27. kolo
10.03.2019 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Quagliarella Dorii nestačil, tři body má Atalanta

Sampdorii na domácí půdě tentokrát ani branka Fabia Quagliarelly nestačila a všechny tři body si odváží Atalanta. Celek z Bergama se dostal do vedení ve druhé půli po brance Duvána Zapaty a patnáct minut před koncem rozhodl utkání Robin Gosens.

Atalanta dál bojuje o Evropskou ligu a blízko k ní chtěla zůstat i po tomto kole. Čekal ji hodně těžký soupeř, neboť jela do Janova. K tomu využila i někdejšího oblíbence janovských fanoušků, Duvána Zapatu. O ofenzivu Sampdorie se měli starat Fabio Quagliarella s Manolem Gabbiadinim.

Orobici byli v prvních momentech utkání jasně lepším týmem a dařila se jim kombinace víc než trochu unaveně působícím domácím. Především Josip Iličić, který pod Gasperiniho vedením jen kvete, dělal obráncům Námořníků pořádné problémy. Jeho dva úvodní pokusy skončily ale hodně vysoko nad bránou. Na druhé straně si Dennis Praet zběhl za obranu a po vysokém obloučku ze středu hřiště z první loboval. Přehodil ale Golliniho i s celou bránou.

Po půlhodině hry se snesl výborný cent na přední tyč, kam si naběhl mladý stoper Gianluca Mancini. Jeho hlavička se ale mezi tři tyče nakonec těsně nevešla. Mancini se následně proměnil do role asistenta, když vymyslel parádní pas na Duvána Zapatu. Kmenový hráč Dorie ale branku nakonec netrefil. Mnohem lépe si vedl Karol Linetty, k němuž se dostal míč po rohu. Jeho dělovku ze vzdálenosti penalty ale brankář Gollini fantasticky vyrazil!

Zraněného Rickyho Saponaru ještě před koncem první půle nahradil čerstvý Gastón Ramírez, který měl pozvednout neproduktivní hru Dorie. Druhý poločas ale patřil Atalantě. Nejprve Gosens na zadní tyči ve skluzu mířil právě jen do tyče, ale následně už Atalanta svou šanci využila. Josip Iličić přihrával mezi dvojici obránců na Duvána Zapatu, který i přes dotírajícího Andersena dokázal míč procedit do brány - 1:0.

Hodně emotivní utkání ještě víc přiostřovaly zákroky na hranici regulí, zejména pak duely mezi Gómezem a domácím Ramírezem. Ti si několikrát vjeli do vlasů a pod nohy, což ale sudí ponechal být. Dokonce i to, když Gómez ve vápně sáhl po svém protihráči a Ramírez se dožadoval penalty.

A nakonec ji taky odpískal. Sampdoria opět může vzhlížet ke svému idolu, Fabiovi Quagliarellovi. Právě ten si vzal exekuci penalty na starosti a bombou k tyči nedal brankáři Gollinimu šanci zasáhnout - 1:1.

Atalanta si však zasloužila víc než jeden bod a tvrdě za ním šla. V 76. minutě sice ještě Audero dokázal nabíhajícího Pašaliće vychytat, ale o minutu později už kapituloval. Iličić nahrál sprintujícímu Hateboerovi, jehož tvrdý centr brankář Audero vyrazil jen ke Gosensovi. Německý krajní obránce míč stihl a poslal ho přesně do sítě!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele