Serie A - preview 33. kola

20.04.2019, 08:42, aktualizováno 22.04.2019, 08:48
Previews
Neapol hraje už delší dobu jen o druhé místo a to si může pojistit v utkání proti Atalantě. Na celek pod Vesuvem nečeká nic snadného, jeho soupeřem bude Atalanta, která stále zůstává ve hře o Ligu mistrů...
SSC Neapol - Atalanta Bergamo  (pondělí 19:00)
Neapol vyhrála poslední tři bitvy s Atalantou, ale nikdy v rámci první ligy se jí nepovedlo vyhrát čtyři v řadě. V pondělní dohrávce 33. kola Serie A bude mít šanci a navíc si bude chtít udobřit fanoušky. Současná Atalanta ale má pro strach uděláno a bude hodně těžkým soupeřem.

Neapol má za sebou hodně náročný program, protože kromě obvyklých zápasů ji čekal ještě odvetný duel s Arsenalem v Evropské lize. Její výhodou sice bylo vášnivé a pro soupeře hodně stresující prostředí San Paola, jenže ani to Neapoli nakonec nestačilo. Kampánský celek se musel poklonit před Arsenalem, který možná nebyl lepší, ale své šance uměl proměnit dokonale. Alexandre Lacazette rozhodl jedinou brankou o postupu londýnského klubu a Neapol končí dřív, než chtěla.

Teď se může naplno soustředit na ligu. V ní to nemá špatně rozehrané a patří jí druhé místo. Není ale tak suverénní jako pod vedením Maurizia Sarriho a občas umí vyprodukovat hodně vážné klopýtnutí. Jako třeba se Sassuolem nebo Janovem. V minulém kole se ale vrátila na vítěznou vlnu a třemi body odsoudila Chievo Verona k pobytu ve druhé lize.

Polský záložník Piotr Zieliński dobře ví, že má Neapol na víc. "Druhé místo v lize byl náš cíl a je dobře, že jsme se s tím dokázali i přes několik změn popasovat. Nesmíme ale usnout na vavřínech, protože Chievo bude těžký soupeř. Možná už nehraje o záchranu, ale i v tom je určitá svoboda. Nesmíme soupeře podcenit, to by byla obrovská chyba. Na tu už jsme několikrát v sezoně doplatili," míní mladý Polák.

Stadion San Paolo bude pro Atalantu velkým oříškem, protože se jí ve stínu Vesuvu vůbec nedaří. Za posledních 19 let se jí zde povedlo vyhrát jen třikrát, z toho jen dvakrát v lize. Dobrou zprávou pro Neapol a jejího trenéra Carla Ancelottiho je také marodka. Na ní je a ještě nějakou chvíli bude jen jediný hráč - Amadou Diawara.

Atalanta je na tom obdobně, neboť menší zdravotní potíže trápí Varniera. Zkušený stoper Tolói nakonec musel na operaci, takže v této sezoně si asi už nezahraje. Jinak má trenér Gasperini velkou motivaci ke třem bodům. Jeho celek totiž usiluje o umístění v evropských pohárech pro příští sezonu a zdá se, že to není nereálné.

Orobici jsou nyní na šestém místě a v případě tří bodů by se mohli posunout výš. K tomu jim pomáhá i druhá nejlepší ofenziva ligy, která stihla s vydatným přispěním útočníka Zapaty nasázet už 64 bodů. Proti Interu a naposledy dost překvapivě i proti toskánskému Empoli se ale Atalanta nezmohla ani na jeden gól. A to i přesto, že na brankáře Dragowskiho letělo 47 pokusů.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Malcuit, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam - Callejón, Allan, Zieliński, Fabian Ruíz - Insigne, Milik
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Masiello, Djimsiti, Mancini - Hateboer, De Roon, Freuler, Castagne - Iličić - Zapata, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.66 - 3.79
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Parma Calcio - AC Milán  (sobota 12:30)
Další kolo italské nejvyšší soutěže odstartují krátce po poledni na stadionu Ennio Tardini FC Parma a AC Milán. Pro oba týmy půjde o důležité klání, domácí Ducali potřebují body v boji o záchranu, kam se díky špatným výsledkům postupně zabředli, AC Milán si zase nemůže dovolit zaváhat z důvodu udržení čtvrtého místa.

Parma zažila výborný návrat do Serie A, jenomže na úspěšnou první polovinu sezony nenavázala, od nového roku vyhrála jen dva ligové zápasy a postupně se propadla až na čtrnácté místo tabulky. Svěřenci trenéra Roberta D'Aversy už nedokázali vyhrát v pátém utkání po sobě a po nerozhodném výsledku 0:0 na hřišti Sassuola mají před osmnáctým Empoli už "jen" šestibodový náskok.

Milán má před sebou povinnost, získat nad Parmou tři body. Cokoliv jiného by totiž mohlo výrazně zkomplikovat plány na dlouholetý návrat do Ligy mistrů. Pro AC je postup do milionářské soutěže alfou a omegou sezony, šest kol před koncem soutěže má na čtvrtém místě jen tenoučký jednobodový náskok. Gattusova družina je pod velkým tlakem, ze zadních příček se na ně tlačí AS Řím, Atalanta i Lazio, které v minulém kole ve vyhecovaném utkání udolal 1:0.

Na stadionu Ennio Tardini nečeká Milán lehká práce. Parma má sice se slavným týmem horší vzájemnou bilanci, několikrát ho ale dokázala nemile překvapit. Například v sezoně 2013/14 vyhráli Ducali oba vzájemné zápasy. "Vzhledem k vlastnostem soupeře nás čeká obtížný zápas. V prvním utkání jsme si pravděpodobně nezasloužili vyhrát. Vědí co dělají, ví, jak nás dostat do potíží. Budeme muset zaujmout správný přístup a nedat jim prostor. Tardini je komplikované místo, budeme muset hodně hrát. Bude to důležitý zápas a my musíme být připraveni," prohlásil na tiskové konferenci trenér Gennaro Gattuso.

Jedním z důvodů výsledkového úpadku Parmy je i rozsáhlá marodka. Proti Milánu se Roberto D'Aversa bude muset opět obejít bez střelce Ingleseho a ze základní sestavy scházejí i jiní: Grassi, Biabiany, Sierralta i zkušený stoper Bruno Alves. Na trávníku se určitě objeví slovenský záložník Juraj Kucka, pro něhož bude souboj s bývalým zaměstnavatelem velice pikantní. V kompletní sestavě nebudou ani hosté, dlouho ze hry je Bonaventura, zranění si nedávno obnovil Conti a mimo je i další obránce Calabria. Dobrou zprávou pro Gennara Gattusa je návrat Lucase Paquety, který by podle potřeby měl do utkání zasáhnout.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Gazzola, Bastoni, Iacoponi, Gagliolo, Dimarco - Kucka, Scozzarella, Barillá - Siligardi, Ceravolo
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Laxalt, Musacchio, Romagnoli, Rodríguez - Kessié, Bakayoko, Calhanoglu - Suso, Borini, Piatek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.69 - 3.78 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Chievo Verona  (sobota 15:00)
Chievo už má své dny v první lize alespoň na nějakou dobu sečteny, takže spíš jen formálně dohrává poslední zápasy. Toho se bude snažit využít Lazio, kterému jde naopak o hodně. V sázce je totiž Evropská liga.

Lazio se dostalo na kýženou sedmou pozici a především se bodově téměř dotáhlo na šestou Atalantu. Pomohlo mu k tomu odložené 25. kolo, které Biancocelesti odehráli ve středu. Za protivníka měli Udinese a i když se Tudorův tým hodně zlepšil, na Lazio zkrátka nestačil. Do sítě brankáře Mussa se trefili Caicedo se Sandrem, který si dal nešťastnou vlastní branku. Díky třem bodům může Lazio pomýšlet na Evropskou ligu a daleko není ani od Ligy mistrů.

Dobrou zprávou pro trenéra Inzaghiho je fakt, že může počítat prakticky s kompletním kádrem. Především v útoku má velkou sílu, neboť mu chybí jen obránce Lukaku a také diskvalifikovaný Lucas Leiva. Římané by měli zapracovat hlavně na ustálení svých výkonů, což jim dělá potíže. V posledních deseti soutěžních duelech se Laziu povedlo vyhrát jen čtyřikrát.

Záložník Sergej Milinković-Savić je ale rozhodnutý zlepšit tuhle bilanci. "Máme před sebou klíčovou fázi sezony a potřebujeme v ní co nejvíc bodů. Naším cílem jsou poháry a uděláme maximum pro to, abychom jich dosáhli. Lazio si je zaslouží a my musíme zabrat. Chievo možná už sestoupilo, ale to neznamená, že nám dá body zadarmo," uvědomuje si opora římské zálohy.

Pravdou je, že Chievo rozhodně není favoritem a poté, co v minulém kole získalo definitivu sestupu, je jeho motivace otázkou. V Římě se mu navíc moc nedaří, protože coby vítězové odjížděli hráči Chieva za posledních 18 let jen v pěti případech, což je opravdu málo.

Veronské Chievo si v příštím ročníku Serii A rozhodně nezahraje. Rozhodla o tom prakticky celá jeho bídná sezona, protože Mussi Volanti zatím získali jen ostudných 11 bodů a jsou beznadějně poslední. V minulém kole tomu nebylo jinak, neboť Chievo nestačilo na Neapol. V tuto chvíli má Chievo nejhorší obranu v lize, protože dostalo už hrozivých 67 branek!
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Luiz Felipe, Acerbi, Radu - Marušić, Luis Alberto, Parolo, Milinković-Savić, Lulić - Caicedo, Immobile
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Depaoli, Andreolli, Bani, Barba - Leris, Dioussé, Hetemaj - Giaccherini - Stepiński, Vignato
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.69 - 21.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Frosinone Calcio  (sobota 15:00)
O záchranu se bude hrát i na Sardinii, kde Cagliari přivítá předposlední Frosinone. Domácí se drží s dostatečným odstupem na dvanáctém místě, ovšem vyhráno ještě zdaleka nemají a proti Frosinone potřebují body. Situace hostujícího celku je kritická.

Frosinone sice dokázalo dvakrát po sobě zvítězit nad Parmou a Fiorentinou, ale před týdnem si z jeho půdy odvezl plný počet bodů Inter Milán (1:3) a ztráta na nesestupové pozice vzrostla na osm bodů. Šest kol před koncem soutěže jde o značnou ztrátu, ovšem stále ještě ne fatální. Pozice týmu trenéra Baroniho je taková, že Frosinone si další ztráty bodů prostě nemůže dovolit. "Nedíváme se do budoucnosti, naše budoucnost je sobota v Cagliari," nechal se slyšet kouč Baroni.

V lepším postavení je Cagliari, které i díky pravidelnému přísunu bodů okupuje dvanáctou příčku. Jistou účast v příštím ročníku Serie A ale ještě nemá. Od Empoli ho dělí osm bodů, což se sice na první pohled zdá jako dostatečný náskok, ovšem při tříbodovém systému se v případě neúspěchů může hodně rychle rozplynout. "Stále potřebujeme body. Podcenit předposlední Frosinone by byla velká chyba. Někdy tento typ zápasů přináší více nástrah, než když hrajete proti velkým týmům," varoval před utkání obránce Fabrizio Cacciatore.

Kouče Rolanda Marana může těšit aktuální forma, která je velmi dobrá. Cagliari z posledních deseti kol vyhrálo pětkrát a před týdnem dokázalo remizovat na půdě nepříjemného Turína 1:1. "Celý tým si zaslouží kompliment. Dobře pracujeme a výsledky se dostavují," dodal Cacciatore.

Cagliari se bude muset obejít bez zraněného Castra a do utkání rovněž nezasáhnou karetní hříšníci Pellegrini, Pisacane a Barella. Hostující kouč Baroni zase nemůže počítat s Vivianim a Salamonem.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Srna, Klavan, Romagna, Lykogiannis - Faragó, Cigarini, Ionita - Birsa - Pavoletti, Joao Pedro
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Brighenti, Ariaudo, Capuano - Paganini, Chibsah, Valzania, Beghetto - Ciano - Pinamonti, Ciofani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.44 - 4.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - UC Sampdoria  (sobota 15:00)
Hráči Boloni mají před sebou další důležitý duel, který potřebují zvládnout. O záchranu bojující celek přivítá Sampdorii Janov, která v tahanicích o evropské poháry ještě neřekla poslední slovo a ze stadionu Renato Dall'Ara si bude chtít odvézt minimálně bod. V prvním vzájemném zápase Námořníci dominovali a Boloňu, tehdy ještě pod Inzaghiovým vedením, porazili 4:1.

Šest zápasů a jen jedna porážka, taková je poslední bilance Boloni pod trenérem Sinišou Mihajlovičem. Ke čtyřem výhrám přidali Rossoblu jednu remízu z Florencie, nepovedlo se jim pouze utkání na půdě Atalanty Bergamo (1:4). Boloňa se těší vynikající formě, oddechnout si ale nemůže, protože na sedmnáctém místě má jen dvoubodový náskok. Boloňa má doma se Sampdorií dobrou bilanci, v lize s ní naposledy prohrála v listopadu 2003! Od té doby si Blucerchiatti odvezli ze stadionu Renato Dall'Ara maximálně remízu a i ta je stará už přes pět let.

Sampdoria před nedávnem trochu vypadla z tempa a v tabulce začala na své nejbližší konkurenty v boji o poháry ztrácet. Zpátky na vítěznou vlnu se dostala minulý týden, kdy porazila v městském derby FC Janov 2:0. Pro Námořníky je následující zápas s Boloňou extrémně důležitý, tedy alespoň to ve svém prohlášení na tiskové konferenci zmínil kouč Marco Giampaolo. "Je to nejdůležitější a nejtěžší zápas sezony. Jde o silný tým, jehož kůži po svém příchodu změnil Siniša Mihajlović. V jedenácti kolech udělali více bodů než my, ale i tak musíme vyhrát. My i oni hrajeme o život." Případná porážka Sampdorii hodně přivře dveře do pohárové Evropy. Na šestou Atalantu Bergamo totiž ztrácí šest kol před koncem pět bodů.

Na straně domácích budou chybět zranění Mattiello, Destro a Helander. Kvůli karetnímu trestu se do hry nedostanou ani Dijks se Santanderem. Sampdoria má v tomto výhodu, na marodce zůstávají "jen" Barreto s Linettym.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Mbaye, Danilo, Lyanco, Calabresi - Pulgar, Džemaili - Orsolini, Soriano, Sansone - Palacio
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszynski, Andersen, Colley, Murru - Praet, Ekdal, Jankto - Ramírez - Quagliarella, Defrel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.38 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - US Sassuolo  (sobota 15:00)
Už dost bylo cest do Říma. Hráči Udinese se v rámci 33.kola představí doma a jejich soupeřem bude nevyzpytatelné Sassuolo. Po porážkách od obou římských klubů potřebují Zebry zabrat, od sestupu je totiž dělí pouhé tři body. Sassuolu patří o poznání klidnější, jedenáctá příčka tabulky.

Udinese dvakrát po sobě prohrálo a šest kol před koncem soutěže si zadělalo na pořádný malér. Severoitalský celek dělí od sestupové propasti jen tři body, takže se musí mít na pozoru. Domácí duel je pro Zebry klíčový, dokáží se ale vrátit k výsledkům před zmíněnými duely v Římě, které oba prohrály? "Z toho, co jsem viděl na tréninku mohu říci, že jsme na Sassuolo, které má opravdu silné hráče, připraveni. Čeká nás výborný soupeř, ale hrajeme doma a proto je pro nás velmi důležité, abychom si vedli dobře," prohlásil na tiskové konferenci kouč Igor Tudor. Bianconeri se rovněž pokusí vylepšit nepříliš dobrou vzájemnou domácí bilanci. Sassuolo si v posledních letech vezlo z Dacia Arény pravidelně body. Udine se doma z výhry nad Sassuolem naposledy radovalo před pěti lety!

Sassuolu bude hrát do karet fakt, že zdaleka není pod takovým tlakem jako Tudorův výběr. Aktuální jedenácté místo je bezpečné jen zdánlivě, osmibodový náskok na Empoli se může snadno rozplynout. Svěřenci Roberta De Zerbiho třikrát v řadě nenašli přemožitele a po drtivé výhře 4:0 nad Chievem si rozdělilo body jak s Laziem v Římě (2:2), tak doma s Parmou (0:0).

Igor Tudor nemůže počítat s kompletním kádrem a proti Sassuolu budou stále chybět Barák, Nuytinck, Opoku, Behrami a potrestaný Zeegelaar. Dvě absence hlásí i Sassuolo, jmenovitě se jedná o Adjaponga a Marlona.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - De Maio, Troost-Ekong, Wilmot - Larsen, Fofana, Mandragora, De Paul, Samir - Okaka, Lasagna
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Ferrari, Demiral, Rogerio - Duncan, Sensi, Locatelli - Berardi, Babacar, Boga
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.29 - 3.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Empoli FC - SPAL 2013  (sobota 15:00)
Empoli doma čeká další důležité utkání v boji o záchranu, s týmem, který ještě relativně nedávno okupoval poslední tři příčky znamenající sestup. SPAL předvedl od poloviny března nevídaný progres, porazil tři velké kluby včetně Juventusu a v tabulce se vyhoupl na třinácté místo.

V boji o záchranu čeká na Azzurri velmi obtížný soupeř, na druhou stranu i Empoli má poměrně slušnou formu a o záchranu se rve seč mu síly stačí. Daří se mu především před vlastním publikem, kde naposledy prohrálo koncem ledna, kdy si všechny body odvezl FC Janov. Od té doby se ze stadionu Carla Castellaniho stala tvrz, na které si vylámala zuby například Neapol. Na venkovních hřištích je bilance o poznání horší, ovšem minulé kolo ukázalo, že i s dávkou štěstí mohou Andreazzoliho svěřenci překvapit a z půdy silného soupeře přivézt body. Empoli v Bergamu přežilo rekordní počet střel a s čistým kontem získalo proti Atalantě cennou remízu 0:0.

Ještě cennější a překvapivější výsledek zaznamenal před týdnem SPAL. Ferrarský celek dokázal odvrátit mistrovské oslavy Juventusu a suverénního lídra soutěže porazil 2:1, přestože jako první po brance Keana prohrával.

SPAL proti Staré dámě zaznamenal už čtvrtou výhru z posledních pěti utkání a to neporazil žádné "nazdárky", nýbrž pohárové aspiranty AS Řím a Lazio nebo v přímém záchranářském duelu zvítězil ve Frosinone. S Empoli se utká teprve po druhé v historii. V prvním zápase hraném ve Ferraře se zrodil nerozhodný výsledek 2:2 a vyrovnaný průběh se očekává i tentokrát.

Kouč Azzurri Aurelio Andreazzoli má velké problémy s marodkou. Toskánskému celku budou chybět zranění Antonelli, Farías, Polvani, Nikolau, La Gumina, Diks, Acquah, Pajah, Silvestre i potrestaný Maietta. V boji o záchranu, kde je potřeba každičký bodík je to pro domácí velká nepříjemnost. V plné polní se na stadionu Carla Castellaniho neobjeví ani hosté. SPAL bude postrádat Valotiho, Kurtiče, Jankoviče, Poluzziho a suspendovaného Farese.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Veseli, Rasmussen, Dell'Orco - Di Lorenzo, Traoré, Bennacer, Krunić, Pasqual - Oberlin, Caputo
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Viviano - Cionek, Vicari, Bonifazi - Lazzari, Murgia, Missiroli, Schiattarella, Dickmann - Petagna, Floccari
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.30 - 3.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Turín FC  (sobota 15:00)
FC Turín ještě nevzdává svůj boj o evropské poháry, třebaže k nim nemá nejblíž. Mazzarriho svěřenci jsou ale ochotní bojovat o svůj sen až do poslední chvíle a doufají, že zlomí špatnou formu ze stadionu Luigi Ferraris.

Turínský celek nemá v janovském přístavišti příliš dobré výsledky. Za posledních 16 let zde totiž s janovským CFC vyhrál jen dvakrát, z toho pouze jednou v lize. Tuhle špatnou bilanci se pokusí napravit už v sobotu odpoledne. Pomoci by mu mohlo i to, že se Turínu ve venkovních duelech v této sezoně docela daří. Za 16 zápasů prohrál jen jednou a celkově nasbíral 21 bodů.

V posledních pěti duelech ale tým trenéra Mazzarriho vyhrál jen jednou a dobrá forma zaručující mu poháry pomalu mizí. Ani v minulém kole to nebylo ono, protože Turín opět nestačil. Díky brance Simoneho Zazy sice vedl, jenže utkání musel dohrávat v početním oslabení a nakonec si s Cagliari body pouze rozdělil.

Kvůli červené kartě, kterou dostal v minulém kole, se proto do utkání nepodívá Simone Zaza. Kromě něj jsou zraněni ještě Iago Falqué a Millico. Ani domácí nebudou kompletní, protože jich schází zraněný Hiljemark, jenž si v této sezoně nezahraje. Z karetních důvodů se do zápasu zase nedostane duo Biraschi a Pandev.

V táboře Grifů teď nepanuje zrovna dobrá atmosféra. Týmu se nedaří a propadá se tabulkou. Nyní mu patří dokonce až 15. místo, přičemž od pásma sestupu ho dělí jen pouhých pět bodů. Není divu, že se to fanouškům nelíbí. Dokonce z nich mnozí hlasitě protestují a žádají majitele a prezidenta klubu, Enrica Preziosiho, aby klub co nejrychleji prodal.

Od té doby, co z klubu odešel jistý polský útočník, se mu přestalo dařit střílet branky. Bez Piąteka totiž hráči dali dohromady jen dvacet branek od začátku sezony! Za pět minulých kol dal Janov jen tři branky. V minulém kole Janov znova neukázal dostatek kvality a ztráta všech bodů působila na fanoušky o to hůř, že se jednalo o vyhecované městské derby se Sampdorií.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Pereira, Zukanović, Romero, Criscito - Lerager, Radovanovic, Bessa, Lazović - Sanabria, Kouamé
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Moretti - Ola Aina, Meitè, Rincon, Ansaldi - Baselli, Berenguer - Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.04 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Juventus FC - ACF Fiorentina  (sobota 18:00)
Juventusu se nabízí ideální možnost, jak oslavit titul. Konečně totiž hraje na domácí půdě, kde budou mít mistrovské oslavy mnohem větší grády. V utkání s Fiorentinou mu k titulu stačí jen jeden bod, o který se však Viola bude víc než ochotně prát.

Juventus promrhal svůj první mečbol v minulém kole. Jeho aktuální situace je taková, že mu do zbytku sezony stačí získat už jen jeden bod, aby mohl slavit svůj osmý ligový titul po sobě. V minulém kole hrál ve Ferraře proti SPALu, což možná nepovažoval za ideální místo. V zápase sice díky trefě Keana vedl, jenže domácí díky dvěma perfektním trefám otočili vývoj utkání a vyhráli.

Přesto má Juventus velice pohodlný náskok sedmnácti bodů na druhou Neapol a o první místo ho s nejvyšší pravděpodobností už nikdo nepřipraví. V zápase s Fialkami bude navíc potřebovat utěšit své fanoušky. Ani přes oslavovaný nákup Cristiana Ronalda z Realu Madrid se totiž Juventusu nepovede pozvednout nad hlavu trofej pro vítěze Ligy mistrů. O to se v minulém kole postaral trochu překvapivě Ajax.

Juventusu se v Lize mistrů nedařilo a zřejmě si před domácí odvetou s nizozemským týmem nevzal poučení od Realu Madrid. Proto se stejně jako slavný španělský celek se soutěží loučí, neboť dostal dvě branky a sám dal jen jednu. Teď se pokusí přerušit sérii tří zápasů bez výhry, z nichž dva prohrál.

Trenér Massimiliano Allegri nebude v zápase moci využít služeb několika hráčů. Zranění totiž nepustí do hry Cácerese, Chielliniho, Perina, Mandžukiče, Douglase Costu, Dybalu a Khediru. Fiorentina má v tomhle ohledu mnohem lepší pozici, protože jí schází jen útočník Pjaca, kmenový hráč právě turínského velkolubu.

Zápas bude hodně emotivní především pro Federica Bernardeschiho, který do Turína zamířil právě z Violy. "Samozřejmě je pro mě Fiorentina srdeční záležitost a mám k ní specifický vztah. Vyrostl jsem tam a vždycky se tam rád vracím. Teď se ale soustředím jen na Juventus, ten je teď mým životem. Potřebujeme vyhrát, abychom odčinili naši prohru v Lize mistrů a mohli slavit titul doma," dodal Bernardeschi.

Od té doby, co Stará dáma přesídlila na nový stadion z Delle Alpi, odehrála s Fiorentinou na Juventus Stadium sedm duelů. A všechny vyhrála. Fiorentina si ze hřiště Juventusu odvážela v lize všechny tři body naposledy v roce 2008.

A vzhledem k její současné formě není moc pravděpodobné, že by právě teď měla tuhle tradici narušit. V minulých deseti kolech totiž vyhrála jen jednou! Výsledkový propad se odrazil i v tabulce a Fialkám nyní patří až desáté místo. V minulém kole Fiorentina nedala gól Bologně a po nepřesvědčivém výkonu s ní jen remizovala.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cancelo, Bonucci, Rugani, Spinazzola - Emre Can, Bentancur, Matuidi - Cuadrado, Ronaldo, Bernardeschi
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Lafont - Milenković, Pezzella, Ceccherini - Chiesa, Fernandes, Veretout, Gerson, Biraghi - Muriel, Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.43 - 8.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - AS Řím  (sobota 20:30)
Legendární San Siro hostí v sobotu večer očekávaný a napínavý duel o Ligu mistrů. Na trávníku se objeví dva konkurenti o přední příčky a dá se očekávat hodně nostalgie i branek. Domácí Inter se pokusí o upevnění třetího místa vítězstvím nad AS Řím.

Inter toho s AS odehrál už opravdu hodně. Svědčí o tom mimo jiné to, že by jejich vzájemný duel mohl být prvním zápasem v Serii A, ve kterém padne jubilejní pětistý gól. Aktuálně jsme v jejich vzájemném zápolení viděli 497 gólů. Na San Siro se AS nebude chtít vracet s nadšením, protože zde už jednou v sezoně prohrálo. Byl to duel s milánským AC, na který by Římané radši zapomněli. Na druhou stranu se jen jednou za posledních 17 let stalo, že by AS na San Siru prohrálo oba zápasy s domácími týmy.

V posledních šesti vzájemných duelech vyhrál Inter jen jednou, jinak se dvakrát radovali Římané a třikrát se body dělily. Bod by teď příliš nepomohl ani jednomu soupeři. Inter by si totiž co nejdřív chtěl zajistit třetí příčku, díky které by odskočil svým pronásledovatelům. Jeho náskok na čtvrté AC nyní činí jen pět bodů, Římané ztrácejí ještě o jeden bod navíc.

Ve třech posledních zápasech se Interu povedlo neprohrát a zčásti za to může i přítomnost někdejšího kapitána a současného rebela kádru, Maura Icardiho. S ním na hřišti je Inter rozhodně nebezpečnější, což naposledy odneslo Frosinone.

Velká pozornost bude samozřejmě upřena na hráče, kteří dříve oblékali dres soupeře. Na straně Interu je to především záložník Radja Nainggolan, který se stal symbolem posledních let v AS Řím. Kromě něj prošel juniorkou AS Matteo Politano, kterému se také začalo dařit mimo Věčné město. A nepůjde jen o hráče, protože před dvěma lety seděl na lavičce AS Luciano Spalletti.

Toskánský rodák k AS chová stále silné city. "Na své angažmá v Římě vzpomínám, je to kus mého profesního života. Prožil jsem tam hodně intenzivních chvil, vášně ze strany fanoušků a radosti z výher. Současný Řím je velmi dobrým týmem, který dostal nový impuls v podobě zkušeného kouče. Bude to hodně těžké, ale musíme si nechat tři body doma. Tenhle zápas nutně musíme zvládnout," ví Spalletti.

V duelu s AS nebude moci použít Vrsaljka s Brozovićem, ale Borja Valero by se měl dát dohromady včas. Římané také nebudou kompletní a největší slabinou je absence kapitána De Rossiho. Vedle něj budou scházet také Karsdorp se Santonem. Menší zdravotní problémy trápí Stephana El Shaarawyho a Juana Jesuse.

Brazilský stoper je jedním z těch, kdo v minulosti nastupovali za Inter. Největší pozornost samozřejmě bude upřena na mladíka Nicola Zaniola. Ten přestoupil do věčného města jako poměrně neznámý talent v rámci odchodu Nainggolana, ale v Římě se ihned zařadil k oporám a teď jej obletuje nejeden velkoklub.

Poté, co tým opustil Eusebio Di Francesco, vyslyšel jeho volání Claudio Ranieri. Zkušený lodivod s týmem vyhrál poslední dva duely a v obou Giallorossi udrželi čisté konto, což se v předchozích měsících nedělo. Naposledy se jim povedlo vyhrát 1:0 nad Udinese a děkovat za to mohli kanonýrovi Edinu Džekovi. Ten by měl být i nyní velkou hrozbou pro stopery Nerazzurri. AS nyní na kýženou 4. příčku ztrácí jen jeden bod.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D’Ambrosio, De Vrij, Škriniar, Asamoah - Vecino, Gagliardini - Politano, Nainggolan, Perišić - Icardi
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Mirante - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Nzonzi, Cristante - Zaniolo, Pellegrini, Kluivert - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.77 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC32273265:2284
2.SSC Neapol32207561:2867
3.Inter Milán32186850:2660
4.AC Milán321510746:3055
5.AS Řím32159857:4554
6.Atalanta Bergamo32158964:4153
7.SS Lazio321571046:3352
8.Turín FC321214641:2950
9.UC Sampdoria321461253:4148
10.ACF Fiorentina32816846:3940
11.US Sassuolo328131146:5137
12.Cagliari Calcio329101331:4437
13.SPAL 201332981530:4535
14.Parma Calcio32981533:5035
15.Janov CFC328101435:5134
16.Udinese Calcio32881630:4632
17.Bologna FC327101531:4731
18.Empoli FC32781740:5929
19.Frosinone Calcio32581926:5923
20.Chievo Verona321112022:6711
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (84)

Přidat komentář
Džeko55

OT: Vyplňte prosím dotazníček na cca tři minutky o partnerech českého hokeje (klubů, soutěží i repre) pro jednu marketingovou společnost. Děkuji moc

https://bit.ly/2KZ86dc

Reagovat
Inter Eterno Amore

FORZA INTER !

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ Výkon AC nič moc.

Reagovat
smazaný uživatel

V čem nějak vyniká Borini, že si zaslouží hrát základ v AC?

Reagovat
GEGE

fyzicka nic jineho...ale ono je docela jedno kdo tam hraje ty křídla jsou všechny na hovno...

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Ragazzo d'oro

strašná bída

Reagovat
smazaný uživatel

Smerom dopredu je to bieda, bez myšlienky , pohybu, takto LM nedajú mal hrať Paqueta,Cutrone.

Reagovat
smazaný uživatel

To je horší jak bieda. To je totální katastrofa. Sem si myslel, jak v některých zápasech hraje Real otřesně, proti tomuto to byl balet.

Reagovat
smazaný uživatel

Rodriguez je neskutočné kopyto, není tam hráč čo dokáže prejsť do šestnástky,Gattuso tiež nereaguje načo im bude výhra nad Laziom keď teraz nedajú Parmu.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Zatím čisté utrpení, oni snad včera chlastali. Žádný pohyb, žádná myšlenka, záloha v čele s tragickým Hakanem jen posouvá míč a nic jiného... Pokud muže Lucas, tak šup s nim na hřiště + ještě ideálně Patrick!!

Reagovat
LesyJePan

Nemam k tomu co povedat, je to ako vždy bieda a nechcem tu zbytocne kritizovať Gattusa ze nedokazal za ten rok a pol vstiepit muzstvu nejakú hernú tvár. No, vlastne som to nakoniec aj urobil

Reagovat
Eldarion

Dnes máme viac šťastia než rozumu ako sa hovorí ale neprotestujem

Reagovat
Ragazzo d'oro

CASTILLEJOOO!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Borini to je chuj na pohľadanie.

Reagovat
LesyJePan

Vsak to vobec nebol faul

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Ragazzo d'oro

Prosim ať jde už Borini do hajzlu

Reagovat
Eldarion

Remíza je bohužiaľ na prd ale treba povedať, že úplne zaslúžene

Reagovat
LesyJePan

Dopiče so sudim faul boriniho vobec nebol. Priamy sa kopat nemal.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Ragazzo d'oro

mně to teda přišlo jasný, šel tam jak debil...

Reagovat
LesyJePan

Mne to neprislo ako faul ale este si to pozriem.

Reagovat
lnterista

Brunik

Reagovat
REPLIKATOR

AC

Reagovat
LesyJePan

To Lazio su este vacsi tragédi ako my a to uz je co povedať. Pred každou sezónou sa hovorí že seria A zvysuje uroven ale opak je pravdou.

Reagovat
Largo

Presne. Na zacatku se zda, ze jde nahoru, ale ve finale je to furt stejny. Dokud nebudou mit kluby vlastni stadiony, nezvysi se poplatky za televizni prava a nepohrnou se tam diky investorum hvezdy, tak to bude furt na nule. Chtelo by to, aby se tam co nejdriv konalo EURO nebo MS, aby ty stadiony vzniknout proste musely.

Reagovat
LesyJePan

nieje to len o štadiónoch, pokial viem tak AC, AS aj Inter prachy majú a všetci míňajú pomerne veľa. Teda nehrajú dost dobre na to kolko minaju. U AS je ešte problem ze to stále rozpredá.

Reagovat
fenixLFC

ono by celkom pomohlo keby sa nastartuje ekonomika ako taka v krajine, usporiadanie eura alebo MS nei ej riesenie to by tu krajinu definitivne polozilo

Reagovat
Vtáky cez tepláky

ako si prisiel na to ze sa uroven nezvysuje?

Reagovat
KillSwitch

Lazio

Reagovat
Pipo123

SMS nezvládol

Reagovat
Ragazzo d'oro

Co přesně udělal?

Reagovat
cresposuper

Nakopol Stempinskeho odzadu.

Reagovat
Pipo123

Nakopol supera do prdele, som zvedavy na reakciu vedenia klubu, toto mu musis dat zožrať. Verim ze insk by vyhrali, aj o 10 hracoch to takmer k bodom dotiahli. Kazdopadne ten team potrebuje psychológa, tych skratov, červených, penalt v poslednych minútach atd je velmi vela, sz sa cudujem ze to nikto neriesi.

Reagovat
Ragazzo d'oro

dik

Reagovat
Deki

Chce vůbec někdo tu LM? To už není možný

Od nás čekám večer holomajznu, protože případná ztráta bude stejně při pohledu na tabulku v pohodě, alespoň pro náš mančaft, který to tak určitě bude vnímat...

Reagovat
Panděvova ofina

"naštěstí" hrajeme s AS, takže se snad hecnou. Kdyby to bylo např. proti Bologni, tak je to jistá prohra

Reagovat
Alberto Aquilani

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/58057779_911592815693653_3912000803270819840_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=7e1f989f65cf7468370bb4b9c92ce713&oe=5D2AC685

Večer to chce nejak Ranieriovsky ukopať. Florenziho nevydarená strela sa odrazí od Džekovej prdele za Handanoviča.

Reagovat
Deki

a ten přitom nehybnej jako patník kolem cesty, ale předtím vychytá 3 gólovky. jo, zní to reálně

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Máte nejaký dobrý stream na Juve?

Reagovat
Eldarion

Dnes by mohla byť merda aspoň raz užitočná a trošku potočiť AS

Reagovat
cink

Tvoje máma je merda

Reagovat
smazaný uživatel

A už jedem

Reagovat
cresposuper

Juve je dobre mimo, uz to malo byt aspon 0-2

Reagovat
M11

SANDRO !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tyčka, brvno, šťastie, náhoda..

Reagovat
M11

RETE !!!

Reagovat
Largo

AS ROMA (4-2-3-1): Mirante; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Cristante, Nzonzi; Under, Pellegrini, El Shaarawy; Dzeko

Nzonzi

Zaniolo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
David4

Někdo stream na Inter - AS Řím ? Díky

Reagovat
CubONE

No podme, Inter! Prvy a posledny raz v zivote vam fandim.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Largo

Daje!!!!!!!!

Reagovat
Largo

Manolas se zranil při rozcvičce, hraje Džízs

Reagovat
Largo

Reteeeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

El Shaarawyyyyyyyyyyyyyyyyyy, krasa. Tesim sa z neho tuto sezonu

Reagovat
Largo

Nejlepsi, co je u nas. tahoun.

Reagovat
Deki

to je zase hnuj od nás... dáme tyčku, pak dostaneme gol a sesypeme se... ted jen centr za centrem

Reagovat
Panděvova ofina

Absolutně nechápu, proč Perišič centruje z velkého vápna namísto toho, aby si to ťuknul na střed a vystřelil. Už ani nepamatuju, kdy naposledy někdo od nás dal gol z dálky. Ta záložní řada je fakt zoufalá.

Reagovat
lnterista

To vypada jako by se dohravala sezona

Reagovat
cresposuper

Uplne nechutny vykon, Roma to takto brani uplne v pohode, ked sa nikto z nasich nehybe. A to, ako si vychutnava Dzeko De Vrija so Skriniarom, je fakt hanba.

Reagovat
Largo

To teda, nečekal jsem, že si je Džeko bude tak dávat.

Reagovat
Alberto Aquilani

No, som zvedavý, či to naša obrana ustojí. Tie centre sú často nebezpečné a mali sme aj kus šťastia. Hlavne Fazio už 2 lopty podskočil, na druhú stranu mi príde, že je to jediný útočný systém Interu, pretože zaútočiť inak ako cez center od Politana som ich nevidel.

Na konci sme sa zbytočne moc stiahli, chce to ešte aspoň jeden, Spal tam hodí Icardiho a Mirante nebude mať godži večne. Džeko zas beast mode, jak hrá so Schickom je.e na to, ale v tomto systéme si ide svoje.

Reagovat
Largo

Džeko skvělej. Na to, že nehraje Manolas, to je zatím ZATÍM dobrý. Ale Inter tlačí, gól určitě dá.

Reagovat
sinter

nebezpečné centre interu? v dnešnom zápase?

Reagovat
PP

nejen Interu, ale i vás a Neapole.. Hezké kombinace, křídla jsou parádní - viz včera Insigne, ale jen lítají centry od nich do vápna místo zakončení či navedení si na střed a rychlou narážečku.. Mě to přijde takový mor těchto týmů..

Reagovat
Panděvova ofina

Přesně, prostě donekonečna stejný. Nějaká střela z velkého, nebo klička na střed a střela nikdy nepříjde. Například dneska si to Shaarawy krásně procvičil

Reagovat
smazaný uživatel

Takmer 70 mln z LM, Pallotta uz masti brucho

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Perišič je super tragický. Akože to Spaletti stále ingnoruje? Mal tam dať na jeho miesto Keitu alebo postaviť útočné duo Martinez-Icardi

Reagovat
Panděvova ofina

Perišič, Dambrosio, Borja a Nainggolan na špatně pozici jsou kameny úrazu dnešní hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sa mi to podarilo, a to nemusím byť ani na štadióne Tomu sa hovorí kontrola zápasu z pohodlia obývačky

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
smazaný uživatel

To sa dalo cakat pri tomto nechutnom pojebanom Ranieriho autobuse

Reagovat
Frantszek

Ach jo, Florko uplně zbytečná chyba.

Reagovat
Largo

Reagovat
Nuno čomes

Jak to vypadá? Dle statistik tlacime.

Reagovat
Alberto Aquilani

Zbytočne sme to odohrali strašne pasívne, pritom 5-krát, čo sme za celý zápas zaútočili, to bolo dobré Keď už sme teda občas šli do útoku, v kombináciách sme boli oveľa lepší jak Inter, ten vsadil všetko na jednu kartu, a ten jeden gól tam cez Florenziho dotlačil. Až na tú jednu nepokrytú hlavu Lautara v 2. polčase inak výborný výkon Ježiša. Otrasní Pellegrini a Under. A Zaniolovi to Ranieriho krídlo tiež moc nesedí. Dávka dnešného hejtu na Nzonziho dúfam nebude chýbať. Napočítal som mu minimálne 6 získaných lôpt, niekoľkokrát dobre zblokoval a Nainggolana úplne vypojil z hry.

Reagovat
Pipo123

Inzaghi mal dostat ultimátum, Bud dostane Lazio do LM, alebo vyhra Coppu, inak konci. Uz sa objavujú špekulácie ze Lotito chce ziskat De Zerbiho

Reagovat
FORZAMILAN

Za Napoli není ani jeden Ital na hřišti

Reagovat
Bandita_Harry

s kvalitnymi Talianmi je momentalne celkom kriza ale paradoxne prehrali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele