Serie A - souhrn 9. kola

29.10.2010, 22:45, aktualizováno 31.10.2010, 16:59
Komentáře a souhrny
Šlágr kola vyzněl lépe pro Juventus, Stará dáma porazila AC Milán. Římské AS získalo doma tři body ze zápasu s Lecce. Inter Milán v pátek přivezl body z Janova. Jeho nápor ale odrazilo Lazio, které zvítězilo v Palermu. Udinese vyhrálo počtvrté v řadě, tentokrát veze body z Bari. Venku zvítězily také Neapol a Sampdoria. Cagliari porazilo Boloňu. V Parmě gól nepadl.

AS Bari - Udinese Calcio 0:2

31.10.2010 15:00

Góly: 19. Alexis Sánchez, 60. Mauricio Isla

Bari se dnes nedařilo. Barreto neproměnil penaltu, Udinese dvakrát skórovalo a zasadilo se o to, že jsou Galletti po tomto kole poslední. Naopak Bianconeri zaznamenali první výhru na Stadio San Nicola v Serii A.

Udinese tak jen potvrdilo stoupající formu. Ještě před měsícem mělo jediný bod, ale po dnešku jich má už 12. Naopak Bari prohrálo už čtyři zápasy v řadě, takže v jejich táboře spokojenost rozhodně nepanuje.

Bianconeri sice v nejvyšší soutěži v Bari nikdy nevyhráli, ale dnes se jim dařilo. V patnácté minutě otevřel gólový účet úžasnou ranou Alexis Sanchez. Chilský reprezentant si sběhl na střed hřiště a z 25 metrů vypálil nechytatelnou ránu do levého horního růžku branky. Jen díky Gilletovi to zanedlouho nebylo 2:0. Domácí gólman nejprve vychytal Inlera a z následného rohu překazil radost také Di Natalemu.

Ve druhém poločase, v 51. minutě, dostalo Bari jedinečnou šanci na srovnání. Zapata fauloval Barreta a Pierpaoli odpískal pokutový kop. Jenže sám postižený Brazilec penaltu nedal, Handanovič ho vychytal a z dorážky už Galletti nic nevytěžili. Gillet sice pak vychytal Sancheze, ale na dalšího Chilana v sestavě soupeře už neměl. Půlhodiny před koncem pojistil vítězství Udinese Isla. Sanchez vyvezl míč k vápnu, tam ho prostrčil na Islu, který z těžkého úhlu míč parádně napálil od břevna do branky. Další skvělá branka. V nastaveném čase mohl korunovat dobrý výkon chilské dvojice Inler, ale tentokrát ho už břevno zastavilo úplně.

Více informací k zápasu

Brescia Calcio - SSC Neapol 0:1

31.10.2010 15:00

Góly: 77. Ezequiel Lavezzi

Brescia utrpěla další domácí porážku, jenže opět ne zrovna zaslouženě. V duelu s Neapolí byla často lepším týmem, jenže doplatila na dorážku Ezequiela Lavezziho a prohrála 0:1. Na kontě má už pět porážek v řadě, ale stále se drží nad sestupovými vodami.

V základní sestavě Neapole chyběla hlavní postava posledních zápasů, Edinson Cavani totiž odpočíval. Walter Mazzarri ho šetřil před nadcházejícím těžkými zápasy.

Morgan De Sanctis musel v úvodu likvidovat několik pokusů Nicolase Cordovy, Grava zase akrobaticky zasahoval proti centru, který mířil na Caracciola. První šance Partenopei přišla skrze střelu Lavezziho, jenž prověřil náhradníka zraněného Sereniho Arcariho. Na druhé straně po rohu Cordovy hlavičkoval Caracciolo, ale nepřesně. Vlastní gól riskoval Martinez Vidal, když špatně trefil míč, ale naštěstí neuspěl. Střely Lavezziho a Sosy se mezi tři tyče nevešly, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Cavani se na hřiště dostal v 55. minutě, když nahradil Sosu a přivítalo ho nepříjemné počasí, na Stadio Rigamonti totiž silně pršelo. Zatímco slunci se mraky protrhnout nepodařilo, Brescia to málem se skóre dokázala. Eder našel ve vápně Caracciola, jenže tomu se zakončení nepovedlo, ačkoliv nakonec míč skončil na tyči. De Sanctis jen sledoval.

Eder pak šel do zakončení sám a po kontaktu s Campagnarem se dožadoval penalty, ale sudí Valeri usoudil, že Eder do soupeře naběhl schválně, i když mohl volit jinou cestu. Pak málem skóroval Campagnaro, jenže do vlastní sítě. Hetemajův centr hlavičkoval přes bezmocného De Sanctise, ale Neapol zachránilo břevno. A pak proti proudu hry Azzurri udeřili. Lavezzi našel pasem Hamšíka, ten mu míč vrátil a Argentinec snadno dorážel. Cavani se snažil o skvostný lob asi z 25 metrů, ale Arcari si s ním poradil. De Sanctis pak zlikvidoval Caracciola a Neapol mohla slavit.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Bologna FC 2:0

31.10.2010 15:00

Góly: 51. Nenê, 78. Radja Nainggolan

Cagliari prolomilo sérii nepříznivých výsledků a doma porazilo Boloňu 2:0. Sardiňané rozhodli o zisku tří bodů během druhého poločasu, kdy se postupně trefili Nené a Nainggolan.

Hostující brankář Emanuele Viviano si připsal první zákrok až po půlhodině hry, až do té doby se totiž nic podstatného na hřišti neudálo, Neného střelu vyrazil. O osm minut později měl obrovskou příležitost útočník Matri, ten zesměšnil hned trojici obránců Boloni, ovšem branku nevstřelil. Bohužel pro diváky to bylo v prvním poločase všechno.

Cagliari se ujalo důležitého vedení až v průběhu druhého poločasu, Cossu přihrával a Nené parádní trefou otevřel skóre utkání - 1:0 pro Cagliari. Brzy mohlo být o odpověď postaráno, Di Vaio z přímého kopu hodně vystrašil domácího brankáře Agazziho. Brzy na to měl Di Vaio další čistou gólovku, Garics mu předložil parádní pas ale někdejší italský reprezentant hlavou nevyrovnal.

Boloňa se prakticky mohla rozloučit s vidinou jednoho bodu v 78. minutě, belgický player Nainggolan předvedl fantastickou volej a zvýšil na 2:0 pro Cagliari. Sardiňané mohli výsledek ještě navýšit, ale Viviano Contiho vychytal. Cagliari porazilo Boloňu 2:0.

Více informací k zápasu

AC Cesena - UC Sampdoria 0:1

31.10.2010 15:00

Góly: 90. Giampaolo Pazzini

Až brankou v nastaveném čase rozhodla o svém vítězství nad Cesenou Sampdoria Janov. V 92. minutě se na půdě letošního nováčka prosadil Giampaolo Pazzini. Blucerchiatti tak potvrdili solidní formu, naopak Cesena se dál trápí.

První poločas toho zas příliš nenabídl, na straně domácích se blýskl Erjon Bogdani, avšak z dobré pozice se svojí šancí nenaložil dobře. Hosté zase zahrozili prostřednictvím Pazziniho, ale ani zde se fanoušci branky nedočkali. Nejvíc práce měl brankář Curci při ráně Yuri Nagatoma, poradil si s ní dobře.

Ve druhém poločase měla více ze hry Sampdoria, jenž měla několik velice solidních příležitostí. V 63. minutě poslal Giaccherini dobrou přihrávku Lucchinimu, ten ale balón zasáhl rukou, a tím celou akci pokazil. Následně nechal vyniknout Francesca Antonioliho z přímého kopu Palombo. Aktivita Blucerchiatti pokračovala, Giaccheriniho střílený centr zasáhl Pazzini a Antonioli předvedl famózní zákrok, čímž prozatím uchránil domácím nerozhodný výsledek.

Vše nasvědčovalo tomu, že utkání skončí 0:0, ovšem ve druhé minutě nastavení odvedl dobrou práci střídající Marilungo, který našel Pazziniho a italský ostrostřelec se v těchto situacích nemýlí - 1:0 pro Sampdorii Janov. Hosté už s udržením výsledku problém neměli a získali další tři body.

Více informací k zápasu

Parma FC - Chievo Verona 0:0

31.10.2010 15:00

Góly: -

Bezbranková remíza byla k vidění v Parmě. Domácí výběr totiž nedokázal vstřelit branku Chievu a připisuje si jen bod za výsledek 0:0. Diváci sice neviděli branku, zato však viděli dvě červené karty. Jako první vyloučený byl domácí Dzemaili a šest minut před koncem ho napodobil Fernandes.

První práci měl domácí brankář Mirante, střelu Kevina Constanta však dobře ztlumil. Bohužel ve 25. minutě přišla špatná zpráva pro trenéra Parmy, Stefano Morrone se zranil a nahradit jej musel Gobbi. Ve 38. minutě se nadechl k akci Božinov, hráči Fly Donkeys celý závar přečkali bez úhony a pak mohli sami udeřit. Před koncem poločasu totiž Thereau nepříjemně cpal míč na kanonýra Pellissiera, obrana domácích zasáhla na poslední chvíli.

Na začátku druhého dějství mohli být diváci svědky pokutového kopu Alessandro Lucarelli fauloval Pellissiera, ovšem rozhodčí ukázal "hraj dál". O chvilku později Parmě zkomplikoval utkání Blerim Dzemaili, po faulu na Constanta uviděl druhou žlutou kartu a tím pádem červenou.

Chievu se naskytla skvělá příležitost přesilové hry, avšak Parma úspěšně vzdorovala. Mantovaniho hlavička ani střela Constanta k brance nevedly, byť to byly velmi dobré pokusy. Parma byla i v deseti nebezpečná, Božinov ale svojí další šanci spálil. To platilo také o příležitosti Antonia Candrevy. Diváci se i přes nulový počet branek nenudili.

V další velké šanci Mirante vychytal Guanu, brankáři Parmy dokonce pomohlo břevno. Blízko důležité trefy byl i hlavičkující Candreva. Pár minut před koncem se počet sil na hrací ploše vyrovnal, druhou žlutou dostal také Gelson Fernandes. V nastaveném čase mohli všechny tři body zůstat v Parmě, Sorrentino ale předvedl po hlavičce Paletty bravurní zákrok. Utkání tak vítěze nepoznalo.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - SS Lazio 0:1

31.10.2010 12:30

Góly: 27. André Dias

Lazio si upevnilo vedení v tabulce, když vyhrálo i na horké půdě stadionu Renza Barbery. Hrdinou utkání se stal obránce Dias, jenž po rohovém kopu vstřelil jedinou branku utkání. Palermo prohrou 0:1 navázalo na nepovedený výkon s Udinese, domácím v závěru nepomohlo ani vyloučení Biavy.

Zápas nezačal v nikterak velkém tempu, první pozdrav pro Musleru obstaral z dálky Iličič. Ve 27. minutě udeřili zčistajasna hosté, zahraný rohový kop se snesl přímo na nohu nehlídaného Diase a brankář Sirigu neměl šanci - 1:0 pro Lazio. Ani poté se tempu zápasu nezměnilo. Fanoušky římského celku pořádně vystrašil Muslera, jenž odkopem trefil dotírajícího Pastoreho a míč jen tak tak neskončil v brance. Javier Pastore byl nejaktivnějším muže Sicilanů, jeho další zakončení, tentokrát přes hlavu, skončila nad.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil, pozorné defenzívy obou celků nedovolovali soupeři pořádně zakončit. Z dálky se ke střelbě odhodlal Brocchi, ale příliš starostí Sirigovi nenadělal. Vzápětí se podobně uvedl i Pinilla. Palermo se dostávalo do zakončení čím dál častěji, jenže domácímu celku nebylo přáno.

V 64. minutě měl obrovskou šanci na vyrovnání Pinilla. Vyhnul se ofsajdové pasti ale souboj jeden na jednoho proti Muslerovi nezvládl. O chvíli později zase mohl zvýšit Zarate, z přímého kopu ale nedal. Třináct minut před koncem zápasu uviděl Biava druhou žlutou kartu a musel do sprch. Biancocelesti oslabení zvládli, několikrát je velmi výrazně podržel Muslera, Pinillovu hlavu vyškrábl nad břevno a vzápětí zblízka vychytal i Cassaniho.

Více informací k zápasu

AC Milán - Juventus FC 1:2

30.10.2010 20:45

Góly: 83. Zlatan Ibrahimović - 24. Fabio Quagliarella, 65. Alessandro Del Piero

Juventus vrátil Milánu poslední porážky a dnes na San Siru překvapivě zvítězil 2:1. Skóre utkání otevřel Fabio Quagliarella a ve druhém poločase zvyšoval Alessandro Del Piero. Jediný zásah domácích Rossoneri měl na svědomí Zlatan Ibrahimovič.

Vše přitom mohlo začít lépe pro Milán, v 7. minutě měl ideální příležitost Ibrahimovič, jenže trefil břevno Storariho branky. Zato přišel ve 24. minutě trest, Paolo De Ceglie posadil míč na hlavu Quagliarelly a Juventus vedl na San Siru 1:0. Vyrovnání mohlo přijít po přímém kopu Andrey Pirla, jenže se tak nestalo. Po půlhodiny hry musel kvůli zranění opustit hrací plochu Bonera, nahradil jej Abate. Také na druhé straně došlo k brzkému střídání, zranil se De Ceglie a na plac přišel Simone Pepe. Do konce poločasu mohla Stará dáma zvýšit vedení, Abbiati ale předvedl fantastický zákrok a zasloužil se o to, že Milán prohrával jen o jednu branku.

AC začalo ve druhém poločase náporem, Ibrahimovič měl dost času, jenže míč do sítě nepropasíroval. V 66. minutě přišel pro Milán další šok, Antonini chyboval, čehož využil Sissoko a z druhé vlny se přesně trefil Alessandro Del Piero - 2:0 pro Juventus.

Domácí to měli těžké, ale nevzdávali se. Robinho nebezpečně vypálil, ovšem branku netrefil. V 77. minutě mohl zpečetit výhru Juve Fabio Quagliarella, stejně jako Robinho na druhé straně také minul. Další šanci zápasu měli Rossoneri, stoper Papastathopoulos ve vzduchu přestřelil a v zápalu hněvu ještě povalil Mela na zem, potrestán však nebyl. Milán nakonec utkání ještě pořádně zdramatizoval, Ibrahimovič zužitkoval své tělesné proporce a hlavičkou snížil na 1:2.

Snaha vyrovnat se dostavila okamžitě a Juventus musel přežít několik nepříjemných závaru. V nastaveném čase neskončila brankou střela Seedorfa a o chvíli později se marně dožadoval odpískání pokutového kopu střídající Inzaghi. Superpippo sice faulován byl, jenže přihrávku přebíral v ofsajdu. Juventus už vedení nepustil a zvítězil trochu překvapivě 2:1.

Více informací k zápasu

AS Řím - US Lecce 2:0

30.10.2010 18:00

Góly: 62. Nicolás Burdisso, 76. Mirko Vučinić

Římané sice dokázali porazit Lecce, jenže jejich výhru 2:0 kalí červená karta pro Francesca Tottiho, který tím pádem nuceně vynechá derby s Laziem. Kapitán Vlků byl vyloučen po roztržce s Rubenem Oliverou, která předcházela druhé brance. Také hostující hráč musel předčasně do sprch.

AS se potřeboval vítězstvím nasměrovat z krize a nakonec se mu to povedlo, ale v prvním poločase se na gól čekalo marně. Rosati musel poprvé zasahovat proti střele Mirka Vučiniče a byl úspěšný. Po deseti minutách se málem překvapivého vedení ujalo Lecce. Jako blesk z čistého nebe vypálil z uctivé vzdálenosti z voleje Corvia a Julio Sergio jen sledoval, jak míč letí do břevna. Tifosi Giallorossi si oddechli.

A Corvia byl aktivní i nadále. Tentokrát už Julio Sergio zasahoval u bližší tyče. Na druhé straně se pak předvedli další dva útočníci. Francesco Totti posadil míč na hlavu Borriella, ale ten zamířil nad břevno. Už v 18. minutě muselo Lecce poprvé střídat. Ferrario si obnovil zranění a na trávník vyběhl Giuliatto.

Římané se snažili co nejrychleji otevřít skóre, ale jejich snažení nemělo úspěšného konce, ačkoliv to kolikrát vypadalo nadějně. Například poté, co Vučinič utekl obraně, vrátil míč na Tottiho, ten se zbavil obránce a vypálil. Rosati míč vyrazil pouze k Borriellovi, jenže také jemu chyběl kousek štěstí, míč poslal do břevna. A když konečně poslal míč do brány, nemohl se gól počítat, protože De Rossi stál v ofsajdu a ovlivňoval hru. Ve 32. minutě trefili domácí brankovou konstrukci znovu. Vučinič si udělal prostor ke střele a Rosati musel předvést kvalitní zákrok, aby míč vytěsnil na břevno.

Vučinič dělal obraně Lecce problémy i v další akci, ale Rosati zůstal nepřekonán. Pak se ukázali také hosté a Nicolas Burdisso na poslední chvíli zablokoval Corviu, který mířil za gólem. A domácí stoper si připsal ještě důležitější zákrok za pár minut. Julio Sergio totiž vyběhl z vápna, aby zastavil Di Micheleho, jenže ten se ho zkušeně zbavil a přihrával Corviovi, ale ten opět ztroskotal na Burdissovi, jenž jako živý štít zakročil na brankové čáře.

I po přestávce se musel Julio Sergio činit, prověřoval ho Ignacio Piatti. Di Michele branku netrefil. Další dobrý zákrok si na druhé straně připsal Rosati, když vytěsnil Borriellovu nepříjemnou ránu. Gólu se nakonec Vlci dočkali po více než hodině hry. John Arne Riise poslal do vápna přesný centr, na který si naběhl Nicolas Burdisso a svou první brankou v sezóně poslal AS Řím do vedení. Netradiční střelec, zato hodně důležitý gól.

Branková konstrukce Rosatiho branky se zatřásla i potřetí, Borriellova hlavička znovu skončila pouze na ní. V 76. minutě se ale Římané dočkali i druhé uklidňující branky. Šťastným střelcem byl Vučinič, jenž poslal míč přízemní ranou ke vzdálenější tyči. Jenže gól domácím hodně zkalila situace, která gólu předcházela. Tělo na tělo totiž běželi vstříc brance Ruben Olivera a Francesco Totti, načež hostující záložník domácího kapitána poslal k zemi. Totti však na zákrok reagoval hodně podrážděně a od sudího si nakonec stejně jako Olivera vysloužil červenou kartu.

AS Řím ho tak bude postrádat v ostře sledovaném římském derby, které se hraje příští týden. Navíc to pro Tottiho nemusí být konečná, protože italský veterán neudržel při odchodu do šatny nervy a v tunelu se ještě snažil na Oliveru zaútočit. Zastavovat ho muselo minimálně pět lidí.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Inter Milán 0:1

29.10.2010 20:45

Góly: 45. Sulley Muntari

Inter si sice veze z Janova tři body, ale kdo zápas sledoval, musí mi dát za pravdu, že Grifové si za svůj výkon minimálně ten bod zasloužili. O osudu utkání však rozhodlo hloupé zaváhání gólmana Eduarda, jenž za svá záda propustil střelu Muntariho a Janov, leč tlačil, nedokázal gólově odpovědět.

Obě strany nastoupily v hodně poslepovaných sestavách, a tak se předem nedalo úplně předpokládat, co se bude na trávníku Marassi dít. V prvním poločase si ale diváci rozhodně nemohli stěžovat, protože jim hráči nabídli zajímavou podívanou.

V prvním poločase byl sice Sneijder hodně nevýrazný, ale ve 12. minutě si připsal první vážnější střelecký pokus. Po asistenci Biabianyho pálil, ale Eduardo hladce kryl. O necelých deset minut později se poprvé blýskl Luca Toni. Domácí útočník hýřil aktivitou a když si šikovně udělal prostor na hranici šestnáctky, musel vytáhnout parádní zákrok Julio Cesar. Brazilský gólman si vedl dobře i proti střele Mesta, ale ta nebyla tak nepříjemná.

Ještě předtím ale postihla Inter těžká rána. Po dvaceti minutách totiž hřiště opustil se svalovým zraněním Esteban Cambiasso a na hřiště musel Sulley Muntari. A byl to právě ghanský záložník, který po půlhodině hry připravil obrovskou šanci pro Samuela Eto'a. Kamerunec stál úplně sám na penaltě, jenže míč nedokázal usměrnit mezi tři tyče a oprávněně se chytal za hlavu.

Do další šance Interu se hrnul Coutinho, ale Kaladze předvedl na poslední chvíli výtečný obranný zákrok a akci Nerazzurri zmařil. Na promarněnou šanci Eto'a mohl pár minut před koncem reagovat Marco Rossi, jenž měl na druhé straně rovněž velkou šanci. Chico utekl po pravé straně a zpětnou přihrávkou hledal svého kapitána, který však minul. Stadionem to jen zahučelo. A Janov ve třetí minutě nastavení pocítil, jak moc taková neproměněná šance proti Interu bolí. Muntari se totiž ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele a už asi třetí v pořadí mu konečně vyšla. Vlastně mu úplně nevyšla, ale Eduardo vytvořil neskutečnou minelu a nechal míč propadnout do sítě.

Do druhého poločasu tak šli Grifové s jednogólovým mankem, nicméně odhodlaní vyrovnat, protože už v první půli cítili, že branka může přijít. Druhou pětačtyřicetiminutovku sice načala další velká příležitost Interu. Biabiany se po přihrávce Sneijdera ocitl úplně sám před Eduardem, ale ten protentokrát vytáhl vynikající zákrok a částečně si vyžehlil předchozí zaváhání.

Pak už útočil zejména Janov. Inter vystrkoval růžky z brejků, ale příliš se mu nedařilo. Ale že by se dařilo Janovu, zejména o koncovce se to říci nedá. Domácí sice často drželi míč dlouho na svých kopačkách, ale k žádné větší šanci to nevedlo.

Čtvrthodiny před koncem se poprvé výrazněji ukázal Destro, jenž je kmenovým hráčem Interu, ale "svůj" tým příliš neohrozil, když svojí střelu poslal nad bránu. Mnohem lépe si vedl vzápětí Criscito, když ukázal svou techniku, dobře si zpracoval míč a z voleje ho poslal na bránu. Tu už pár minut kvůli zranění Julia Cesara okupoval Castellazzi. Náhradník v brance Interu však nemusel zasahovat, Criscito mířil těsně vedle.

V posledních minutách měl příležitost střídající Boayke. Nadějný mladík ale mířil těsně nad břevno, jaká škoda. Neujala se ani hlavička Destra, Castellazzi byl pozorný. Poslední šanci duelu si připsal Luca Toni, ale ani on prokletí domácích nezlomil. Míč poslal z velkého úhlu do boční sítě a Inter se po šesti nastavených minutách mohl radovat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SS Lazio971113:622
2.Inter Milán953111:418
3.AC Milán952214:817
4.Juventus FC943218:1015
5.SSC Neapol943215:1115
6.UC Sampdoria935111:814
7.Chievo Verona942311:914
8.Udinese Calcio94148:1013
9.AS Řím93339:1212
10.Città di Palermo932415:1311
11.Janov CFC93248:1011
12.US Lecce93247:1511
13.Cagliari Calcio924310:810
14.Calcio Catania82338:89
15.Brescia Calcio93068:129
16.ACF Fiorentina82249:108
17.Parma FC91536:88
18.AC Cesena92256:118
19.Bologna FC91538:148
20.AS Bari92257:158
Zbývající zápasy
31.10. 20:45Calcio Catania - ACF Fiorentina

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (731)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele