33. kolo
20.04.2019 15:00 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Empoli doma prohrálo a na záchranu už ztrácí čtyři body

Že utkání o záchranu nemusí být jen nudnou podívanou ukázaly týmy Empoli a SPALu. Zápas na stadionu Carla Castellaniho nabídl celkem šest branek a vítězství hostů v poměru 2:4. Domácí tým smutní a komplikuje si záchranu, pět kol před koncem soutěže ztrácí na sedmnácté Udinese už čtyři body.

Empoli si na SPAL věřilo, i když soupeř po výhře nad Juventusem hýří velkým sebevědomím. Azzurri byli v úvodu prvního poločasu o něco lepší, přestože kouč Aurelio Andreazzoli musel už v 16. minutě poprvé střídat, když se zranil Domenico Maietta. Ve 23. minutě pak domácí poprvé udeřili. Po rozehraném rohovém kopu zůstal na zadní tyči trestuhodně neobsazený Francesco Caputo a stadion Carla Castellaniho mohl slavit. Nebylo to na dlouho, po faulu v pokutovém území domácích nařídil sudí pokutový kop a Andrea Petagna přízemní střelou překonal Dragowskiho. Polský brankář sice dobře tipl směr, balónu cestě do branky ale nezabránil.

Po inkasované brance Azzurri úplně vypadli z tempa a SPAL toho ještě do poločasu využil druhou brankou. Ve 45. minutě si naskočil na Lazzariho centr kanonýr Sergio Floccari a bylo to 2:1 pro hosty.

Empoli se samozřejmě nevzdávalo a hned po změně stran srovnalo krok. Pěknou akcí a placírkou k tyči zpoza vápna se prosadil Hamed Traoré. Domácí radost však podobně jako v prvním poločase netrvala dlouho. V 61. minutě znovu zmrazil domácí příznivce Andrea Petagna, který z hranice pokutového území vypálil tvrdou ránu k tyči, na kterou Dragowski nedosáhl. Empoli opakovalo stejné chyby a po inkasované brance mělo opět problém vrátit se do utkání. V závěru sice Andreazzoliho svěřenci tlačili, ovšem místo kýženého vyrovnání se dočkali rány z milosti. Minutu před koncem utekl po rychlém kontru Mirco Antenucci a další krásnou střelou do šibenice počtvrté překonal gólmana Dragowskiho.

Empoli doma prohrálo s ve formě hrajícím SPALem 2:4 a na záchranu ztrácí už čtyři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestliže udělali Neapol, tak by neměl být až tak velký problém udělat i Spal .

Reagovat
smazaný uživatel

Asi zustala pokladna po výhře nad Neapolí dočista prázdná .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele