finále
16.05.2007 20:45 CET
2 : 2
1:3 pen.
(1:1, 1:1)

Reportáž

POHÁR UEFA: SEVILLA OBHÁJILA PRVENSTVÍ

Real Madrid již není jediným klubem, kterému se podařilo obhájit prvenstvív Poháru UEFA. Po 21 letech "Bílý balet" napodobila Sevilla, která v rozhodujícím utkání po Middlesbrough zdolala také Espanyol Barcelona. Španělské finále pro ni však bylo mnohem těžším, než to před rokem...

Sevilla nastupovala k utkání v Hampden Parku jakofavorita svou roli mohla potvrdit již v šesté minutě, kdy z výhodné pozice hlavičkoval mimo Kanoute. V 17. minutě se poprvé osmělil také Espanyol a Palop mělco dělat, aby zkrotil ránu Moisese. V 18. minutě se brankář obhájce trofeje blýskl gólovou přihrávkou, po centru De la Peni nijak nelenil a okamžitě vyhodil míč na volného Adriana, ten se zbavil Zabalety a dokázal obstřelit Iraizoze - 0:1.

Odpověď barcelonských na sebe nenechala dlouho čekat. Přesně o deset minut později se Riera na chvíli zbavil Daniela Alvese, naběhl si do středu hřiště a vystřelil. Jeho pokus ještě tečoval právě Alves a Palop se natahoval marně - 1:1.

Ve 38. minutě domácím zatrnulo při tečované střele Puerty. Espanyol odpověděl skákavou střelou Tamuda, tečku za prvním poločasem pak udělal nepřesný pokus Luise Fabiana.

První velkou šanci druhé půle si na své konto připsal Espanyol, v 56. minutě uvolnil De la Peňa Tamuda a Palop musel vytáhnout skvělý zákrok. Za další dvě minuty pak zvonilo břevno poté, co Palop fantasticky vyškrábl parádní ránu Riery. Barcelonský klub měl v těchto fázích zápasu navrch, to vše se ale změnilo v 68. minutě. To byl po druhé žluté kartě poprávu vyloučen Moises a Sevilla dostala výhodu přesilovky.

Svěřenci Juandeho Ramose se okamžitě nastěhovali na útočnou polovinu a brzy začaly přicházet i šance. Tu první zahodil Keržakov, hlavičku osamoceného Javiho Navarra poté kryl Iraizoz. V 83. minutě sklepl Dragutinovič přetažený centr přesně ke Kenoutemu, proti jehož hlavičce se Iraizoz vytasil s vynikajícím zákrokem. Akce ještě pokračovala a odražený míč poslal nad dorážející Dragutinovič.

Sevilla svou početní výhodu v normální hrací době využít nedokázala a tak přišlo na řadu prodloužení. Nejzajímavější akce jeho první části přišla těsně před jejím ukončení. Ve 105. minutě adresoval Navas přihrávku Kanoutemu a ten na hranici malého pokutového území usměrnil míč přesně k tyči - 1:2.

Druhá část prodloužení se nesla ve znamení skvělých zákroků Iraizoze, který nejprve vychytal Puertu a poté skvěle zneškodnil střelu Daniela Alvese. Iraizoz jakoby svými zákroky dodal sil svým spoluhráčům, ve 115. minutě to z nějakých dvaceti metrů zkusil Jonatas a jeho rána si našla místěčko přesně u levé tyče. Palop se opět natahoval marně a protože Kanoute v poslední velké šanci neuspěl, přišly ke slovu pokutové kopy. Jejich hrdinou se stal Andres Palop, sevillský brankář zlikvidoval tři ze čtyř pokusů a protože jeho spoluhráči se mýlili jenom jednou, mohla se Sevilla radovat z obhajoby.

Sevilla i nadále žije krásný sen o třech trofejích. Pohár UEFA je doma, blízko je i triumf ve Španělském poháru a naděje stále žije i v Primera Division, kde na vedoucí duo Barcelona, Real Madrid ztrácí pouze dva body.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (23)

Přidat komentář
Shevchenko

2:3 (Pandiani,Garcia-Kanouté,Fabiano,Maresca)

Reagovat
HOST*Bender

4:3 Pandiani dá zase hattrick, ale opět to stačit nebude

Reagovat
HOST*-Kopy-

2:1 pro Espanyol

Reagovat
HOST*fifina

co bláznite hoši bude to opatrnej zapas kerej skončí :1 pro sevillu

Reagovat
HOST*inzaghi

Espanyol ,á sice formu jako dlouho ne a Walter dává jeden fík za druhým, přesto volím vítězství Sevilli

Reagovat
HOST*

A nevi nekdo kde se na to da koukat? Ja to nikde nenasel v programu

Reagovat
HOST*R9

Sat1

Reagovat
HOST*Radek

Hraje to jen na satelitu na sport 1 nebo Premiere. bohuzel ani jeden kanal nemam.

Reagovat
Shevchenko

TVP2

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas fakt výbornej, doufám, že stejně se budu bavit i za týden při finále LM... Palop je hustej řízek, hráč utkání i rozstřelu. Sevilla si vítězství zasloužila, budu jí fandit i v Copa del Rey. Jen si neodpustím poznámku na prezidenta Del Nida, který chtěl, aby pohár zvednul i Felipe, španělský korunní princ, a ten ho s královskou nonšalancí...odmítl. Del Nido je prostě děsnej náfuka, ale má celkem na co...

Reagovat
smazaný uživatel

Není co dodat, mají fakt skvělý tým!

Reagovat
smazaný uživatel

Super zápas. Já jsem to přál taky Seville, hrajou fakt úžasný fotbal. Jenom si myslím, že na to dojedou v lize, kde podle mě skončí až čtvrtí, prostě jim nezbydou síly.

Reagovat
HOST*-Kopy-

mají silnou lavičku

Reagovat
Shevchenko

Jo pěknej zápas a jsem rád, že vyhrála Sevilla A už se těším na evr. superpohár AC MILÁN - SEVILLA

Reagovat
HOST*venca05

vtipalku

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Shevchenko

Sevilla už letos má evr. superpohár

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Seville by už mohlo stačiť a do boja o La Ligu by sa už zapájať nemusela..

Reagovat
smazaný uživatel

Práveže by Sevilla mohla vyhrať aj La Ligu a vykašlať sa na španielsky pohár

Reagovat
smazaný uživatel

Klobouk dolů před Sevillou, aspoň nějakej ůspěch, titul bude mít Barca, tak aspoň něco vyhráli, zasloužili si to..........

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*

Real

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele