33. kolo
20.04.2019 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Poslední Chievo šokovalo Řím. Oslabené Lazio na něj nestačilo

Chievo sice už definitivně sestupuje, ale to v žádném případě neznamená, že hodlá rozdávat body na potkání. Přesvědčilo se o tom i Lazio, které muselo hrát většinu utkání v oslabení a nakonec prohrálo.

Lazio stále hraje o účast v evropských pohárech a dnes mělo ideálního soupeře pro to, aby získalo tři body. Trenér Simone Inzaghi nehodlal nic podcenit a poslal na hřiště hráče jako Acerbi, Milinković-Savić nebo Alberto s Caicedem a Immobilem. Chievo se naproti tomu spoléhalo na Stepińskiho, Vignata nebo Hetemaje s Depaolim.

Lazio se hned ve třetí minutě pokusil dostat do vedení Sergej Milinković-Savić, který se vrhl do útoku. Obranný val, který hosté úspěšně vytvořili, ale překonat nedokázal. Rychlý útok zakončil posléze velmi dobrou ránou Milan Badelj, jenže sledoval, jak je jeho střela sražena na rohový kop. Do míče se pak opřel i Ciro Immobile, ale dopadl stejně.

Domácí Biancocelesti se od začátku hodně snažili vstřelit gól, který by je uklidnil a další pokus Immobileho jen prosvištěl kolem tyče brankáře Šempera. Museli si ale dávat pozor i na zadní vrátka. Ve dvanácté minutě jim to rázně připomněl Vignato, který zakončil jen těsně vedle. Pak začaly velké problémy Lazia. V 16. minutě se nejdřív zranil obránce Radu v jednom ze soubojů a musel střídat.

Mnohem větší komplikaci přinesla 34. minuta, v níž Sergej Milinković-Savić svedl souboj se Stepińskim a poté, co mladý Polák dotíral trochu důrazněji, ho záložník Lazia nakopl do sedací soupravy. Za to byl sudím okamžitě vyloučen a Lazio před sebou mělo hodinu hry v početním oslabení. Pět minut před koncem první půle odešel ze hřiště ještě Patric a do hry se zapojil Parolo.

Pak se Lazio dožadovalo odpískání domnělé ruky ve vápně Chieva, ale sudí Daniele Chiffi s tím nesouhlasil. Jestli byl první poločas z hlediska Inzaghiho svěřenců špatný, pak ten druhý se stal rovnou noční můrou. Ve 49. minutě totiž Stepiński dostal míč za vápnem a patičkou jej posunul do běhu na Emanuela Vignata. Ten si obehrál prvního obránce a skrytou ranou zpoza dalšího překonal brankáře Strakoshu - 1:0.

Lazio bylo viditelně opařené, s takovýmto vývojem rozhodně nepočítalo. Jenže to nebylo všechno. O pouhé dvě minuty později se Chievu povedl další útok, z nějž rezultoval pohledný centr. Depaoli našel hlavu Hetemaje, který hlavou se štěstím skóroval!

Biancocelesti se ale odmítli vzdát. Do hry se dostal ofenzivní štírek Correa a Lazio v krátké době zahrávalo několik rohů. Pomohl až dravý průnik robustního Felipeho Caiceda. Zkušený hrot se prodral až do vápna a zakončil na zadní tyč, kam Šemper nedosáhl - 1:2.

Rázem se Lazio vrátilo do hry a mělo asi dvacet minut na to, aby s výsledkem něco udělalo. V 82. minutě se aktivita Lazia vystupňovala až k ráně Correy, který pálil zblízka těsně nad břevno! Víc už ale Lazio nesvedlo a překvapivě prohrálo s Chievem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele