33. kolo
20.04.2019 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Krejčí se jednou asistencí podílel na výhře Boloni nad Sampdorií

Boloňa doma znovu ukázala svou sílu a pod trenérem Sinišou Mihajlovićem si připsala další vítězství. Rossoblu dokázali Sampdorii Janov vytrestat třemi góly a v boji o záchranu učinili velmi důležitý krok. Jednou asistencí a povedeným výkonem přispěl k výhře i Ladislav Krejčí.

V základní sestavě Boloni se český křídelník objevil poměrně překvapivě. Ladislavu Krejčímu totiž vedení v týdnu sdělilo, že si může hledat nové angažmá. Bývalý sparťan v úvodních minutách hýřil aktivitou, ale domácí tým se dostal do první velké příležitosti až ve 25. minutě, kdy si navedl balón ke střele Riccardo Orsolini a prudkou ranou vyprášil Auderovy rukavice. K dorážce se ještě dostal Soriano, jenomže zblízka trefil jen boční síť.

O čtyři minuty později stadion Renato Dall'Ara explodoval radostí. Blerim Džemaili nechytatelnou dělovkou pod břevno překonal Audera, ale radost z vedoucí branky byla jen chvilková. Sudí u videa zjistil, že celá akce pokračovala navzdory faktu, že balón přešel postranní čáru a branku tedy neuznal. Boloňa to ale dál zkoušela střelecky a další Orsoliniho tvrdou ránu Audero vyrazil. Sampdoria hrozila jen z protiútoků a do žádné větší příležitosti se v prvním poločase nedostala.

Nerozhodný stav nakonec vydržel do 54. minuty, kdy rozehrál volný přímý kop Erick Pulgar a i když brankář Audero balón přizvedl nad sebe, v cestě do sítě mu zabránit nedokázal. Padající balón si totiž do vlastní sítě srazil Lorenzo Tonelli. Rossoblu byli v průběhu utkání lepší a v 69. minutě jim výrazně přiblížil tři body další krásnou brankou Erick Pulgar, který se z úhlu rozhodl překvapit Audera a vyšlo mu to.

Sampdoria se ještě snažila s výsledkem něco udělat, ale v koncovce se jí nedařilo. Definitivní rozhodnutí zápasu přišlo v 83. minutě po akci Krejčího, jehož centr akrobaticky zakončil výborně hrající Riccardo Orsolini. Boloňa přejela Sampdorii Janov 3:0 a dál se drží mimo sestupové pozice.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele