základní skupiny - skupina F, 1. kolo
19.10.2006 20:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SPARTA PODLEHLA ESPANYOLU

Pražská Sparta zahájila své účinkování ve skupinové fázi Poháru UEFA domácí porážkou 0:2 od Espanyolu Barcelona. Hostům k první brance pomohl rozhodčí vymyšlenou penaltou, ve druhé půli ale chyboval ještě jednou, když nevyloučil Řepku.

Sparta začala utkání aktivněji, napadáním už na polovině soupeře získávala spoustu míčů, ale do žádné výraznější šance se dostat nedokázala. Hosté zahrozili ve 13. minutě, kdy střela tečovaná do protipohybu hodně vystrašila gólmana Blažka, ale naštěstí mířila mimo.

V 16. minutě přišel rozhodující okamžik zápasu. Luis García na hranici vápna v souboji s Michalem Kadlecem zasekl míč, sparťanský bek po něm šel skluzem, čehož García využil, nadskočil, bez kontaktu upadl a sudí Howard Webb nařídil penaltu. K té se postaral sám poškozený a překonal Blažka - 0:1.

Sparta v následujících minutách působila hodně zakřiknutě, ale postupně se znovu dostala do tempa z úvodu a v některých úsecích zápasu soupeře hodně zatlačila. Ani teď ale žádné velké šance nepřicházely, v dobré pozici byl po půlhodině hry Libor Došek, ale netrefil přihrávku, ve 37. minutě po signálu z přímého kopu pálil v tísni nepřesně Miroslav Matušovič.

Před odchodem do kabin ještě zahrozili hosté - po Řepkově špatné přihrávce mohli jít do brejku, Riera však byl v těsném ofsajdu. V tu chvíli Spartě podruhé trochu uškodil rozhodčí, neboť přivřel oči nad Rierovým zakopnutým míčem - musel by jej po druhé žluté vyloučit.

Po změně stran se první šancí prezentoval Jan Šimák, když na pravé straně vápna ukličkoval svého strážce, ale místo centru vystřelil do náruče gólmana Iraizoze, do stejného místa mířil o chvilku později centr Kadlece po pěkném uvolnění přes dva protihráče.

Espanyol ve druhé půli přidal, ale vypracoval si jen jednu vážnější příležitost, když z úhlu pálil Riera a Blažek musel na zem. Pak dvakrát neuspěl Došek, nejprve po přiťuknutí Řepky v pádu mířil do boční sítě a pak po parádním centru Matušoviče při pokusu o kličku z prvního doteku trefil jediného bránícího hráče.

Jestliže v první půli rozhodčí Webb Spartě dvakrát uškodil, tak v 65. minutě jí výrazně pomohl. Do brejku se totiž dostal Pandiani, šel sám na Blažka a zezadu jej na hranici vápna fauloval Tomáš Řepka. Měla přijít jasná červená karta, ovšem píšťalka sudího, který byl daleko a pomezní mu faul nesignalizoval, zůstala němá.

Sparta se nadechla k náporu a v 75. minutě měla obrovskou šanci, když do vápna pronikl Pospěch, poslal přihrávku před branku, ale Došek nedosáhl, Matušovičovi pak míč uskočil a slabou střelu odkopl obránce na roh. Pak ještě nepřesně pálil Pospěch, ale přišla 85. minuta a konec nadějí. Hosté utekli do protiútoku, obrana Sparty přestala hrát kvůli ofsajdovému postavení Pandianiho, ale ten se do akce nezapojil, míč převzal Riera, oklamal obránce a z úhlu prostřelil Blažka - 0:2.

Sparta mohla alespoň snížit, když se za šťastně odraženým míčem do vápna prodíral Jun, o něco rychlejší však byl jeden z bránících hráčů a ukopl na roh.

Vstup do skupinové fáze Poháru UEFA se tak Spartě nevydařil, bude-li chtít postoupit do jarních bodů, bude muset sbírat body venku. První příležitost k tomu bude mít za dva týdny na hřišti belgického Zulte-Waregem, jenž dnes překvapivě porazil venku Austrii Vídeň 4:1.

Autor: Petr Starý

Komentáře (60)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 a kionec nadějí

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to vypadá na výhru domácích.Espanyolu bude chybět Rufete tak to bude znát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Marv

2:0 Doufam,ze se predvedou, kdyz uz sem za ten listek dal tolik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Blažek-Řepka-Homola. Co víc k této skutečně povedené trojici říct... Btw., snad nejlepší na celém zápasu bylo, jak Řepka s krvavejma očima sestřelil Pandianiho v úniku a začal ukazovat, že hrál míč.

Reagovat
PJ

Krvavý voči? No, proč si to nepřibarvit, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Já tomu říkám krvavý oči, prostě dal všechnu sílu do toho, aby ho ještě stačil zkopnout a pak dělal blbýho. Z toho jeho zabijáckýho pohledu jsem fakt nemohl.

Reagovat
PJ

Ale notak. Všechnu sílu? Pod takovym popisem bych si představil nějakej brutální zákrok, ale tady Řepka viděl že ho nemá, tak mu zezadu zaháknul nohu. Úplně normální faul, teda samozřejmě za daných okolností na červenou, ale tvuj popis "všechny síly" a "krvavý oči" mi přijde dosti přehnanej Že pak dělal blbýho, to mě pobavilo taky, ale myslíš že by někdo jinej dělal něco jinýho, že by někdo běžel za rozhodčim a řek mu vyhoď mě? On se i Řepka v první chvíli otáčel s tim, že jde ven, ale když viděl že se nic neděje tak dělal jako že se nic nestalo, no..

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo zas za čas sem se podíval na spartičku .. no a jak to dopadlo a navíc řepka.. zn. hovado

Reagovat
smazaný uživatel

Řepka to je snad největší tragéd kdekýho tenhle svěd spatřil mel dostat červenou asi dvakrat namazal protihraci no prostě tragéd

Reagovat
Marv

A co ten obrance Espanyolu? Mel zlutou a stahnul Doska za dres... To jako nemela byt cervena??

Reagovat
HOST*

To teda neměla být červená, červená měla být, jak Řepka skosil hráče Espanyolu, když šel sám za branku.......

Sparťani, už se prosimvás probuďte, v lize se možná zlepšíte, ale v porovnání se západem jste pořád mimo mísu

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň už ale na Spartě pochopili, že Matušovič je hráč do základu. Akorát mě přijde, že Bílek nemá moc rád Sylvestreho, i když je taky pravda, že v posledních zápasech kazí dost přihrávek.

Reagovat
smazaný uživatel

Sylvestre teď hraje strašně.

Reagovat
HOST*kuk

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mě se včera Sparta líbila. Prohra mě ani nebolí, páč byla dost smolná. Hlavně oceňuju, jak hráči Sparty bojujou. Tohle nebylo za Hřebíka ani za Grigy . Nejlepší hráči Sparty byli dva Baníkovci Matuška a Pospěch. Matuška za nezměrnou bojovnost a skluzy. Už dlouho jsem neviděl jezdit nějakýho hráče po prdeli, jak to včera provozoval Matušovič a Pospěch, který dal doufám odpověď všem pochybovačům, že patří do repre . Ten byl včera famózní. Kolikrát se mu podařilo přejít kličkou přes hráče, odcentrovat, pláchnout. Paráda. Opačnej pól výkonnosti byl (řekl bych, že už tak nějak standartně ) Kisel.

Opět se pár lidí opírá do Řepky. Ano udělal pár chyb, ale to vaše věčný zveličování jeho zákroků je už směšný .

Sudího nezmiňuju, jen napíšu, že nedal Spartě ani deko

A nakonec:

Let´s go Sparta Let´s go

Tóóóóóóómáš Řepka

Reagovat
smazaný uživatel

Do repre?

A ten druhý gól tam neskutečně prochrápal kdo?

Reagovat
HOST*spartaaa

Při druhym gólu Pospěch zabíhal za obranu po sprintu přes půl hřiště takže bych mu ho za vinu až tak moc nedával. Mohl ho taky sejmout no. Myslim že radši ten gól než červenou.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to jeho hráč a gól padl z jeho prostoru, který uvolnil. I když se stihl vrátit, tak co tam s ním nakonec Riera provedl, to byl vážně trochu vrchol. Pospěchovi se tohle stává poměrně pravidelně, dozadu je to holt tragéd.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepovodil si při tom gólu Riera náhodou Kisela .

Ano, gól padl z Pospěchova prostoru, ale v systému 4-4-2 zastupuje krajního obránce, který vyjede po lajně do útoku krajní záložník, což se stalo. Pospěchova chyba to nebyla, snažíš se zbytečně

Reagovat
smazaný uživatel

A čí to jako byla chyba?

Reagovat
HOST*kofr

Pospěch je dopředu dobrej,ale dozadu je to traged, na repre nemá-viz.zápas v Rumunsku,tam celý zápas hořel.Je to sice jeden z nejlepšcí hbeků v lize,ale na repre ne

Reagovat
smazaný uživatel

No tak asi hlavně zaskakujícího Kisela ne?

Já nevím, co řešíš, bylo to do otevřený obrany, chtěli jsme útočit a vyrovnat. Takovýhle góly bych vůbec nebral jako něčí chyba, páč je to pak nakonci takový živelný a bez systému ...

Reagovat
smazaný uživatel

Zveličování? Na skluzu zezadu neni co zveličovat, červená a 3 zápasy stop, ať si to každej pamatuje. Kdyby to bylo poprvé, tak dejme tomu, ale to je pořád...

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě nám udáš nějakej příklad, když je to "pořád"

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus se někdy podívat na fotbal...

Reagovat
PJ

Tři zápasy stop

Reagovat
smazaný uživatel

Za každej brutální faul zezadu bych dal 3 zápasy stop. Holt mám radši fotbal, než sado-maso, jestli ti to přijde k smíchu, tak prosím, ale to si pak pro mě idiot.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostej souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že Sparta nic neukázala hrala mizerně proti celku který ve španělsku bude hrát o záchranu a je opravdu hratelný tak nic moc. Po včerejším výkonu myslím, že v UEFA nemá co dělat snad se zlepší v dalšich zápasech jinak neví nevím

Reagovat
HOST*Eliasex

Po dlouhé době jsem zašel na Spartu.A byl to zážitek.Jako proti Hearts vlétli železní spartani na soupeře ve velkém stylu.kombinovali a honili španěle po hřišti.Ale co chybělo bylo zakončení,střelba či jiný pokus o skorování.A to ji z jasných pozic (viz.Kisel 2.pol..).První poločas shořeli Kolář Kisel a hlavně Kadlec.S ním si Garcia pohrával jak s malym Jardou.Z čehoš vyplinula i penalta.JASNA !!!!!!!!!!!!Naopak ne přímo zářili ale byli hodně vidět : Pospěch Matušovič a Šimák.Druhý poločas byla tragedie.Sparta dobývala,nakopávala ale......když už se Doškovi podařilo balon sklepnout tak jen na kopačky soupeře.Jeho výkon byl tragický.Stejně jako již jmenovaného Koláře.Řepka může rozhodčímu Webbovi líbat ruce za to jak pobavil (doslova ) celý stadion neudělením scela jasné červené karty.Myslím že kdyby Sparta vyrovnala nebo dokonce vyhrála mělo by to jistě zajímavou dohru.Espanyol hrál od začátku co potřeboval a vyplatilo se.Nejistá pražská obrana a tupý bezradný útok....to byl obrázek naší železné Sparty......

Reagovat
smazaný uživatel

Já se nechci Řepky zastávat, ta červená měla bejt na 1000 %, ale naznačuješ tady, že sudí Spartě pomáhal ( ), tak ti řeknu, že Riera, kterej zatloukl ten druhej klinec do sparťanský branky měl dostat rudou už tuším ve 43. minutě, když zakopl asi 2 sekundy po odpískání balon ...

Reagovat
HOST*lukáš

Sparta v čele s Řepkou jasně ukázala, že na evropský fotbal nemá. A vymlouvat se na jednu penaltu v případě Sparty, který rozhodčí připískávají v naší lize několik let tak to je k

Reagovat
Marv

Blazek- Tak penaltu chytit asi nemohl, ale myslim, ze s tim druhym golem se neco dalo delat -znamka 6/z 10

Pospech- nejlepsi Spartan. Cely zapas behal po lajne sem a tam, dobre klickoval, dokazal i odcentrovat. Proste kvalitni vykon -znamka 9

Homola- nic moc.. co mohl rozehrat na kratko nakopaval na Doska.. A v obrane z nej taky neni citit jistota -6

Repka- tak ten me trochu zklamal, ale zas tak hrozny to nebylo.. Urcite mel za ten zakrok dostat cervenou, ale jinak tam snad zadna vetsi chyba nebyla -6

Kadlec- O proti Baniku to bylo slabsi.Ta penalta byt nemela, navic to nebylo ve vapne, ale byl to rozhodujici moment zapasu, takze za to nese zodpovednost.. -7

Matusovic- Asi druhy nejlepsi spartan. Akorat mel davat balony driv od nohy, hlavne u tech lajn,kdy mohl poslat samotneho obrance po kridle a pak by z toho byly i nebezpecne centry (vsiml jsem si toho minimalne trikrat) -8

Silvestre- Prihravky az zas tak nekazil, ale dost brzdil hru. Po jeho vystridani tam chybel jeho pohyb - 7

Simak- Cekal sem od nej vic -7

Kisel- To byla bida..Co na to rict Asi nejhorsi spartan -4

Kolar- 5 taky dost spatny.

Dosek- Katastrofalni...Nevim proc sparta nakopava kazdej mic na nej kdyz vyhraje kazdou 5 hlavu Neustale si pomaha rukama je pomalej... Po jeho minulejch vykonech sem cekal, ze on bude muz zapasu, ale on snad ani nevystrelil na branu -4

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsou hustý známky, vždyť to byl katastrofální výkon proti podprůměrnému týmu La Ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Srandovní hodnocení...

Reagovat
HOST*spartička

Na klucích pořád leží hřebíková deka. Včera to bylo jasně vidět. Sparta hraje momentálně nejhezčí fotbal ve střední evropé a vy všichni jste jenom obyčejní závistivci. Obektivně jsme měli včera vyhrát tak 4 = 1. Bohuźel jsme ale neproměnili žádnou s pěti golových šancí co jsme měli.

Reagovat
smazaný uživatel

"Nejhezčí fotbal ve střední Evropě..."

Reagovat
smazaný uživatel

Přestávám litovat, že ještě pořád nemáme na koleji net, páč když čtu něco jako tohle, tak se mi dělá špatně od žaludku - "Hřebíkova deka" dva roky od jeho odchodu, "nejhezčí fotbal ve střední Evropě", pravopisnejch chyb že by i cikán zabrečel, no co na to říct

Reagovat
HOST*spartička

Seš učitel češtiny? Tak běž na univerzitu a neotrvuj...

Reagovat
smazaný uživatel

Chudáčku...

Reagovat
HOST*spartička

slávisto...

Reagovat
smazaný uživatel

jako si delas prdel nebo co,nejhezci fotbal? tak to je teda vysmech,bez sa splachnut do hajzlu vymastence.

Reagovat
HOST*spartička

Předpokládám, že jsi fanda seshitek a nemůžeš stejně jako wektor snést, źe my tam jsme a vy opět sušíte...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nie som ani fanda sparty ani slavky a ani nikoho ineho v ceskej lige, ale ta perla, co si vyplodil, stala zato.

Reagovat
HOST*Alois

Na tebe stejnak nemam. Ty tvoje hlašly o tom jak vyprodukuješ nejvíce příspěvků atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim, ze uz nevies, cim ten svoj vlastny trapas obhajit. . .

Reagovat
HOST*spartička

A ty píšeš pod více nicky.

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*

Sparta včera nehrála snad tak špatně, ale opět se ukázalo, že je naprost bezradná v útoku. To co platí u nás ještě na Baník to už nemůže v žádným případě platit na Espanyol.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě špatně hrála, když si doma vypracovala jednu pořádnou šanci. Baník si dal dva vlastňáky.

Reagovat
exmafie

Souhlas, Spartě jsem sice body přál, ale když vidím tu příšernou hru, tak se mi vrací noční můry z dob, kdy nás čt nutila každou středu nebo čtvrtek sledovat jejich výkony v LM, díky bohu, že už je to za námi... Hra Liberce proti klubu, kterej je ve Španělsku trochu jinde mi přišla pohlednější.... No a nemůžu si opět nerýpnout do Doška, ty jeho lokty, to je fakt evropský unikát, nepamatuju zápas, ve kterým by aspoň na chvíli nevyřadil alespoň jednoho protihráče ze hry, možná proto je v základní sestavě

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol byl lepší, Sparta docela marná. A Řepka to bylo jako co? Jasná červená, kosa jako bejk ani se nedotkl balonu, že by chtěl ten plešatý nouma neco kompenzovat?

Reagovat
HOST*antirominho

rominho se tu sice směje spartě, ale musí se jednat o úsměv značně kyselý, neboť hvězda svk repre zabavník, jejíž absence podle něj zapříčinila prohru slovenska s českem, tam leští lavičku a je za to ráda

Reagovat
smazaný uživatel

Kedze som nikde nenapisal, ze neucast Zabavnika bola pricinou zleho vykonu Slovenska, tak tvoj prispevok je zcela mimo. Chod si riesit svoje psychicke problemy niekam inam.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak ten nick antirominho ma velice tesi. Dufam, ze si ho nechas. Lichoti mi to.

Reagovat
HOST*Alois

Není nad to mít všude spoustu nepřátel co rominho? Tobě teda lichotí divné věci

Reagovat
HOST*J Alien

Zdar, jestli mate nekdo to video, jak Tomas Repka fauloval v 65. minute, prosim dejte mi vedet na mail "alien.software@seznam.cz". Diky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele