Povstání z M23 a reparát Red Devils: 10. kolo Premier League v kostce

03.11.2021, 18:42
Názory a komentáře
Cristiano Ronaldo (© AFP)
Před sobotním šlágrem se hojně spekulovalo o derniéře Oleho Gunnara Solskjaera. Předčasně. Po něm sice k odvolání kouče skutečně došlo, ale nikoli na lavičce Manchesteru United. Cristiano Ronaldo a spol. totiž v chrámu Tottenhamu třikrát udeřili a částečně napravili předchozí ostudu s Liverpoolem. Krátce nato byl Nuno Espírito Santo zbaven funkce u Spurs.

Venku zabodovali i rivalové z M23 derby - Crystal Palace a Brighton, jejichž trenéři se naopak o zaměstnání obávat nemusí. Eagles senzačně vynulovali obhájce titulu Manchester City a vyhráli 2:0, Seagulls nezlomila v Liverpoolu ani dvougólová ztráta a z Anfield Road odvezli cenný bod za remízu 2:2.

Roli favorita naopak ustála vedoucí Chelsea, zvítězila 3:0 v Newcastlu a odskočila Reds na rozdíl tří bodů. Dvakrát nemilosrdně skóroval obránce Reece James, který je se čtyřmi trefami nejlepším střelcem Blues v soutěži.

S čistým kontem v zádech oslavoval na stadionu soupeře také Arsenal, jenž po katastrofálním vstupu do letošního ročníku povstal z popela. V Leicesteru triumfoval výsledkem 2:0, sérii ligové neporazitelnosti prodloužil na sedm zápasů a v tabulce už je šestý se shodným bodovým ziskem jako pátý Manchester United.

Před nimi je i nadále West Ham. Hammers ve Villa Parku deklasovali tápající domácí tým 4:1, potřetí v řadě nezaváhali a dotáhli se na mistrovské Citizens.

Ještě lepší aktuální formu si drží sedmý Wolverhampton. Ten v pondělní dohrávce zdolal Everton 2:1 a v tabulce posledních pěti utkání je nejlepší v celé soutěži. Zcela opačné starosti má Norwich, který před vlastními příznivci prohrál 1:2 s Leedsem a na nesestupové pozice má po 10. kole už osmibodovou ztrátu.

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Reece James (Chelsea) - 9.85 / 2 góly, 4 střely, 3 klíčové přihrávky, 95% úspěšnost přihrávek.

2. Conor Gallagher (Crystal Palace) - 9.38 / gól, asistence, 4 klíčové přihrávky, 5 úspěšných soubojů.

3. Declan Rice (West Ham) - 9.00 / gól, asistence, 3 střely, 3 úspěšné vzdušné souboje.

TOP 3 hráči dle Fantasy Premier League:


1. Reece James (Chelsea) - 21 bodů.

2. Gabriel Magalhães (Arsenal) - 15 bodů.

3. Matthew Lowton (Burnley) - 14 bodů.

Sestava 10. kola:


Autor: Marek Ustohal

Brankář: Aaron Ramsdale (Arsenal) - Pokud si někteří fanoušci Gunners klepali před příchodem "neznámého" Angličana z Sheffieldu na čelo, po utkání v Leicesteru asi definitivně uznali, že v klubu vsadili na správného muže. Rodák ze Stoke totiž zamkl branku a zahodil klíč. Celkově si připsal osm zákroků a zejména tygří skok proti přímému kopu Jamese Maddisona zvedl příznivce ze sedadel. Jen Édouard Mendy z Chelsea má v sezoně vyšší úspěšnost zákroků.

Pravý ofenzivní obránce: Reece James (Chelsea) - V úvodu ročníku Marcos Alonso, poté Ben Chilwell a aktuálně Reece James. Ofenzivní beci Blues jsou zkrátka a dobře k nezastavení. V Newcastlu odchovanec západolondýnského klubu dvakrát rozvlnil síť, čímž nasměroval lídra soutěže k dalšímu vítězství. Navíc vytvořil tři šance spoluhráčům a za zmínku stojí i 95procentní úspěšnost přihrávek.

Stoper: Gabriel Magalhães (Arsenal) - K čistému kontu pomohl svému zaměstnavateli také třiadvacetiletý brazilský stoper. V kooperaci s Benem Whitem umlčel ostrostřelce Jamieho Vardyho a svůj výkon ozdobil vítězným gólem. Přidal navíc i sedm zisků míče, suverénně nejvíc ze všech fotbalistů na trávníku.

Stoper: Marc Guéhi (Crystal Palace) - Pod senzační nulu na Etihad Stadium se podepsal měrou vrchovatou. V osobních soubojích proti domácím hvězdám byl stoprocentně úspěšný, pětkrát získal míč a ukázal, že po letním příchodu z Chelsea může být základním stavebním kamenem defenzivní linie Eagles.

Levý ofenzivní obránce: Kyle Walker-Peters (Southampton) - Ismaila Sarra, hlavní ofenzivní hrozbu Watfordu, víceméně vymazal ze hřiště. Odchovanec Tottenhamu si na netradičním postu svědomitě plnil povinnosti obránce a zároveň ukázal, že mu není cizí ani podpora útoku. K důležité výhře 1:0 přispěl i obětavým zákrokem na brankové čáře.

Střední záložník: Conor Gallagher (Crystal Palace) - Gól, asistence, čtyři klíčové přihrávky, pět úspěšných soubojů. To vše ve svatostánku mistrovského Manchesteru City. Trenér Eagles Patrick Vieira se v předchozích týdnech nechal slyšet, že by kreativního záložníka rád získal z Chelsea natrvalo, ale pokud si Gallagher udrží nadprůměrnou výkonnost, vyjednávací pozici nebude mít rozhodně jednoduchou.

Střední záložník: Scott McTominay (Manchester United) - V očekávaném šlágru byl jako nepropustná zeď. V roli "box-to-box" středopolaře zazářil proti Tottenhamu 95procentní úspěšností přihrávek a vyhrál 11 osobních soubojů - nikdo z hráčů Red Devils jich v utkání Premier League nezapsal v sezoně více.

Střední záložník: Declan Rice (West Ham) - Jeden z nejžádanějších anglických fotbalistů současnosti opět ukázal, proč si ho kouč Hammers David Moyes cení na více než 100 milionů liber. Ve Villa Parku bořil, tvořil, skóroval a dotáhl mužstvo k třetímu ligovému vítězství v řadě.

Pravý útočník: Jarrod Bowen (West Ham) - Krok s famózním Ricem držel zejména čtyřiadvacetiletý rodák z Leominsteru. Na pravém křídle se vytrvale hlásil o přihrávku, v duelech jeden na jednoho si několikrát smlsnul na protihráčích, šestkrát se pokusil ohrozit Emiliana Martíneze a jeden míč do sítě přece jen dostal. Sečteno, podtrženo - zasloužené místo v sestavě.

Střední útočník: Cristiano Ronaldo (Manchester United) - Na kritiku z řad médií odpověděl po svém. Těsně před přestávkou si v pokutovém území našel milimetrově přesnou přihrávku Bruna Fernandese, s lehkostí sobě vlastní se položil do voleje a oku lahodící trefou zmrazil vyprodaný stadion Tottenhamu. Navrch přidal i asistenci. Ve věku 36 let a 267 dnů se stal nejstarším fotbalistou od roku 2014, který mezi anglickou elitou zapsal bilanci 1+1.

Levý útočník: Maxwel Cornet (Burnley) - Letní posila z Lyonu na sebe poutá větší a větší pozornost. Už v předchozím kole v Southamptonu dopomohla Clarets k bodovému zisku dvěma brankami a také proti Brentfordu si řekla o ocenění Man of the match. Tentokrát se reprezentant Pobřeží slonoviny blýskl pohlednou střelou, za kterou Alvaro Fernandez plachtil marně. Další gól mu navíc uzmul zásah videorozhodčího.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC1081126:325
2.Liverpool FC1064029:822
3.Manchester City1062220:620
4.West Ham United1062220:1120
5.Manchester United1052319:1517
6.Arsenal FC1052312:1317
7.Wolverhampton Wanderers1051411:1016
8.Brighton & Hove Albion1044211:1116
9.Tottenham Hotspur105059:1615
10.Everton FC1042416:1614
11.Leicester City1042415:1714
12.Brentford FC1033412:1212
13.Crystal Palace1026213:1412
14.Southampton FC102539:1211
15.Aston Villa1031614:1910
16.Watford FC1031612:1810
17.Leeds United1024410:1710
18.Burnley FC1014510:167
19.Newcastle United1004611:234
20.Norwich City100283:252

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (33)

Přidat komentář
Manchestersky Krocan

no zrovna ten Adamsov gól bol z tých troch najhorší Ronaldov gól mal byť bez debaty prvý, takto to trafiť je veľmi ťažké

Reagovat
smazaný uživatel

Jj z maleho vapna trefit branu je fakt pro bohy

Reagovat
Neutron

Reagovat
ttopi

No. Nevím jak moc třeba umíš hrát fotbal, ale když ti 10x nacentruju míč jako Ronaldovi, tak se ti to povede podle mě víckrát, než když 10x zkusíš v podstatě ze stoje vystřelit tak jako Adams.

Nicméně pro mě je nejlepší gól asi ten první. Je tam více povedených věcí.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Seydou Doumbia

rozhodně Če Adams složitější

Reagovat
John Obi Mikel

Nejlepší bez debat Cornet.

Reagovat
protiproudu

Rozhodně CR7 nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Siuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Reagovat
Steven666

Gallaghera nesmieme predať, to by bol predaj level De Bruyne alebo Salah. Budúcu sezónu musí dostať priestor v Chelsea, kľudne nech odídu Bakley Ziyech a Saúl. On je fakt generačný talent.

Reagovat
Taiger

TOP 3 hráči dle Fantasy Premier League:

Kde jsem já? Halo?

Reagovat
ttopi

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Čenda

Reagovat
king23

Reagovat
Herry31

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Neutron

Reagovat
Mimalu

Reagovat
avicii

Reagovat
Mastný Chobot

https://youtu.be/bA0jtNMzaKE

wtf, čo to zas máme za rtrdov v reprezentácii

Reagovat
Hlahart

Wtf. Tak tady vám narozdíl od Šviderskýho nezbývá než doufat, že se bude psát, že to je Bulhar

Reagovat
smazaný uživatel

klasika

Reagovat
Gunner14

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Nhd je to cool.

Reagovat
Talker

Koukám o Gallaghera je zájem. Nedáme.

Reagovat
RKBoy

Ja som hlavne zvedavý ako tú zálohu poskladáme, ak sa vráti z hosťovania.

Kante neodíde, Kova pri takejto forme tiež nie a Jorginho je pod Tuchelom super, okrem toho zaňho budeme pýtať ranec, takže si ho ťažko niekto dovolí.. A do toho zlepšujúci sa Ruben..

Reagovat
RKBoy

a vlastne Jorginho má zmluvu do 23, takže viac ako 30-35 zaňho nedostaneme.. to po ňom také Juve alebo Inter, resp. Neapol ak im vyjde sezona možu ísť.

Reagovat
Talker

Tak já ho beru spíš do role v tomhle systému, v jaké je Mount. On není vyloženě hráč do pivota podle mého, ač se tam do budoucna stáhnout může jeden nebo druhý, protože talent, bojovnost a další přednosti mají. ale to je podle mého otázka pár let, podobně jako u KdB, který ti zahraje i CM. V současném systému by bojoval o minuty pod hrotem. Tam se klidně můžeme zbavit Ziyecha a případně i Puliho, pokud se nedá dokupy nebo Wernera, pokud nezačne být efektivnější a přišla by nabídka.

Není to ideální, nejlepší jak pro Mounta, Gallaghera, tak pro CHO, Puliho a podle mého i Lukaka by bylo 4-3-3, kdy tam můžou hrát společně Conor a Mountík s ostrými křídly, která vytvoří prostor. Jenže Tuchel očividně chce hrát 3-X-X, sedí to více našim stoperům i našim němčourům.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jinak s tou zálohou - Barkly prodat do řiti, Gilmour další hostování a Gelegr do áčka? To by šlo ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele