33. kolo
20.04.2019 15:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Utkání Udine se Sassuolem skončilo smírem

Udinese doma jenom remizovalo, ale protože v souběžně hraném utkání Empoli prohrálo, vznikl mezi oběma týmy na osmnáctém a sedmnáctém místě čtyřbodový rozdíl. Zebrám se nepovedla první půle, během které zajistil Sassuolu vedení Stefano Sensi. I vyrovnávací branku deset minut před koncem obstarali hosté, do vlastní sítě totiž zamířil Pol Lirola.

Po dvou porážkách v Římě potřebovalo Udine doma zabrat, ale čekal ho houževnatý soupeř ze středu tabulky, který už tři utkání v řadě nenašel přemožitele.

Sassuolo vstoupilo do utkání skutečně aktivněji, ovšem převaha se omezila jen na několik získaných rohových kopů. Zebry musely po čtvrthodině hry poprvé sáhnout ke střídání a zraněného Seka Fofanu nahradil Sandro. Šlo o nepříjemný zásah do sestavy, navíc když Udine potřebovalo útočit. Ve 31. minutě přišla pro domácí další pohroma, po Berardiho přihrávce se totiž parádně trefil střelou k tyči Stefano Sensi a Sassuolo v Dacia Aréně zaslouženě vedlo.

Domácí se pak snažili o co nejrychlejší vyrovnání, ale naráželi na pozornou obranu soupeře. Před koncem prvního poločasu došlo ve vápně Neroverdi k několika sporným okamžikům, z nichž alespoň jeden mohl být penaltový. Marco Ferrari si nejprve na hranici pravidel podržel protihráče, aby následně zahrál rukou, ani jeden moment sudí jako penaltový nevyhodnotil.

Po přestávce se obraz hry nezměnil a o první rozruch se postaralo Sassuolo. V 54. minutě pálil z těžké pozice Domenico Berardi, brankáře Mussa ale nepřekonal. To se povedlo až o několik minut později, nicméně kvůli ofsajdu ji sudí nemohl uznat.

Čas se domácím ve druhém poločase rychle krátil a Sassuolo stále vedlo o jeden zásah. Čtvrthodinu před koncem mělo Udine obrovskou šanci, střílenou přihrávku na zadní tyči zakončoval do odkryté branky Larsen, ale jeden z obránců ránu hlavičkou přizvedl nad! Zatímco tady mělo Sassuolo obrovské štěstí, o čtyři minuty později mělo naopak velkou smůlu. Pol Lirola si v závěru před brankou v nepřehledné situaci vstřelil vlastní gól a zařídil tak konečnou dělbu bodů, protože v nastavení selhal v tutovce Berardi.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele