Serie A - preview 9. kola

29.10.2010, 08:56, aktualizováno 31.10.2010, 08:38
Previews
Už po obědě se bude hrát nejatraktivnější zápas nedělního programu - Palermo v něm přivítá vedoucí Lazio. Sampdoria si jede pro body do Ceseny, Neapol se představí v Brescii, Parma se v zápase s Chievem bude chtít odlepit ode dna tabulky. Hlavní událostí dne pak bude večerní návrat Adriana Mutua...
Città di Palermo - SS Lazio  (neděle 12:30)
Porci nedělních zápasů odstartuje krátce po poledni utkání Palerma s Laziem. Vedoucí Biancocelesti nečeká na Sicílii lehká práce, proti svému bývalému týmu se postaví trenér Palerma Delio Rossi a bude chtít zvítězit.

Palermo před týdnem podlehlo Udinese a přerušilo poměrně slušnou sérii. Svěřencům trenéra Delia Rossiho patří sedmá příčka a k tomu, aby byli na Sicílii všichni spokojeni, je potřeba skončit na pohárových pozicích. Palermo teď čeká velká výzva, na stadion Renza Barbery zavítá vedoucí celek Lazio.

"Myslím si, že minulý týden mělo Lazio proti Cagliari štěstí. Jsme silnější než Lazio a jsem si jistý, že přerušíme jejich sérii a formu," nešetřil skromností majitel Palerma Maurizio Zamparini. Nicméně Rossiho hoši budou mít velmi těžkou práci, obrana Lazia zatím inkasovala jen šestkrát a řadí se mezi nejlepší v lize.

Lazio opravdu šlape. Z osmi zápasů vyhráli Biancocelesti šestkrát a jednou remizovali. Jediná porážka přišla hned v úvodním kole od Sampdorie, od té doby Lazio neprohrálo. Vynikající forma se přenesla i do Italského poháru, hosté si bez problémů poradili s Portosummagou 3:0.

Hosté mají před tímto kolem náskok dvou bodů před druhým AC Milán a k tomu, aby setrvali na vedoucí pozici, potřebují přivézt body z horské palermské půdy. Na stadionu Renza Barbery se římskému klubu příliš nedaří, naposledy zde vyhrál v roce 2007.

Sicilanům bude scházet někdejší hráč Lazia Fabio Liverani, dále Rigoni, Miccoli a dlouhodobě Carrozzieri. Problémy s marodkou má i Edy Reja, ten se bude muset obejít bez Meghniho, Foggii a Quadriho.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Muñoz, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Bacinovic, Nocerino - Pastore, Ilicic - Pinilla
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Lichtsteiner, Biava, Dias, Radu - Brocchi, Ledesma - Zarate, Hernanes, Mauri - Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.10 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Bari - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Udinese se po doslova tragickém startu probírá a po třech vítězných zápasech už postoupilo do poloviny tabulky. Vše však potřebuje potvrdit v nedělním zápase v Bari, kterému se naopak nedaří.

Ještě před měsícem nemělo Udinese ani bod. Pak se ale odehrály čtyři zápasy a Friulani rázem mají bodů deset. Klubové vedení ukázalo důvěru v kouče Guidolina a vyplatilo se. Jenže zatím nemá Udinese zdaleka vyhráno. Tabulka Serie A je totiž napěchovaná k prasknutí a prohra je můžeme strhnout dokonce až na sestupové pozice.

Obzvlášť velký tlak bude při duelu s Bari, které je sice na sestupové 18. příčce, ale na Udinese ztrácí jen dva body. Pro hosty ale hraje fakt, že se Bari v lize trápí, už tři zápasy po sobě prohrálo. Trenér Giampiero Ventura ujišťuje, že s týmem tvrdě pracuje, zejména na psychice a proti Udinese chce podat co nejlepší výkon.

Zatím Ventura neví, jestli bude moci nasadit Andreu Raggiho. Nastoupit by měl Edgar Alvarez, jenž hrál hlavní roli ve vítězném zápase v Coppa Italia. Bari porazilo 3:1 Turín a alespoň trochu si zvedlo náladu. V útoku by měl dělat Barretovi parťáka Castillo.

Udinese bude bez vykartovaného Cody, jenž naposledy obdržel červenou kartu. Friulani se však i bez vyloučeného spoluhráče nevzdali a překvapili Palermo výhrou 2:1. V neděli by měl Codu nahradit basta. Mimo hru zůstává zraněný Damiano Ferronetti. Zmínit bychom ještě měli také pohárový úspěch Udinese, které hladce přešlo přes Padovu (4:0).
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - A. Masiello, Rossi, Parisi, S. Masiello - Alvarez, Donati, Almiron, Rivas - Ghezzal, Barreto
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Zapata, Domizzi - Isla, Inler, Asamoah, Pasquale - Sanchez - Di Natale, Denis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.00 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Brescia Calcio - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Neapol ještě úplně nestrávila poslední porážku s AC Milán, ale teď už se musí soustředit na další ligové kolo, ve kterém jí čeká Brescia. Nováček letošního ročníku má na kontě čtyři prohry v řadě a rád by konečně zabodoval.

Partenopei stále řeší domácí porážku s AC Milán. Nelíbil se jim hlavně výkon sudího. Neapol totiž musela celý druhý poločas dohrávat bez vyloučeného Pazienzy. "Rozhodčí musí celý zápas rozhodovat stejně, pískat ruku Neapoli i Milánu," postěžoval si Walter Mazzarri. Právě po zahrání rukou šel Pazienza předčasně do sprch. A sudí Azzurri nepomohl ani při faulu na Lavezziho, který byl na hranici vápna, ale rozhodčí raději místo penalty nařídil pouze trestný kop.

Pro Neapol to navíc byla už druhá letošní domácí prohra a je s podivem, že venku jsou letos Partenopei silnější. Na San Paolo získali jen čtyři body, venku už dvakrát vyhráli a dvakrát remizovali.

Jenže Brescia již letos ukázala, že na Stadio Rigamonti umí být hodně nebezpečná. V úvodu sezóny tu porazila Palermo i AS Řím. Nyní má sice šňůru čtyř zápasů bez vítězství, jenže doma hrála jen jeden zápas. Nicméně to nijak nepomáhá trenéru Beppemu Iachinimu, o jehož odvolání se stále mluví.

Média už dokonce spekulují o jeho nástupci, kterým by se mohl stát Gianfranco Zola. Prezident Gino Corioni už navíc Iacchiniho varoval, aby tým urychleně probudil. Špatné výsledky Brescie můžeme částečně přisuzovat třízápasové absenci Alessandra Diamantiho, jenž si proti Neapoli odpyká poslední zápas z trestu. Mimo něj chybí už jen Davide Zoboli.

Neapol bude bez vykartovaného Pazienzy, dlouhodobě zraněného Lucarelliho a pravděpodobně i Christiana Maggia. Pokud Maggio, jenž byl hospitalizován po nepříjemném střetu hlavou s Antoninim, nenastoupí, nahradí ho Zuniga. Po trestu se vrací stoper Paolo Cannavaro.
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Sereni - Zambelli, Zebina, Martinez, Dallamano - Hetemaj, Cordova, Baiocco - Kone - Eder, Caracciolo
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Grava, Cannavaro, Campagnaro - Zuniga, Yebda, Gargano, Dossena - Hamšík, Sosa - Lavezzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 2.90 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Cagliari Calcio - Bologna FC  (neděle 15:00)
Cagliari a Boloňa mají za sebou úspěšná vystoupení v rámci Coppa Italia, nyní se společně střetnou na stadionu San’t Elia. Cagliari ani Boloni se příliš nedaří, prvně jmenovaný celek je se sedmi body předposlední, Boloňa okupuje šestnáctou pozici.

Ani minulé kolo se fotbalistům Cagliari nepovedlo. Sardiňané podlehli Laziu 1:2 a znovu nezískali ani bod. Přitom se Cagliari prezentovalo dobrým výkonem, jenže opět chybělo více štěstíčka. "Až na výsledky, což je samozřejmě důležité, hrajeme dobrý fotbal. Doufám, že konečně začneme sbírat body, jinak klesneme ještě níž," prohlásil kouč Cagliari Pier Paolo Bisoli.

Další příležitost k zisku bodů budou mít Rossoblu doma proti Boloni, a kdy jindy uspět, než teď proti aktuálně šestnáctému týmu tabulky.

Boloňa je na tom podobně jako Cagliari, také ona nehraje špatný fotbal, ovšem s výsledky už je to horší. Tým trenéra Malesaniho v lize už pětkrát remizoval, to je nejvíc ze všech týmů. Naposledy si Boloňa rozdělila body se slavným Juventusem.

"Věděli jsme, jak moc důležité je to pro naše fanoušky utkání. Proti Juve jsme byli motivováni a hráli jsme velmi dobře. Nyní doufáme, že se zvedneme a uspějeme venku, začínáme proti Cagliari," nechal se slyšet brankář Boloni Viviano.

Ve vzájemných zápasech má lepší bilanci Cagliari, to z šesti duelů zvítězilo čtyřikrát a jen jednou odešlo s nepořízenou, bylo to v lednu 2005, tehdy Boloňa doma zvítězila jedinou brankou Claudia Bellucciho. Ragatzu, Conti a Lazzari, tito tři hráči budou trenéru Bisolimu chybět. Trojlístek fotbalistů postrádá rovněž Boloňa, Esposito, Ramirez a Siligardi jsou zranění.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Perico, Canini, Astori, Ariaudo - Biondini, Nainggolan, Pinardi - Cossu - Acquafresca, Matri
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Garics, Portanova, Britos, Cherubin - Perez, Radovanovic, Mudingayi - Buscé, Di Vaio, Paponi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.20 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Cesena - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Už pět zápasů čekají fotbalisté Ceseny na vítězství v lize a ani tentokrát to nebudou mít jednoduché. Přestože hrají doma, budou favoritem hosté z Janova. Sampdoria zatím prohrála pouze jednou a zdá se, že má solidní formu.

Cesena sice začala nejvyšší italskou soutěž pohádkově, jenže to se postupně změnilo v noční můru. Nováček ligy totiž od třetího kola nevyhrál a propadl se až na sedmnáctou pozici, tedy poslední příčku, která zajišťuje záchranu. Trenér Ficcadenti ale věří, že se jeho tým dokáže vzchopit a ještě se vyškrábat ne lepší pozici. Ceseně by pochopitelně pomohlo vítězství a nejlépe doma proti Sampdorii, jenže proti janovskému celku to v žádném případě nebude jednoduché.

Sampdoria nabrala v posledních zápasech solidní formu a favoritem bude i nyní. Janovský celek však trápí jiná věc, přesněji se ta věc jmenuje Antonio Cassano. Zlobivé dítě mělo neshody i v jiných klubech a teď přišla na řadu i Sampdoria. Italský útočník se nepohodl s majitelem klubu Garronem a klub jej za to vyřadil z kádru. Samozřejmě se ihned začalo spekulovat o tom, kdo se stane jeho novým zaměstnavatelem, největšími kandidáty jsou tradičně AC Milán, Inter Milán a Juventus.

Zpátky však k výkonům Sampdorie. V Evropské lize sice Sampdoria neoslnila, ovšem v posledních zápasech Serie A se jí dařilo. Di Carlovi hoši dokázali výsledkově navázat na výhru proti Fiorentině a z půdy mistrovského Interu si odvezli velmi cenný bod. Dá se předpokládat, že Sampdoria teď půjde nahoru, ovšem otázkou bude, jak moc se projeví ztráta Antonia Cassana. Přeci jenom spolu s Pazzinim tvořili velmi obávané duo.

Ceseně bude chybět vykartovaný Von Bergen, dále nenastoupí Budan a Caserta. Hosté se na stadionu Dina Manuzziho představí bez Semioliho, Rossiniho a Fiorilla. V dresu Blucerchiatti se už neobjeví Antonio Cassano.
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Ceccarelli, Pellegrino, Lauro, Nagatomo - Parolo, Colucci, Appiah - Giaccherini, Bogdani, Jimenez
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Curci - Zauri, Gastaldello, Lucchini, Ziegler - Koman, Palombo, Poli, Guberti - Pazzini, Pozzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.00 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Parma FC - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Odpoutat se ode dna ligové tabulky bude chtít Parma, aby se to povedlo, musí doma porazit zatím dobře hrající Chievo. Gialloblu zatím vyhráli jediný zápas, hned v prvním kole porazili Brescii.

Nepříjemné chvíle zažívá severoitalská Parma, kdysi slavný celek se topí na samotném dně ligové tabulky. Svěřencům trenéra Pasqualeho Marina se vůbec nedaří. Naposledy si sice připsali bod za remízu s AS Řím, ovšem byl to sedmý zápas bez výhry. Pokud chce Parma myslet na záchranu, musí začít sbírat vítězství, a to především na domácí půdě. Ideální příležitost budou mít Gialloblu nyní, kdy na svém Ennio Tardini přivítají Chievo.

Chievo je ale zatím úplně někde jinde. Narozdíl od Parmy se mu daří a současné umístění na pohárových pozicích je zcela zasloužené. O vítězství budou Fly Donkeys usilovat i v Parmě. Tento zápas bude mít zcela zvláštní příchuť pro trenéra Stefana Pioliho, který je s týmem Parmy navždy spojen.

"Tento zápas není jako každý jiný. Samozřejmě stále budeme chtít získat tři body, ale pocity a emoce budou při návratu na stadion jiné. Hrál jsem za Parmu, trénoval jsem Parmu a jsem fanouškem Parmy," nechal se slyšet Pioli. Mimochodem pro upřesnění Stefano Pioli trénoval Parmu v sezoně 2006/2007.

Hosté jsou nabuzení výhrou nad Cesenou 2:1 a také výhrou v rámci Coppa Italia nad Sassuolem 2:0. Střelec Paloschi a Galloppa, to jsou absence domácí Parmy. Fly Donkeys jsou na tom úplně stejně, také jim budou chybět dva hráči, přesněji Luciano a Rigoni.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paci, Lucarelli, Antonelli - Morrone, Dzemaili, Valiani - Giovinco, Bojinov, Marques
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Cesar, Andreolli, Mantovani - Fernandes, Guana, Constant - Bogliacino - Thereau, Pellissier
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.15 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - ACF Fiorentina  (neděle 20:45)
Souboj ze středu tabulky uvidí Stadio Massimino a důležitost tohoto utkání dokumentuje chování domácí Catanie, která strávila druhou polovinu týdne za zavřenými dveřmi, zcela izolovaná od médií. Důvodem byla plná koncentrace na nadcházející duel s Fiorentinou.

Kouč Marco Giampaolo chtěl hlavně hráče ušetřit zbytečných rozrušení po náročném pohárovém duelu s Varese. Catania sice vyhrála 4:3, ale zápas se natáhl až na 120 minut a prodloužení hráčům vzalo hodně sil. Pozitivní zprávou bylo pro Rossazzurri alespoň to, že gól dal pokaždé jiný hráč. To je při špatné formě Maxiho Lopeze, na kterého se na jaře hodně sázelo, dobré.

Lopez navíc nemůže proti Fiorentině nastoupit, takže se ukáže, jestli vůbec bude Catanii chybět. Svůj tým navíc Argentinec v týdnu kritizoval za příliš defenzivní pojetí hry. V prohraném duelu s Janovem se prý Catania až příliš soustředila na to nedostat branku, než aby raději útočila. Lopez si rovněž stěžoval na malou ofenzivní podporu Mascary a Gomeze.

Do Catania přijede Fiorentina a zatímco domácí tifosi se soustředí na kouče Sinišu Mihajloviče, jenž tým dříve vedl, příznivci Violy se už nemohou dočkat, až na hřiště vyběhne Adrian Mutu. Ten se vrací po už druhém trestu za braní nedovolených látek v kariéře a ve Florencii si od něj hodně slibují. Fiorentině se totiž start sezóny vůbec nepovedl a v kontroverzním Rumunovi vidí možného spasitele.

Otázkou je, v jaké formě se Mutu vrátí a vůbec jestli ten tlak ustojí. Zkušený je na to ale dost. V útoku by měl podporovat Alberta Gilardina, jenž se zatím spíše hledá. Na lavičce by už mohl být také uzdravený Gaetano D'Agostino. Příští týden by už měla letní posila nastoupit.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Potenza, Silvestre, Spolli, Capuano - Carboni - Mascara, Izco, Biagianti, Ricchiuti - Antenucci
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Comotto, Gamberini, Natali, Pasqual - Marchionni, Donadel, Montolivo, Vargas - Mutu - Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.12 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - US Lecce  (sobota 18:00)
Pamatujete si na loňský Ranieriho Řím? Tak letos na něj můžete jen vzpomínat. AS se nedaří navázat na loňské velké tažení, které skončilo těsně před branou Scudetta a potácí se v dolní polovině tabulky. Domácí zápas s Lecce je klíčovým, dost možná i osudovým pro kouče Ranieriho.

Někdejší lodivod Juventusu nebo Chelsea se totiž dostal po posledním zápasem pod palbu novinářské kritiky. Po poločase totiž bylo skóre Parma - AS Řím 0:0 a Ranieri stáhl o poločase útočníka Tottiho, kterého nahradil záložníkem Simpliciem. Příliš to nepomohlo a když ještě za pár minut stáhl dalšího útočníka Vučiniče, šel sám proti sobě. Černohorský forvard navíc dal svou frustraci jasně najevo, když kolem sebe kopal na lavičce.

Přesto má Ranieri i dobré zprávy. Mezi tři tyče se vrací po nepříjemném zranění Julio Sergio. Naopak záložní řada bude možná ještě bez svého lídra Daniele De Rossiho, který by mohl být šetřen pro nadcházející duely s Basilejí (Liga mistrů) a Laziem. Měsíční pauzu si vyžádá léčené Rodriga Taddeie a David Pizarro odkulhal ze středečního tréninku.

Rozhozeného soupeře bude chtít využít Lecce. To v posledních třech zápasech dvakrát naplno bodovalo a posunulo se na desátou pozici. Venku jsou sice zatím svěřenci Gigiho De Cania nejhorší v celé lize, ale jednou ta výhra přeci přijít musí.

Už je to sice dlouho, co Lecce dokázalo Giallorossi porazit, ale pamětníci asi nezapomenou na rok 1986. To totiž Lecce Vlky zdolalo 3:2 a právě touto prohrou přišli Římané toho roku o Scudetto.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Cassetti, Burdisso, Juan, Riise - Perrotta, De Rossi, Brighi, Vučinič - Totti, Borriello
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Rosati - Rispoli, Ferrario, Giuliatto, Mesbah - Munari, Giacomazzi, Piatti - Di Michele, Olivera - Corvia
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.50 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - Juventus FC  (sobota 20:45)
Jednoznačný šlágr kola se odehraje v Miláně na slavném San Siru. AC Milán totiž hostí Juventus. Rossoneri už čtyřikrát v řadě vyhráli, Bianconeri zase neprohráli. Utkání je zároveň střetnutím aktuálně druhého celku s pátým.

AC Milán čeká velmi těžký týden, v sobotu změří síly s Juventusem, ve středu s Realem Madrid a nakonec se představí na horké půdě Bari. První překážkou tedy bude turínský celek. Milán se zdá být v dobré formě, tedy alespoň to platí pro Serii A, kde už čtyři kola nepoznal, co je to ztráta bodů. "Pokud chcete vyhrát Scudetto, a to my chceme, musíme na dobré výsledky navazovat. Čtyři výhry za sebou, to je dobré znamení," nechal se slyšet domácí stoper Alessandro Nesta. Rossoneri tedy budou proti Juve usilovat o páté vítězství v řadě.

Čtyřzápasovou neporazitelnost drží také Juventus, jenže ten narozdíl do AC vyhrál jen dva zápasy, zbylé dva remizoval. V minulém kole si Bianconeri připsali bod za remízu 0:0 s Boloňou, ovšem mohlo to být lepší, nebýt neproměněné penalty Iaquinty. Pokutový kop se pískal kvůli nafilmovanému pádu Miloše Krasiče, jenž byl za to také později potrestán zákazem startu ve dvou zápasech. "Je to důležitý hráč, ale ten, kdo ho nahradí, odvede dobrou práci," odvětil kapitán Alessandro Del Piero. Svěřenci trenéra Luigi Del Neriho neprohrávají ani na evropské scéně, i zde však spíše remizují.

Zápasy Milána s Juventusem, to je vždy to nejlepší, co italská soutěž může nabídnout. Vzájemná bilance je navíc hodně vyrovnaná, loni sice jasně zvítězilo AC, ale třeba v roce 2008 dvakrát zvítězila Stará dáma.

Domácím budou scházet Zambrotta, Oddo, Thiago Silva, Ambrosini a také Brazilec Ronaldinho, který v minulé sezoně nastřílel Staré dámě ve dvou zápasech čtyři góly.

Kompletní v žádném případě nebude ani Juventus. Zdravotní potíže mají už delší dobu Buffon, Traoré, Rinaudo a mimo hru jsou také Lanzafame, Grygera, Amauri a Iaquinta. Kvůli trestu nemůže hrát Krasič.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Bonera, Nesta, Sokratis, Antonini - Gattuso, Pirlo, Boateng - Robino - Pato, Ibrahimovič
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Martinez, Felipe Melo, Aquilani, Marchisio - Del Piero, Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Janov CFC - Inter Milán  (pátek 20:45)
Deváté kolo Serie A začne netradičně již v pátek, ale zato nabídne hodně zajímavý duel. Do Janova přijíždí obhájce titulu Inter a my se máme na co těšit. Grifové mají jednoznačný plán, oplatit Interu loňský debakl.

Psal se 17. říjen loňského roku a na Stadio Luigi Ferraris přijel vedoucí Inter. Domácí fanoušci se těšili a věřili, že by mohl Janov uhrát dobrý výsledek. Ale co se nestalo, po 90 minutách mohli janovští tifosi tleskat jedině soupeři, který vyhrál suverénně 5:0. A proto by Janov letos milerád vyhrál. Navíc když Nerazzurri neporazil už 16 let, za posledních 50 let pak jen čtyřikrát.

V italských médiích se vedle nadcházejícího kola ale řeší ještě jedno téma, Zlatý Míč. FIFA totiž odhalila třiadvacetičlennou nominaci a v ní chybí Diego Milito. To vyvolalo na Apeninském poloostrově překvapení. Argentinský útočník byl totiž hlavním strůjcem loňské úspěšného tažení Interu všemi soutěžemi. Milito se trefil ve finále Ligy mistrů, hned dvakrát, rozhodl jediným gólem také ve finále Coppa Italia a nakonec rozhodl také poslední ligový duel se Sienou, který získal Interu titul.

Jenže ani tohle všechno mu k nominaci nepomohlo a prezident Interu Massimo Moratti to nechápe. "Je mi Diega líto. Přijde mi neuvěřitelné, že vůbec nebyl nominován."

A také Janov má k tématu co říct, protože právě odsud Milito po parádní sezóně do Interu odešel. "Je to nespravedlivé. Je to opravdu velká chyba, že není v nominaci, už jen kvůli tomu, že pomáhal Interu na všech frontách," stojí na klubovém webu.

A od Milita se nehneme ani teď. Zkušený Argentinec totiž původně neměl být vůbec k dispozici, když si v posledních dnech léčil svalové zranění, ale nakonec je zahrnut v nominaci, stejně jako další nedávno zraněný Goran Panděv. Od začátku ale pravděpodobně Milito nenastoupí. Naopak makedonský útočník by se měl do základní sestavy vejít. Interu však nadále chybí Stankovič, Mariga, Thiago Motta a Suazo.

Ani Grifům se zranění nevyhýbají, ba naopak. Hodně nepříjemný návrat si v minulém týdnu připsal Raffaele Palladino, který se sice po dlouhé pauze objevil na hřišti, ale nakonec zápas znovu nedohrál, zranil se na další měsíc. Vedle toho chybí také Jankovič, Palacio, Veloso, Kharja a Sculli, a tak má kouč Gian Piero Gasperini plnou hlavu starostí.

Přitom jeho mužstvo potřebuje bodovat. Minulý týden sice konečně vyhrálo, ale výhra nad Catanií nebyla vůbec přesvědčivou. Avšak body ze zápasu s Interem by mohly náročné janovské fanoušky alespoň trochu uspokojit. Nerazzurri jdou do zápasu po remíze se Sampdorií, díky níž jsou třetí, o dva body za AC a čtyři za Laziem.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Eduardo - Chico, Dainelli, Ranocchia, Criscito - Rossi, Milanetto, Rafinha, Mesto - Toni, Destro
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Santon - Zanetti, Cambiasso - Panděv, Sneijder, Coutinho - Eto'o
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.40 - 3.25 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SS Lazio861112:619
2.AC Milán852113:617
3.Inter Milán843110:415
4.Chievo Verona841311:913
5.Juventus FC833216:912
6.SSC Neapol833214:1112
7.Città di Palermo832315:1211
8.UC Sampdoria825110:811
9.Janov CFC83238:911
10.US Lecce83237:1311
11.Udinese Calcio83146:1010
12.Calcio Catania82338:89
13.Brescia Calcio83058:119
14.AS Řím82337:129
15.ACF Fiorentina82249:108
16.Bologna FC81528:128
17.AC Cesena82246:108
18.AS Bari82247:138
19.Cagliari Calcio81438:87
20.Parma FC81436:87

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (643)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele