1. kolo - 1. zápasy
14.09.2006 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SLAVIA NESTAČILA NA TOTTENHAM

Fotbalisté pražské Slavie podlehli v úvodním utkání prvního kola Poháru UEFA anglickému Tottenhamu, když jedinou branku utkání vstřelil Jermaine Jenas po přihrávce Zokory, gólu ovšem předcházela velká chyba obránce Slavie Latky na polovině hřiště. Postup Slavie do druhého kola by se tedy rovnal malému zázraku.

Začátek zápasu byl vyrovnaný a hlavně dost opatrný, když se k tomu navíc přidala špatná finální fáze, diváci neměli moc šancí k potlesku. První vážnější akcí byl nadějný protiútok hostující dvojice Jenas - Defoe, který ovšem slávistická obrana zastavila ještě před před svým pokutovým územím. I nadále však zápas pokračoval opatrně, jedinou možností ohrožení branky byla ve 22. minutě hlavička obránce Tottenhamu Kinga, který se prosadil po Jenasově rohovém kopu, hlavičkoval však mimo branku. Ve 23. minutě po křídelním úniku Šventa a následném centru hlavičkoval Janda, ale vzhledem k tomu, že byl v záklonu, Robinson nemusel zasahovat.

Ve 25. minutě si při výkopu od branky přivodil svalové zranění brankář Slavie Michal Vorel, kterého musel nahradit Kozáčik. První vážnější branková situace se naskytla až ve 30. minutě, kdy rohovém kopu Jenase hlavičkoval obránce Tottenhamu Chimbonda, ale Kozáčik si připsal první úspěšný zákrok. Ve 37. minutě vstřelil vedoucí gól utkání Jermaine Jenas, který využil Zokorovu přihrávku a střelou k tyči nedal Kozáčikovi šanci. Velký díl viny na inkasované brance nese obránce Slavie Latka, který chyboval na polovině hřiště.

Ve 40. minutě Slavia předvedla nacvičený signál rohového kopu, který je známý už z minulosti, konkrétně ze zápasu Příbram – Sparta, kde stejným způsobem skóroval Otepka. Francouzský rozhodčí pro to však neměl žádné pochopení… O tři minuty později střílel po odraženém míči zpoza vápna Huddlestone, ale jeho střela mířila mimo branku. První poločas skončil chybou Kozáčika, který neudržel lehký centr Zokory, ke štěstí slovenského brankáře ovšem nebyl na blízku žádný hráč Tottenhamu. První poločas se odehrával v opatrném tempu, vedení Tottenhamu se ovšem dá považovat za zasloužené, hráči Slavie se dokonce nedostali k ani jedné střele, což je v domácím utkání dost bídná bilance.

První vážnější šance druhého poločasu přišla už ve 47. minutě, kdy po křídelním úniku a následném centru Zokory hlavičkoval Mido, ale Kozáčik byl připraven. V 58. minutě po přihrávce Švece střílel v nadějné pozici Hrdlička, ale jeho střela byla zblokována. Na konci 60. minuty po narážečce s Vlčkem střílel opět Hrdlička, ale jeho střela mířila mimo branku. Slavia byla postupem času čím dál víc aktivnější, ale do vážnějších šancí se přes pozornou obranu Tottenhamu nedostávala. V 67. minutě se zaskvěl přímým kopem Hrdlička, Robinson míč jen vyrazil před dorážejícího Vlčka, ale ani jemu se nepodařilo skórovat. V 70. minutě se na trávník dostal i Edgar Davids, který vystřídal překvapivého člena základní sestavy Huddlestonea. V 80. minutě zasahoval Kozáčik, který vyběhl proti nahrávce Keana, která už mířila na úplně volného Davidse.

V 87. minutě postupoval sám na Kozáčika Robbie Keane, ale slovenský brankář mu výborně zmenšil střelecký úhel a Keane už neměl čas na gólové zakončení. Výhra Tottenhamu byla zasloužená, i když Slavia měla ve druhém poločasu místy více ze hry, jen těžko se dostávala do šancí přes pozornou obranu hostí. Domácím se sice nedala upřít bojovnost, ale rozdíl v individuálních kvalitách jednotlivých hráčů Slavie a Tottenhamu je velký.

Autor: Michal Štěrovský

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

já věřim v překvapení kurz na ně je 4,20 ale totenham není v nějaké oslnivé formě

Reagovat
smazaný uživatel

Bez šancí v Anglii vyhrát hm to asi ne

Reagovat
Xavi

Hmm, tak to je škoda. Ještě že jsem to na poslední chvíli ani neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas to byl dobrej. Švento s Vlkem mohli trochu víc, ale nechali tam všichni všechno, hlavně Švec, jeho nejlepší zápas na pravym beku a možná nejlepší vůbec. Čekal sem, že nás přejedou a ono ne. Ale je pravda, že ce se individuální kvality týče, tak to jsou úplně jinde.

Reagovat
HOST*crcal

sem asi viděl něco jinýho, buď soudnej ubožáku a přiznej se, že i s "béčkem" vás převálcovali. Ale jinak sni dál v Anglii je určitě porazíte.

Reagovat
HOST*

ty si marny crcale, to vubec nebylo prevalcovani, byli lepsi ale ne o moc...

Reagovat
smazaný uživatel

Ubožák si leda ty. Si na to koukal kde, pod mostem? Na poměry, co je vidět v lize to byl dobrej mač, sice se anglánům může zdát jako podprůměr, ale to neviděli naši ligu. 2/3 zápasu měli ze hry mírně víc, ale nevypracovali si skoro žádnou šanci. Žádný válcování se nekonalo, to si asi koukal na záznam Boleslav - Sparta.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Angličani na soupeřově hřišti nikoho moc neválcujou, to je všeobecně známo. Podali jste docela ustrašený výkon, nejhorší to nebylo, ale fakt jsem čekal, že zahrajete líp. Oni prostě hráli, to, co chtěli a hru kontrolovali.

Reagovat
HOST*klasik

co sem do toho pletes Spartu???? má snad něco společnýho s Vašim zápasem???? Já myslim, že ne...Seš na ní ňák zatíženej se mi zdá....

Reagovat
smazaný uživatel

ROFl, ty seš tragickej...

Reagovat
HOST*klasik

to samy si myslim já o tobě

Reagovat
Radin

kde si nabral že hráli v B sestavě?

Reagovat
smazaný uživatel

co prosim??? Dobrej zápas? Dyť to z obou stran byla nuda... To už byl daleko hezčí zápas Olympique Marseille s MBL než ta Slávie... Slávie končí, Sparta de dál... jako tradičně

Reagovat
smazaný uživatel

Čti pořádně, než zase něco plácneš...

Reagovat
smazaný uživatel

Co bude s Jarolímem, ještě si ho necháte?

Reagovat
Marv

Doufam,ze zustane,aby jeste Slavia ztratila nejaky body v lize

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ho odvolávat?!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Prý je to schopný člověk ... to už jsme dávno poznali ... má prý cit pro hráče a bude to pro Příbram posila ... ale s jakým jménem... už tak tragické Příbrami stoupne oblíbenost u veřejnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Starka a Horník, to je dvojka. Ještě Košťála s Peltou, doplnit Pučkem, okořenit Kubíčkem a Šetrlem a bude to fakt "bratrstvo neohrožených"...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele