33. kolo
22.04.2019 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Zapata se zase mstil. Atalanta otočila utkání v Neapoli

Neapol na stadionu San Paolo překvapivě nestačila na Atalantu a s nechutí jí přenechává všechny tři body. Partenopei sice vedli a měli dostatek šancí, ale Atalanta všechno přečkala. Skóre pro ni otočili Zapata s Pašalićem.

Neapol šla do boje s Atalantou s vědomím, že ji nečeká snadný zápas, a to ani když hraje na domácí půdě. Trenér Ancelotti si chtěl definitivně pojistit druhou příčku a využít zaváhání Interu, takže do hry vyslal hráče jako Milik, Allan, Zieliński nebo Mertens s Koulibalym. Těm v dresu La Dea oponovali Zapata, Gómez, Pašalić nebo Mancini s De Roonem.

Atalanta se od prvních minut musela bránit, s čímž asi počítala. Z hodně velké vzdálenosti to pohotovým pokusem zkoušel José Callejón, jehož rána pravou nohou nebyla špatná a Gollini musel zasahovat. Ve dvanácté minutě hostům nevyšel ofsajd systém a do sprintu se dostal Dries Mertens. Ten doběhl až před vápno a po vyběhnutí brankáře Golliniho se sesul k zemi. Fanoušci Neapole ihned požadovali penaltu, ale Mertens sympaticky sám napověděl sudímu, že o faul se nejednalo.

Atalanta domácí tým zase tak moc nezlobila a spoléhala spíše na rychlé brejky. Jeden takový musel ukázkovým skluzem utnout stoper Kalidou Koulibaly, který je pro Neapol v obraně nepostradatelný. V osmadvacáté minutě se navíc Neapol dostala do vedení. Postaral se o to vlastně Malcuit, který s míčem na straně proběhl až do vápna a v něm zvládl i souboj. Po něm poslal míč před bránu a ve skrumáži těl ho do sítě spolu s Mancinim dopravil Dries Mertens.

Neapol neustávala a snažila se co možná nejrychleji přidat druhou branku. Postarat se o to mohl Piotr Zieliński, který, ačkoli byl obklopen několika protihráči, dokázal švihnout pravačkou do míče a způsobil Gollinimu nemalé starosti. První půle ukončila snaha Zelińskiho spolu s Hysajem, která však nevedla ani k zakončení.

Pět minut po změně stran mohla Neapol opět navýšit skóre. Arkadiusz Milik totiž dostal brilantní pas za obranu a uháněl sám na Golliniho, kterého dokonce dokázal obhodit. Na poslední chvíli se ale vrátil stoper Masiello, který vykopl míč z brankové čáry! To byla dost možná klíčová situace celého utkání.

V 69. minutě totiž zažil skvělý pocit zadostiučinění útočník Duván Zapata. Toho se Neapol před lety zřekla jako nekvalitního a byl to právě Zapata, kdo zakončil akci na jeden dotyk po přihrávce od Hateboera - 1:1.

A to nebylo všechno. Chvíli se sice Neapol snažila a držela míč častěji na svých kopačkách, ale její akce postrádaly kvalitu. Tu naopak v 80. minutě ukázal Josip Iličić. Slovinský záložník proběhl středem hřiště a ještě vysunul Zapatu. Ten neměl moc času na zakončení, takže míč vrátil za sebe. Tam si totiž naběhl Mario Pašalić, kterému se ihned povedlo prostřelit obranu Neapole!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele