27. kolo
10.03.2019 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bologna si doma poradila s Cagliari rozdílem dvou branek

Bologna dokázala naplno bodovat, když si poradila s Cagliari. V poledním utkání měla více ze hry a dva góly si rozdělila do obou poločasů rovnoměrně. Postarali se o ně Erick Pulgar s Robertem Sorianem.

Cagliari mělo s Bolognou společné to, že se oba týmy snaží zachránit se v Serii A. Aktivnějším týmem byla domácí Bologna, která poprvé výrazně zahrozila už v šesté minutě. Krajní obránce Mitchell Dijks si navedl míč k centru do vápna a v něm našel Federica Santandera. Jeho ránu z voleje ale dokázal brankář Alessio Cragno skvělým způsobem vyrazit!

Na Cragna vzápětí běžela dvojice Santander a Palacio, ale ani oni dva jej nedokázali překonat. Cagliari se dostalo do šance až po osmadvaceti minutách. Pellegriniho rychlá nahrávka do brejku na Bradariće skončila až u Leonarda Pavolettiho. Kanonýr Cagliari sice mířil dobře pod břevno, ale tam byl včas i brankář Lukasz Skorupski.

Po třiceti minutách už se Bologna dostala do zaslouženého vedení. Soriano centroval do vápna, načež trefil ruku Bradariće. Sudí Irrati správně postřehl ruku a pískal pokutový kop. K němu se postavil Erick Pulgar, který se nemýlil a Bologna vedla.

Cagliari mohlo ještě do konce první půle srovnat. João Pedro naskočil na centr z pravého křídla a hlavičkou orazítkoval břevno! Po změně stran se do velké šance hnal Rodrigo Palacio, který se dostal až do vápna. V něm ještě otřel svou ránu o bránícího hráče a poslal míč těsně vedle Cragnovy brány.

Riccardo Orsolini ideálně přihrál do běhu Džemailimu, který obešel dva obránce. Jenže to bylo všechno - jeho rána byla hodně nepovedená. Cagliari mohlo ihned vyrovnat, když João Pedro hlavičkoval výborně k tyči. Brankář Skorupski ale předvedl skvělý reflexivní zákrok a s následnou dorážkou mu pomohl efektivně odkopávající obránce Lyanco.

Blerim Džemaili se o chvíli později dostal prakticky sám před vápno a ještě nahrával doprava na Orsoliniho. Jeho točenou ránu ale parádně vyboxoval brankář Cragno! V 77. minutě domácí definitivně rozhodli. Sansone se probil až do vápna a našel v něm Roberta Soriana. Ten si míč zpracoval a poslal neomylně za záda brankáře Cragna!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souhlas tipem EF. Jsem zvědavý kam až je schopná bukwa vyšroubovat kurz na dvojku- aktuálně 4,4.

Reagovat
smazaný uživatel

Měli pravdu, bukwice.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele