Serie A - souhrn 33. kola

20.04.2019, 14:26, aktualizováno 22.04.2019, 20:56
Komentáře a souhrny
Juventus porazil Fiorentinu a s předstihem slaví zisk dalšího mistrovského titulu. Inter se rozešel smírně s AS Řím, jenž tak odmítl posun před AC Milán na průběžnou čtvrtou pozici. Tam se naopak po vítězství v Neapoli dostala Atalanta Bergamo. Lazio překvapivě nestačilo na poslední Chievo. Turín veze body ze hřiště Janova a další výhru zaznamenal SPAL...

SSC Neapol - Atalanta Bergamo 1:2

22.04.2019 19:00

Góly: 28. Dries Mertens - 69. Duván Zapata, 80. Mario Pašalić

Neapol na stadionu San Paolo překvapivě nestačila na Atalantu a s nechutí jí přenechává všechny tři body. Partenopei sice vedli a měli dostatek šancí, ale Atalanta všechno přečkala. Skóre pro ni otočili Zapata s Pašalićem.

Neapol šla do boje s Atalantou s vědomím, že ji nečeká snadný zápas, a to ani když hraje na domácí půdě. Trenér Ancelotti si chtěl definitivně pojistit druhou příčku a využít zaváhání Interu, takže do hry vyslal hráče jako Milik, Allan, Zieliński nebo Mertens s Koulibalym. Těm v dresu La Dea oponovali Zapata, Gómez, Pašalić nebo Mancini s De Roonem.

Atalanta se od prvních minut musela bránit, s čímž asi počítala. Z hodně velké vzdálenosti to pohotovým pokusem zkoušel José Callejón, jehož rána pravou nohou nebyla špatná a Gollini musel zasahovat. Ve dvanácté minutě hostům nevyšel ofsajd systém a do sprintu se dostal Dries Mertens. Ten doběhl až před vápno a po vyběhnutí brankáře Golliniho se sesul k zemi. Fanoušci Neapole ihned požadovali penaltu, ale Mertens sympaticky sám napověděl sudímu, že o faul se nejednalo.

Atalanta domácí tým zase tak moc nezlobila a spoléhala spíše na rychlé brejky. Jeden takový musel ukázkovým skluzem utnout stoper Kalidou Koulibaly, který je pro Neapol v obraně nepostradatelný. V osmadvacáté minutě se navíc Neapol dostala do vedení. Postaral se o to vlastně Malcuit, který s míčem na straně proběhl až do vápna a v něm zvládl i souboj. Po něm poslal míč před bránu a ve skrumáži těl ho do sítě spolu s Mancinim dopravil Dries Mertens.

Neapol neustávala a snažila se co možná nejrychleji přidat druhou branku. Postarat se o to mohl Piotr Zieliński, který, ačkoli byl obklopen několika protihráči, dokázal švihnout pravačkou do míče a způsobil Gollinimu nemalé starosti. První půle ukončila snaha Zelińskiho spolu s Hysajem, která však nevedla ani k zakončení.

Pět minut po změně stran mohla Neapol opět navýšit skóre. Arkadiusz Milik totiž dostal brilantní pas za obranu a uháněl sám na Golliniho, kterého dokonce dokázal obhodit. Na poslední chvíli se ale vrátil stoper Masiello, který vykopl míč z brankové čáry! To byla dost možná klíčová situace celého utkání.

V 69. minutě totiž zažil skvělý pocit zadostiučinění útočník Duván Zapata. Toho se Neapol před lety zřekla jako nekvalitního a byl to právě Zapata, kdo zakončil akci na jeden dotyk po přihrávce od Hateboera - 1:1.

A to nebylo všechno. Chvíli se sice Neapol snažila a držela míč častěji na svých kopačkách, ale její akce postrádaly kvalitu. Tu naopak v 80. minutě ukázal Josip Iličić. Slovinský záložník proběhl středem hřiště a ještě vysunul Zapatu. Ten neměl moc času na zakončení, takže míč vrátil za sebe. Tam si totiž naběhl Mario Pašalić, kterému se ihned povedlo prostřelit obranu Neapole!

Více informací k zápasu

Inter Milán - AS Řím 1:1

20.04.2019 20:30

Góly: 61. Ivan Perišić - 14. Stephan El Shaarawy

AS Řím veze ze San Sira cenný bod a za něj může být rád. Inter byl jasně lepší, jenže inkasoval jako první po krásné brance El Shaarawyho. Díky brance Ivana Perišiće nakonec dokázal alespoň srovnat.

Bitva o všechno. Pro oba týmy byl duel na San Siru hodně důležitý, protože se hrálo o další klíčové body pro Ligu mistrů. Aktuálně byl favoritem domácí Inter, který se nachází na třetí příčce ligy a má dostatečně velký náskok na soupeře z Říma. Do hry se dostal Radja Nainggolan, dále Lautaro Martínez, Politano, De Vrij, Handanovič, Škriniar nebo Vecino.

Římané potřebovali bodovat, aby zůstali v intencích Ligy mistrů a aby využili dnešního zaváhání AC Milán. K tomu trenér Claudio Ranieri využil El Shaarawyho, Džeka, Pellegriniho, Cristanteho, Jesuse nebo Kolarova s Nzonzim. Jen lavička zbyla na mladého záložníka Zaniola, který se do Věčného města dostal právě z Interu.

Už ve třetí minutě se Kolarovovi povedlo najít Edina Džeka, který se rychle dostal až před brankáře Samira Handanoviče. Před ním ale zkušený bomber mířil jen do míst, kam Handanovič dokázal dosáhnout. Následně se po přiťuknutí Džeka do míče opřel Kolarov, jenže jeho dělovka z první mířila těsně vedle tyče.

Výtečný pas od Politana, někdejšího hráče a odchovance právě Vlků, si našel Lautaro Martínez. Jeho přesnou hlavičku ale brankář Mirante s pomocí tyče dokázal vyrazit ven a následnou dorážku zablokoval bek Florenzi. Inter měl sice víc ze hry, ale byli to hosté, kdo se dostal do vedení.

V 15. minutě Edin Džeko našel sprintujícího Stephana El Shaarawyho. Nejlepší střelec letošního ročníku AS Řím proběhl až k vápnu, obešel u něj prvního bránícího hráče a nechytatelnou ranou poslal míč přesně k tyči! Handanovič neměl nárok a Římané vedli.

Nerazzurri se ihned vrhli do útoku a míč měli na kopačkách mnohem častěji než jejich soupeř. Dobrou ranou se posléze prezentoval Matteo Politano a Mirante udělal chybu, když míč jen vyrážel. Nakonec se k němu ale Vecino nedostal včas. Inter každopádně ke konci první půle přitápěl pod kotlem a Danilo D‘Ambrosio na zadní tyči hlavičkoval jen těsně vedle!

Do druhé půle už se podíval někdejší hráč Interu Nicolò Zaniolo, který nahradil Ündera. Inter posílal před bránu Miranteho jeden pas za druhým a jeden z nich hlavičkoval velmi dobře Lautaro Martínez. Do hry se dostal i Mauro Icardi a díky němu se Inter usadil kolem Miranteho vápna. Římané, jak to tak vypadalo, spíš rezignovali na útok a soustředili se na ubránění výhodného výsledku.

Interu ale role kreativního favorita nevadila a dostatečně ji využíval. V 61. minutě už to domácím konečně vyšlo. AS si koledovalo, obránce Danilo D‘Ambrosio si pohlídal míč a krásným pasem na zadní tyč našel rozběhnutého Ivana Perišiće - 1:1.

Po delší době se na polovinu Interu podíval i Řím, ale nic vážnějšího nevymyslel. Rohový kop zakončoval Lorenzo Pellegrini jen do dobře postaveného brankáře Handanoviče a tím šance AS v podstatě skončila. Na opačné straně se hrnul do šance Lautaro Martínez, který ale v obrovské šanci neproměnil!

Hosté se v průběhu druhé půle ze hřiště prakticky vytratili a veškerou aktivitu nechali na aktivnějších domácích. Ani to ale Interu nestačilo na tři body a oba soupeři se rozcházejí za stavu remízy, která toho moc neřeší.

Více informací k zápasu

Juventus FC - ACF Fiorentina 2:1

20.04.2019 18:00

Góly: 37. Alex Sandro, 53. Germán Pezzella (vl.) - 6. Nikola Milenković

Italský fotbal má staronového krále. Mistrem pro aktuální ročník se stal opět Juventus Turín, který zkrátka nemá konkurenci. Dnes mu stačil bod, ale před vlastními fanoušky nechtěl zklamat a otočil utkání s Violou ve svůj prospěch.

Dnes se Juventus mohl stát mistrem a ke korunovaci před vlastními fanoušky mu stačil jen jeden bod. Trenér Max Allegri ale nehodlal dělat žádné kalkulace a hodlal oslavit výsledky své práce na domácí půdě. Použil k tomu určitou motivaci z nepodařené Ligy mistrů i hráče jako Sandro, Pjanić, Ronaldo, Bernardeschi nebo Cuadrado s Cancelem.

Fiorentina nastoupila v Turíně s oporami v podobě Pezzelly, Milenkoviće, Chiesy, Benassiho nebo Veretouta. Jen lavička zbyla na ofenzivní eso Luise Muriela. O prvních minut Juventus jasně ukazoval, že hodlá hrát prim a že tentokrát už mu vítěství neunikne. Obránci Violy museli řešit několik nepříjemných situací hned na začátku utkání a velkou hrozbu představoval zejména Cristiano Ronaldo.

O to překvapivější byla minuta sedmá, ve které kapitulovali právě domácí. Po přihrávce před branku se k míči dostal mladý stoper Nikola Milenković, který už měl poměrně snadnou úlohu a balon napálil za padajícího brankáře Szczęsnyho - 1:0 pro Violu.

Juventusu tento stav rozhodně nevyhovoval a na jeho dravosti to bylo znát. Cristiano Ronaldo se dral před brankou do zakončení, ale Federico Ceccherini ho poslal tvrdě k zemi. Penaltu si ale Ronaldo nevysloužil. Zapsat se mezi střelce mohl a chtěl někdejší obrovský talent Violy, Federico Bernardeschi. Jeho táhlá rána však zamířila pár centimetrů vedle tyče.

Domácím to vyšlo až ve 37. minutě. Krásný rohový kop od Miralema Pjaniće mířil na přední tyč, kam si naběhl zkušený obránce Alex Sandro a přesnou hlavičkou nedal brankáři žádnou šanci.

Viola se ale nevzdala a jen o pár minut si o další pozornost ze strany vedení Juventusu řekl Federico Chiesa. Možná největší italský talent současnosti se opřel do míče zpoza vápna a napálil jen břevno! Do druhé půle vešel aktivnější Juventus, který na domácí půdě nechtěl další blamáž riskovat.

Jen osm minut poté, co se obě jedenáctky vrátily ze šaten, se Stará dáma ujala vedení. Portugalský útočník Cristiano Ronaldo sprintoval s míčem po straně a nastřelil míč před branku Violy. Tam se jej snažil odpálit obránce Germán Pezzella, jenže ke své smůle poslal balon jen za záda vlastního gólmana - 2:1.

Po hodině hry málem domácí Juve přidalo další branku a Fialky přežily jeho tlak jen se štěstím. Fiorentina chtěla být důstojným soupeřem favoritovi utkání a hnala se v posledních dvaceti minutách vpřed, ale neměla dostatek sil ani kvality na to, aby zvrátila výsledek ve svůj prospěch. Bianconeri logicky nikam nespěchali a i to jim stačilo k tomu, aby mohly započít mistrovské oslavy.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Chievo Verona 1:2

20.04.2019 15:00

Góly: 67. Felipe Caicedo - 49. Emanuel Vignato, 51. Perparim Hetemaj

Chievo sice už definitivně sestupuje, ale to v žádném případě neznamená, že hodlá rozdávat body na potkání. Přesvědčilo se o tom i Lazio, které muselo hrát většinu utkání v oslabení a nakonec prohrálo.

Lazio stále hraje o účast v evropských pohárech a dnes mělo ideálního soupeře pro to, aby získalo tři body. Trenér Simone Inzaghi nehodlal nic podcenit a poslal na hřiště hráče jako Acerbi, Milinković-Savić nebo Alberto s Caicedem a Immobilem. Chievo se naproti tomu spoléhalo na Stepińskiho, Vignata nebo Hetemaje s Depaolim.

Lazio se hned ve třetí minutě pokusil dostat do vedení Sergej Milinković-Savić, který se vrhl do útoku. Obranný val, který hosté úspěšně vytvořili, ale překonat nedokázal. Rychlý útok zakončil posléze velmi dobrou ránou Milan Badelj, jenže sledoval, jak je jeho střela sražena na rohový kop. Do míče se pak opřel i Ciro Immobile, ale dopadl stejně.

Domácí Biancocelesti se od začátku hodně snažili vstřelit gól, který by je uklidnil a další pokus Immobileho jen prosvištěl kolem tyče brankáře Šempera. Museli si ale dávat pozor i na zadní vrátka. Ve dvanácté minutě jim to rázně připomněl Vignato, který zakončil jen těsně vedle. Pak začaly velké problémy Lazia. V 16. minutě se nejdřív zranil obránce Radu v jednom ze soubojů a musel střídat.

Mnohem větší komplikaci přinesla 34. minuta, v níž Sergej Milinković-Savić svedl souboj se Stepińskim a poté, co mladý Polák dotíral trochu důrazněji, ho záložník Lazia nakopl do sedací soupravy. Za to byl sudím okamžitě vyloučen a Lazio před sebou mělo hodinu hry v početním oslabení. Pět minut před koncem první půle odešel ze hřiště ještě Patric a do hry se zapojil Parolo.

Pak se Lazio dožadovalo odpískání domnělé ruky ve vápně Chieva, ale sudí Daniele Chiffi s tím nesouhlasil. Jestli byl první poločas z hlediska Inzaghiho svěřenců špatný, pak ten druhý se stal rovnou noční můrou. Ve 49. minutě totiž Stepiński dostal míč za vápnem a patičkou jej posunul do běhu na Emanuela Vignata. Ten si obehrál prvního obránce a skrytou ranou zpoza dalšího překonal brankáře Strakoshu - 1:0.

Lazio bylo viditelně opařené, s takovýmto vývojem rozhodně nepočítalo. Jenže to nebylo všechno. O pouhé dvě minuty později se Chievu povedl další útok, z nějž rezultoval pohledný centr. Depaoli našel hlavu Hetemaje, který hlavou se štěstím skóroval!

Biancocelesti se ale odmítli vzdát. Do hry se dostal ofenzivní štírek Correa a Lazio v krátké době zahrávalo několik rohů. Pomohl až dravý průnik robustního Felipeho Caiceda. Zkušený hrot se prodral až do vápna a zakončil na zadní tyč, kam Šemper nedosáhl - 1:2.

Rázem se Lazio vrátilo do hry a mělo asi dvacet minut na to, aby s výsledkem něco udělalo. V 82. minutě se aktivita Lazia vystupňovala až k ráně Correy, který pálil zblízka těsně nad břevno! Víc už ale Lazio nesvedlo a překvapivě prohrálo s Chievem.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Frosinone Calcio 1:0

20.04.2019 15:00

Góly: 27. João Pedro (pen.)

Cagliari doma udolalo jedinou brankou z pokutového kopu Frosinone a potvrdilo, že na domácí půdě se mu body berou jen těžce. Těsná porážka je pro Canarini další komplikací a jejich situace už je velmi kritická.

Začátek utkání nabídl dvě příležitosti na obou stranách. Nejprve se ke slovu dostalo Frosinone a pokus Lucy Paganiniho skončil těsně nad, zatímco na druhé straně o osm minut později vyrazil Lykogiannisovu střelu brankář Sportiello na rohový kop.

Frosinone si v prvním poločase vypracovalo ještě jednu velkou příležitost, ale rozběhnutý Daniele Ciofani nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. Nevyužitá šance nakonec Kanárky mrzela, protože ve 26. minutě fauloval ve vlastním vápně Artura Ionitu Zampano a sudí odpískal ve prospěch domácích pokutový kop. Joao Pedro si pak nedělal starosti, penaltu naprosto v pohodě proměnil a Sardiňané vedli 1:0. Až do konce prvního poločasu už si žádný z týmů další gólovku nevypracoval a poměrně dlouho to platilo i po změně stran.

Na další šanci se skutečně čekalo až do 72. minuty, kdy poslal do vápna prudký centr Lykogiannis a hlavičku z malého vápna v podání Leonarda Pavolettiho skvěle vychytal brankář Sportiello. Místo dvoubrankového vedení si domácí závěr zápasu zbytečně zkomplikovali. Deset minut před koncem totiž uviděl druhou žlutou kartu Paulo Faragó a Frosinone ještě vycítilo šanci na zvrat.

Hosté v závěru vrhli vše do útoku a dokázali dostat Cagliari do úzkých, nicméně Cragno nemusel výrazněji zasahovat. Sudí Rosario Abisso nastavil ještě pět minut a ani během nich nedokázal hostující tým Sardiňanům zatopit.

Více informací k zápasu

Bologna FC - UC Sampdoria 3:0

20.04.2019 15:00

Góly: 55. Lorenzo Tonelli (vl.), 69. Erick Pulgar, 83. Riccardo Orsolini

Boloňa doma znovu ukázala svou sílu a pod trenérem Sinišou Mihajlovićem si připsala další vítězství. Rossoblu dokázali Sampdorii Janov vytrestat třemi góly a v boji o záchranu učinili velmi důležitý krok. Jednou asistencí a povedeným výkonem přispěl k výhře i Ladislav Krejčí.

V základní sestavě Boloni se český křídelník objevil poměrně překvapivě. Ladislavu Krejčímu totiž vedení v týdnu sdělilo, že si může hledat nové angažmá. Bývalý sparťan v úvodních minutách hýřil aktivitou, ale domácí tým se dostal do první velké příležitosti až ve 25. minutě, kdy si navedl balón ke střele Riccardo Orsolini a prudkou ranou vyprášil Auderovy rukavice. K dorážce se ještě dostal Soriano, jenomže zblízka trefil jen boční síť.

O čtyři minuty později stadion Renato Dall'Ara explodoval radostí. Blerim Džemaili nechytatelnou dělovkou pod břevno překonal Audera, ale radost z vedoucí branky byla jen chvilková. Sudí u videa zjistil, že celá akce pokračovala navzdory faktu, že balón přešel postranní čáru a branku tedy neuznal. Boloňa to ale dál zkoušela střelecky a další Orsoliniho tvrdou ránu Audero vyrazil. Sampdoria hrozila jen z protiútoků a do žádné větší příležitosti se v prvním poločase nedostala.

Nerozhodný stav nakonec vydržel do 54. minuty, kdy rozehrál volný přímý kop Erick Pulgar a i když brankář Audero balón přizvedl nad sebe, v cestě do sítě mu zabránit nedokázal. Padající balón si totiž do vlastní sítě srazil Lorenzo Tonelli. Rossoblu byli v průběhu utkání lepší a v 69. minutě jim výrazně přiblížil tři body další krásnou brankou Erick Pulgar, který se z úhlu rozhodl překvapit Audera a vyšlo mu to.

Sampdoria se ještě snažila s výsledkem něco udělat, ale v koncovce se jí nedařilo. Definitivní rozhodnutí zápasu přišlo v 83. minutě po akci Krejčího, jehož centr akrobaticky zakončil výborně hrající Riccardo Orsolini. Boloňa přejela Sampdorii Janov 3:0 a dál se drží mimo sestupové pozice.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - US Sassuolo 1:1

20.04.2019 15:00

Góly: 80. Pol Lirola (vl.) - 31. Stefano Sensi

Udinese doma jenom remizovalo, ale protože v souběžně hraném utkání Empoli prohrálo, vznikl mezi oběma týmy na osmnáctém a sedmnáctém místě čtyřbodový rozdíl. Zebrám se nepovedla první půle, během které zajistil Sassuolu vedení Stefano Sensi. I vyrovnávací branku deset minut před koncem obstarali hosté, do vlastní sítě totiž zamířil Pol Lirola.

Po dvou porážkách v Římě potřebovalo Udine doma zabrat, ale čekal ho houževnatý soupeř ze středu tabulky, který už tři utkání v řadě nenašel přemožitele.

Sassuolo vstoupilo do utkání skutečně aktivněji, ovšem převaha se omezila jen na několik získaných rohových kopů. Zebry musely po čtvrthodině hry poprvé sáhnout ke střídání a zraněného Seka Fofanu nahradil Sandro. Šlo o nepříjemný zásah do sestavy, navíc když Udine potřebovalo útočit. Ve 31. minutě přišla pro domácí další pohroma, po Berardiho přihrávce se totiž parádně trefil střelou k tyči Stefano Sensi a Sassuolo v Dacia Aréně zaslouženě vedlo.

Domácí se pak snažili o co nejrychlejší vyrovnání, ale naráželi na pozornou obranu soupeře. Před koncem prvního poločasu došlo ve vápně Neroverdi k několika sporným okamžikům, z nichž alespoň jeden mohl být penaltový. Marco Ferrari si nejprve na hranici pravidel podržel protihráče, aby následně zahrál rukou, ani jeden moment sudí jako penaltový nevyhodnotil.

Po přestávce se obraz hry nezměnil a o první rozruch se postaralo Sassuolo. V 54. minutě pálil z těžké pozice Domenico Berardi, brankáře Mussa ale nepřekonal. To se povedlo až o několik minut později, nicméně kvůli ofsajdu ji sudí nemohl uznat.

Čas se domácím ve druhém poločase rychle krátil a Sassuolo stále vedlo o jeden zásah. Čtvrthodinu před koncem mělo Udine obrovskou šanci, střílenou přihrávku na zadní tyči zakončoval do odkryté branky Larsen, ale jeden z obránců ránu hlavičkou přizvedl nad! Zatímco tady mělo Sassuolo obrovské štěstí, o čtyři minuty později mělo naopak velkou smůlu. Pol Lirola si v závěru před brankou v nepřehledné situaci vstřelil vlastní gól a zařídil tak konečnou dělbu bodů, protože v nastavení selhal v tutovce Berardi.

Více informací k zápasu

Empoli FC - SPAL 2013 2:4

20.04.2019 15:00

Góly: 22. Francesco Caputo, 47. Hamed Junior Traorè - 38. Andrea Petagna (pen.), 44. Sergio Floccari, 61. Andrea Petagna, 88. Mirko Antenucci

Že utkání o záchranu nemusí být jen nudnou podívanou ukázaly týmy Empoli a SPALu. Zápas na stadionu Carla Castellaniho nabídl celkem šest branek a vítězství hostů v poměru 2:4. Domácí tým smutní a komplikuje si záchranu, pět kol před koncem soutěže ztrácí na sedmnácté Udinese už čtyři body.

Empoli si na SPAL věřilo, i když soupeř po výhře nad Juventusem hýří velkým sebevědomím. Azzurri byli v úvodu prvního poločasu o něco lepší, přestože kouč Aurelio Andreazzoli musel už v 16. minutě poprvé střídat, když se zranil Domenico Maietta. Ve 23. minutě pak domácí poprvé udeřili. Po rozehraném rohovém kopu zůstal na zadní tyči trestuhodně neobsazený Francesco Caputo a stadion Carla Castellaniho mohl slavit. Nebylo to na dlouho, po faulu v pokutovém území domácích nařídil sudí pokutový kop a Andrea Petagna přízemní střelou překonal Dragowskiho. Polský brankář sice dobře tipl směr, balónu cestě do branky ale nezabránil.

Po inkasované brance Azzurri úplně vypadli z tempa a SPAL toho ještě do poločasu využil druhou brankou. Ve 45. minutě si naskočil na Lazzariho centr kanonýr Sergio Floccari a bylo to 2:1 pro hosty.

Empoli se samozřejmě nevzdávalo a hned po změně stran srovnalo krok. Pěknou akcí a placírkou k tyči zpoza vápna se prosadil Hamed Traoré. Domácí radost však podobně jako v prvním poločase netrvala dlouho. V 61. minutě znovu zmrazil domácí příznivce Andrea Petagna, který z hranice pokutového území vypálil tvrdou ránu k tyči, na kterou Dragowski nedosáhl. Empoli opakovalo stejné chyby a po inkasované brance mělo opět problém vrátit se do utkání. V závěru sice Andreazzoliho svěřenci tlačili, ovšem místo kýženého vyrovnání se dočkali rány z milosti. Minutu před koncem utekl po rychlém kontru Mirco Antenucci a další krásnou střelou do šibenice počtvrté překonal gólmana Dragowskiho.

Empoli doma prohrálo s ve formě hrajícím SPALem 2:4 a na záchranu ztrácí už čtyři body.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Turín FC 0:1

20.04.2019 15:00

Góly: 58. Cristian Ansaldi

Mizérie Janova pokračuje. Celek z přístavního města dnes na domácí půdě nestačil ani na Turín, který naopak kráčí směrem k pohárům. Tři body mu zajistil jedinou brankou utkání obránce Cristian Ansaldi svou výstavní střelou.

Naděje Turína na to, že si v příštím ročníku zahraje Evropskou ligu, ještě nebyly úplně mrtvé. Oživit je hráči Granaty mohli v duelu s Janovem, kterému se naopak v poslední době hrubě nedaří. Dnes odpoledne se domácí spoléhali především na Lapadulu, Sturara nebo Romera se Sanabriou. Turínští nasadili Belottiho, Baselliho či Ansaldiho s Morettim.

Turín se od úvodu prezentoval velmi aktivně a zvlášť při ztrátě míče se ihned pokoušel napadat. Někdy z toho ale bylo množství nepříjemných zákroků na hraně. Janov se vpřed moc nehnal a spíš se zaměřoval na postupnou kombinaci, kterou chtěl otevřít jinak pozornou obranu Turína. Po dvaceti minutách měli domácí šanci zahrávat standardní situaci. Centr sice šel přímo na hlavu Zukanoviče, ale janovský stoper branku minul.

První půle moc fotbalové krásy nenabízela a spíš to byl boj o míč. Loudavé odpoledne spolu s pomalejším děním na hřišti vybízelo diváky spíš ke spánku a rozjímaní o životě než ke sledování hry. To narušil až útočník Gianluca Lapadula. Ten si sice ve velké šanci skvěle zpracoval míč, ale následná střela se mu už tolik nepovedla.

Ani po změně stran se tempo utkání nestupňovalo, i když Turín měl více ze hry. Lapadula se dostal do další dobré střelecké pozice, ale volej nakonec poslal jen nad branku. Býci však přeci jen působili mnohem pohyblivějším dojmem a své snahy se jim povedlo proměnit v první gól. V 58. minutě totiž Álex Berenguer uvolnil výborně nabíhajícího Cristiana Ansaldiho, který z voleje trefil míč přímo do šibenice - 1:0 pro Býky.

Navýšit vedení mohl Andrea Belotti, který se v 66. minutě dostal po centru Ainy k hlavičce. Tu však ve výtečné pozici poslal jen těsně vedle tyče! Jedna branka ale Turínu ke třem bodům nakonec bohatě stačila a Turín je momentálně na sedmé příčce se ztrátou jediného bodu na pátý AS Řím.

Více informací k zápasu

Parma Calcio - AC Milán 1:1

20.04.2019 12:30

Góly: 87. Bruno Alves - 69. Samuel Castillejo

Velmi podprůměrný výkon předvedl v boji o Ligu mistrů AC Milán, který na hřišti Parmy pouze remizoval 1:1 a pár kol před koncem znovu nabídl čtvrtou pozici svým konkurentům. Hosté sice na Stadio Ennio Tardini vedli zásluhou střídajícího Castilleja, jenomže před koncem utkání vyrovnal z volného přímého kopu portugalský veterán Bruno Alves.

Do sestavy Milána se vrátil brankář Gigi Donnarumma, který v předchozích duelech chyběl. Na lavičce náhradníků byl i připraven Brazilec Lucas Paquetá, nicméně do utkání nakonec nezasáhl. Parmě zase scházeli útočníci Roberto Inglese a Jonathan Biabiany. Zápas byl pikantní pro slovenského záložníka Juraje Kucku, jenž v Miláně v letech 2015-2017 působil.

První poločas nebyl ze strany hostujícího favorita nijak povedený. AC bylo směrem dopředu bez nápadu a rozhodně nepůsobilo dojmem, že by si chtělo výhrou pojistit čtvrté místo. Parma byla nebezpečnější, v 19. minutě krásně střihl nůžkami Barilla, jenomže naneštěstí pro domácí netrefil branku. Před koncem prvního poločasu měla Parma další obrovskou příležitost, hlavičku Ceravola totiž Donnarumma nezkrotil a Gervinhova volej před poloodkrytou brankou skončila hodně nad.

Pokud chtěl Milán pomýšlet na tři body, musel po změně stran opravdu výrazně přidat. A to se nedělo. Gennaro Gattuso po hodině hry oživil útok příchodem Patricka Cutroneho a milánští přeci jenom začali více kontrolovat hru, ovšem bez větší příležitosti. V 67. minutě přišel do hry i Samu Castillejo a jak se ukázalo, byla to Gattusova šťastná volba. Španělský křídelník po pár minutách pobytu na hřišti zužitkoval Susův centr před branku a hlavou překonal gólmana Sepeho!

Milán po vstřelené brance polevil a Parma převzala iniciativu. V 78. minutě měl na kopačce vyrovnání Luca Siligardi, jenomže jeho střela z úhlu se mezi tyče nevešla. Čtyři minuty před koncem přišel klíčový okamžik utkání, Fabio Borini před vlastní šestnáctkou fauloval a Parma měla k dispozici volný přímý kop z velice nadějné pozice. Bruno Alves sice není typickým exekutorem přímých kopů, ale tentokrát parádní ranou k tyči vyrovnal, přičemž Gigi Donnarumma zůstal jen stát. AC moc času na zvrácení výsledku nemělo, sudí Valeri sice přidal do vínku šest minut, jenomže i během nich se hosté do žádné další příležitosti už nedostali. Milán veze z Parmy jen bod a znovu nabízí čtvrté místo všanc.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC33283267:2387
2.SSC Neapol33207662:3067
3.Inter Milán33187851:2761
4.Atalanta Bergamo33168966:4256
5.AC Milán331511747:3156
6.AS Řím331510858:4655
7.Turín FC331314642:2953
8.SS Lazio331571147:3552
9.UC Sampdoria331461353:4448
10.ACF Fiorentina33816947:4140
11.Cagliari Calcio3310101332:4440
12.US Sassuolo338141147:5238
13.SPAL 2013331081534:4738
14.Parma Calcio33991534:5136
15.Bologna FC338101534:4734
16.Janov CFC338101535:5234
17.Udinese Calcio33891631:4733
18.Empoli FC33781842:6329
19.Frosinone Calcio33582026:6023
20.Chievo Verona332112024:6814
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (86)

Přidat komentář
Ragazzo d'oro

Naprosto šílený zápas, divize má větší úroveň! Všichni až na Patricka měli na párku, ofenzíva neviditelná, záloha žádná myšlenka za celý zápas. Suso krom jednoho průniku, po kterém padl gól, opět úplně k ničemu. Už ani nedokáže přesně nacentrovat, místo průniku se akorát točí na místě a posílá balon dozadu. Hakan už pro jistotu neumí kopat ani blbý přímáky.

Borini? Na něm jde krásně vidět, v jak strašný prdeli jsme. Je absolutně nepožitelný v ofenzivě, když může mít šanci, tak radši simuluje, není schopný trefit míč při odkopu... Prosím víckrát už ne (minimálně v základu)

LM je stále poměrně reálná, nicméně v současném rozpoložení na ní ten tým vůbec nemá.

FORZA MILAN!

Reagovat
GEGE

vždyt pulka toho týmu pujde v létě do prdele pokud se to teda nějakým zázrakem ukope...

Reagovat
Eldarion

Donna, Reina, Romagnoli, Calabria, Baka, Biglia, Paqueta, Jack, Piatek, Cutrone.

Šancu si zaslúži ešte Caldara s Contim ktorý kvôli zraneniam skoro nič neodohrali a Suso s Castillejom inak zvyšok preč, vyhodiť, predať, podpáliť je mi to jedno ale ak tam další rok uvidím ksichty ako Borini, Rodriguez, Hakan a pod. tak radšej budem pozerať tretiu Slovenskú ligu ako našu hru

Reagovat
Ragazzo d'oro

Suso za 40+ ať klidně jde, u Biglii si taky nejsem jistý...

Reagovat
CubONE

Reagovat
CubONE

Ten Boriniho roh v 93.min vystihuje cely Milan za posledne 2-3 sezony. To bolo na urovni toho gifu s Polim.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozny vykon

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, pro nestavi od zacatku Cutroneho s Piatkem....hraje se prece na to, kdo da vic golu. Dnes temer zadny poradny centr na utocnika. Zaloha bez napadu, presuny pomale,hrozne!!

Reagovat
Pipo123

Milinkovic je kokot, zbytočná cervena, Zvysok hracov makal, aj o 10 sa tlačili dopredu, vypracovali si sance, no nepadlo to tam. Zbohom LM, som zvedavy na Inzaghiho, to co spravil SMS je na tribúnu do konca sezony.

Reagovat
Kixi Syhimour

One season wonder?

Reagovat
Pipo123

V uvode sezony sa hladal, druhu polovicu hral uz dobre, dnes nakopol do prdele protihráča a uvidel cervenu, zbytocne sa nechal vylúčiť.

Reagovat
Liquid

nejen LM, tato nečekaná ztráta vás dost možná může stát i EL, byť ještě v Coppě máte šanci

Reagovat
Pipo123

Ja by som uvítal keby sme nepostúpili do EL, aj tak ju nikdy neberieme vazne

Reagovat
Alberto Aquilani

Jo, napríklad minulý rok ste si z tej sútaže spravili takú prdel, že miesto toho aby ste postupili do semifinále, nechali ste si úmyselne dať 3 góly za 10 minút.

Reagovat
Pipo123

nj, ale nešlapú do toho na 100%, aj v základnej skupine sa točí zostava, stále Inzaghi uprednostňuje ligu a Coppu.

Reagovat
Alberto Aquilani

Točí sa zostava, lebo si to Inzaghi môže dovoliť, na postup do skupiny to stačí. Kto z tých silnejších tímov v EL netočí v základnej časti zostavou? Z tvojich postov ohľadom účinkovania Lazia v EL to ale vyzerá, že Lazio na tú celú súťaž úplne dlabe, čo nie je vôbec pravda. Aj na dvojzápas proti Seville postavil to najlepšie. V prvom síce nemohol hrať SMS a Ciro, ale v druhom už hrali.

Reagovat
Pipo123

Ako on dava silnu zostavu, ale smerom k EL ma take opatrne vyjadrenia, posledne mesiace sa vyjadruje hlavne v LM. Obcas mam pocit ze on chce to 4 miesto viac nez hraci

Reagovat
Eldarion

Akurát som pozrel čo spravil a wtf čo mu preplo? No ďalšie kolo máte vonku Sampu a bez SMS a Alberta neviem neviem. Ale pochybujem, že budete hrať horšie ako my dnes proti Parme

Reagovat
smazaný uživatel

Audero sa schlastal alebo čo?

https://youtu.be/QdEGnA_MS8o

Reagovat
REPLIKATOR

Lazio

Reagovat
Melchior

Tak zase příští rok

Reagovat
M11

CAMPIONI D'ITALIA !!!

8 !!!

Neskutecne..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
cink

A co liga mistrů? S CR7 by ten titul vyhrálo i Lazio

Reagovat
Mr.Jindros

To fakt nevyhrálo.

Reagovat
ED91

Reagovat
rossoneri89

Miestenku LM pre 4. miesto by mali darovať inej lige.... Toto je čistá paraolympiáda

Reagovat
fenixLFC

tak to sa vedelo uz ked sa taliansku zvysoval pocet miest ze to je nezasluzene...

Reagovat
rossoneri89

Ale toto co predvádzajú kluby uchádzajúce sa o 4. miesto je komédia ...

Reagovat
CubONE

V tom case boli bodovo Nemecko, Taliansko a Anglicko prakticky rovnako.

Reagovat
fenixLFC

to je sice pekne ale uz vtedy mal treti taliansky klub problem prejst do hlavnej faze. stvrtym anglicanom sa to nestavalo. uz vetdy bolo vidno ze styri kluby je moc a odvtedy sa neda pvoedat ze by doslo k razantnemu zlepseniu

Reagovat
ED91

Snad necakas razantnu zmenu po jednom roku.

Reagovat
The Krupy

Ty by si sa na to už mohol vysrať, lebo si zase úplne mimo.

Reagovat
fenixLFC

v com konkretne? ze tomu nasvedcuju dalsie a dalsie veci? alebo ti vadi ze to pisem prave ja? zvlastne ze ked sa tu objavia komentare od ,,talianov'' ze na to tie timy nemaju ak je to v pohode ale ked si to dovolim pvoedat ja, pripadne niekto ini napr z anglickej sekcie tak sa mozte posrat

Reagovat
The Krupy

A čo ultrasilné nemecké tímy okrem Bayernu? Do tých prečo nejebeš? Čo hrajú Nemci v LM? Taliansko má lepšie výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
snuff24

ale to přece nevypovídá nic o tom jak budou hrát ty týmy v Evropě ? tyhle kecy fakt nechápu

Reagovat
rossoneri89

Ja len nechápem tomu ako AC, AS a dajme tomu Lazio hovoria ze chcú do LM a potom predvádzajú takúto "show".... Napríklad AC ma z posledných 6 zápasov len 1 výhru... Takto sa o LM fakt nebojuje... A keď sa aj zázrakom podarí kvalifikovať tak to bude stret s realitou ktorá bude bolieť...

Reagovat
cink

Reagovat
ED91

Práveže to naznačuje presne to.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Deki

Gratulace Juventusu!

Bohužel ani letos neměli konkurenci, pro dobro celého calcia se to snad už v příští sezoně změní

Reagovat
Yzemi

Reagovat
smazaný uživatel

Pro dobro? Pochybuju, že Juve spadne na úroveň Interu, AC a spol..V tom případě bude pro dobro calcia, pokud bude vyhrávat tituly pořád dokola, dokud někdo naopak nedosáhne až na jejich úroveň..to samé je přesně v Německu.

Reagovat
Deki

asi si mě moc nepochopil

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pochopil, neboj se..spíš jestli si pochopil, co píšu

Reagovat
Deki

Ale pochopil, neboj se...

Reagovat
Largo

Reagovat
ED91

Reagovat
The Krupy

snád nás preženie Parma

Reagovat
Nuno čomes

Ne oni proste vzdycky odmítnou odskocit.

Reagovat
stuff

Tak prvykrat na San Sire. Stadion nadherny, atmosfera tiez. Do gol Rimu sa na ten inter aj dalo pozerat, potom dokola hrali opat to svoje hrozne nic bez napadu(na juventus). Rim nehral ani to. Ani neviem, kto z hracov stoji za zmienku. Mozno Nzonzi a Valero, obaja maju na viac, len su strasne zle vyuzivani. Aj de Vrij fajn. A samozrejme faraon. Azda pride do Rimu nejaky solidny trener, nejaky material tam je.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Reagovat
mato Kreator

Toto je ten titul pri ktoron necitim ale ze absolutne nic ziadna radost..

Som zvedavy co sa stane v lete kto pojde prec kto ostane kto pride v zalohe treba narobit asi najviac dobrych rozhodnuti lebo to "kombo" Pjanic Matuidi Can/Sami je na LM onicom...

co je asi najviac frustrujuce ze opat sa potvrdilo ze tim serie A neda titul a LM v jednej sezone iba ti merdaci to dali ach tak ma to serie...

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ finále LM pre Juventus a Taliansky futbal je snom,celkovo Taliansky futbal momentálne stráca , po klubovej stránke jedine Juventus, Neapol len využil krízu AC,Interu ale v Európe nič nedosiahol.

Reagovat
cink

Neapol má vždy crazy los třeba letos city a PSG ve skupině

Reagovat
Kixi Syhimour

A předloni Real v osmifinále

Reagovat
Eldarion

Budúcu sezónu podľa mňa budú o level vyššie, tento rok to je vidno, že ten systém ktorý tam bol niekoľko sezón pod Sarrim sa rapídne zmenil a Ancelotti im pomaly ale isto vsúva jeho tvár len či si udržia Koulibalyho, Allana a spol.

Reagovat
The Krupy

Tak to sme si nedávno zasnívali rovno dvakrát.

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Fans AS koho by ste chceli budúci rok v bráne? Dragowski je podla mňa hype, bol dlho 2 vo Fiorentine, Trapp alebo Onana sa podľa mňa nedotiahnu lebo James nenasype dosť cashu... O Cragnovi sa prestalo písať a to mi prišiel ako najlepšia voľba z nich.

Reagovat
Francesco Totti AS

ono asi nemá moc cenu řešit kdo přijde, když ani nevíme kdo bude trenér a ds

Reagovat
Lech

Bez LM Mirante, s LM? Navaaaaas

Reagovat
Largo

Cragno jednoznacne.

Reagovat
smazaný uživatel

100% Cragno. Pod Savoranim půjde ještě nahoru, jestli nám ho (Sava) někdo nevyfoukne.

Taloš, ideální věk na přesun, zkušenosti, širší repre.

Má druhá bláznivá idea je.. Keylor Navas.

Reagovat
Francesco Totti AS

Pro mě Navas jasná volba, bohužel s návratem ZZ do realu to asi padá.

Cragna jsem nikdy neviděl, takže nevím

Reagovat
Kixi Syhimour

Atlantis musí mrzet ten zápas s Empoli

Reagovat
KillSwitch

divné že ešte nikto nekomentoval včerajší zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta zas vyhoří těsně před koncem.

Reagovat
smazaný uživatel

Příští týden může být zase všechno jinak, my máme asi nejlehčí los doma s Cagliari, navzdory jejich formě, Atalanta dobrý los (i když Udinese se bude rvát o body do záchrany), Inter má doma Juventus a AC hraje v Turíně, to bude tež tuhý boj.

Lazio už jsem odepsal, sorry Pippo

Ale taky to může být všechno naopak

Reagovat
LesyJePan

Po ďalšom kole už pôjdete pred nás, my v Turine maximalne za jeden bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Možné je všechno :) Každopádně ve hře je už jen 15 bodů.

Reagovat
Francesco Totti AS

Bych se vůbec nedivil, kdybychom uhrali 4 body...

Reagovat
Eldarion

Ak sa nemýlim Turín nás u nich neporazil už 18 rokov, aj keď posledných zápasov 5 remíz

Reagovat
smazaný uživatel

Remíze dobrá pro všechny kolem :)

Reagovat
Eldarion

Reagovat
smazaný uživatel

Vysledky fanty 33.kola na foru

Reagovat
CubONE

Isli by ste na Endgame alebo semifinale Coppy zajtra? Neviem sa rozhodnut.

Reagovat
danko10

Neboj sa, endgame uvidis tak ci tak.

Reagovat
CubONE

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

To AC je totálne mimo, žiaden systém , útok nefunguje, Gattuso už mal odísť, treba tam normálneho kouča Conte by bol fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

DNES uvidim Patrika Schicka v primem prenosu v televizi SEZNAM.....jak sedi na stridacce....hvezda CR repre....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele