Serie A - souhrn 27. kola

08.03.2019, 22:23, aktualizováno 11.03.2019, 22:27
Komentáře a souhrny
Juventus rozstřílel Udinese a zvýšil náskok na druhou Neapol, která pouze remizovala se Sassuolem. AC Milán vyhrál na půdě Chieva a drží se na průběžné třetí pozici před městským rivalem Interem, který pro změnu zdolal SPAL. Atalanta zvládla náročné utkání se Sampdorií, tři body má i AS Řím...

AS Řím - Empoli FC 2:1

11.03.2019 20:30

Góly: 9. Stephan El Shaarawy, 33. Patrik Schick - 12. Juan Jesus (vl.)

Římané si doma poradili s kousajícím Empoli, i když opět nepředvedli kdovíjak přesvědčivý výkon. Zápas rozhodla branka Patrika Schicka a fakt, že Empoli nedokázalo využít početní výhodu.

Empoli cítilo velkou šanci na úspěch, protože jeho soupeř rozhodně nedorazil v nejlepší pohodě. Římané dokonce vyměnili trenéra Di Francesca a premiéru si dnes na lavičce Vlků odbyl Claudio Ranieri. Ten měl ale k dispozici jen torzo hráčů základní sestavy, takže se šance od první minuty dočkali Schick, Marcano, Santon nebo Kluivert.

Empoli nasadilo osvědčený útok v podobě Caputa s Fariasem, které podporovali Acquah, Krunić nebo Bennacer. Mnohem lépe začali domácí, kteří obléhali vápno brankáře Drągowskiho. Několikátý rohový kop poslal do vápna Justin Kluivert, který našel na hraně vápna číhajícího Stephana El Shaarawyho. Mladý Ital si míč zpracoval, obešel jednoho protihráče a poslal míč krásně k tyči - 1:0.

Nebyl by to ale Řím, aby si cestu k případným bodům sám nezkomplikoval. Opět se projevila jeho labilita v obraně, protože po centru do vápna hlavičkoval obránce Juan Jesus tak nešikovně, že míč poslal za záda vlastního brankáře!

A Empoli nepolevovalo. Manuel Pasqual mohl v 15. minutě kompletně otočit skóre a utišit 30 tisíc diváků na Olimpicu. Jeho rána ze standardní situace totiž přeletěla zeď a mířila velmi nebezpečně do spojnice břevna a tyče! Olsen a s ním celý Řím si mohl zhluboka oddechnout. I díky tomu se vrhl do útočení a svíral svého soupeře kolem jeho pokutového vápna.

Centry, které od Santona nebo Kluiverta létaly do vápna, ale zpravidla nacházely jen hlavy obránců Empoli. Ve 30. minutě spustilo AS rychlou kombinaci na jeden dotyk, balon se od Cristanteho dostal k Schickovi a ten patou posunul na nabíhajícího Zaniola. Římská hvězdička ale ze vzdálenosti penalty mířila těsně vedle tyče!

O tři minuty později zahrávalo AS standardní situaci a Alessandro Florenzi hledal na zadní tyči spoluhráče. Tím byl Patrik Schick, který překonal v hlavičkovém souboji Pasquala a hlavičkou poslal míč k tyči - hodně důležitý moment pro českého útočníka a 2:1 pro Římany.

Po změně stran se z velké vzdálenosti pokusil prosadit Justin Kluivert, ale jeho ráně scházely dva metry. Empoli se ještě nevzdávalo a Rade Krunić mohl sám zakončovat zpětnou nahrávku do vápna. Olsen nakonec zasahovat nemusel, neboť Krunićovi se při pokusu o volej svezl míč z kopačky.

Římané postupem času přestali napadat s takovou intenzitou a trochu si v obraně zahrávali. Obránce Dell‘Orco jim rázně připomněl, že Empoli se rozhodně nevzdá, když hlavičkoval jen centimetry vedle vzdálenější tyče!

Deset minut před koncem utkání se hostům povedlo zdramatizovat vývoj utkání, neboť Alessandro Florenzi svedl souboj s Bennacerem a sudí Maresca římskému kapitánovi ukázal druhou žlutou kartu! Další nepřesvědčivý výkon obrany AS potrestal Rade Krunić, kterému do druhé vlny nabil Caputo. Domácí ale přeci jen měli štěstí, protože sudí Maresca po poradě s videorozhodčím ukázal, že Oberlin hrál při akci rukou a gól anuloval.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SS Lazio 1:1

10.03.2019 20:30

Góly: 61. Luis Muriel - 23. Ciro Immobile

Remízu 1:1 nabídlo večerní utkání o evropské poháry mezi Fiorentinou a Laziem. Hosté na Stadio Artemio Franchi vedli, ale konečnou remízu zařídil po hodině hry Luis Muriel. Bod z Florencie sice není špatný, ale pro Lazio znamená v tuto chvíli ztrátu, neboť se mu zase o něco více vzdálilo čtvrté místo a s ním spojená Liga mistrů.

Lazio před týdnem kralovalo v městském derby proti AS Řím a tentokrát ho čekala další těžká zkouška v podobě zápasu na půdě nepříjemné Fiorentiny. Hosté v této sezoně zůstávají za očekáváním, ovšem už několikrát ukázali, že mohou potrápit i větší favority.

Začátek zápasu byl z obou stran dost opatrný, scházelo tempo a první gólovka přišla na svět až po dvaceti minutách. Po přihrávce Luise Alberta se Ciro Immobile nenacházel v ofsajdu a okamžitě z otočky pálil do tyče! Na balón si přitom sáhnul i brankář Terracciano. Ciro Immobile si nezdar okamžitě vynahradil a ve 23.minutě už hosté vedli. Italský útočník dostal prostor i čas zamířit a ze střední vzdálenosti překonal Terracciana. Lazio mělo další velmi dobrou možnost po půlhodině hry a Terracciano musel vyrážet štiplavou střelu Milinkoviće-Saviće.

Fiorentina prohrávala s Laziem 0:1 a další pohroma jí stihla ve 36. minutě, kdy se zranil její nejdůležitější hráč Federico Chiesa. Kouč Stefano Pioli tak poslal na hřiště Giovanni Simeoneho. Viola každopádně potřebovala po změně stran výrazně přidat.

Domácí tým hrál po obrátce skutečně lépe a v 61. minutě vyrovnal na 1:1. Mirallas u postranní čáry zacvičil s Raduem a po jeho milimetrově přesném centru zakončil z malého vápna Luis Muriel. Fiorentinu vyrovnávací gól nakopl a Mirallas v další dobré šanci branku překopl. V 72. minutě se Pioliho hoši dožadovali pokutového kopu po souboji Simeoneho s Acerbim, ovšem sudí se rozhodl nechat hru pokračovat.

V závěru zápasu už ani jedna strana nechtěla riskovat porážku, takže skóre 1:1 už se nezměnilo.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - SSC Neapol 1:1

10.03.2019 18:00

Góly: 52. Domenico Berardi - 86. Lorenzo Insigne

Propast mezi Neapolí a vedoucím Juventusem se zase o něco zvětšila, neboť Partenopei pouze remizovali v Sassuolu 1:1 a navíc se pomalu musejí dívat za sebe. Ancelottiho svěřenci mají na druhém místě stále náskok, ten se však ztenčil na sedm bodů. Neapol může být za bod ráda, neboť ještě tři minuty před koncem na Stadio Cittá del Tricolore prohrávala.

Sassuolo vedlo od od 53. minuty zásluhou Domenica Berardiho a pak dlouho drželo ofenzivní výpady Partenopei na uzdě, než se tři minuty před koncem trefil Lorenzo Insigne. Neapol měla v úvodu utkání navrch, ale do stoprocentní příležitosti se nedostala i proto, že Koulibaly hlavičkoval po rohovém kopu mimo. Naopak do vedení mohla jít ve 23. minutě domácí ekipa, Jeremie Boga si šikovně vytvořil prostor ke střele a zpoza šestnáctky vypálil, jenže ke smůle Neroverdi těsně minul branku. I když byla Neapol aktivnější, nebezpečnější zůstávalo Sassuolo a další velice jedovatou ránu vypálil znovu jen těsně vedle Filip Djuričić.

Carlo Ancelotti nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen a do druhé půle poslal Sebastiana Luperta, ale obraz hry byl opět stejný. Neapol lepší, ale Sassuolo podstatně nebezpečnější a v 53. minutě to zužitkovalo. Po přihrávce z pravé strany nastal před Ospinou závar, který ukončil z malého vápna přesnou střelou Domenico Berardi.

Neapol se nehodlala s výsledkem smířit a znovu útočila, jenomže zformovaná obrana Sassuola si dlouho věděla rady. Partenopei se jí podařilo odemknout až tři minuty před koncem postupným útokem, Lorenzo Insigne si ve vápně převzal odražený balón a technickou střelou překonal brankáře Pegola. Stav 1:1 už se ve zbytku utkání nezměnil.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Atalanta Bergamo 1:2

10.03.2019 15:00

Góly: 67. Fabio Quagliarella (pen.) - 50. Duván Zapata, 77. Robin Gosens

Sampdorii na domácí půdě tentokrát ani branka Fabia Quagliarelly nestačila a všechny tři body si odváží Atalanta. Celek z Bergama se dostal do vedení ve druhé půli po brance Duvána Zapaty a patnáct minut před koncem rozhodl utkání Robin Gosens.

Atalanta dál bojuje o Evropskou ligu a blízko k ní chtěla zůstat i po tomto kole. Čekal ji hodně těžký soupeř, neboť jela do Janova. K tomu využila i někdejšího oblíbence janovských fanoušků, Duvána Zapatu. O ofenzivu Sampdorie se měli starat Fabio Quagliarella s Manolem Gabbiadinim.

Orobici byli v prvních momentech utkání jasně lepším týmem a dařila se jim kombinace víc než trochu unaveně působícím domácím. Především Josip Iličić, který pod Gasperiniho vedením jen kvete, dělal obráncům Námořníků pořádné problémy. Jeho dva úvodní pokusy skončily ale hodně vysoko nad bránou. Na druhé straně si Dennis Praet zběhl za obranu a po vysokém obloučku ze středu hřiště z první loboval. Přehodil ale Golliniho i s celou bránou.

Po půlhodině hry se snesl výborný cent na přední tyč, kam si naběhl mladý stoper Gianluca Mancini. Jeho hlavička se ale mezi tři tyče nakonec těsně nevešla. Mancini se následně proměnil do role asistenta, když vymyslel parádní pas na Duvána Zapatu. Kmenový hráč Dorie ale branku nakonec netrefil. Mnohem lépe si vedl Karol Linetty, k němuž se dostal míč po rohu. Jeho dělovku ze vzdálenosti penalty ale brankář Gollini fantasticky vyrazil!

Zraněného Rickyho Saponaru ještě před koncem první půle nahradil čerstvý Gastón Ramírez, který měl pozvednout neproduktivní hru Dorie. Druhý poločas ale patřil Atalantě. Nejprve Gosens na zadní tyči ve skluzu mířil právě jen do tyče, ale následně už Atalanta svou šanci využila. Josip Iličić přihrával mezi dvojici obránců na Duvána Zapatu, který i přes dotírajícího Andersena dokázal míč procedit do brány - 1:0.

Hodně emotivní utkání ještě víc přiostřovaly zákroky na hranici regulí, zejména pak duely mezi Gómezem a domácím Ramírezem. Ti si několikrát vjeli do vlasů a pod nohy, což ale sudí ponechal být. Dokonce i to, když Gómez ve vápně sáhl po svém protihráči a Ramírez se dožadoval penalty.

A nakonec ji taky odpískal. Sampdoria opět může vzhlížet ke svému idolu, Fabiovi Quagliarellovi. Právě ten si vzal exekuci penalty na starosti a bombou k tyči nedal brankáři Gollinimu šanci zasáhnout - 1:1.

Atalanta si však zasloužila víc než jeden bod a tvrdě za ním šla. V 76. minutě sice ještě Audero dokázal nabíhajícího Pašaliće vychytat, ale o minutu později už kapituloval. Iličić nahrál sprintujícímu Hateboerovi, jehož tvrdý centr brankář Audero vyrazil jen ke Gosensovi. Německý krajní obránce míč stihl a poslal ho přesně do sítě!

Více informací k zápasu

Inter Milán - SPAL 2013 2:0

10.03.2019 15:00

Góly: 67. Matteo Politano, 77. Roberto Gagliardini

Trochu to sice Interu trvalo, ale nakonec se domácím útočníkům povedlo překonat těžce prostupnou obranu SPALu. Návštěvu z Ferrary pokořily trefy Mattea Politana s Robertem Gagliardinim, takže se Interu může na čtvrté příčce dýchat zase o něco lépe.

Nerazzurri stále bojují o Ligu mistrů bez svého ofenzivního klenotu v podobě Maura Icardiho. Dnes se tedy o útočení měli starat primárně Lautaro Martínez, Matteo Politano nebo João Mário. SPAL spoléhal na brankáře Viviana a hráče jako Floccari, Petagna nebo Fares s Missirolim.

Domácí ekipě chvíli trvalo, než se dostala do správné provozní teploty a první šanci utkání jsme registrovali vlastně až v 17. minutě. Na dlouhý míč za obranu si do vápna nabíhal Lautaro Martínez, který z voleje mířil jen těsně vedle. SPAL se dopředu moc nehnal a když už zahrozil, tak po velmi jednoduché akci. Na centrovaný míč si naskočil Kevin Bonifazi, jehož hlavička poslala míč těsně vedle.

Po třiceti minutách se domácí příznivci alespoň na malou chvíli dočkali branky. Zkušený univerzál Kwadwo Asamoah totiž nacentroval do vápna a v něm si míč zpracoval Lautaro Martínez. Efektně ho zasekl před obráncem a druhou nohou vypálil do protipohybu brankáře Viviana. Sudí ale branku po konzultaci s videorozhodčím neuznal pro zpracování míče rukou.

Po standardní situaci, kterých Inter ostatně dnes kopal dost, se pokusil přímo ohrozit Viviana Politano, ale jeho tvrdá rána mířila mimo. Ještě musel trenér Spalletti řešit zranění Brozoviće, místo kterého se na trávníku objevil Antonio Candreva.

Hned na začátku druhé půle musel Inter znovu střídat vinou zranění. Po fotbalové stránce to moc velká paráda nebyla a viděli jsme hodně nepřesností na obou stranách. Přes obranu SPALu to Interu dlouho nešlo, ačkoli domácí zdatně obléhali pokutové území Viviana a jeho obránců.

Veterán Antonio Candreva po mírném kontaktu s obráncem SPALu upadl, ale na sudího to bylo příliš okaté, takže penalta se nepískala. Gól jsme ale přesto viděli vzápětí. Lautaro Martínez dokázal se štěstím a tečí prostrčit míč na Mattea Politana, který si jej nechal spadnout a tvrdou ranou na zadní tyč nedal Vivianovi šanci!

SPAL se soustředil spíše na obranu, ale od této chvíle musel zapnout i vepředu. Do hry se dostal útočník Alberto Paloschi, který měl zvýšit schopnost vstřelit gól. Obránci Interu mu však věnovali náležitou péči. Spalletti kontroval nasazením oblíbence Valera, jehož přihrávky měly pomoct k navýšení náskoku.

A i když u toho Valero nebyl přímo, Inter se druhé branky přeci jen dočkal. Polostřela se dostala až k Robertu Gagliardinimu, který si míč zpracoval a než k němu přistoupil nějaký obránce soupeře, poslal balon nechytatelně mimo dosah brankáře Viviana - 2:0 pro Inter.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Turín FC 1:2

10.03.2019 15:00

Góly: 42. Luca Paganini - 56. Andrea Belotti, 78. Andrea Belotti

Domácí Frosinone sice nad favoritem z Turína vedlo, ale ani to mu na tři body nestačilo. Zatímco první poločas hrálo více než vyrovnanou partii, druhou zcela ovládli Býci. O tři body pro Turín se postaral dvougólový střelec Andrea Belotti.

Kapitán Belotti vedl svoje spoluhráče do důležité bitvy s Frosinone, kde chtěli hosté jistojistě vyhrát. Jejich snem je Evropa a není zas tak daleko, jenže Turín s menšími týmy nemívá štěstí. Trenér Walter Mazzarri postavil dvě věže vedle sebe, k Belottimu se přidružil Simone Zaza. Právě ten spěchal za delší nahrávkou, o kterou byl nakonec připraven Salamonem.

Brankář Salvatore Sirigu neměl moc práce, na rozdíl od Marca Sportiella. Vyšlo to ale nastejno, protože Sportiella nepřekonali ani Belotti s Ansaldim, který se dnes taktéž jevil hodně aktivně. Nicolas N'Koulou poslal prudkou přihrávku na rozběhnutého Zazu, jenže k tomu se na poslední chvíli dostal Salamon a jeho ránu zablokoval.

První půle mnoho fotbalové krásy nenabídla a zejména domácí měli co zlepšovat. Proto bylo těžko uvěřitelné, že se ujali vedení. Po rohovém kopu si obránci Turína nedali pozor a na povedený centr si naskočil perfektně hlavičkující Luca Paganini - 1:0.

Druhá polovina už se ale nesla jednoznačně ve znamení Turína. Ansaldiho pokus obrana Frosinone odklidila na poslední chvíli, stejně jako ránu Danieleho Baselliho. Situace se pro Granatu začala měnit k lepšímu až ve chvíli, kdy se na hrací plochu místo Meïtého dostal Iago Falqué, což bylo Mazzarriho mistrovské střídání.

Právě Falqué se postavil k rozehrání standardní situace po faulu kousek od vápna a našel hlavu Belottiho. Mladý útočník z blízkosti prostřelil brankáře Sportiella a srovnal! Turín pochopil, že takhle to půjde, a dal se do útočení.

Frosinone mu s tím dost pomáhalo, protože nedokázalo udržet míč pod kontrolou na delší dobu. Simone Zaza hlavičkoval těsně mimo, stejně tak Falqué. Turín tak zachránil opět až jeho kapitán. V 78. minutě totiž centrovaný míč vrátil před bránu Ola Aina a Andrea Belotti zády k brance zastříhal nůžkami. Sportiello nestihl úplně rychle zareagovat a pustil míč za sebe - 2:1. V samém závěru ještě Ansaldi napálil břevno.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Cagliari Calcio 2:0

10.03.2019 12:30

Góly: 34. Erick Pulgar (pen.), 77. Roberto Soriano

Bologna dokázala naplno bodovat, když si poradila s Cagliari. V poledním utkání měla více ze hry a dva góly si rozdělila do obou poločasů rovnoměrně. Postarali se o ně Erick Pulgar s Robertem Sorianem.

Cagliari mělo s Bolognou společné to, že se oba týmy snaží zachránit se v Serii A. Aktivnějším týmem byla domácí Bologna, která poprvé výrazně zahrozila už v šesté minutě. Krajní obránce Mitchell Dijks si navedl míč k centru do vápna a v něm našel Federica Santandera. Jeho ránu z voleje ale dokázal brankář Alessio Cragno skvělým způsobem vyrazit!

Na Cragna vzápětí běžela dvojice Santander a Palacio, ale ani oni dva jej nedokázali překonat. Cagliari se dostalo do šance až po osmadvaceti minutách. Pellegriniho rychlá nahrávka do brejku na Bradariće skončila až u Leonarda Pavolettiho. Kanonýr Cagliari sice mířil dobře pod břevno, ale tam byl včas i brankář Lukasz Skorupski.

Po třiceti minutách už se Bologna dostala do zaslouženého vedení. Soriano centroval do vápna, načež trefil ruku Bradariće. Sudí Irrati správně postřehl ruku a pískal pokutový kop. K němu se postavil Erick Pulgar, který se nemýlil a Bologna vedla.

Cagliari mohlo ještě do konce první půle srovnat. João Pedro naskočil na centr z pravého křídla a hlavičkou orazítkoval břevno! Po změně stran se do velké šance hnal Rodrigo Palacio, který se dostal až do vápna. V něm ještě otřel svou ránu o bránícího hráče a poslal míč těsně vedle Cragnovy brány.

Riccardo Orsolini ideálně přihrál do běhu Džemailimu, který obešel dva obránce. Jenže to bylo všechno - jeho rána byla hodně nepovedená. Cagliari mohlo ihned vyrovnat, když João Pedro hlavičkoval výborně k tyči. Brankář Skorupski ale předvedl skvělý reflexivní zákrok a s následnou dorážkou mu pomohl efektivně odkopávající obránce Lyanco.

Blerim Džemaili se o chvíli později dostal prakticky sám před vápno a ještě nahrával doprava na Orsoliniho. Jeho točenou ránu ale parádně vyboxoval brankář Cragno! V 77. minutě domácí definitivně rozhodli. Sansone se probil až do vápna a našel v něm Roberta Soriana. Ten si míč zpracoval a poslal neomylně za záda brankáře Cragna!

Více informací k zápasu

Chievo Verona - AC Milán 1:2

09.03.2019 20:30

Góly: 41. Perparim Hetemaj - 31. Lucas Biglia, 57. Krzysztof Piątek

AC Milán si v souboji s Chievem pojistil třetí místo a na Stadio Bentegodi zvítězil 2:1. Domácí sice dokázali odpovědět na krásnou branku Lucase Bíglii z volného přímého kopu, když se trefil Përparim Hetemaj, ale po změně stran rozhodl o třech bodech pro Gattusův výběr už devatenáctigólový kanonýr Krzysztof Piątek.

Favoritem utkání byl samozřejmě AC Milán, který se díky zlepšené formě posunul už na třetí místo a tam chtěl setrvat i po zápase ve Veroně. Poslední tým soutěže se sice stále nevzdává možnosti na záchranu, ale po další porážce to má zase o něco složitější.

Gennaro Gattuso nasadil od základu Lucase Bígliu, argentinský záložník Rossoneri kvůli zranění dlouho chyběl, ale nyní je zpátky. Příležitost dostali i Samu Castillejo a na levé straně obrany Diego Laxalt. Trenér domácích Domenico Di Carlo zase postrádal kanonýra Sergia Pellissiera.

Úvodní půlhodina přinesla taktickou podívanou, hodně opatrný fotbal a vlastně žádnou velkou šanci. Mírně aktivnější byl Milán, který se ve 31.minutě dostal díky krásně zahranému přímáku Lucase Biglii do vedení. Argentinský záložník vymetl levý horní roh Sorrentinovy branky a Chievo muselo na domácím hřišti dohánět manko. Gennaro Gattuso však nebyl spokojen s řízením zápasu a sudí ho po protestech vykázal na tribunu. Z ní pak bouřlivý trenér mohl sledovat, jak Chievo o deset minut později srovnává stav. Po centru Lérise ťukl do balónu hlavou Pëperm Hetemaj a Donnarumma na něj nedosáhl.

Remíza 1:1 byla Milánu málo a hostující celek po obrátce přidal plyn a znovu strhl vedení na svojí stranu. Po přihrávce střídajícího Çalhanoğlua zakončil z blízkosti Piatek, ale Sorrentino si dokázal poradit. Polský útočník ještě zkoušel střihnout nůžky, ale i to Chievo ustálo, ovšem v nastalém závaru střílel Castillejo a Piątek před gólmanem tečoval do sítě!

Milánští měli několik šancí vedení ještě navýšit, ale Kessié uvnitř vápna střílel vedle a další možnost v nastavení skončila nevyužita. Chievo se na závěrečný nápor nezmohlo, Milán si vedení pohlídal a v tabulce zůstane i po tomto kole na třetím místě.

Více informací k zápasu

Parma Calcio - Janov CFC 1:0

09.03.2019 18:00

Góly: 78. Juraj Kucka

Parma doma zastavila nelichotivou sérii a Janov udolala 1:0 brankou Juraje Kucky ze 78. minuty. Slovenský záložník vítěznou trefu neslavil, v Janově totiž dlouhá léta působil a na svůj bývalý klub nezapomněl.

Dlouho to vypadalo na nerozhodný výsledek, Parma sice byla pilnější ve střelbě, ale jinak nad Janovem neměla převahu. Hosté dokonce jako první zahrozili, ale střela Bessy se mezi tři tyče nevešla a podobně dopadla i volej Domenica Criscita. Parma poprvé výrazněji zahrozila ve 25. minutě, kdy Inglese sice přeloboval Jandreie, ale po průnikové přihrávce mu byl odmáván těsný ofsajd. Roberto Inglese měl v prvním poločase ještě jednu nebezpečnou možnost, když si uvnitř šestnáctky zpracoval balón a z otočky poloakrobaticky zakončil nad.

I po změně stran byl obraz hry stejný, mírně aktivnější byl v držení balónu Janov, zatímco Parma o trochu více zkoušela střelecké štěstí. Každopádně šlo o vyrovnaný průběh utkání. V 67. minutě měl obrovskou příležitost hostující Lukas Lerager, který zakončoval po parádním sklepnutí od Sanabrii znovu jen vedle branky.

Rozhodující okamžik zápasu přišel dvanáct minut před koncem. Parma zahrávala rohový kop a po závaru před Jandreiem zblízka napálil balón do sítě Juraj Kucka. Slovenský záložník branku neslavil, neboť v Janově prožil krásné chvíle své kariéry.

Grifové si v závěru dokázali vytvořit tlak, ale Sepe všechny akce ustál a nakonec v nastavení mohl hostům zasadit definitivní KO Gervinho, kdyby dotáhl samostatný postup na Jandreie, kterého se i kličkou zbavil, ovšem prázdnou branku překopl. Parma nakonec udolala Janov 1:0 a po delší době konečně dokázala zvítězit.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Udinese Calcio 4:1

08.03.2019 20:30

Góly: 11. Moise Kean, 39. Moise Kean, 67. Emre Can (pen.), 71. Blaise Matuidi - 85. Kevin Lasagna

Juventus se na odvetné osmifinále LM utkání proti Atléticu Madrid naladil zcela optimálně, Udinese doma porazil vyšším rozdílem a potvrdil svojí dominanci. Stará dáma zatížila konto Zeber čtyřmi brankami a je zase o něco blíže vytouženému Scudettu. Massimiliano Allegri pošetřil základní sestavu včetně hvězdného Cristiana Ronalda. Hrdinou utkání proti Udinese se stal dvougólový mladíček Moise Kean.

Liga mistrů je na programu už v úterý a Juventus proto sehrál své ligové utkání v pátek a k tomu navíc kouč Allegri šetřil největšími jmény, včetně Cristiana Ronalda, který byl jen na lavičce náhradníků. Staré dámě obměněná jedenáctka vůbec neuškodila, naopak.

Ve 13. minutě si Alex Sandro všimnul rozeběhnutého Moise Keana, který si s jeho přihrávkou hravě poradil a poprvé v zápase překonal gólmana Mussu. Juventus sice neměl vyloženě drtivou převahu, ale utkání od počátku ovládal a měl ho pod kontrolou. Zvýšit na rozdíl dvou branek mohl už hlavičkující Bentancur, ale dočkal se až těsně před koncem prvního poločasu znovu Moise Kean. Ještě dodejme, že mladičký útočník Staré dámy si marně zkoušel vykoledovat pokutový kop po souboji s De Maiem. Každopádně 41. minuta už znamenala další slávu turínského celku, který hrál už 200. utkání na stadionu Allianz. Moise Kean s balónem u nohy chytře vypálil na přední tyč a Mussa po druhé inkasoval.

Massimiliano Allegri mohl být spokojen, hvězdy se šetřily na lavičce a Juventus i tak vedl 2:0. Udinese nemělo v Turíně mnoho šancí a i když se hostující kouč snažil oživit ofenzívu příchodem Lasagny, dále hrál spíše Juventus. V 67. minutě už byl Kean skutečně faulovaný Opokuem a tady už sudí s penaltou neváhal a Emre Can s jejím proměněním také ne.

Tříbrankové vedení už znamenalo de facto jisté vítězství Staré dámy. O chvíli později navíc Blaise Matuidi hlavou po centru z pravé strany zvýšil na hrozivých 4:0 a Udinese si honem rychle přálo brzký konec. Nakonec alespoň čestný úspěch zaznamenal střídající Kevin Lasagna, který čtyři minuty před koncem dostal výtečný pas od De Paula a chladnokrevně zakončil. Juventus si připsal pohodové vítězství 4:1 a může se chystat na veledůležitou odvetu s Atléticem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC27243059:1775
2.SSC Neapol27176448:2157
3.AC Milán27149441:2351
4.Inter Milán27155740:2250
5.AS Řím27138651:3747
6.Atalanta Bergamo27135956:3844
7.Turín FC271111535:2344
8.SS Lazio26126837:2842
9.UC Sampdoria271161044:3539
10.ACF Fiorentina27813642:3337
11.Parma Calcio27961229:4033
12.US Sassuolo27711936:4232
13.Janov CFC27791132:4230
14.Cagliari Calcio27691223:3927
15.Udinese Calcio26671322:3625
16.SPAL 201327581423:4123
17.Empoli FC27571534:5322
18.Bologna FC27491422:4021
19.Frosinone Calcio27381620:5117
20.Chievo Verona271101620:5310
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (79)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Už teď máme víc bodů než v mistrovské sezoně 2002-2003

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

to sa akoze chvalis?

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle výsledek by byl v úterý super!!

FORZA JUVE!!

Reagovat
smazaný uživatel

By musel hrat Kean,Spina..Cancelo,Bonucci,Chiello,Spina-Pjanic,Can-Bernardeschi,Dybala,Ronaldo- Kean

Reagovat
smazaný uživatel

Tá prvá spina má byť ako narážka na Wojciecha? ale nie podľa mňa je Wojciech dosť nedocenený tie savy robí. Šance vidím tak 58 - 42 pre Atletico. Ale Cristiano a Max sú schopný všetkého takže uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

spinazzola.A Wojciech je spolecne s Chillinim jeduny hrac ktery si drzi standart a hraji porad dobre.Ten je absolutne vyborny v brane.Pak uz jedini hraci kteri si letos zaslouzi pochvalu a nezahrali spatne je Kean a Spinazzola ale tam je hodnoconeni tezke protoze je pan Allegri postavil tak do 3 zapasu a pak je po vybornem vykonu zas uklidi na tri mesice na lavicku nahradniku.

Reagovat
rossoneri89

Toto robil aj v AC.... Keď konečne dostal šancu nejaký hráč z lavičky a zahral dobre okamžite išiel spať na niekoľko mesiacov a zase tam tlačil svoje kone..

Reagovat
Hans82

Tak to delal i Conte kolikrat ze stavel jen svoje kone skoda slov.

Reagovat
Omanomet

Sampdoria, nebo Atalanta???

Reagovat
Džeko55

Proč nenechal Can Keanovi penaltu na hattrick? Za jasnýho stavu.. Nechápu.. Nebo to Kean kopat nechtěl?

Reagovat
Nuno čomes

Tak co čekat ze.

Reagovat
AjaxFans

Super Parma.Krasny střed tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inzaghi

Body dobré, ale náš herní projev v posledních třech zápasech připomíná "formu" z prosince. Derby po dlouhé době s nábojem zápasu o přední příčky, ale zase to bude souboj tragédů.

Reagovat
Yanek

To ano, ale v této fázi sezony se to už musí nějak ukopat. Aspoň, že defenziva pracuje solidně a Romagnoli kraluje. Věřím, že ke konci sezony se vzbudí i křídla a pomůžou Piatekovi.

Reagovat
Ragazzo d'oro

souhlas, nicméně právě 3 body ze zápasu, kdy hrajeme tužku, nám v posledních sezonách zoufale chyběly.

Reagovat
LesyJePan

Zdalo sa len mne ze v tej situacii predchadzajucej Piatekovmu golu bol prave pistolero v ofsajde?

Reagovat
Yanek

Mně taky.

Reagovat
LesyJePan

Komunikoval rozhodca s VAR? Pozeral som cez stream a 2 krat mi to seklo prave pri oboch nasich goloch.

Reagovat
Yanek

VAR ten gol uznal. Jinak režie neukázala prokozatelně, jestli byl offisde nebo ne.

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
Inzaghi

https://i.imgur.com/PBhIxC2.jpg

Bylo to hodně zvláštní. Ještě jsem neviděl, aby se po rozhodnutí VAR celá situace na videu nezopakovala. Pokud Samu míč tečnul, Piatek byl podle mě určitě v ofsajdu. Další věc byly Piatkovy následné nůžky, kdy netrefil míč ale hráče. No, jak tu někdo před týdnem psal - Milánům se do LM případně pomůže.

Reagovat
Kruth

na opakovaném záznamu bylo vidět, že při nůžkách netrefil ani míč ani hráče. Hráč naskočil nad něj a přistál na něm. Ale je hezké, že POKUD Casti...míč tečoval....že by to zkonzultovali a zjistili, že netečoval ?

Reagovat
Inzaghi

Je to možné. Fakt by pomohl ten hokejový model co navrhoval myslím Pipo - aby byla ta komunikace mezi hlavním a VAR vysílaná, aby se přesně vědělo o čem se rozhoduje a jaká je sudího argumentace pro dané rozhodnutí.

Reagovat
Kruth

Mas pravdu. Nekdy se to opravdu tahne, je to cele nejasne a zmatene tak by dost pomohlo slyset jak to resi :-)

Reagovat
ED91

Nije NFL?

Reagovat
GEGE

Biglia dneska jak král.Rino má před derby o čem přemýšlet.

FORZA ROSSONERI!

Reagovat
LesyJePan

Bakayoko - Biglia - Kessie

Reagovat
Eldarion

Pre mňa určite MOTM, veľmi chcel a prvý krát základ po zranení a takýto výkon. Klobúk dolu

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Ragazzo d'oro

Biglia skvělý, ale je otázkou, jaka je jeho fyzická kondice. Nedivil bych se, kdyby byl v Derby Baka v základu. Hakan má za sebou taky podařený zapas, hru hodně oživil a druhy gól je z velké části jeho.

FORZA Milan!

Reagovat
Yanek

Reagovat
Eldarion

Chievo nebolo vôbec zlé dnes. Obrali o body Inter, Neapol, Lazio aj Rím tento rok, proti väčším tímom im to ide paradoxne dobre. Bojím sa ale ak sa nechytia krídla tak to bude zlé, Piatek je schopný dať gól zo jednej pološance ale dokedy? Dnes dostal možno tri prihrávky za 90 minút...

Reagovat
Kaka14

Super z dôležitého trojzásu proti “slabším” súperom mame 3 body. Toto nám chýbalo po minule roky

Reagovat
Kaka14

Pardon 9 bodov

Reagovat
The Krupy

Uvedomujem si, že sú to len špekulácie, ale Marcelo, Ramos, do toho prestup Ramseyho, návrat Bonucciho. Mne je fakt smutno z toho, čo sa z Juventusu stáva.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Deki

tak jsme dokoukali jeden z nejnudnějších zápasů. Spal směrem dopředu úplně nulový, že jsme o půli vystřídali stopery, jsem si všiml až někdy po 20ti min

z naší strany do 68. min standardní shit výkon. chápu, že máme hodně zraněných a "zraněných", ale proč do p*dele musím koukat na Candrevu? to je aktuálně hráč do Serie C. tolik chyb v rozehrávce, při obyčejných přihrávkách na pár metrů, neschopnost poslat někoho do gólovky - nic prostě. hráčům ten gól pomohl, od té doby už to bylo o kapku lepší.

důležité body, ale pořád je před námi kus práce. současné AC bude za týden jeden z těch velkých zápasů, který rozhodne...

proti Frankfurtu nám nevěřím vůbec, záloha a útok totálně v hajzlu, jsem fakt zvědavý, kdo nastoupí...

FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Dejte nám toho Lautara, ať si nezničí kariéru. Výměna za Raketu a jsme všichni spokojený, Dobrý deal.

Reagovat
smazaný uživatel

Za Coutinha a Raketu si nechajte

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oba dva

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

my nie sme Roma supermarket

Reagovat
smazaný uživatel

All you need to do is ask AKA v hlavnej úlohe Keita Baldé:

https://www.facebook.com/Inter/videos/338094103498990/

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nuno čomes

Mě by zajímalo, jak špatnej by ještě více musel Candreva být, aby ho nepostavil.. Spalletti nemá rozum a mladého tam nedá. Kdy jindy, než proti Spalu v té době s 0 střelami na bránu. Mně to fakt nebaví si pustit zápas a vidět tam Candrevu. Fakt ne. Gagliardini prý byl dneska taky úplně mimo.. Jak to na začátku sezony vypadalo celkem obstojně se sestavou, tak dnes nemáš chuť se na někoho podívat. Ani ten Lautaro nebude žádný zázrak...

Momentálně, v tomhle stavu, bude uhrání LM obrovský zázrak. Nepíšu to proto, že hážu flintu do žita, ale snažím se na to koukat reálně. A Icardi klobouk dolů - konečně na 100% ukázal charakter, kdy jako kapitán se ukázkově vysral na mančaft a poslechnul tu svou..

Reagovat
Eldarion

Derby bude veľmi dôležité z pohľadu bodov ale aj mentality. Ak ho prehráte tak to budete mať už dosť ťažké, máte asi najťažší los z tej štvorice AC, Rím, Inter a Lazio. Osobne Ranieri-mu vôbec neverím, že nejak magicky teraz zodvihne Rím takže kľudne aj Lazio môže ešte prekvapiť.

Reagovat
Nuno čomes

Jestli derby prohrajeme, tak jsme v háji. Jak říkáš, los máme nejtěžší.

Reagovat
Pipo123

My mame zapas k Dobru proti Udine, stale sme v hre

Reagovat
Eldarion

No ak budete prehrávať s Janovom a pod. tak neviem neviem

Reagovat
Pipo123

Neboj, na vás ešte kríza príde

Reagovat
Eldarion

Tou sme si už prešli, ale vám sa nejak vyhýbali zranenia zatiaľ

Reagovat
Pipo123

Zranenia? Veď minulý mesiac sme ich mali plnú prdel

Reagovat
Eldarion

Tie 2-3 zápasy sa nerátajú

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak nepotřebujeme magický pozvednout, šanci máme dost každý zapas, je třeba jen zkonsolidovat hru, nikdo nevěděl, co má hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Lautaro se nedá moc hodnotit, když hraje s takovými šikuly na druhou stranu nechci se Icardiho zastávat, ale ty ženský jsou taky něco, jejich jediný argument v hádce je, že večer nic nebude

Reagovat
exot12

No to je dosť silný argument!

Reagovat
Mrvinho

Ma ji poslat do pice uz, je za hrozneho kokota a jeste kvuli takove krave. Neskutecne me to vytaci uz, kdekoliv se resi jen trochu italsky fotbal vidis jen Wanda wanda wanda.. nebo at mu najde uz neco jineho a tahnou z te italie oba.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Yanek

Reagovat
Pipo123

Škoda, toto sme mali vyhrať, Ciro zápas blbec, zahodil veľké šance...

Reagovat
VanKun88

Reagovat
Eldarion

Hm neviem či s tebou súhlasím.

Reagovat
mato Kreator

Zinedine Zidane údajně odmítl návrat na lavičku Realu Madrid především proto, že mu na stole leží nabídka od Juventusu, kterou francouzský stratég momentálně preferuje. Píše o tom španělský El País. Vedení turínského klubu prý nabízí Zidanovi kontrakt na tři roky. O odchodu současného kouče Juve Massimiliana Allegriho se už spekuluje delší čas. Jedním ze zájemců má být právě Real. (football-espana.net)

Reagovat
andycek1

Reagovat
mato Kreator

Nuz co sa da robit..

Reagovat
andycek1

Nevadí Pep bude lepší

Reagovat
KillSwitch

A co Conte?

Reagovat
andycek1

Pep je lepší na tem takticky jak Conte ale Tondu by sem chcel hneď po ňom takže určite nie zlá voľba

Reagovat
Eldarion

Čo máš s tým Pepom stále. Však povedal jasne, že do žiadneho Juventusu nejde.

Reagovat
Euphael

Reagovat
stuff

Otazka kto iny bude chciet Maxa

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky fanty 27.kola na foru

Reagovat
Dejwa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele