1. kolo - 1. zápasy
14.09.2006 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

MLADÁ BOLESLAV V MARSEILLE NEUSPĚLA

Sympatický výkon předvedla Mladá Boleslav na hřišti vysoce favorizovaného Olympiku Marseille, ani to však na odvrácení porážky nestačilo. Marseille vyhrála brankou Bamoga 1:0 a před odvetou má k postupu blíž.

Domácí si byli vědomi své papírové převahy a kouč Alber Emon nechal na lavičce několik hráčů základu, včetně hrozby největší - francouzského reprezentanta Francka Ribéryho. V týmu Boleslavi se poprvé představila nová posila Jan Rajnoch, ale téměř celý zápas chyběla opora zadních řad Miloš Brezinský. Už v úvodu se zranil a po dvanácti minutách musel střídat.

Boleslav na soupeře vlétla bez respektu a hodně zlobila, v úvodu se dokonce častěji hrálo na polovině domácích. Ti si i tak vytvořili první větší šance, do vápna se dvakrát dostal Maoulida, ale gólman Miller byl v obou případech u míče včas. Za hosty zahrozil už v šesté minutě Kulič, jeho pokus byl na poslední chvíli zblokován.

Po půlhodině hry přišel rozhodující okamžik celého zápasu. Na dlouhý pas si naběhl Habib Bamogo a pohodlně přehodil vybíhajícího Millera - 1:0. Boleslav ani po inkasovaném gólu nesložila zbraně, pokračovala v aktivní a odvážné hře, k vidění byl velmi dobrý fotbal. Ve 41. minutě po střele Kuliče zachránil domácí gólman Carrasso, před odchodem do kabin na druhé straně těsně minul Oruma

Po přestávce už hra dostala celkem očekávanou podobu, domácí postupně vypracovali převahu a mladoboleslavští mohou vděčit brankáři Millerovi, že znovu neinkasovali. Zlobil autor první banky Bamogo, s jednou jeho střelou si Miller poradil jen s vypětím všech sil skvělou robinzonádou.

Na hřiště se postupně dostávaly šetřené opory a jedna z nich, albánský záložník Lorik Cana, byl blízko druhé brance - jeho střelu lehce tečoval jeden z obránců a Miller musel znovu vytáhnout fantastický zákrok. V 75. minutě se na hřiště dostal i Ribéry a hned po pěti minutách zařídil vyloučení Františka Ševinského, jenž jej zastavil jen za cenu faulu a žluté karty, která pro něj byla už druhá.

Přestože po většinu druhého poločasu druhý gól doslova visel ve vzduchu, Boleslav těsnou porážku udržela a před odvetou tak nic není ztraceno. Tým kouče Uhrina to však bude mít těžké a nutno přiznat, že větším favoritem na postup stále zůstává Marseille.

Autor: Petr Starý

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Uhrin ml.sice tvrdí,že mají velkou šanci na postup,ale já ji tam moc nevidím.Ale takovej klepec jako na Galatasaray nedostanou,kdyby postoupili,bylo by to pro mě obrovské překvapení,vždyt Marseille vedou Francouzsdkou ligu. MB sice vede tu českou,ale tahle liga se neda s fr.ligou srovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to že hrala proti Béčku tak nic moc myslel jem aspoň remi no nic

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm...Si myslím, že i tak je to dobrý výsledek.

Reagovat
Marv

Tak tohle vypada slibne do odvety(ne ze bych mb fandil, ale aspon nejaky body koeficientu)

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nevim nevim no, ale ikdyž sem zařezanej Sprťan, tak přeju každýmu českýmu týmu (krom Slávije) ať v LM nebo v UEFĚ, pže čim víc českejch týmů (krom Slávije ) v pohárech, tim líp... Takže Go Boleslav go!!! Libe má na to udržet ten náskok, Sparta jesli todle ztratí tak už nevim MBL má dobrej výsledek, páč doma umí idyš Marseille asi nastoupí v plný síle už aa Slávije jako vždy ze hry venku

Reagovat
smazaný uživatel

tohle sem nečekal,ale přes to si myslim,že doma nevyhrajou,i když jim to moc přeju

Reagovat
HOST*Petr

Tak co vy nedůvěřivci, už věříte ve vnitřní cílu našich Boleslavskejch kluků a jejich trenéra?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele