chytající Stekelenburg. V poslední dvacetiminutovce se Ajax soustředil výhradně na defenzivní činnost a dařilo se mu. Fiorentina se prosazovala velmi těžce a prakticky už si vážnější příležitost nevytvořila. Za zmínku stojí jen dalekonosné střely Kuzmanoviče a Mutua, které Stekelenburg výborně pokryl. Gólman Ajaxu se tak stal jasným hrdinou utkání a zajistil hostům velmi cenné vítězství 0:1.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Ťažký match...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip:3 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

6-6, na najezdy 5-2

Reagovat
smazaný uživatel

najezdy???????? spíš penalty ne

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax vyhra...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, koukám, že jedinej jsem věřil ve výhru, ale čekal jsem od ACF aspoň gól teda

Reagovat
Paddy

Doufam ze jim Fiore nakope prdel

Reagovat
smazaný uživatel

JEdnoznačná 1, viděl bych to, že i padne více než 2,5 golu s tím, že Fialky vyhrají o 2..

Reagovat
smazaný uživatel

tyy jooo, pěkně sem ulítl :D

Reagovat
smazaný uživatel

jooo fšici tomu rozumíte jak se ukázalo :-D, Ajax!!!!

Reagovat
DelPiero137

Tak ty sa tomu tiez rozumies Slavny utocny Ajax ubranil vysledok. Fiorentina si zasluzila vyhrat, Ajax sa moze tesit akurat z vysledku. Ako fanusik Ajaxu by som z hry bol sklamany.

Skoda ze Fiorentine sa nedari v Europe. Aj v LM mala tolko smoly ze si to na 5 rokov dobredu vycerpali :). Nadej umiera posleda, v Amsterdame drzim palce Fialkam

Reagovat
scholes18

ako moze byt on z hry nespokojny...vobec ta nechapem..nie som fanusik ajaxu ale ale ked dokazali ubranit ten vysledok cely zapas tak to o niecom stoji nie???

Reagovat
smazaný uživatel

super výsledek jen tak dál!

Reagovat
smazaný uživatel

DelPiero137: joo tam na to že Ajaxu chyběli 4 hráči co by normálně hráli je to krásnej výsledek!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele