27. kolo
09.03.2019 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Kucka rozhodl o výhře Parmy nad Janovem

Parma doma zastavila nelichotivou sérii a Janov udolala 1:0 brankou Juraje Kucky ze 78. minuty. Slovenský záložník vítěznou trefu neslavil, v Janově totiž dlouhá léta působil a na svůj bývalý klub nezapomněl.

Dlouho to vypadalo na nerozhodný výsledek, Parma sice byla pilnější ve střelbě, ale jinak nad Janovem neměla převahu. Hosté dokonce jako první zahrozili, ale střela Bessy se mezi tři tyče nevešla a podobně dopadla i volej Domenica Criscita. Parma poprvé výrazněji zahrozila ve 25. minutě, kdy Inglese sice přeloboval Jandreie, ale po průnikové přihrávce mu byl odmáván těsný ofsajd. Roberto Inglese měl v prvním poločase ještě jednu nebezpečnou možnost, když si uvnitř šestnáctky zpracoval balón a z otočky poloakrobaticky zakončil nad.

I po změně stran byl obraz hry stejný, mírně aktivnější byl v držení balónu Janov, zatímco Parma o trochu více zkoušela střelecké štěstí. Každopádně šlo o vyrovnaný průběh utkání. V 67. minutě měl obrovskou příležitost hostující Lukas Lerager, který zakončoval po parádním sklepnutí od Sanabrii znovu jen vedle branky.

Rozhodující okamžik zápasu přišel dvanáct minut před koncem. Parma zahrávala rohový kop a po závaru před Jandreiem zblízka napálil balón do sítě Juraj Kucka. Slovenský záložník branku neslavil, neboť v Janově prožil krásné chvíle své kariéry.

Grifové si v závěru dokázali vytvořit tlak, ale Sepe všechny akce ustál a nakonec v nastavení mohl hostům zasadit definitivní KO Gervinho, kdyby dotáhl samostatný postup na Jandreie, kterého se i kličkou zbavil, ovšem prázdnou branku překopl. Parma nakonec udolala Janov 1:0 a po delší době konečně dokázala zvítězit.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele