9. kolo
29.10.2010 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Janov CFC - Inter Milán 0:1

Inter si sice veze z Janova tři body, ale kdo zápas sledoval, musí mi dát za pravdu, že Grifové si za svůj výkon minimálně ten bod zasloužili. O osudu utkání však rozhodlo hloupé zaváhání gólmana Eduarda, jenž za svá záda propustil střelu Muntariho a Janov, leč tlačil, nedokázal gólově odpovědět.

Obě strany nastoupily v hodně poslepovaných sestavách, a tak se předem nedalo úplně předpokládat, co se bude na trávníku Marassi dít. V prvním poločase si ale diváci rozhodně nemohli stěžovat, protože jim hráči nabídli zajímavou podívanou.

V prvním poločase byl sice Sneijder hodně nevýrazný, ale ve 12. minutě si připsal první vážnější střelecký pokus. Po asistenci Biabianyho pálil, ale Eduardo hladce kryl. O necelých deset minut později se poprvé blýskl Luca Toni. Domácí útočník hýřil aktivitou a když si šikovně udělal prostor na hranici šestnáctky, musel vytáhnout parádní zákrok Julio Cesar. Brazilský gólman si vedl dobře i proti střele Mesta, ale ta nebyla tak nepříjemná.

Ještě předtím ale postihla Inter těžká rána. Po dvaceti minutách totiž hřiště opustil se svalovým zraněním Esteban Cambiasso a na hřiště musel Sulley Muntari. A byl to právě ghanský záložník, který po půlhodině hry připravil obrovskou šanci pro Samuela Eto'a. Kamerunec stál úplně sám na penaltě, jenže míč nedokázal usměrnit mezi tři tyče a oprávněně se chytal za hlavu.

Do další šance Interu se hrnul Coutinho, ale Kaladze předvedl na poslední chvíli výtečný obranný zákrok a akci Nerazzurri zmařil. Na promarněnou šanci Eto'a mohl pár minut před koncem reagovat Marco Rossi, jenž měl na druhé straně rovněž velkou šanci. Chico utekl po pravé straně a zpětnou přihrávkou hledal svého kapitána, který však minul. Stadionem to jen zahučelo. A Janov ve třetí minutě nastavení pocítil, jak moc taková neproměněná šance proti Interu bolí. Muntari se totiž ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele a už asi třetí v pořadí mu konečně vyšla. Vlastně mu úplně nevyšla, ale Eduardo vytvořil neskutečnou minelu a nechal míč propadnout do sítě.

Do druhého poločasu tak šli Grifové s jednogólovým mankem, nicméně odhodlaní vyrovnat, protože už v první půli cítili, že branka může přijít. Druhou pětačtyřicetiminutovku sice načala další velká příležitost Interu. Biabiany se po přihrávce Sneijdera ocitl úplně sám před Eduardem, ale ten protentokrát vytáhl vynikající zákrok a částečně si vyžehlil předchozí zaváhání.

Pak už útočil zejména Janov. Inter vystrkoval růžky z brejků, ale příliš se mu nedařilo. Ale že by se dařilo Janovu, zejména o koncovce se to říci nedá. Domácí sice často drželi míč dlouho na svých kopačkách, ale k žádné větší šanci to nevedlo.

Čtvrthodiny před koncem se poprvé výrazněji ukázal Destro, jenž je kmenovým hráčem Interu, ale "svůj" tým příliš neohrozil, když svojí střelu poslal nad bránu. Mnohem lépe si vedl vzápětí Criscito, když ukázal svou techniku, dobře si zpracoval míč a z voleje ho poslal na bránu. Tu už pár minut kvůli zranění Julia Cesara okupoval Castellazzi. Náhradník v brance Interu však nemusel zasahovat, Criscito mířil těsně vedle.

V posledních minutách měl příležitost střídající Boayke. Nadějný mladík ale mířil těsně nad břevno, jaká škoda. Neujala se ani hlavička Destra, Castellazzi byl pozorný. Poslední šanci duelu si připsal Luca Toni, ale ani on prokletí domácích nezlomil. Míč poslal z velkého úhlu do boční sítě a Inter se po šesti nastavených minutách mohl radovat.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (14)

Přidat komentář
cresposuper

0-1

Reagovat
niflheim

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Tomtaf

0:8

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

SOLO INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Goran gooooal

Reagovat
smazaný uživatel

GRAZIE RAGAZZI, ORA E PER SEMPRE SOLO INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

co znamena solo inter??

Reagovat
smazaný uživatel

JEDINĚ INTER

Reagovat
smazaný uživatel

Když už tak Gryfové, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Inter se mi nelíbil...byl slaboučkej.

Reagovat
smazaný uživatel

ale 1:0 se počítá a to je hlavní, i když Inter

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne ze vyhrali ale v serii a je to fakt slabe co predvadza inter.......je ocividne ze su tam na nich muzstva ovela lepsie takticky pripravene ako muzstva v lige majstrov........jedinym svetlejsim momntom bol vykon muntariho aj ked nic extra ale lepsie ako to co predvadzal posledne mesiace

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele