33. kolo
20.04.2019 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Janov nestačil na Turín, o třech bodech rozhodl výstavní ranou Ansaldi

Mizérie Janova pokračuje. Celek z přístavního města dnes na domácí půdě nestačil ani na Turín, který naopak kráčí směrem k pohárům. Tři body mu zajistil jedinou brankou utkání obránce Cristian Ansaldi svou výstavní střelou.

Naděje Turína na to, že si v příštím ročníku zahraje Evropskou ligu, ještě nebyly úplně mrtvé. Oživit je hráči Granaty mohli v duelu s Janovem, kterému se naopak v poslední době hrubě nedaří. Dnes odpoledne se domácí spoléhali především na Lapadulu, Sturara nebo Romera se Sanabriou. Turínští nasadili Belottiho, Baselliho či Ansaldiho s Morettim.

Turín se od úvodu prezentoval velmi aktivně a zvlášť při ztrátě míče se ihned pokoušel napadat. Někdy z toho ale bylo množství nepříjemných zákroků na hraně. Janov se vpřed moc nehnal a spíš se zaměřoval na postupnou kombinaci, kterou chtěl otevřít jinak pozornou obranu Turína. Po dvaceti minutách měli domácí šanci zahrávat standardní situaci. Centr sice šel přímo na hlavu Zukanoviče, ale janovský stoper branku minul.

První půle moc fotbalové krásy nenabízela a spíš to byl boj o míč. Loudavé odpoledne spolu s pomalejším děním na hřišti vybízelo diváky spíš ke spánku a rozjímaní o životě než ke sledování hry. To narušil až útočník Gianluca Lapadula. Ten si sice ve velké šanci skvěle zpracoval míč, ale následná střela se mu už tolik nepovedla.

Ani po změně stran se tempo utkání nestupňovalo, i když Turín měl více ze hry. Lapadula se dostal do další dobré střelecké pozice, ale volej nakonec poslal jen nad branku. Býci však přeci jen působili mnohem pohyblivějším dojmem a své snahy se jim povedlo proměnit v první gól. V 58. minutě totiž Álex Berenguer uvolnil výborně nabíhajícího Cristiana Ansaldiho, který z voleje trefil míč přímo do šibenice - 1:0 pro Býky.

Navýšit vedení mohl Andrea Belotti, který se v 66. minutě dostal po centru Ainy k hlavičce. Tu však ve výtečné pozici poslal jen těsně vedle tyče! Jedna branka ale Turínu ke třem bodům nakonec bohatě stačila a Turín je momentálně na sedmé příčce se ztrátou jediného bodu na pátý AS Řím.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele