čtvrtfinále - 1. zápasy
30.03.2006 21:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

SEVILLA FC - ZENIT PETROHRAD 4:1 (1:1)

Sevilla převálcovala Zenit a je jednou nohou v semifinále Poháru UEFA. Na branku Savioly sice ještě zareagoval Keržakov, po změně stran ale přišlo vyloučení Hagena a oslabení hosté třikrát inkasovali, dohrávali navíc dokonce v devíti.

Domácí se museli obejít bez obránců Daniela Alvese a Dragutinoviče a také středopolařů Jesúse Navase a Maresky, který jen střídal. V sestavě Zenitu chyběl Čontofalský a Mareš a Flachbart, naopak hráli Šírl, Škrtel, Šumolikoski, Križanac či útočné duo Keržakov s Aršavinem.

Dvěma góly se na výsledku podílel domácí Saviola. Ten se dostal do šance už ve čtvrté minutě, ale Malafejev zasáhl, stejně jako o chvíli později proti střele zblízka Javiho Navarra. Zenit odpověděl hlavičkou Križanace po rohu Aršavina, ale i Palop byl pozorný. Po čtvrthodině zleva centroval Adriano a Saviola hlavou poslal Sevillu do vedení. Hlavičku Escudého Malafejev kryl, pokus Savioly skončil v zámezí. Na druhé straně byl nepřesný Denisov, těsně před půlí ale po centru Aršavina hlavou srovnal Keržakov. Po změně stran fauloval ve vápně Hagen ve vápně Kanoutého, odpovědnost na sebe vzal kapitán Martí a z penalty vrátil domácím vedení.

Hagen byl zároveň vyloučen. Sevillští využili přesilovky ke vstřelení dalších branek. Nejprve pálil mimo Palopovu branku Keržakov, stejně se vedlo i domácímu Kanoutému. 11 minut před koncem dal další gól levačkou po pěkné akci střídajícího Puerty opět Saviola. Další příležitosti nevyužili Puerta i Adriano, v poslední minutě byl vyloučen další hráč Zenitu Aršavin. V nastaveném čase ještě dal levačkou zblízka čtvrtý gól Adriano.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (8)

Přidat komentář
Shevchenko

2:0

Reagovat
HOST*yarda

Tak aspoň nějaká Sevilla zabodovala Ale pozor na Petrohrad, hráči Sevilly si musí vzít dvojité spodky, aby jim neumrzly cojones A 3-0 není nereálných

Reagovat
Xavi

3:0 není nereálné? To snad né...

Reagovat
HOST*yarda

Já taky fandím Seville, nemysli si, ale právě počasí, trávník a blbé náhody často udělají své

Reagovat
Xavi

Můj názor je, že se Sevilla může porazit jedině sama svým přístupem k zápasu.

Reagovat
HOST*yarda

Doufejme...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem moc rád že se dostala tak daleko. Španělskému fotbalu to zurčitě pomůže. dvetu vidim na plichtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim ze Petrzela zuril na rozhodciho naprosto opravnene, mel velkej podil na vysoke vyhre domacich.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele