základní skupiny - skupina D, 1. kolo
25.10.2007 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Basilej - Stade Rennes 1:0

S basilejského St.Jakob-Parku se stává nedobytná pevnost, švýcarský tým už na svém hřišti v pohárovém zápase neprohrál dvanáctkrát za sebou. Tentokrát se s prázdnou vrací Stade Rennes.

Švýcaři v prvním kole přejeli bosenské Sarajevo celkovým skóre 8:1 a do zápasu s francouzským soupeřem vlétli sebevědomě. Už v sedmé minutě zahrával přímý kop Ergič a gólman hostí Bernardi se musel hodně natahovat. Basilej měla navrch, ale šance nepřicházely.

Postupně se do hry dostávali i hosté, poprvé zahrozil ve 27. minutě Marveaux, Costanzo byl pozorný. Tři minuty nato mohl jen sledovat, jak Cheyrouova dělovka těsně míjí tyč. Před přestávkou se opět připomněli domácí, s Chipperfieldovou ránou z dálky si gólman poradil a Caicedo mířil nepřesně.

Druhá půle začala střelou hostujícího Brianda, s níž si poradil Costanzo, a tak udeřilo na druhé straně. Chipperfield zahrával roh, Marco Streller vyskočil nejvýše a uklidil míč do sítě francouzského celku - 1:0. Zvýšit mohl krátce poté Caicedom ale těsně minul.

Rennes na vyrovnání nemělo síly, prakticky jedinou šanci na vyrovnání měl v 69. minutě Pagis, ale jeho střela z levé strany vápna se do branky nevešla. Tým z Basileje, který loni skončil ve skupině poslední, tak zahájil cestu za nápravou vítězstvím.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*bary72

Domacím velmi přeji, ale Rennes nejsou otloukánci, bude to strhující zápas. Francouzům se letos docela daří, takže těžko prohrají, tip 1:1.

Reagovat
HOST*bary72

A stalo se !!! Vivat F.C. BASEL !!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele