9. kolo
30.10.2010 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Řím porazil Lecce 2:0, ale přišel o vyloučeného Tottiho

Římané sice dokázali porazit Lecce, jenže jejich výhru 2:0 kalí červená karta pro Francesca Tottiho, který tím pádem nuceně vynechá derby s Laziem. Kapitán Vlků byl vyloučen po roztržce s Rubenem Oliverou, která předcházela druhé brance. Také hostující hráč musel předčasně do sprch.

AS se potřeboval vítězstvím nasměrovat z krize a nakonec se mu to povedlo, ale v prvním poločase se na gól čekalo marně. Rosati musel poprvé zasahovat proti střele Mirka Vučiniče a byl úspěšný. Po deseti minutách se málem překvapivého vedení ujalo Lecce. Jako blesk z čistého nebe vypálil z uctivé vzdálenosti z voleje Corvia a Julio Sergio jen sledoval, jak míč letí do břevna. Tifosi Giallorossi si oddechli.

A Corvia byl aktivní i nadále. Tentokrát už Julio Sergio zasahoval u bližší tyče. Na druhé straně se pak předvedli další dva útočníci. Francesco Totti posadil míč na hlavu Borriella, ale ten zamířil nad břevno. Už v 18. minutě muselo Lecce poprvé střídat. Ferrario si obnovil zranění a na trávník vyběhl Giuliatto.

Římané se snažili co nejrychleji otevřít skóre, ale jejich snažení nemělo úspěšného konce, ačkoliv to kolikrát vypadalo nadějně. Například poté, co Vučinič utekl obraně, vrátil míč na Tottiho, ten se zbavil obránce a vypálil. Rosati míč vyrazil pouze k Borriellovi, jenže také jemu chyběl kousek štěstí, míč poslal do břevna. A když konečně poslal míč do brány, nemohl se gól počítat, protože De Rossi stál v ofsajdu a ovlivňoval hru. Ve 32. minutě trefili domácí brankovou konstrukci znovu. Vučinič si udělal prostor ke střele a Rosati musel předvést kvalitní zákrok, aby míč vytěsnil na břevno.

Vučinič dělal obraně Lecce problémy i v další akci, ale Rosati zůstal nepřekonán. Pak se ukázali také hosté a Nicolas Burdisso na poslední chvíli zablokoval Corviu, který mířil za gólem. A domácí stoper si připsal ještě důležitější zákrok za pár minut. Julio Sergio totiž vyběhl z vápna, aby zastavil Di Micheleho, jenže ten se ho zkušeně zbavil a přihrával Corviovi, ale ten opět ztroskotal na Burdissovi, jenž jako živý štít zakročil na brankové čáře.

I po přestávce se musel Julio Sergio činit, prověřoval ho Ignacio Piatti. Di Michele branku netrefil. Další dobrý zákrok si na druhé straně připsal Rosati, když vytěsnil Borriellovu nepříjemnou ránu. Gólu se nakonec Vlci dočkali po více než hodině hry. John Arne Riise poslal do vápna přesný centr, na který si naběhl Nicolas Burdisso a svou první brankou v sezóně poslal AS Řím do vedení. Netradiční střelec, zato hodně důležitý gól.

Branková konstrukce Rosatiho branky se zatřásla i potřetí, Borriellova hlavička znovu skončila pouze na ní. V 76. minutě se ale Římané dočkali i druhé uklidňující branky. Šťastným střelcem byl Vučinič, jenž poslal míč přízemní ranou ke vzdálenější tyči. Jenže gól domácím hodně zkalila situace, která gólu předcházela. Tělo na tělo totiž běželi vstříc brance Ruben Olivera a Francesco Totti, načež hostující záložník domácího kapitána poslal k zemi. Totti však na zákrok reagoval hodně podrážděně a od sudího si nakonec stejně jako Olivera vysloužil červenou kartu.

AS Řím ho tak bude postrádat v ostře sledovaném římském derby, které se hraje příští týden. Navíc to pro Tottiho nemusí být konečná, protože italský veterán neudržel při odchodu do šatny nervy a v tunelu se ještě snažil na Oliveru zaútočit. Zastavovat ho muselo minimálně pět lidí.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ked uz toto nevyhraju tak mozu zavesit kopacky na klinec !

Reagovat
Francesco Totti AS

přesně jak říkáš...tady se ukáže jestli letos pujde i o poháry, nebo už jenom o záchranu....FORZA ROMA!

Reagovat
Slejdy

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem kartu pre Tottiho bohaca aj s nimi...ked uz chcel dat filmovanie to sa vzdy dava zlta a nie cervena do riti.. necudujem sa ze bol taky nervozny z toho...kurna bude chybat o tyzden v derby.. to mozem drbat.. a este nejaku tu pokutu dostane si myslim... ale dufam ze nie stop na 2 zapasy lebo potom mame fialky.. snad uz prelomi v stredu strelecku smolu v tejto sezone a otvori si golovy ucet lebo ani dnes mu to tam zase napadlo... Ale chvalabohu ze konecne vyhra FORZA ROMA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele