27. kolo
09.03.2019 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Milán na Bentegodi vyhrál 2:1, rozhodl Piątek

AC Milán si v souboji s Chievem pojistil třetí místo a na Stadio Bentegodi zvítězil 2:1. Domácí sice dokázali odpovědět na krásnou branku Lucase Bíglii z volného přímého kopu, když se trefil Përparim Hetemaj, ale po změně stran rozhodl o třech bodech pro Gattusův výběr už devatenáctigólový kanonýr Krzysztof Piątek.

Favoritem utkání byl samozřejmě AC Milán, který se díky zlepšené formě posunul už na třetí místo a tam chtěl setrvat i po zápase ve Veroně. Poslední tým soutěže se sice stále nevzdává možnosti na záchranu, ale po další porážce to má zase o něco složitější.

Gennaro Gattuso nasadil od základu Lucase Bígliu, argentinský záložník Rossoneri kvůli zranění dlouho chyběl, ale nyní je zpátky. Příležitost dostali i Samu Castillejo a na levé straně obrany Diego Laxalt. Trenér domácích Domenico Di Carlo zase postrádal kanonýra Sergia Pellissiera.

Úvodní půlhodina přinesla taktickou podívanou, hodně opatrný fotbal a vlastně žádnou velkou šanci. Mírně aktivnější byl Milán, který se ve 31.minutě dostal díky krásně zahranému přímáku Lucase Biglii do vedení. Argentinský záložník vymetl levý horní roh Sorrentinovy branky a Chievo muselo na domácím hřišti dohánět manko. Gennaro Gattuso však nebyl spokojen s řízením zápasu a sudí ho po protestech vykázal na tribunu. Z ní pak bouřlivý trenér mohl sledovat, jak Chievo o deset minut později srovnává stav. Po centru Lérise ťukl do balónu hlavou Pëperm Hetemaj a Donnarumma na něj nedosáhl.

Remíza 1:1 byla Milánu málo a hostující celek po obrátce přidal plyn a znovu strhl vedení na svojí stranu. Po přihrávce střídajícího Çalhanoğlua zakončil z blízkosti Piatek, ale Sorrentino si dokázal poradit. Polský útočník ještě zkoušel střihnout nůžky, ale i to Chievo ustálo, ovšem v nastalém závaru střílel Castillejo a Piątek před gólmanem tečoval do sítě!

Milánští měli několik šancí vedení ještě navýšit, ale Kessié uvnitř vápna střílel vedle a další možnost v nastavení skončila nevyužita. Chievo se na závěrečný nápor nezmohlo, Milán si vedení pohlídal a v tabulce zůstane i po tomto kole na třetím místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele