9. kolo
31.10.2010 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Brescia Calcio - SSC Neapol 0:1

Brescia utrpěla další domácí porážku, jenže opět ne zrovna zaslouženě. V duelu s Neapolí byla často lepším týmem, jenže doplatila na dorážku Ezequiela Lavezziho a prohrála 0:1. Na kontě má už pět porážek v řadě, ale stále se drží nad sestupovými vodami.

V základní sestavě Neapole chyběla hlavní postava posledních zápasů, Edinson Cavani totiž odpočíval. Walter Mazzarri ho šetřil před nadcházejícím těžkými zápasy.

Morgan De Sanctis musel v úvodu likvidovat několik pokusů Nicolase Cordovy, Grava zase akrobaticky zasahoval proti centru, který mířil na Caracciola. První šance Partenopei přišla skrze střelu Lavezziho, jenž prověřil náhradníka zraněného Sereniho Arcariho. Na druhé straně po rohu Cordovy hlavičkoval Caracciolo, ale nepřesně. Vlastní gól riskoval Martinez Vidal, když špatně trefil míč, ale naštěstí neuspěl. Střely Lavezziho a Sosy se mezi tři tyče nevešly, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Cavani se na hřiště dostal v 55. minutě, když nahradil Sosu a přivítalo ho nepříjemné počasí, na Stadio Rigamonti totiž silně pršelo. Zatímco slunci se mraky protrhnout nepodařilo, Brescia to málem se skóre dokázala. Eder našel ve vápně Caracciola, jenže tomu se zakončení nepovedlo, ačkoliv nakonec míč skončil na tyči. De Sanctis jen sledoval.

Eder pak šel do zakončení sám a po kontaktu s Campagnarem se dožadoval penalty, ale sudí Valeri usoudil, že Eder do soupeře naběhl schválně, i když mohl volit jinou cestu. Pak málem skóroval Campagnaro, jenže do vlastní sítě. Hetemajův centr hlavičkoval přes bezmocného De Sanctise, ale Neapol zachránilo břevno. A pak proti proudu hry Azzurri udeřili. Lavezzi našel pasem Hamšíka, ten mu míč vrátil a Argentinec snadno dorážel. Cavani se snažil o skvostný lob asi z 25 metrů, ale Arcari si s ním poradil. De Sanctis pak zlikvidoval Caracciola a Neapol mohla slavit.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele