27. kolo
11.03.2019 20:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Ranieriho premiéra byla úspěšná, rozhodl Schick

Římané si doma poradili s kousajícím Empoli, i když opět nepředvedli kdovíjak přesvědčivý výkon. Zápas rozhodla branka Patrika Schicka a fakt, že Empoli nedokázalo využít početní výhodu.

Empoli cítilo velkou šanci na úspěch, protože jeho soupeř rozhodně nedorazil v nejlepší pohodě. Římané dokonce vyměnili trenéra Di Francesca a premiéru si dnes na lavičce Vlků odbyl Claudio Ranieri. Ten měl ale k dispozici jen torzo hráčů základní sestavy, takže se šance od první minuty dočkali Schick, Marcano, Santon nebo Kluivert.

Empoli nasadilo osvědčený útok v podobě Caputa s Fariasem, které podporovali Acquah, Krunić nebo Bennacer. Mnohem lépe začali domácí, kteří obléhali vápno brankáře Drągowskiho. Několikátý rohový kop poslal do vápna Justin Kluivert, který našel na hraně vápna číhajícího Stephana El Shaarawyho. Mladý Ital si míč zpracoval, obešel jednoho protihráče a poslal míč krásně k tyči - 1:0.

Nebyl by to ale Řím, aby si cestu k případným bodům sám nezkomplikoval. Opět se projevila jeho labilita v obraně, protože po centru do vápna hlavičkoval obránce Juan Jesus tak nešikovně, že míč poslal za záda vlastního brankáře!

A Empoli nepolevovalo. Manuel Pasqual mohl v 15. minutě kompletně otočit skóre a utišit 30 tisíc diváků na Olimpicu. Jeho rána ze standardní situace totiž přeletěla zeď a mířila velmi nebezpečně do spojnice břevna a tyče! Olsen a s ním celý Řím si mohl zhluboka oddechnout. I díky tomu se vrhl do útočení a svíral svého soupeře kolem jeho pokutového vápna.

Centry, které od Santona nebo Kluiverta létaly do vápna, ale zpravidla nacházely jen hlavy obránců Empoli. Ve 30. minutě spustilo AS rychlou kombinaci na jeden dotyk, balon se od Cristanteho dostal k Schickovi a ten patou posunul na nabíhajícího Zaniola. Římská hvězdička ale ze vzdálenosti penalty mířila těsně vedle tyče!

O tři minuty později zahrávalo AS standardní situaci a Alessandro Florenzi hledal na zadní tyči spoluhráče. Tím byl Patrik Schick, který překonal v hlavičkovém souboji Pasquala a hlavičkou poslal míč k tyči - hodně důležitý moment pro českého útočníka a 2:1 pro Římany.

Po změně stran se z velké vzdálenosti pokusil prosadit Justin Kluivert, ale jeho ráně scházely dva metry. Empoli se ještě nevzdávalo a Rade Krunić mohl sám zakončovat zpětnou nahrávku do vápna. Olsen nakonec zasahovat nemusel, neboť Krunićovi se při pokusu o volej svezl míč z kopačky.

Římané postupem času přestali napadat s takovou intenzitou a trochu si v obraně zahrávali. Obránce Dell‘Orco jim rázně připomněl, že Empoli se rozhodně nevzdá, když hlavičkoval jen centimetry vedle vzdálenější tyče!

Deset minut před koncem utkání se hostům povedlo zdramatizovat vývoj utkání, neboť Alessandro Florenzi svedl souboj s Bennacerem a sudí Maresca římskému kapitánovi ukázal druhou žlutou kartu! Další nepřesvědčivý výkon obrany AS potrestal Rade Krunić, kterému do druhé vlny nabil Caputo. Domácí ale přeci jen měli štěstí, protože sudí Maresca po poradě s videorozhodčím ukázal, že Oberlin hrál při akci rukou a gól anuloval.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 Marcano,SES,Schick - rigore

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele