27. kolo
10.03.2019 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Fiorentina si s Laziem rozdělila body

Remízu 1:1 nabídlo večerní utkání o evropské poháry mezi Fiorentinou a Laziem. Hosté na Stadio Artemio Franchi vedli, ale konečnou remízu zařídil po hodině hry Luis Muriel. Bod z Florencie sice není špatný, ale pro Lazio znamená v tuto chvíli ztrátu, neboť se mu zase o něco více vzdálilo čtvrté místo a s ním spojená Liga mistrů.

Lazio před týdnem kralovalo v městském derby proti AS Řím a tentokrát ho čekala další těžká zkouška v podobě zápasu na půdě nepříjemné Fiorentiny. Hosté v této sezoně zůstávají za očekáváním, ovšem už několikrát ukázali, že mohou potrápit i větší favority.

Začátek zápasu byl z obou stran dost opatrný, scházelo tempo a první gólovka přišla na svět až po dvaceti minutách. Po přihrávce Luise Alberta se Ciro Immobile nenacházel v ofsajdu a okamžitě z otočky pálil do tyče! Na balón si přitom sáhnul i brankář Terracciano. Ciro Immobile si nezdar okamžitě vynahradil a ve 23.minutě už hosté vedli. Italský útočník dostal prostor i čas zamířit a ze střední vzdálenosti překonal Terracciana. Lazio mělo další velmi dobrou možnost po půlhodině hry a Terracciano musel vyrážet štiplavou střelu Milinkoviće-Saviće.

Fiorentina prohrávala s Laziem 0:1 a další pohroma jí stihla ve 36. minutě, kdy se zranil její nejdůležitější hráč Federico Chiesa. Kouč Stefano Pioli tak poslal na hřiště Giovanni Simeoneho. Viola každopádně potřebovala po změně stran výrazně přidat.

Domácí tým hrál po obrátce skutečně lépe a v 61. minutě vyrovnal na 1:1. Mirallas u postranní čáry zacvičil s Raduem a po jeho milimetrově přesném centru zakončil z malého vápna Luis Muriel. Fiorentinu vyrovnávací gól nakopl a Mirallas v další dobré šanci branku překopl. V 72. minutě se Pioliho hoši dožadovali pokutového kopu po souboji Simeoneho s Acerbim, ovšem sudí se rozhodl nechat hru pokračovat.

V závěru zápasu už ani jedna strana nechtěla riskovat porážku, takže skóre 1:1 už se nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / gazzetta.it, football-italia.net,

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele