33. kolo
20.04.2019 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Inter Římany znovu neporazil, body se dělí

AS Řím veze ze San Sira cenný bod a za něj může být rád. Inter byl jasně lepší, jenže inkasoval jako první po krásné brance El Shaarawyho. Díky brance Ivana Perišiće nakonec dokázal alespoň srovnat.

Bitva o všechno. Pro oba týmy byl duel na San Siru hodně důležitý, protože se hrálo o další klíčové body pro Ligu mistrů. Aktuálně byl favoritem domácí Inter, který se nachází na třetí příčce ligy a má dostatečně velký náskok na soupeře z Říma. Do hry se dostal Radja Nainggolan, dále Lautaro Martínez, Politano, De Vrij, Handanovič, Škriniar nebo Vecino.

Římané potřebovali bodovat, aby zůstali v intencích Ligy mistrů a aby využili dnešního zaváhání AC Milán. K tomu trenér Claudio Ranieri využil El Shaarawyho, Džeka, Pellegriniho, Cristanteho, Jesuse nebo Kolarova s Nzonzim. Jen lavička zbyla na mladého záložníka Zaniola, který se do Věčného města dostal právě z Interu.

Už ve třetí minutě se Kolarovovi povedlo najít Edina Džeka, který se rychle dostal až před brankáře Samira Handanoviče. Před ním ale zkušený bomber mířil jen do míst, kam Handanovič dokázal dosáhnout. Následně se po přiťuknutí Džeka do míče opřel Kolarov, jenže jeho dělovka z první mířila těsně vedle tyče.

Výtečný pas od Politana, někdejšího hráče a odchovance právě Vlků, si našel Lautaro Martínez. Jeho přesnou hlavičku ale brankář Mirante s pomocí tyče dokázal vyrazit ven a následnou dorážku zablokoval bek Florenzi. Inter měl sice víc ze hry, ale byli to hosté, kdo se dostal do vedení.

V 15. minutě Edin Džeko našel sprintujícího Stephana El Shaarawyho. Nejlepší střelec letošního ročníku AS Řím proběhl až k vápnu, obešel u něj prvního bránícího hráče a nechytatelnou ranou poslal míč přesně k tyči! Handanovič neměl nárok a Římané vedli.

Nerazzurri se ihned vrhli do útoku a míč měli na kopačkách mnohem častěji než jejich soupeř. Dobrou ranou se posléze prezentoval Matteo Politano a Mirante udělal chybu, když míč jen vyrážel. Nakonec se k němu ale Vecino nedostal včas. Inter každopádně ke konci první půle přitápěl pod kotlem a Danilo D‘Ambrosio na zadní tyči hlavičkoval jen těsně vedle!

Do druhé půle už se podíval někdejší hráč Interu Nicolò Zaniolo, který nahradil Ündera. Inter posílal před bránu Miranteho jeden pas za druhým a jeden z nich hlavičkoval velmi dobře Lautaro Martínez. Do hry se dostal i Mauro Icardi a díky němu se Inter usadil kolem Miranteho vápna. Římané, jak to tak vypadalo, spíš rezignovali na útok a soustředili se na ubránění výhodného výsledku.

Interu ale role kreativního favorita nevadila a dostatečně ji využíval. V 61. minutě už to domácím konečně vyšlo. AS si koledovalo, obránce Danilo D‘Ambrosio si pohlídal míč a krásným pasem na zadní tyč našel rozběhnutého Ivana Perišiće - 1:1.

Po delší době se na polovinu Interu podíval i Řím, ale nic vážnějšího nevymyslel. Rohový kop zakončoval Lorenzo Pellegrini jen do dobře postaveného brankáře Handanoviče a tím šance AS v podstatě skončila. Na opačné straně se hrnul do šance Lautaro Martínez, který ale v obrovské šanci neproměnil!

Hosté se v průběhu druhé půle ze hřiště prakticky vytratili a veškerou aktivitu nechali na aktivnějších domácích. Ani to ale Interu nestačilo na tři body a oba soupeři se rozcházejí za stavu remízy, která toho moc neřeší.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
KillSwitch

kiež by to nebol iba sen

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Pokud tohle vyhrajem, pak věřím, že tu LM ukopem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele