33. kolo
20.04.2019 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Juventus je opět králem Itálie, pomohla mu výhra nad Fiorentinou

Italský fotbal má staronového krále. Mistrem pro aktuální ročník se stal opět Juventus Turín, který zkrátka nemá konkurenci. Dnes mu stačil bod, ale před vlastními fanoušky nechtěl zklamat a otočil utkání s Violou ve svůj prospěch.

Dnes se Juventus mohl stát mistrem a ke korunovaci před vlastními fanoušky mu stačil jen jeden bod. Trenér Max Allegri ale nehodlal dělat žádné kalkulace a hodlal oslavit výsledky své práce na domácí půdě. Použil k tomu určitou motivaci z nepodařené Ligy mistrů i hráče jako Sandro, Pjanić, Ronaldo, Bernardeschi nebo Cuadrado s Cancelem.

Fiorentina nastoupila v Turíně s oporami v podobě Pezzelly, Milenkoviće, Chiesy, Benassiho nebo Veretouta. Jen lavička zbyla na ofenzivní eso Luise Muriela. O prvních minut Juventus jasně ukazoval, že hodlá hrát prim a že tentokrát už mu vítěství neunikne. Obránci Violy museli řešit několik nepříjemných situací hned na začátku utkání a velkou hrozbu představoval zejména Cristiano Ronaldo.

O to překvapivější byla minuta sedmá, ve které kapitulovali právě domácí. Po přihrávce před branku se k míči dostal mladý stoper Nikola Milenković, který už měl poměrně snadnou úlohu a balon napálil za padajícího brankáře Szczęsnyho - 1:0 pro Violu.

Juventusu tento stav rozhodně nevyhovoval a na jeho dravosti to bylo znát. Cristiano Ronaldo se dral před brankou do zakončení, ale Federico Ceccherini ho poslal tvrdě k zemi. Penaltu si ale Ronaldo nevysloužil. Zapsat se mezi střelce mohl a chtěl někdejší obrovský talent Violy, Federico Bernardeschi. Jeho táhlá rána však zamířila pár centimetrů vedle tyče.

Domácím to vyšlo až ve 37. minutě. Krásný rohový kop od Miralema Pjaniće mířil na přední tyč, kam si naběhl zkušený obránce Alex Sandro a přesnou hlavičkou nedal brankáři žádnou šanci.

Viola se ale nevzdala a jen o pár minut si o další pozornost ze strany vedení Juventusu řekl Federico Chiesa. Možná největší italský talent současnosti se opřel do míče zpoza vápna a napálil jen břevno! Do druhé půle vešel aktivnější Juventus, který na domácí půdě nechtěl další blamáž riskovat.

Jen osm minut poté, co se obě jedenáctky vrátily ze šaten, se Stará dáma ujala vedení. Portugalský útočník Cristiano Ronaldo sprintoval s míčem po straně a nastřelil míč před branku Violy. Tam se jej snažil odpálit obránce Germán Pezzella, jenže ke své smůle poslal balon jen za záda vlastního gólmana - 2:1.

Po hodině hry málem domácí Juve přidalo další branku a Fialky přežily jeho tlak jen se štěstím. Fiorentina chtěla být důstojným soupeřem favoritovi utkání a hnala se v posledních dvaceti minutách vpřed, ale neměla dostatek sil ani kvality na to, aby zvrátila výsledek ve svůj prospěch. Bianconeri logicky nikam nespěchali a i to jim stačilo k tomu, aby mohly započít mistrovské oslavy.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele