27. kolo
10.03.2019 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter doma porazil SPAL dvěma góly

Trochu to sice Interu trvalo, ale nakonec se domácím útočníkům povedlo překonat těžce prostupnou obranu SPALu. Návštěvu z Ferrary pokořily trefy Mattea Politana s Robertem Gagliardinim, takže se Interu může na čtvrté příčce dýchat zase o něco lépe.

Nerazzurri stále bojují o Ligu mistrů bez svého ofenzivního klenotu v podobě Maura Icardiho. Dnes se tedy o útočení měli starat primárně Lautaro Martínez, Matteo Politano nebo João Mário. SPAL spoléhal na brankáře Viviana a hráče jako Floccari, Petagna nebo Fares s Missirolim.

Domácí ekipě chvíli trvalo, než se dostala do správné provozní teploty a první šanci utkání jsme registrovali vlastně až v 17. minutě. Na dlouhý míč za obranu si do vápna nabíhal Lautaro Martínez, který z voleje mířil jen těsně vedle. SPAL se dopředu moc nehnal a když už zahrozil, tak po velmi jednoduché akci. Na centrovaný míč si naskočil Kevin Bonifazi, jehož hlavička poslala míč těsně vedle.

Po třiceti minutách se domácí příznivci alespoň na malou chvíli dočkali branky. Zkušený univerzál Kwadwo Asamoah totiž nacentroval do vápna a v něm si míč zpracoval Lautaro Martínez. Efektně ho zasekl před obráncem a druhou nohou vypálil do protipohybu brankáře Viviana. Sudí ale branku po konzultaci s videorozhodčím neuznal pro zpracování míče rukou.

Po standardní situaci, kterých Inter ostatně dnes kopal dost, se pokusil přímo ohrozit Viviana Politano, ale jeho tvrdá rána mířila mimo. Ještě musel trenér Spalletti řešit zranění Brozoviće, místo kterého se na trávníku objevil Antonio Candreva.

Hned na začátku druhé půle musel Inter znovu střídat vinou zranění. Po fotbalové stránce to moc velká paráda nebyla a viděli jsme hodně nepřesností na obou stranách. Přes obranu SPALu to Interu dlouho nešlo, ačkoli domácí zdatně obléhali pokutové území Viviana a jeho obránců.

Veterán Antonio Candreva po mírném kontaktu s obráncem SPALu upadl, ale na sudího to bylo příliš okaté, takže penalta se nepískala. Gól jsme ale přesto viděli vzápětí. Lautaro Martínez dokázal se štěstím a tečí prostrčit míč na Mattea Politana, který si jej nechal spadnout a tvrdou ranou na zadní tyč nedal Vivianovi šanci!

SPAL se soustředil spíše na obranu, ale od této chvíle musel zapnout i vepředu. Do hry se dostal útočník Alberto Paloschi, který měl zvýšit schopnost vstřelit gól. Obránci Interu mu však věnovali náležitou péči. Spalletti kontroval nasazením oblíbence Valera, jehož přihrávky měly pomoct k navýšení náskoku.

A i když u toho Valero nebyl přímo, Inter se druhé branky přeci jen dočkal. Polostřela se dostala až k Robertu Gagliardinimu, který si míč zpracoval a než k němu přistoupil nějaký obránce soupeře, poslal balon nechytatelně mimo dosah brankáře Viviana - 2:0 pro Inter.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mám celkem strach z nějakého 0:1, 1:1, ...

Reagovat
Forza_Inter

2:0 (Keita, Skriniar)

Reagovat
Forza_Inter

* (Keita, de Vrij)

Reagovat
smazaný uživatel

lautaro 2 politano 1 výsledek 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele