27. kolo
08.03.2019 20:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Juventus si proti Udinese s chutí zastřílel

Juventus se na odvetné osmifinále LM utkání proti Atléticu Madrid naladil zcela optimálně, Udinese doma porazil vyšším rozdílem a potvrdil svojí dominanci. Stará dáma zatížila konto Zeber čtyřmi brankami a je zase o něco blíže vytouženému Scudettu. Massimiliano Allegri pošetřil základní sestavu včetně hvězdného Cristiana Ronalda. Hrdinou utkání proti Udinese se stal dvougólový mladíček Moise Kean.

Liga mistrů je na programu už v úterý a Juventus proto sehrál své ligové utkání v pátek a k tomu navíc kouč Allegri šetřil největšími jmény, včetně Cristiana Ronalda, který byl jen na lavičce náhradníků. Staré dámě obměněná jedenáctka vůbec neuškodila, naopak.

Ve 13. minutě si Alex Sandro všimnul rozeběhnutého Moise Keana, který si s jeho přihrávkou hravě poradil a poprvé v zápase překonal gólmana Mussu. Juventus sice neměl vyloženě drtivou převahu, ale utkání od počátku ovládal a měl ho pod kontrolou. Zvýšit na rozdíl dvou branek mohl už hlavičkující Bentancur, ale dočkal se až těsně před koncem prvního poločasu znovu Moise Kean. Ještě dodejme, že mladičký útočník Staré dámy si marně zkoušel vykoledovat pokutový kop po souboji s De Maiem. Každopádně 41. minuta už znamenala další slávu turínského celku, který hrál už 200. utkání na stadionu Allianz. Moise Kean s balónem u nohy chytře vypálil na přední tyč a Mussa po druhé inkasoval.

Massimiliano Allegri mohl být spokojen, hvězdy se šetřily na lavičce a Juventus i tak vedl 2:0. Udinese nemělo v Turíně mnoho šancí a i když se hostující kouč snažil oživit ofenzívu příchodem Lasagny, dále hrál spíše Juventus. V 67. minutě už byl Kean skutečně faulovaný Opokuem a tady už sudí s penaltou neváhal a Emre Can s jejím proměněním také ne.

Tříbrankové vedení už znamenalo de facto jisté vítězství Staré dámy. O chvíli později navíc Blaise Matuidi hlavou po centru z pravé strany zvýšil na hrozivých 4:0 a Udinese si honem rychle přálo brzký konec. Nakonec alespoň čestný úspěch zaznamenal střídající Kevin Lasagna, který čtyři minuty před koncem dostal výtečný pas od De Paula a chladnokrevně zakončil. Juventus si připsal pohodové vítězství 4:1 a může se chystat na veledůležitou odvetu s Atléticem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 po nudě

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus FC - 433:

Perin - De Sciglio, Bonucci, Rugani, Spinazzola - Matuidi, Bentancur, Emre Can - Dybala, Ronaldo, Bernardeschi

Udinese Calcio - 442:

Musso - De Maio, Ekong, Nuytinck, Avest - Larsen, Mandragora, De Paul, Zeegelaar - Pussetto, Okaka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele