West Ham udeřil kladivem a City zametli s United: 11. kolo Premier League v kostce

09.11.2021, 17:40
Názory a komentáře
Radost hráčů West Hamu (© AFP)
Více než sedmiměsíční neporazitelnost Liverpoolu napříč soutěžemi je minulostí. Reds se po oku lahodícím dramatu museli sklonit před West Hamem, s kterým na londýnském olympijském stadionu padli 2:3, a přepustili mu třetí místo v tabulce. Daniel Křetínský, o němž se spekuluje jako o budoucím spolumajiteli Hammers, si v ředitelské lóži vybral k sledování ideální zápas.

Fanoušci Manchesteru United naopak kousali další blamáž na Old Trafford. Jejich "miláčci" sice v městském derby se City neinkasovali pětkrát jako v předchozím domácím utkání s Liverpoolem, ale nedošlo k tomu jen proto, že v brance stál vynikající David de Gea. Obhájci titulu zvítězili v poklidném tempu 2:0 a snížili manko na vedoucí Chelsea.

Blues totiž navzdory extrémní převaze remizovali 1:1 s Burnley, zastavili šňůru sedmi soutěžních výher a k dobru mají před Citizens tříbodový náskok. Vyrovnávacím gólem je za neefektivitu v zakončení potrestal střídající Matěj Vydra. Český reprezentant překonal v 79. minutě bezmocného Édouarda Mendyho a stanovil konečný výsledek.

S čistým kontem v zádech opět oslavoval Arsenal, který po katastrofálním vstupu do letošního ročníku pokračuje v povstání z popela. Tentokrát udolal Watford 1:0, sérii ligové neporazitelnosti prodloužil na osm duelů a v tabulce už je pátý s dvoubodovou ztrátou na čtvrtý Liverpool, na jehož stadionu si zahraje ve šlágru příštího kola po reprezentační přestávce.

Před ní si obnovenou premiéru mezi anglickou elitou odbyl italský trenér Antonio Conte. V roli kouče Tottenhamu zavítal do Goodison Parku, kde devátí Spurs remizovali s jedenáctým Evertonem bez branek. Nerozhodný výsledek se zrodil také v zápasech sedmého Brightonu s předposledním Newcastlem a patnáctého Leedsu s dvanáctým Leicesterem.

Z prvního vítězství v sezoně se naopak radovali fotbalisté posledního Norwiche, kteří v souboji nováčků loupili v Brentfordu. Kouče Daniela Farkeho nicméně ve funkci nezachránili a nucené odvolání neminulo ani Deana Smithe, jemuž "zlomila vaz" pátá ligová porážka Aston Villy za sebou - konkrétně 0:1 v Southamptonu.

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Conor Gallagher (Crystal Palace) - 8.60 / gól, 4 klíčové přihrávky, 4 úspěšné souboje, 62 doteků s míčem.

2. João Cancelo (Manchester City) - 8.32 / 2 asistence, 4 střely, 89% úspěšnost přihrávek, 125 doteků s míčem.

3. Ben White (Arsenal) - 8.15 / 6 zastavení akcí soupeře, 6 úspěšných vzdušných soubojů, 3 zablokované střely, 101 doteků s míčem.

TOP 3 hráči dle Fantasy Premier League:


1. João Cancelo (Manchester City) - 14 bodů.

2. Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Pablo Fornals (West Ham) - 12 bodů.

3. Ben Foster (Watford), Conor Gallagher (Crystal Palace) - 11 bodů.

Sestava 11. kola:


Autor: Marek Ustohal

Brankář: Ben Foster (Watford) - Mezi tyčemi se osmatřicetiletý veterán překonával a do posledních sekund držel naděje Hornets na bodový zisk. Především v první půli ukázal zaplněnému Emirates Stadium, že ještě zdaleka nepatří do starého železa. Domácí příznivce totiž zmrazil lapenou penaltou Pierra-Emericka Aubameyanga a krátce nato famózním reflexem po hlavičce Gabriela z bezprostřední blízkosti. Druhou porážku 0:1 v řadě přesto neodvrátil.

Pravý ofenzivní obránce: Reece James (Chelsea) - V úvodu ročníku Marcos Alonso, poté Ben Chilwell a aktuálně Reece James. Ofenzivní beci Blues jsou zkrátka a dobře k nezastavení. Po dvougólovém představení v Newcastlu se odchovanec západolondýnského klubu blýskl dalším top výkonem. S lehkosti sobě vlastní vymyslel pět klíčových přihrávek a jednu z nich využil hlavičkující Kai Havertz ke skórování.

Stoper: Ben White (Arsenal) - Nad částkou 50 milionů liber za přestup z Brightonu kroutila před sezonou celá řada fanoušků Gunners hlavou. Forma třiadvacetiletého obránce jim ale bezesporu dělá radost. V neděli hned šestkrát zastavil útočné snažení Watfordu, třikrát přispěchal s blokem proti střele soupeře, a navíc měl lví podíl na jediném vstřeleném gólu Arsenalu.

Stoper: Kurt Zouma (West Ham) - Pod zastavení dlouhé série Liverpoolu bez porážky se rodák z Lyonu podepsal důležitou třetí trefou a rozjásal beznadějně zaplněný olympijský stadion. Stejně jako zmíněný White vynikal nadprůměrnou poziční hrou a za cenu sebeobětování skákal do střel favorizovaných Reds.

Levý ofenzivní obránce: João Cancelo (Manchester City) - Portugalský reprezentant ukázal v Divadle snů další vysoce nadprůměrné představení. Svědomitě si plnil defenzivní povinnosti, ale hlavně byl stálou hrozbou pro branku United. V 7. minutě "donutil" Erica Baillyho k vlastnímu gólu, těsně před pauzou připravil zásah pro Bernarda Silvu, čtyřikrát se pokusil ohrozit De Geu a neustále byl u míče - v zápase měl na kontě nejvíce doteků (125) ze všech.

Střední záložník: Conor Gallagher (Crystal Palace) - Podruhé za sebou je v sestavě kola, stejně jako Cancelo, i jednadvacetiletý šikula ze Selhurst Parku. Proti Wolves byl opět nejlepší, vstřelil důležitou branku na 2:0 a čtyřikrát připravil spoluhráčům slibnou možnost skórovat. "Manažeři" ve Fantasy Premier League v něm našli velmi levnou a zároveň produktivní variantu v záloze.

Střední záložník: Rodri (Manchester City) - V očekávaném šlágru na Old Trafford byl nepropustnou zdí i fotbalistou s více než 94procentní úspěšností přihrávek. Odchovanec Atlética Madrid jich zkompletoval 100 ze 106, což bylo více než nastřádali Fred, Scott McTominay a Bruno Fernandes dohromady.

Střední záložník: Mathias Normann (Norwich) - Prvním gólem v anglické nejvyšší soutěži nasměroval Canaries k prvnímu vítězství v ročníku. A nutno podotknout, že stál za to. Ze statických soupeřů si před přesnou střelou udělal slalomové kužely. Lví podíl měl navíc i na druhé brance, když nezištnou "uličkou" vyslal do sóla Teema Pukkiho, kterého v pokutovém území fauloval Charlie Goode.

Pravý útočník: Raphinha (Leeds) - Už v předchozím kole v Norwichi si hlasitě řekl o nominaci a roli klíčové opory Peacocks potvrdil i tentokrát. Podruhé v řadě skóroval, na podzim už popáté. Celkově se postaral o 45 procent všech tref svého týmu, v předchozím kvalifikačním okně táhl brazilskou reprezentaci. Přestup do velkoklubu je, zdá se, jen otázkou času.

Střední útočník: Bernardo Silva (Manchester City) - Bernardo Silva už ve velkoklubu pět sezon působí a fotbalovou radost rozdával i v manchesterském derby. Jako už tradičně hýřil pohybem, dominoval na míči a za svou aktivitu byl odměněn důležitou trefou. Cancelův centr sice procpal do branky s notnou dávkou štěstí, ale i takový zásah se pochopitelně počítá. Zajímavostí je, že proti United pumpoval radostí v Divadle snů potřetí z posledních čtyř soutěžních zápasů.

Levý útočník: Pablo Fornals (West Ham) - Podobnou bilanci má i Pablo Fornals, akorát proti Liverpoolu. Síť Reds totiž v pěti ligových utkáních rozvlnil hned třikrát. Naposledy v neděli, kdy v 67. minutě zužitkoval oku lahodící pas Jarroda Bowena. Když k tomu připočteme "asistenci" u vlastního gólu Allisona, rázem je na světě bilance 1+1 v duelu s jedním z hlavních aspirantů na titul.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC1182127:426
2.Manchester City1172222:623
3.West Ham United1172223:1323
4.Liverpool FC1164131:1122
5.Arsenal FC1162313:1320
6.Manchester United1152419:1717
7.Brighton & Hove Albion1145212:1217
8.Wolverhampton Wanderers1151511:1216
9.Tottenham Hotspur115159:1616
10.Crystal Palace1136215:1415
11.Everton FC1143416:1615
12.Leicester City1143416:1815
13.Southampton FC1135310:1214
14.Brentford FC1133513:1412
15.Leeds United1125411:1811
16.Aston Villa1131714:2010
17.Watford FC1131712:1910
18.Burnley FC1115511:178
19.Newcastle United1105612:245
20.Norwich City111285:265

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (107)

Přidat komentář
t0mmy33MCFC

Cancelo je ted TOP

Reagovat
Mastný Chobot

najlepší LB ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepší LB ligy musí byť ľavák, Domček.

Reagovat
Kinky7

Takže nejlepší pravé křídlo musí být pravák?

Reagovat
smazaný uživatel

Obrancovia sú sui generis, tak isto ako nemôžu hrať dvaja stopéri ľaváci vedľa seba.

Reagovat
Mastný Chobot

sui generis máš v gaťach

Reagovat
Kinky7

a 2 pravaci hrat muzou? Treba Dias Stones? Promin ale nepripada mi to jako validni argument

Reagovat
Kinky7

pripadne Torres Laporte za Spanelsko

Reagovat
Rišty

herbage, kde jsi?! samozřejmě, že mohou... hele už jsem zažil situaci, kdy jsem do obranné čtveřice musel nasadit samé leváky a zvládli to s grácií...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak môžu, ale kvalita nie je taká istá, ľaváci nie sú takí prispôsobiví...

Reagovat
Mastný Chobot

Vzhľadom na herný štýl MC, ktorý je pomerne dosť sui generis, absolútne neprekáža, že Cancelo nie je ľavák, tomu, aby bol najlepší LB ligy momentálne. Práve naopak.

Reagovat
Mastný Chobot

Viď napr. druhý gól proti MU. To by ľavonohý LB nedokázal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kinky7

Aha takze pravak se prizpusobi ale levak ne? hmmmm. OK.

Reagovat
Kinky7

Neargumentujes tak hlavne proto aby jsi nemusel pripustit ze momentalne neni Robertson nej LB v lize?

Reagovat
smazaný uživatel

Robbo nemá v poslednom čase formu, je trochu vyhoreny a vyčerpaný...

Reagovat
Hokaido

Reagovat
patas92

Sám si neprispôsobivý

Reagovat
smazaný uživatel

Excelentná slovenčina.

Reagovat
pingla

Reagovat
herbage

jako v FM nebo ve skutečnosti? Kdekoliv výš než v krajském přeboru by to musel být kolosální průser

Reagovat
Kinky7

Torres s Laportem tak hráli za Španělsko

Reagovat
herbage

zaprvé píše čtveřice leváků v obraně, zadruhé v obecném pravidlu jsem psal stabilně. Už byly pokusy, viz Umtiti-Lenglet nebo Umtiti-Vermaelen, apod., ale vždy to skončilo špatně. Laporte-Torres také na Euru nefungovalo a časem dostal přednost i méně zkušený García, jehož jedinou výhodou bylo, že je pravák

Reagovat
Kinky7

To se omlouvám. Já jsem to pochopil jen o stoperske dvojici. Navíc jsem laportea s Torresem nebral jako cituji kolosální průser.

Reagovat
herbage

vidím, že beze mě tápete, tak to upřesním. Levého stopera může hrát pravonohý hráč stabilně dobře, ale pravého stopera nemůže stabilně dobře hrát levonohý hráč. Obdobě levého krajního beka může stabilně dobře hrát pravonohý hráč, ale pravého beka nemůže stabilně dobře hrát levonohý hráč. Souvisí to s propojením mozkových hemisfér, ale nemohu zabíhat do biologických podrobností

Reagovat
SunFells

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Kinky7

Ačkoli se mi to nezdá tak i tak to popírá Oliverovi teorii že pravák nemůže hrát na levém beku

Reagovat
herbage

pochopitelně, viz Zambrotta nebo Lahm. Je pravda, že moderní systémy podporují spíše wingbacky, kde je přednost posílat ostré centry do vápna z náběhů za obranu. Cancelo je momentálně taková chyba v Matrixu, která je dána specifickým herním stylem Mancity, nicméně obecné teorii to neodporuje - viz vysvětlení výše

Reagovat
smazaný uživatel

Zambrotta aj Lahm bol lepší vpravo, oni sú výnimky.

Reagovat
Mastný Chobot

a manželia musia byť muž a žena, čo?

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, a ako to súvisí s témou?

Reagovat
Mastný Chobot

takisto ako súvisí post hráča s jeho mozgovou hemisférou

Reagovat
smazaný uživatel

Mám rád tieto tvoje ženské argumenty, cute.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hlahart

Reagovat
smazaný uživatel

Kam, ty si jasný

Reagovat
Zark

Břetislave, pls

Reagovat
Bayern +

Samozrejme.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Front hell

Nemusí. Přitom si jenom stačí přestat lhát

Reagovat
SunFells

Je špatný defenzivně, nyní hraje v systému, který ho tak nevystavuje nutnosti bránit a proto se to vytrácí ...ale na to "být nejlepší" by měl být imo silný i defenzivně - takže pro mě furt Robertson.

Reagovat
celeb

uz minulu sezonu mal dobru ale tuto uplne ziari. Ako bonus jeho sebavedomie a hlad po vitazstve. Za mna aj jeden z psychicky najodolnejsich hracov City, cela ta portugalska kavaleria tam funguje famozne (narozdiel od vlkov)

Reagovat
Seydou Doumbia

vlci ale mají portugalce z wishe, to nemůžeš porovnávat

Reagovat
hitZor

Reagovat
smazaný uživatel

*Canelo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mr.Silver

No podle mě byl teda Gabriel lepší než White, z těch dvou nám roste super stoperská dvojice. Hlavně se teď neposrat z Liverpoolu a nedostat od nich pětku...

Reagovat
aramaki

toho by som sa neobaval, aj ked bookmakeri tie kurzy inak vyhypovali v prospech Reds. Hraju doma, su favoriti a po prehre sa ocakava reakcia, ak prehrame bude to tesne a verim, ze nejaky gol dame.

Reagovat
Ranoth

Ja skor cakam klasicky Artetov mega beton proti nam ako vzdy

Reagovat
aramaki

beton je ok, brejky by mohli fungovat. Naco hrat otvoreny hura futbal proti najlepsiemu Liverpoolu za posledne desatrocia vonku, to by bola samovrazda

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Golasso

Gabriel je skvělý, ale zrovna proti Watfordu byl podle mě White nejlepší na hřišti.

Reagovat
celeb

heh, by som rad vedel, kto z gunnerov po prvych 3 kolach cakal, ze v 12. kole budete hrat s poolom o 4. miesto.

Reagovat
aramaki

ze s Poolom a o 4. miesto som necakal, ale ze ta reakcia bola prehnana po tesnej prehre s Chelsea a vonku so City mi bolo jasne. Myslim tie reci o zostupe a pod. Myslim, ze ktokolvek by chytil taky los na uplny zaciatok by bol rad aj za bod. Brutalne namotivovany Brentford, ktory hral ligu po neviem kolkych desatrociach, sampion a City...tak ako bola prehnana reakcia na tie tri prehry, teraz sa to trocha prehana s tym, aky obrat sa podaril...jednoducho prisiel dobry los a nehraju sa pohare, malo zraneni, par hracov sa dostalo do formy a Arteta konecne ma hracov na to, co chce hrat

Reagovat
Golasso

Však počkej po Liverpoolu, jestli prohrajeme . To zas bude všude v diskuzích a na sockách Artetaoutistů a Nenívidětposunářů. Jestli k tomu přijde ještě nějaký kiks Whitea, aby si na svoje přišli i Svědkové Salibovi, tak se AFTV zase pořádně napakuje.

(dělám si samozřejmě srandu, ale ne moc ... )

Reagovat
aramaki

ako ono to urcite pride, skor ci neskor. Myslim, ze v tejto sezone to bude neskor, fakt sa mi paci ten los. Prehra s Live nas az tak nezrazi a potom pridu zapasy, v ktorych sa mozeme znova vratit na vitaznu vlnu az do Noveho roka. Ak nepridu nejake necakane zranenia po repre, tak nam celkom verim aj na tom Anfielde, ze kozu nepredame lacno

Reagovat
Golasso

Snad máš pravdu . Já nám proti Liverpoolu moc nevěřím, tam to bude pro nás těžké, jelikož máme zatím o hodně slabší zálohu. Tentokrát máme aspoň solidní obranu, takže se to třeba povede ubetonovat a skórovat z brejku, ale bude to frustrující zápas, kdy se budeme horko těžko dostávat z tlaku.

Reagovat
PP

taky z nich mám lufty.. Oni a City jsou pro nás stále mimo realitu. To raději Chelsea.

Zásadní bude, jak se vyrovnáme s jejich pressingem. A klíčový proti nám bývá Fabinho, ten nás porážel sám na tom středu.

Reagovat
Golasso

Přesně tak, taky bych víc věřil, že něco ukopeme na Chelsea (i když jsou teď hodně silní), než proti Live a City . U City se dá aspoň doufat v to, že jsou náladoví a vyberou si zrovna blbej den. Oni jsou schopní dominovat absolutně nad kýmkoliv, ale pak se jižani špatně vyspí a budou tahat za kratší konec někde v Brightonu. Tohle se u Liverpoolu moc neděje, ti jedou svůj standard konzistentně, když jim do toho nevlezou zranění nebo špatná forma střelců, což při současné formě Salaha nehrozí.

Reagovat
aramaki

ten tlak tam bude, uvidime, ako to zvladneme, musime byt nebezpecni z brejkov a snad z nejakeho skorujeme. Prehra ublizi viac Liverpoolu ako nam. U nich by spustila zaciatok mensej krizy.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Solskjaer’s reign at Manchester United is hanging by a thread. The question now is when not if he will be sacked by the club [@ncustisTheSun]

Ten dělá Edovi a Glazerum PR ne?

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/mintisculture/status/1458123408428998660

Toto bude meme materiál, keď ho kúpime

Reagovat
mistr129

Tak aspoň to je součástí nějaké "kampaně" za bouráni stereotypů, Bellerín takhle vypadal jen tak

Reagovat
Seydou Doumbia

ten boural stereotypy a nikomu o tom neřekl

Reagovat
smazaný uživatel

No tvl ale nechapu co vybojuje, kdyz se prevlece za zenskou

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne, zapadne mezi ty vaše modelky

Reagovat
Jkb

Nezapadne. Everton ho nebude prodávat v létě, má smlouvu do 2025. Arteta půjde po někom, kdo mu bude sedět do stylu hry, čekám podobnej přestup jako letos v létě, kdy nikdo takové hráče nečekal.

Reagovat
Swarley

Reagovat
j_mrazik

Nesmí se potkat s Bellerínem v šatně... aby pak chlapce nenašli spolu na záchodě.

Reagovat
Salfovic

Pche, takhle už chodil Vácha dávno.

Reagovat
cristiano.K.

svět se v prdel obrací

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Prostě ho s.re, že ženský mají větší repertoár co si vzít na sebe

Reagovat
Nikikrew

boze ti futbalisti sa fakt musia nudit cez svoj volny cas

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Dufan

Reagovat
protiproudu

Kvůli tomuhle bych zakázal všechny internety.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cobra

Reagovat
SunFells

By mě zajímalo zda by Usmanov prodával Kroenkemu jako komukoliv jinému.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
diastan

Reagovat
Geordies

Gallagher už od své první štace mezi chlapama v Charltonu rozdílový plejer a s výkony jde pořád nahoru. Jsem zvédav, jak s ním Chelsea naloží při té síle ve středu hřistě, protože tenhle kluk se nesmí zabít na lávce. Kéžby ho zlanařily Straky, z hlediska budování konkurenceschopného kádru se špičkou ligy ideální volba.

Reagovat
RKBoy

Toho pri jeho talente a forme nepustíme, už teraz je jasne že ďalšiu sezónu bude v Acku, zvlášť keď o ňom Tuchel hovorí tak pozitívne.

Reagovat
Hokaido

Blbý je, že on hraje to samý co Mount. A ani jeden asi nezahraje křídlo (Mount určitě ne). Takže spolu by asi mohli hrát jen v nějakým 433 s hodně kvalitním DM.

Reagovat
RKBoy

Ja si nemyslím, že by bol problém keby hral jeden z nich hlbšie, zvlášť Conor na to proporcie má..

Ono sa tu aj pri príchode Havertza hovorilo, že si s Mountom budú zavadzať a že ho Kai vytlačí zo základu a prd z toho.

ale súhlasím, 433 by bolo ideálnejšie a úprimne stále dúfam, že sa do toho Tuchel pustí.. to by potom aj prípadný prestup Ricea dával zmysel.. a Mount by v tom systéme dokázal kľudne hrať aj vyššie, on je v tej ofenzívnej fáze dosť flexibilný a mohol by si meniť pozície s hroťákom.. ale tento systém by asi neprežil Timo a jeden z dvojky Ziyech/Pulišič...

Reagovat
M0rb1D4S

Ne, Connora určitě nepustíme. Smlouvu u nás má ještě na 3,5 roku, takže nehrozí scénář jako u Livramenta, Batea nebo Lampteyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně on už by byl teď tak za 80 mega.

Reagovat
Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

Čemu se směješ strejdo?

Reagovat
Bandita_Harry

Min 150

Reagovat
GrimeBaller98

Souhlas v Charltonu prevysoval vsechny, hrozne mu to sedelo s F-Caskeym ve stredu pole

Reagovat
Talker

Nedává smysl ho prodávat, naopak by měla být absolutní priorita ho příští rok zapracovat. Ten kluk nám může ušetřit dalších 60+ milionů za posilu z Německa, které bude trvat 1-2 roky se zapracovat.

Ideálně k nim koupit ještě Rice a mít zálohu Rice-Mount-Gallagher.

Reagovat
Kinky7
Reagovat
VTID94

Gerrard pooood

Reagovat
Pony Slaystation

West Ham

Reagovat
Zark

Hest Wam

Reagovat
cubinho

Skoda zraneni cCoufala. Ma štěstí, ze WHU bojuje na tolika frotnach, takže zapasu odehraje dost i tak. Ale do základní 11 se bude dostavat tezko...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele