Serie A - souhrn 25. kola

17.02.2018, 16:53, aktualizováno 19.02.2018, 22:38
Komentáře a souhrny
Pondělní dohrávka přinesla výhru Lazia nad Hellasem, po které se domácí posunuli na čtvrtou pozici. Neapol si poradila se SPALem a vrátila se na vedoucí pozici před Juventus, jenž zvládl městské derby s Turínem. Pětadvacáté kolo italské ligy začalo vítězstvím AS Řím nad Udinese, další neúspěch musí strávit Inter Milán, AC naopak doma udolalo Sampdorii...

SS Lazio - Hellas Verona 2:0

19.02.2018 20:45

Góly: 55. Ciro Immobile, 60. Ciro Immobile

Ciro Immobile se stal hlavní hvězdou utkání mezi domácím Laziem Řím a hosty z Verony. Ti se nenacházejí ve zrovna ideální formě a doufali, že trápící se Lazio by jim mohlo nabídnout nějaké body. Faktor Immobile ale něco takového zamítl a dvěma góly ve druhé půli utkání rozhodl.

Pondělní dohrávka Serie A nabízela duel rozesmutnělého Lazia a trápící se Verony. Hellas je zatím zralý na sestup a zdá se, že jeho maxima v téhle rovině také zůstanou. Lazio má za sebou duel Evropské ligy, který mu jednak vzal hodně sil a jednak potvrdil, že kádr trenéra Inzaghiho má své limity. Domácí kromě vášnivých fanoušků spoléhali především na střelce Immobileho a ten je nezklamal.

Italský útočník, kterému prostředí italské kopané svědčí nejvíc ze všech angažmá, se do šancí dostával prakticky od začátku. Hrálo se mu hodně dobře, protože za zády měl Lusie Alberta nebo Sergeje Milinkoviće-Saviće, takže o nahrávky a vůbec podporu svých snah neměl nouzi. Kapitán Lulić táhl další útočnou akci středem hrací plochy, načež putovala kolmice na Immobileho. Ten se ale naneštěstí pro domácí nacházel v ofsajdu.

Ve 12. minutě už mu praporek vadit nemohl a při úprku obráncům Hellasu bylo vše v pořádku. V pořádku ale nebyla mířidla Immobileho, neboť zkušený útočník zamířil ve velké šanci hodně mimo bránu! O pár momentů později zahrávali Římané několik rohových kopů a na jeden z nich si naskočil obránce Wallace. Jeho hlavička ale zamířila jen doprostřed brány!

Lazio svého soka zasypali střelami, krátce po půlhodině hry jich mělo už devatenáct. Kromě břevna, které trefil Luis Alberto hlavou, se ale žádné velké šance nedočkalo. Protrhnout smůlu se snažil opět Alberto, ale pálil z větší vzdálenosti jen do brankáře Nícolase. Po rohovém kopu se balón odrazil na zadní tyč, kde číhal naprosto osamocený Immobile, jenže jeho rána mířila vysoko nad.

Lazio bylo hodně střelecky aktivní, ale zatím se mu to nedařilo proměnit v gól. Až deset minut po návratu na hřiště Lazio udeřilo. Nejprve se povedlo Luisi Albertovi dostat míč do vápna na Cira Immobileho, který s ním udělal ještě pár kroků a poslal jen mimo dosah brankáře Nícolase - 1:0 pro Lazio, kterému spadl obrovský kámen ze srdce.

Aby se hosté náhodou nechtěli pokoušet o nápor, Lazio jim zasadilo téměř ihned druhou branku. Římané sehráli velmi rychlý útok a na bránu Nícolase se hrnula trojice Immobile, Milinković-Savić a Lulić. Střelu posledně jmenovaného obránce Nícolas sice vyrazil, jenže jen do míst, kde si s ní Immobile hlavou poradil a poslal ji do sítě - 2:0 pro Biancocelesti.

Immobile byl při chuti a málem dal hattrick. Hezký centr na Immobileho poslal Marušić, jenže Immobileho včas zastavil Caracciolo. Na opačné straně jsme se šance hostí dočkali až patnáct minut před koncem, když měl míč na noze Calvano a jeho dělovka prosvištěla kousek vedle tyče! Caicedova branka po samostatném úniku nebyla kvůli ofsajdu uznána.

Více informací k zápasu

AC Milán - UC Sampdoria 1:0

18.02.2018 20:45

Góly: 13. Giacomo Bonaventura

Neděle večer se kolem San Sira bude ještě chvíli slavit. Domácí barvy totiž dokázaly přehrát silného soupeře z Janova a domů jej poslaly bez bodů. O vítězství domácích rozhodla jediná branka, kterou měl již ve třinácté minutě na svědomí záložník Giacomo Bonaventura.

Milánské AC potvrzuje, že jeho forma je neustále na vzestupu. Po náročném duelu Evropské ligy se Rossoneri museli koncentrovat na dalšího náročného soupeře, protože pro tři body si na San Siro přijela nebezpečná Sampdoria. A janovskému celku se v letošní sezoně daří udržovat se na místech kolem evropských pohárů. Stejné cíle ale má také AC, takže v neděli večer se bylo nač těšit.

Obránci AC si museli dávat pozor především na útočícího Fabia Quagliarellu, který v Janově chytil novou mízu a platí za velmi nebezpečného hráče. Jeho náběh a střela ale nic neznamenaly, neboť byl Quagliarellovi odpískán ofsajd. Na opačné straně se v sedmé minutě dotkl Murru balonu rukou a sudí okamžitě pískal pokutový kop. K němu se postavil obránce Ricardo Rodríguez, jenže tentokrát jej Viviano vychytal!

Úvodní minuty byly hodně hektické a AC se rovněž snažilo dát zapomenout na nepovedenou exekuci. O střelu se pokusil Lucas Biglia a následně také Španěl Suso, ale ani jedna z těchto akcí neměla tu správnou razanci. Ve třinácté minutě se už ale AC mohlo radovat, protože zkušený Giacomo Bonaventura dostal krásný centr do vápna a z voleje zamířil do míst, kam Viviano nedosáhl - 1:0 pro domácí!

Ani Doria se ale nehodlala vzdát a smířit se s porážkou. Obránce Bereszyński centroval zprava do levé části vápna a Zapata poslal míč hlavou ze záklonu doprostřed branky, kde byl Donnarumma! Hodně aktivním hráčem domácích byl Hakan Çalhanoğlu, který nejprve kombinoval s Bigliou a o pár minut později také sám solidně vypálil. Právě po jeho další akci se k míči ve vápně dostal obránce Leonardo Bonucci a vstřelil branku, jenže sudí ji po konzultaci s videorozhodčím odvolal.

Po změně stran se opět více do zakončení tlačilo AC. Bonaventura poslal míč na levou stranu na nohu Hakana Çalhanoğlua, který jednak prošel přes prvního protihráče a navíc se dostal ke střele. Jeho dělovku ale zastavilo břevno! AC nepolevovalo a na další centr si naskočil mladý stoper Alessio Romagnoli. Mířil dobře, ale nakonec se míč stočil a on mířil jen vedle tyče!

Po centru od Bonaventury se hezky ukázal střelec Cutrone, který zakončoval nůžkami, ale mířil moc vysoko nad bránu. Místo něj se pak na hřiště dostal také střídající talent André Silva, ale ten moc nebezpečí pro Vivianiho bránu neznamenal. Brankáře Viviana vystrašila až dělová rána z první od Hakana Çalhanoğlua, který mířil velmi dobře! A když v 90. minutě minul osamocený Gianluca Caprari tyč, AC si mohlo oddechnout.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - ACF Fiorentina 1:1

18.02.2018 18:00

Góly: 45. Andrea Petagna - 16. Milan Badelj

Atalanta v Bergamu zaváhala a s Fiorentinou si po nepříliš dobrém výkonu jen rozdělila body. Navíc musela dotahovat skóre, protože jako první se prosadil hostující záložník Milan Badelj. Těsně před odchodem do šaten ale na konečných 1:1 srovnal Andrea Petagna.

Atalanta Bergamo bojuje o účast v pohárech také pro příští ročník a zatím se jí poměrně daří. Fiorentina naopak nezvládá vysoká očekávání a generační výměna, která ji v létě potkala, zatím nepřinesla potřebné zlepšení. V neděli v podvečer se Viola vypravila do Bergama, aby dravý domácí celek vyzkoušela.

Domácí nehodlali nic podcenit a vyslali na hřiště opory jako Caldara, Castagne, de Roon, Freuler, Petagna, Cristante nebo Gómez. Ti si museli dávat pozor především na ofenzivní trojzubec v podání Chiesy, Simeoneho a Diase, které ještě podporovali Veretout nebo Badelj. V prvních minutách nabízelo utkání spíše rozvážný boj o míč.

První větší šanci měl na svědomí mladý střelec Giovanni Simeone, který si zkušeně pohlídal ofsajdovou linii, uprchl domácím obráncům a dostal se ke střele z ostrého úhlu. Ta ale mezi tři tyče nemířila - letěla pár centimetrů nad! Hostující Viola byla jasně lepší a hladovější, za což se dočkala v 16. minutě odměny. Ránu Milana Badelje brankář Gollini vyrazil, jenže hosté v akci pokračovali díky Chiesovy. Ten vrátil balon zpět na vápno a Badelj napálil míč k tyči - 1:0 pro Violu!

Atalanta takový vývoj utkání rozhodně nečekala, ale tahala za kratší konec. O chvíli později musel brankář Gollini dávat dobrý pozor, protože jej krásnou ranou z pětadvaceti metrů vyzkoušel mladík Gil Dias. Atalanta toho moc nepředváděla, i když se zkušený kanonýr Alejandro Gómez hodně snažil motat soupeřovým obráncům hlavy.

Když už si zřejmě hosté mysleli, že do šaten odejdou za těsného vedení, domácí Orobici udeřili. A byl to právě Alejandro Gómez, který po vybojované standardní situaci našel krásným pasem spoluhráče Andreu Petagnu, který hlavou poslal míč přesně za Sportiellova záda - 1:1.

Problém byl, že po změně stran jsme se žádného atraktivního utkání nedočkali. Delší dobu se oběma soupeřům vůbec nedařilo vymyslet nic konstruktivního a situace se změnila snad až s příchodem útočníka Falcinelliho. Teprve po hodině hry se díky jednoduchosti málem prosadila Viola, když ke střele odhodlal Federico Chiesa. Na opačné straně se připomněl Gómez, jehož centr málem usměrnil do brány Castagne!

Patnáct minut před koncem utkání centr střídajícího Bryana Daba našel v pokutovém území hlavu Diega Falcinelliho, který ovšem netrefil míč ideálně. Ideální šance rozhodnout se Atalantě naskytla v 85. minutě, protože po druhém faulu na pronikajícího Gómeze dostal druhou žlutou kartu obránce Nikola Milenković a byl vyloučen! Z následné standardní situace však záložník Remo Freuler trefil jen tyč!

Více informací k zápasu

Benevento Calcio - FC Crotone 3:2

18.02.2018 15:00

Góly: 37. Sandro, 65. Nicolas Viola, 89. Cheick Diabaté - 11. Giovanni Crociata, 73. Ahmed Benali

Nováček soutěže Benevento Calcio ještě zabojoval o záchranu a v domácím prostředí po divokém průběhu přehrál konkurenční Crotone po výsledku 3:2. V nejvyšší soutěži dosáhl na své třetí vítězství, i tak je na beznadějně posledním dvacátém místě s pouhými deseti body. Hosté prohráli v Serii A poprvé po čtyřech zápasech a znovu si zkomplikovali situaci, patří jim první nesestupová sedmnáctá pozice s jednadvaceti body.

Crotone šlo přitom velmi brzy do vedení, když se v 11. minutě z první vážnější příležitosti prosadil Giovanni Crociata. Ten si po rychlé akci naběhl před branku a po přihrávce Naliniho ze dvou metrů snadno rozvlnil síť. Nicméně domácí se v žádném případě nevzdali a o deset minut později byli blízko k vyrovnání. Tvrdou střelu Nicolase Violy z dobrých dvaceti metrů dokázal brankář Cordaz efektivně vyboxovat do strany.

Po necelé půl hodině hry se k přímému volnému kopu z osmnácti metrů postavil Coda a z nadějné pozice poslal balón zhruba o půl metru nad horní tyčku. Benevento zužitkovalo svůj tlak ve 37. minutě, kdy skóroval Sandro. Osmadvacetiletý brazilský záložník si po perfektním rohovém kopu Violy z levého křídla udělal místo na hranici brankového území a v obležení tří protihráčů mířil hlavou naprosto přesně k levé tyči za záda zkoprnělého Cordaze.

Ještě do poločasu mohl hostům vrátit vedení Ceccherini, ale pálil příliš vysoko. Ve druhém dějství měli navrch domácí. Nejprve v 51. minutě centroval Coda a poté pravačkou zakončoval Parigini. Jeho skákavý pokus se otřel o levou tyč a skončil v zámezí. Calcio přeci jen otočilo průběh o čtrnáct minut později. Z pětadvaceti metrů se opřel do balónu Viola a jeho překrásná rána zapadla přímo do levého horního rohu - 2:1.

FC se dokázal zvednout, zhruba dvacet minut před koncem poprvé a naposledy vyrovnal. Šestadvacetiletý záložník s libyjskými kořeny Ahmed Benali si naběhl ke vzdálenější tyči na křižný centr od Faraoniho a hlavou z pěti metrů pokořil gólmana Puggioniho. Rozhodující okamžik se zrodil v 89. minutě a přinesl úspěch pro domácí klub. Střídající Cheick Diabaté pobyl na hřišti sotva dvanáct minut a hned se stal hrdinou, když po zpětné hlavičce Djimsitiho propálil z pěti metrů bezmocného Cordaze.

Více informací k zápasu

Bologna FC - US Sassuolo 2:1

18.02.2018 15:00

Góly: 12. Andrea Poli, 88. Erick Pulgar - 38. Khouma Babacar

Bologna zvládla velmi důležitý zápas s konkurenčním Sassuolem a po vyrovnaném průběhu ho zdolala nejtěsnějším poměrem 2:1, vítěznou trefu vsítila v 88. minutě. V tabulce Serie A se nachází na třináctém místě se třiceti body a na sestupovou zónu má pohodlný náskok třinácti bodů. Hosté se naopak stále musí strachovat, neboť jsou až šestnáctí se třiadvaceti body a alespoň bod z tohoto nedělního klání by jim určitě přišel vhod.

Domácí zužitkovali hned první vážnější možnost nedělního duelu, když potrestali chybu hostujícího Duncana. Po jeho ztrátě se k odraženému balónu dostal Andrea Poli a v tváří tvář pokořil brankáře Consigliho. US mohl vyrovnat po dvaceti minutách hry, jenže po krásné kolmici za obranu neproměnil obrovskou příležitost unikající Politano. Své sólo zakončil střelou do gólmana Miranteho. Hosté znovu zahrozili po necelé půl hodině.

K velmi nebezpečné hlavičce se probojoval Khouma Babacar a Mirante se vytasil s famózním zákrokem těsně před brankovou čarou. Zhruba deset minut před přestávkou byl blízko k navýšení náskoku Džemaili, jeho bombu vyrazil Consigli do strany. Sassuolo přeci jen srovnalo stav ve 38. minutě. Po rohovém kopu nakrátko a následném centru do předbrankového prostoru se ve skrumáži nejlépe zorientoval Babacar a bez potíží rozvlnil síť.

Ve druhém poločase měli více ze hry domácí, Nejprve akrobaticky zakončoval Destro a Consigli dalším neskutečným zákrokem uchránil svůj celek od druhé pohromy. Po hodině hry málem zamířil do vlastní branky obránce Lirola, ve snaze odvrátit míč minul prostor tří tyčí jen o několik decimetrů. V 81. minutě se mohl stát hrdinou US střídající Mazzitelli, avšak z pravé strany z mírného úhlu nepropálil výtečného Miranteho.

Jeden z klíčových okamžiků byl k vidění o pět minut později a prsty v tom měl český krajánek Ladislav Krejčí, jenž v dresu Bologny přišel na hřiště o čtvrthodiny dříve. Edoardo Goldaniga ho totiž velmi nevybíravě prošlápl a po druhé žluté kartě odešel předčasně do kabin. FC početní výhodu ihned zužitkoval, Erick Pulgar se postavil k přímému volnému kopu z dvaceti metrů a balón s naprostou přesností zakroutil k bližší konstrukci. A když ve čtvrté nastavené minutě nepřekonal hlavičkující Ragusa fantastického Miranteho, tak se výsledek již nezměnil.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - SPAL 2013 1:0

18.02.2018 15:00

Góly: 6. Allan

Neapol uhrála se SPALem tři body, které potřebovala k návrat na první místo tabulky. Stačila jí k tomu jediná branka, o kterou se již v šesté minutě postaral záložník Allan.

Neapol potřebovala reagovat třemi body, neboť Juventus v poledním utkání dokázal ovládnout turínské derby. Pokud se Neapol chtěla vrátit na první místo, musela porazit SPAL. Trenér Maurizio Sarri dal znovu šanci osvědčeným hráčům, aby odlišil pohárovou a ligovou scénu. Do hry se tak dostali Reina, Albiol, Koulibaly, Rui, Allan, Hamšík, Callejón nebo Insigne.

SPAL bojuje o každý bod, ale stále se nachází v bezprostředním ohrožení sestupové zóny. Ani dnešní utkání nebylo jednoduché, navíc se neustále mluví o propuštění trenéra Sempliciho. Zkušený trenér je sice hodně kritizován, ale vedení za ním zatím stojí a Semplici se hodlal odvděčit minimálně dobrou hrou proti lídrovi tabulky.

Brankář Meret dobře tušil, že jej mezi třemi tyčemi SPALu čeká hodně práce. Jeho obránci se sice snažili, ale Meret se prakticky ani nerozehřál, a už musel do práce. Ve 4. minutě se povedený technický pokus Lorenza Insigneho odrazil od vzdálenější tyče přímo do rukavic Mereta a ten musel ukázat skvělé reflexy. Ani jeho umění ale nestačilo na udržení čistého konta.

Neapoli se totiž začátek utkání nesmírně povedl. O pouhé dvě minuty po první velké šanci se k balonu dostal záložník Allan, který si vyměnil míč s Josém Callejónem. Ten mu balon vrátil a sledoval, jak si defenzivně laděný záložník tvrdou ranou připisuje první branku dnešního utkání - 1:0.

Meret se musel dál hodně ohánět, aby zůstalo číslo v kolonce inkasovaných gólů tak nízké. V deváté minutě musel ukázat skvělý zákrok, když jeho obránci totálně zapomněli na volného Josého Callejóna. Jeho ránu však Meret parádně zlikvidoval. O chvíli později se s míčem u nohy až k vápnu prohnal Koulibaly, ale jeho rána zamířila těsně vedle.

S další zajímavou ránou vyzkoušel Meretovu pozornost Marek Hamšík. Tempo hry však poté trochu ustalo a SPAL měl šanci dýchat. Dvě minuty před koncem první půle také vystrčil růžky. Záložník Viviani nasadil k tvrdé ráně z dálky a domácí měli štěstí, že míč šel jen do náruče brankáře Pepeho Reiny!

Na opačné straně poločas uzavřel tvrdou ranou Marek Hamšík. Stejný scénář se opakoval také po změně stran, i když jsme u Neapole viděli poměrně dost nepřesností. José Callejón se pokoušel o centr před bránu, ale namířil jej hodně mimo. Území kolem Meretovy brány se stalo pozicí pro mnoho centrů, jenže opět postrádaly přesnost, nebo se stávaly Meretovou kořistí. Mladý brankář dnes rozhodně nezklamal.

Partenopei byli dále mnohem aktivnější, jenže chvílemi vypadali, že jim chybí dostatečná motivace roztáčet známý ofenzivní kolotoč. Až po hodině hry musel brankář Meret znovu zasahovat, když jeje ze strany vyzkoušel Dries Mertens. V 63. minutě to Neapoli málem vyšlo. Slovenský kapitán Marek Hamšík si naběhl do vápna a dostal krásný pas od Allana, který už jen hlavou poslal k tyči. Chvíli se domácí radovali z další branky, jenže pro Hamšíkovo ofsajdové postavení byla branka odvolána!

Po sporné situaci, která vyeskalovala žlutou kartou pro Hamšíka, došlo k několika změnám. Na hřišti se objevili Zieliński, Diawara či Floccari s Paloschim, ale skóre zápasu už nikdo z nich nezměnil. Neapol se tak vrací na první místo před Juventus.

Více informací k zápasu

Turín FC - Juventus FC 0:1

18.02.2018 12:30

Góly: 33. Alex Sandro

Býci doma nestačili na Juventus a vládcem Turína se tak opět stává Juventus. Stará dáma se musela potýkat se zraněním Gonzala Higuaína, ale jen krátce poté se jako střelec uvedl Alex Sandro. A protože domácí nedokázali brankáře Wojciecha Szczęsnyho překonat ani jednou, radovali se ze tří bodů hosté.

Trenér Allegri věděl moc dobře, že jeho tým potřebuje tři body. Jednak naposledy zklamal svým projevem v utkání Ligy mistrů a jednak neustále pronásleduje Neapol v boji o první místo. Juventus měl opět šanci vytvořit na Neapol tlak, protože hrál dříve. Do utkání se postavili hráči jako Sandro, Higuaín, Szczęsny nebo Rugani se Sturarem, zatímco jen lavička zbyla na Dybalu s Bernardeschim.

Turínské FC si užívá nové vedení trenéra Mazzarriho, který se známým rukopisem snaží prosadit. Býci se prezentují jako velmi náročný soupeř a dnes měli speciální motivaci. Od první minuty začaly opory jako Sirigu, De Silvestri, N'Koulou, Burdisso, Baselli, Rincón, Belotti či Ansaldi. Především pak na Belottiho a jeho hlad po brankách po delší absenci spoléhal trenér Mazzarri nejvíce.

První zajímavější kombinaci učinili hosté a záložník Pjanić se málem dostal do výhodně střelecké pozice. Na poslední chvíli jej ale zablokoval obránce Burdisso. Úvodní minuty znamenaly velký tlak Juventusu, který ovládal především střed hřiště. Postupem času se ale začal osmělovat také soupeř a míč končil na jeho kopačkách stále častěji. Navíc v 15. minutě ucítil náznak možnosti.

Juventus se totiž musel vypořádat se ztrátou Gonzala Higuaína, který v podstatě už od páté minuty jen těžce našlapoval. Do hry byl místo něj vyslán rychlík Federico Bernardeschi a tohle střídání se trenéru Allegrimu později opět zlatě vyplatilo. Domácí se ještě chvíli bránili a jedna akce vypadala opravdu nebezpečně. Na dlouhou rozehrávku do vápna si naběhl Andrea Belotti, jenž pálil ve skluzu v těžké pozici mimo branku.

Ve 34. minutě se už skóre měnilo. Právě střídající mladík Federico Bernardeschi opět ukázal, že může být vítanou změnou a posilou. Prosmýkl se totiž kolem svého strážce do vápna a přes dva obránce dokázal odcentrovat na zadní tyč. Tam si naběhl bek Alex Sandro, ke kterému nikdo z obránců nepřistoupil dostatečně včas - 1:0 pro Starou dámu.

Od té doby to měl Turín hodně těžké. Belottiho si obránci Staré dámy velmi dobře hlídali a i kdyby ne, tak stejně působil hodně osamoceným dojmem. Sturaro krátce před koncem první půle vysunul parádně Sandra, jenže včas zakročil obránce De Silvestri. Turín sice prohrával, ale nehodlal se vzdát. Místo neviditelného Baselliho se do hry podíval útočník M'Baye Niang.

S přibývajícím časem přibývalo také mnoho faulů, a to na obou stranách. Po hodině hry byl do hry vyslán také mladík Paulo Dybala, kolem kterého již mediální vzrušení trochu opadlo. Jeho pohyb byl na hřišti znát a obránci Býků si museli dávat velký pozor, aby jeho manévry zpacifikovali. Patnáct minut před koncem se díky dobré práci Falquého dostal balon až k Rincónovi, ale ten z dobré šance minul.

Niang se pokusil nákopem ke vzdálenější tyči najít někoho ze spoluhráčů a i když to chvíli vypadalo nadějně, Iago Falqué se nakonec k hlavičce nedostal. Brankář Wojciech Szczęsny neměl mnoho práce a ke konci utkání jej z míry nevyvedlo ani zakončení Rincóna. Juventus spíše jen šetřil čas a obránci Turína museli řešit jen jednu akci Paula Dybaly, která ale vedlea jen ke špatně rozehrané standardní situaci.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Inter Milán 2:0

17.02.2018 20:45

Góly: 45. Andrea Ranocchia (vl.), 59. Goran Pandev

Večerní duel italské Serie A nabídl velmi zajímavou podívanou, která dodržela tradici domácího prostředí. Také dnes vyhrál domácí celek, k čemuž mu vlastním gólem pomohl Ranocchia a zvýšení Gorana Pandeva. Inter se tak domů vrací poražen a zklamán.

V duelech Interu Milán s Janovem většinou vítězí domácí tým a Grifové hodlali na tuto tradici navázat. Trenér Davide Ballardini k tomu na trávník vyslal hráče jako Spolli, Rosi, Bertolacci nebo Laxalt, přičemž do útoku se postavilo duo Galabinov s Pandevem. Trenér Luciano Spalletti hodlal napravit nedávné výsledky a znovu ukázat, že to s bojem o Ligu mistrů myslí s Interem smrtelně vážně.

Do karet mu ale dnešní výsledky moc nehrály, především pak duel jeho někdejšího klubu, AS Řím. V reakci na jeho vítězství chtěl trenér Spalletti maximum bodů, i když se nemohl spolehnout na veškeré opory. Do hry se dostali Ranocchia, Škriniar, Vecino, Candreva, Karamoh nebo zkušený hrot Éder. Ten to v Janově dobře zná a duel s CFC pro něj byl takovým menším derby.

Ačkoli bývá v poslední době zvykem, že Janov hraje naplno až v závěru utkání a láme svého soka těsně před koncem, hosté si na jeho výpady museli dávat pořádný pozor už od začátku. Ať už to byla akce Diega Laxalta nebo Oscara Hiljemarka. Specifické utkání prožíval také Goran Pandev jakožto někdejší hráč Interu.

První vážnější akci musel brankář Samir Handanovič řešit v 11. minutě, když jej trochu zaskočil centr od Oscara Hiljemarka. Handanovič nakonec hodně se štěstím sledoval, jak se míč snesl na břevno jeho brány! Na opačné straně pelášil do útoku Yann Karamoh, kterého našel dobrým centrem Candreva. Mladý Francouz však ve své šanci zaváhal a mířil hodně mimo.

Hosté byli v této fázi utkání lepším týmem a Janov chvílemi nestačil jejich tempu. Po hlavičce stopera Rossettiniho se k míči dostal na hranici velkého vápna veterán Antonio Candreva a krásnou ranou protáhl brankáře Mattiu Perina. Ten musel napnout všechny síly, aby dokázal jeho tvrdou ránu vyrazit alespoň na roh!

Přesně ve 45. minutě se k překvapení mnohých dostal do vedení domácí Janov. Centr obránce Laxalta se snažil Milan Škriniar odpálit tak nešťastně, že trefil vedle stojícího Ranocchiu! Od něj se balon snesl za bezbranného Handanoviče a domácí slavili! Ačkoli janovské CFC nebylo lepším týmem než jeho soupeř, do kabin odcházelo mnohem spokojenější.

Do druhé půle vešel Inter v totožné formaci a opět byl on tím aktivnějším. Jenže centry od Cancela a následně také od Candrevy létaly mimo. Když už se jednou povedlo mladíkovi Karamohovi rozběhnout se, zastavil jej obětavým zákrokem obránce Ervin Zukanović. Následný rohový kop sice Inter odvrátil, ale balon se dostal k Diegu Laxaltovi. Ten sice pálil, jenže rána mu nesedla a stala se z ní nahrávka na volného Gorana Pandeva. Zkušený Makedonec už s překonáním Samira Handanoviče neměl potíže - 2:0!

Nadále byl ale lepší Inter Milán, který se odmítal vzdát. Spolupráce střídajícího talentu Rafinhy s Yannem Karamohem vyústila v přihrávku na hranici šestnáctky, kde však míč Candrevovi nesedl. Patnáct minut před koncem utkání se k zajímavé ráně po akci Cancela dostal Éder, jenže jeho projektil odvrátil na brankové čáře pozorný obránce Spolli! A když se v nastaveném čase neprosadil zakončující obránce Danilo D‘Ambrosio, bylo o vítězi rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Cagliari Calcio 2:1

17.02.2018 18:00

Góly: 74. Emanuele Giaccherini, 76. Roberto Inglese - 82. Leonardo Pavoletti

Chievo Verona si dokázalo připsat tři body proti hodně složitému soupeři. Děkovat za ně může především dvojici útočníků Emanuelovi Giaccherinimu a Robertu Inglesemu. Jejich branky ovládly utkání a hostům ze Sardinie k bodům nepomohla ani trefa Leonarda Pavolettiho.

Dnes odpoledne jsme se dočkali záchranářské bitvy, Chievo se ucházelo o tři body a doma bylo poměrně jasným favoritem. Právě prostředí na stadionu Marc'Antonio Bentegodi pro domácí skýtalo jasnou výhodu. Jako první se pokusil o útočný výpad Fabrizio Cacciatore, jenže jeho centr nedopadl úplně podle jeho představ. Brankáře Alessia Cragna chtěl ohrozit rovněž Lucas Castro, jenže jeho rána mířila těsně vedle!

Chievo každopádně působilo mnohem odhodlanějším dojmem a jeho akce dělaly obráncům hostí velké potíže. Urputnou bitvu sázející především na fyzické předpoklady přerušil dobrou kombinací až Roberto Inglese. Pět minut před koncem první půle se Inglese dostal ke hlavičce po centru od Birsy, jenže Cragno se překonat nenechal a jeho hlavičku senzačně vytáhl mimo tři tyče!

Domácí Valter Birsa ke konci poločasu rozehrál volný kop a poslal centr k vápnu, kde jej ale nakonec obránci Cagliari odvrátili. Celek ze Sardinie se ve Věroně začal probouzet mnohem později. Dvě minuty po změně stran Babis Lykogiannis vystřelil z levé strany, ale brankář Stefano Sorrentino v pohodě míč vyrazil. Alessio Cragno pak předvedl velkou chybu a měl štěstí, že balon při odkopu ještě nepřekročil čáru!

Cragno měl dost potíží a jeho obránci jej až příliš často nechávali osamoceného. Dvacet minut před koncem utkání odcentroval z levé strany záložník Hetemaj a Roberto Inglese hlavičkoval, ale na místě byl opět Cragno. Jenže ani Cragno nakonec ataky domácích nezastavil. Poté, co byl před vápnem faulován Hetemaj, se z přímého volného kopu parádně prosadil Emanuele Giaccherini!

Opouhé dvě minuty později si pak se třemi obránci soupeře poradil Roberto Inglese, pronikl do vápna a krásnou ranou překonal brankáře Cragna! Hostující Cagliari se z tohoto šoku nedokázalo dostatečně vzpamatovat a třebaže útočník Leonardo Pavoletti po centru z levé strany hlavičkoval přesně k tyči a snížil, nic dalšího už Cagliari vymyslet nestihlo.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - AS Řím 0:2

17.02.2018 15:00

Góly: 70. Cengiz Ünder, 90. Diego Perotti

AS veze z Udine tři body, které mu zajistily góly dvou křídelníků. Nejprve se přesně trefil mladý útočník Ünder a po něm přidal druhou branku do rozhozené obrany zkušený Argentinec Diego Perotti.

Udinese se pod vedením trenéra Odda chtělo ukázat před vlastním publikem a na trávníku Dacia Areny hodlala úvodní jedenáctka pořádně zatopit hostujícímu favoritovi. Delší dobu se Zebrám nedaří, což dnes měli změnit Adnan, Barák, De Paul, Fofana nebo Samir s Pericou. Ten nahradil zraněného útočníka Lasagnu.

Hosté vyrazili do Udine po dvou výhrách za sebou, které měly mužstvo přiblížit Lize mistrů a především mu znovu získat sebedůvěru. AS čeká v týdnu utkání se Šachtarem Doněck, takže trenér Eusebio Di Francesco trochu míchal sestavou. Do té základní se nevešel Strootman nebo Kolarov, jehož místo zaujal stoper Juan Jesus. Od první minuty začali Nainggolan, Ünder nebo Fazio s De Rossim.

Udinese začalo hodně aktivně a jeho lehká kombinace dělala římskému soupeři poměrně velké potíže. Ostrý centr od Adnana však bez potíží brankář Alisson zlikvidoval a následně rychle vyběhl proti další akci De Paula. Na opačné straně se hnal za míčem Cengiz Ünder, jenže po dvou kličkách pálil hodně mimo.

Že bychom ale byli svědky nějak zvláště atraktivního duelu, to se rozhodně říct nedalo. Centry Cengize Ündera létaly mimo hlavy Nainggolana nebo Džeka a Udinese velmi často naráželo na obranný blok v podání Fazia s Manolasem. Jeho větší šanci vytvořil soupeř, když si Jesus nevšiml nabíhajícího Pericy, ale se vším si poradil Alisson. Ve vápně Udinese trefil Ünder ruku Adnana, ale sudí Di Bello penaltu nepískal.

Po delší šanci se míče na opačné straně ujal Ünder. Mladý Turek dobře kombinoval s Alessandrem Florenzim a po chvíli sprintu si navedl míč na střelu, jenže zkušený veterán Albano Bizzarri si poradil výtečně! Po skvělé akci Radjy Nainggolana zakončoval z voleje El Shaarawy, jenže svou dělovku poslal mimo tři tyče!

Cengiz Ünder odváděl na straně skvělou práci, jenže na jeho manévry a následné centry si nikdo nenabíhal. První poločas skončil remízou bez branek, i když se nedalo říct, že by oba týmy byly bez šancí. Především na straně AS se ale jednalo o nepříliš povedenou přechodovou fázi bez nějaké koncepce, přičemž na Ünderovy vybídky nikdo nereagoval.

Domácí po změně stran přidali a díky rychle rozehranému autu se do obrovské šance dostal Stipe Perica. Ten navíc obešel Fazia, jenže na skvěle zasahujícího Alissona už neměl nárok! Následně se díky dobré míčové technice dostal do vápna Edin Džeko, ale místo nahrávky volil střelu, ačkoli byl ve velkém úhlu.

AS přidávalo na přesnosti a aktivitě, takže trenér Massimo Oddo musel reagovat. Poslal do hry Jakuba Jankta, který měl zlepšit přechodovou fázi Zeber a zvýšit tlak na Brazilce Alissona. O chvíli později trenér Di Francesco poslal do hry Diega Perottiho na místo Stephana El Shaarawyho. Gól ale padl díky hráči na opačné straně hřiště. Míč si totiž vzal na starost mladík Cengiz Ünder, udělal s ním pár kroků vpřed a ostře jej z hranice vápna napálil do sítě - 1:0.

Římané svého soupeře tlačili stále více a pomáhalo jim v tom také duo střídajících hráčů. Do utkání se zapojili Defrel a Perotti, z nichž měl druhý jmenovaný na starosti další gól. Druhou branku AS Perotti vstřelil po svém náběhu do vápna, krásné nahrávce od Nainggolana a jednoduchém překonání Bizzarriho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol25213155:1566
2.Juventus FC25212262:1565
3.AS Řím25155540:1950
4.SS Lazio25154661:3349
5.Inter Milán25139340:2148
6.UC Sampdoria25125844:3341
7.AC Milán25125835:3041
8.Atalanta Bergamo25108737:2938
9.Turín FC25812535:3036
10.Udinese Calcio251031236:3633
11.ACF Fiorentina2588934:3232
12.Janov CFC25861121:2530
13.Bologna FC25931331:3830
14.Cagliari Calcio25741423:3625
15.Chievo Verona25671223:4225
16.US Sassuolo25651415:4323
17.FC Crotone25561421:4421
18.SPAL 201325381423:4717
19.Hellas Verona25441722:5016
20.Benevento Calcio25312118:5810

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (108)

Přidat komentář
Alberto Aquilani

Zmena systému pomohla, ale stále je to hrozne čudné a nekvalitné. De Rossi-Pellegrini je navyše najdivnejšia stredová 2ka, akú pamätám. Pellegrini hodne behá a hrá veľa aj do defenzívy, ale prídu mi nekvalitní.

Florenzi vyzerá často jak totálny amatér. Iturbík má lauf, som rád. Dnes nič moc, ale pri góle ukázal svoje kvality.

Bojím sa LM.

Reagovat
Snatus

Ta ofenzíva strašně skřípe, hráči si poletují kde chtějí. Takový Džeko hraje všude krom hrotu, Nainggolan každou situaci řeší špatně. Nedá se tomu upřít bojovnost, ale strašně vniveč vychází.

Reagovat
spider_8

A co je to za nový systém? Nějak to z té sestavy nedokážu vyčíst.

Reagovat
Alberto Aquilani

miesto 4-3-3 je to 4-2-3-1 no. Navyše v tom nejak lepšie hrajú krídla, ale samo o sebe to je hrozné stále.

Reagovat
spider_8

Hm, takže ve finále ještě horší rozestavení pro Schicka. Už to 4-3-3 pro něj nebylo ideální, ale tohle je ještě o dost horší. Je fajn koupit si útočníka za 30 mega a nemít pro něj smysluplnou pozici v základu

Reagovat
Snatus

Tak v tom systému by dle mě mohl hrát klidně podhrota. Tahle formace je pro něj lepší než ta 433.

Reagovat
M11

Under se pekne rozehral

Reagovat
olis

Giak

Reagovat
Artaxerxes

No nic moc no.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter tragedia, tento tim nemoze chciet hrat LM, nezasluzi si, dostali by tam na frak

cestu by som ale videl cez 4-3-3: Cancelo, Skriniar, Miranda, novy LB - nove DM, Valero, Rafinha - Karaboh, Icardi, Perisic

Reagovat
Inter Eterno Amore

Karaboh ? Tak dobre hrá ? Dnešný zápas som nevidel tak sa pýtam

Reagovat
smazaný uživatel

nehral nic extra, ale ten talent je tam vidiet, podla mna buduca hviezda

Reagovat
Inter Eterno Amore

nohy má rýchle aj šikovné to bezpochýb .. ide len o to aby rozvinul ten talent správnym smerom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Artaxerxes

No akorát centrovat neumí vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Valero? no neviem ten je uz iba tienom. Karamoh ma este cas.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim ze v 4-3-3 by bol vyborny, ale potrebuje mat vedla seba spolahlive DMko a vedla seba pohyblive CM (Rafinha)

Reagovat
smazaný uživatel

tak uz som vo faze, ze zapas si pozriem, lebo kurva fandim, ale to ze prehrame somnou uz nic nerobi.

po minulom kole sme cakali ze Karamoh je nas Cristiano Messi, ale nie je zjavne, aj ked bude sikovny hrac. dnes bol ale onicem, ale to iste cely tim.

spoliehame este na hraca co dokaze odohrat len 30 minut (rafinha) a cakame ze to cele nejak sam cele spravi.

Icardi tam vpredu chyba citelne.

budme radi za dobry start sezony, ked este ostatne timy sa len rozbiehali. pri divnej konstalacii hviezd tu LM stale mozeme dat, aj ked potom cez leto by tam musela byt obr revolucia, ale predpokladam, ze sa bude setrit.

myslim, ze sa kludne moze stat, ze Spalletti uz dlho nevydrzi.

no a tak.

byt fanusikom Interu je rehola

Reagovat
Inter Eterno Amore

Spalettiho ak vyhodia tak to môžeme zabaliť .. už žiaden normálny kvalitný tréner nebude chcieť do toho chaosu

Reagovat
smazaný uživatel

tiez si myslim ze by to bol nezmysel. nedostal asi ani jedneho hraca co chcel, je zazrak ze s tym timom hra to co hra. teda hral

Reagovat
Deki

Karamoh má akorát tah na branku, což naši záložníci nemají, to je ale tak všechno.

S Rafinhou máš recht, bohužel to prostě v naší situaci nešlo vyřešit někym jinym.

LM dát nemůžeme, byť ten pohled na tabulku pořád říká, že ano. Tohle by byla strašná ostuda, na LM absolutně nemáme. Myslím, že za týden uhaluzíme Benevento a pak v trojzápase s AC, Neapolí a Dorií max 1 bod a budeme už jenom klesat tabulkou. Nakonec skončí před námi i ACčko. Loni ten výpadek přišel aspon v březnu, ted trvá od prosince.

Spallettiho rozhodně nechat. Potřebujeme vyházet neadekvátní lidi, ale Spal mezi ně nepatří.

Reagovat
smazaný uživatel

ta LM je len taka Utopia. fuu no tak toho trojzapasu sa bojim ako cert kriza. aj ked paradoxne sme aj v krize vzdy vedeli proti silny superom uhrat priatelny vysledok

Reagovat
Panděvova ofina

Přesně tak. Vyházet neadekvátní. Zajímalo by mě, kdo má za zásluhu to, že u nás hrají hráči o 50% hůř, než v týmech od kterých jsme je koupili. Jestli prostě špatný scouting, nebo špatně nastavené priority, při hledání nových hráčů? Obměnili jsme 3/4 celýho Interu, včetně managerů, majitelů, gen. ředitelů a pod. a stejně to ničemu nepomohlo. Nepochopim

Reagovat
El-Pistolero-68

V obou milánských mužstvech je to velmi podobné.

Reagovat
ED91

Zrejme to bude herným systémom a moc taktiky na niektorých hráčov

Reagovat
smazaný uživatel

Právě to, že se obměnilo 3/4 kádru je ten problém. Koncepce nula, srdcaři nula, odchovanci nula, trenéři nula (doufám, že alespoň nechají delší dobu Spalletiho). Když nedáme letos LM, tak skrz FFP můžeme na dlouho zapomenout na slušné hráče (ještě Morrattiho fail)

Reagovat
smazaný uživatel

Jak zni jeden citat: Obvykly stav fotbaloveho fanouska je trpke zklamani.

Reagovat
smazaný uživatel

Sance dnes pro AC opet se priblizit.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Deki

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/27972152_1393243377447805_1488905413442438908_n.jpg?oh=eba1c2676e885ff61a926436b99e4918&oe=5B061C47

chudák, už to odnáší i Milan. aby nikdo ze základu neměl hodnocení alespoň 6, nepamatuju krásně to vykresluje tu naší celkovou marnost

Reagovat
smazaný uživatel

komentar k brankarovi "Asleep most of the time" trochu funny

a veta k Milanovi "(...) didn't believe in his team-mates" ... tak co mal ako robit ked boli strasni

Reagovat
Ferguson6

Celý tím skritizujú a Škriniarovi vytknú, že spoluhráčom neveril. Podľa tých známok by to malo byť ako dobrá vec

Reagovat
Inter Eterno Amore

a pretčo má Pina Candrevovu fotku

Reagovat
Kincl

Jak někdo může přát Juventusu prostě LM a ligu vždyt oni vždycky když vedou 1:0 tak začnou hrát strašně pasivně

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, s tou údržbou mě taky pěkně serou

Reagovat
M11

super vyhra

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

vypadalo to líp, než poslední zápasy? jestli si to mám vůbec pouštět ze záznamu

Reagovat
M11

Turin byl neskodny.. docela zadarmo nam to dnes dali

Reagovat
10

poslední derby docela tradice, pryč jsou ty doby, kdy to s Immobilem a Peresem hráli na krev

Reagovat
olis

juventusaci tu nadavaju ale pravdou je ze si tie zapasy davaju s prsom v nose

Reagovat
smazaný uživatel

Těžké zápasy zvládají dobře.

Reagovat
sinter

napr. v LM?

Reagovat
smazaný uživatel

V rámci Serie A.

Reagovat
Yzemi

To je pravda, ale problém je, že to neukazuje týmovou kvalitu, ale pouze tu individuální. Zápasy nám rozhodují individuality, nikoliv týmová hra a to je to na co tu všichni prskáme. Dnes to bylo zase to samé, v podstatě jedna vydařená akce za zápas a potom pasivita, a navíc neustále stavění Khediry na úkor kohokoliv jiného. A to sedí na lavičce Claudio a Bentancur.

Reagovat
ED91

Reagovat
DelPiero137

Presne ako pise Yzemi. Vzdy sa niekto hecne a da sa ten kyzen gol-dva. Lenze potom pride LM nestaci sa len nato spoliehat. Mozno ani v lige to tento rok nebude stacit.

Mna stve ze to muzstvo ma na viac, predvadzat inu hru, rozvijat hracov. Neda sa povedat ze by niekto mal konstantnu formu, nebodaj zivotnu sezonu. Kazdy si ide svoj sivy standard.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc italskou ligu nesleduji, ale prijde mi, ze ty tymy si na Juve moc neveri. Zvlast, kdyz dostanou prvni gol. Ten vykon Turina, zvlast ke konci zapasu bylbfakt strasny. Odevzdany. Juve je asi nejlepsi v tom dat gol, a pak to udrzet. Je to i o kvalite souperu samozrejme.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale s Tottačem na to dojeli

Reagovat
smazaný uživatel

No prave, ze to je ta kvalita. A taky mentalita. Anglicke kluby se neslozi z nikoho. Kazdy tyden hraji v nejtezsi lize, a maji proste sebevedomi. Veri si, i kdyz tecou 0:2. To je ten rozdil, ktery u tymu v Serii postradam. A dneska to bylo patrne u Turina.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jo, nerikam ze na tom vubec nic neni, ale to je jeden zapas. Juve byl dvakrat za posledni tri roky ve finale LM, vytrel si prdel se City, vyradil Barcu, rozjete Monako, Real, malem i Bayern, zatimco super Tottenham minuly rok nedokazal postoupit ani pres Leverkusen. Myslim, ze Juventus jeste ve Wembley ukaze, na co skutecne ma

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja myslel prvotne na domaci soutez.

Reagovat
smazaný uživatel

+dortmund bych doplnil

Reagovat
10

ta kvalita minulej rok neměla na Gent, doma prohrál s Monakem i Leverkusenem...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to jo, kazdy zapas je holt jiny. Ale mne slo o to, ze tymy v Serii A si na ne neveri.

Reagovat
10

někdo jo, někdo ne...dřív se proti Juve chtěli všichni vytáhnout, dneska už se hecne málokdo, radši to vzdají

ale to platí pro většinu top týmů...

Reagovat
Pipo123

Je to tak, tento rok som sa tesil ako sme vas 2x porazili a veril ze to ne našimi schopnosťami, ale skor to bolo formou Juve. Nejak nikto sa na vas nedokaze hecnut, ani len Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale mě tenhle profesorský Juventus prostě nebaví.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se na něj nedívej.

Reagovat
Yzemi

A tobě se to co předvádíme líbí?

Reagovat
mastakillah

To nikomu idkyž my nebyli dnes o moc lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes som pozeral Turínske derby, chýbala tomu kvalita. Juventus ma moc nebavil a FC nedokázal nič vymyslieť. Hra dopredu od FC neexistovala a od Bellottiho som čakal teda viac.

Reagovat
JuventusFC1897

predpokladam ze potom si si spravil chut na Rochdale - Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nepredpokladáš správne. Výkon Tottenhamu bol hrozný a chuť som si teda rozhodne nenapravil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Benevento hodilo Stramovi rukavici

Reagovat
olis

dnes aj ked iba 1:0 aj tak velmi dobre zvladnuty zapas, supera sme prakticky k nicomu nepustili a cely zapas vyzerali byt hraci plne koncentrovany, ziadne vypadky

Forza Napoli!

Reagovat
maras93

Důležité 3 body. Mam radost. Forza Milan.

Reagovat
smazaný uživatel

Forza

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Thorrin

Reagovat
mojmira

Reagovat
Tuard.MUTD

Reagovat
Eldarion

Škoda toho záveru mohli sme v klude dohrávať za 2:0 a šetriť sily. Na Ludo by to mohol Gattuso potočiť a pripraviť sa na AS ktoré je teraz hratelné a malo by byť unavené z Ukrajiny

Reagovat
LesyJePan

zahrať od začiatku by si mohli Mussachio, Locatelli aj Silva.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
maras93

hlavně, ať si zahraje Musa. Chápu, že nejde přes Lea a Romagnoliho, ale je mi ho líto.

Reagovat
Kaka14

Mne sa paci ten Gattusov pristup... musia hrat najlepsi a nie aby si vsetci zahrali... musime zbierat body....v starom AC za Gattusa sa tiez velmi netocila zostava

Reagovat
maras93

Já spíš myslel, a by si zahrál ve čtvrtek v EL. Náskok máme slušný a čeká nás důležitý zápas v lize. Jinak je jasné, že mají hrát ti nejlepší.

Reagovat
Kaka14

Tak to jasne, takisto aj Silva

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
andycek1

Chalani čo ten Berna?? Ako to s nim vyzera dufam ze nebude mesiac out...

Inak pozeral som sem-tam AC Calhanoglu sa vracia do formx strašne mu to prajem

Reagovat
#33CCCC

Mohol by mi niekto popisat situaciu okolo Gattusa posledne zapasy? Jeho start v AC bol hrozny.... Zaujima ma, ci to zacina mat nejaky system atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že to systém mít začíná. Samozřejmě kromě toho, že dokaze hrace namotivovat, Začalo se hrat 4-3-3, Gattuso moc neexperimentuje se sestavou a hraje každý mač dist podobnou sestavu. Bonaventura a Kessie maji dost běhavou roli, kdy se často vysouvají na úroveň izolovaného Cutroneho. Tím vytvari prostor pro kridla Susa a Calhanogla. Hraje se na postupny utok, prenaseni teziste hry, velke vyuzivani krajnich obrancu...Spoustu hracu se pod nim navic fakt rozjelo: Jack, Kessie, Biglia, Calabria. Dneska se mi výkon moc líbil a mělo to tvář

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct, jestli na to někteří ti hráči dlouhodobě mají, ale přestat vést tým ze široka jako manažer a místo toho se pokusit okleštit kostru týmu na minimum hráčů a vytvářet mezi nimi vzájemnou chemii a vztah ke klubu je určitě cesta, kterou by se mělo AC vydat. Ve Španělsku už dříve Simeone nebo Emery ukázali, že jet na vytvoření základním emocionálních vazeb je pořád ještě, i v tomhle současném přeprofesionalizovaném světě fotbalu, legitimní cesta jak vytvořit fungující základ týmu. Jestli se ten pevný základ opravdu podaří Gattusovi identifikovat a vytvořit, celý klub dostane konečně tak dlouho toužebně očekávanou tvář. A maso širšího kádru se postupně začne na tuhle kostru nabalovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Gattuso je takovy Taliansky Lacko Molnar buran

Reagovat
Hagi79

Reagovat
cink

Lacko_je_boh

Reagovat
smazaný uživatel

no, myslim, ze nas aj to AC predbehne. s Gattusom...

Reagovat
smazaný uživatel

AC chytlo dobrý lauf

Reagovat
smazaný uživatel

08:37 Chiellinimu hrozí dodatečný trest

Ze sestavy Juventusu by mohl vypadnout Giorgio Chiellini, a to na základě videozáznamu. Italský obránce může být potrestán za to, že v průběhu včerejšího utkání s Turínem udeřil do hlavy útočníka Andreu Belottiho. (football-italia.net)

Nějaký trest pro Khediru by nebyl? Někdo by mohl něco vymyslet, protože jinak bude pořád nastupovat.

Reagovat
blaugrana

Predat do Stoke.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
snuff24

To mě poser jestli nakonec LM ukope Milán s Gattusem na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

dajme tomu 3 kola a su pred nami. uplne easy

Reagovat
LesyJePan

To by sme museli v dalsom kole poraziť AS a potom v ďalšiom kole vás. Ako nejaka ta forma sa tam rysuje ale nemyslim si ze to bude “uplne easy”

Reagovat
smazaný uživatel

skor som myslel tak, ze od nas nic necakam. nejaku snahu nieco zlepsit

Reagovat
10

proč z něj děláte diletanta? nechápu, proč ho tady spousta lidí hodnotí jen na základě jeho chování na hřišti...Conte nebo Simeone snad měli na hřišti jinej projev?

Reagovat
Ragazzo d'oro

To neni ani hodnocení na základě chování na hristi, hodnotí se podle pár situaci typu šarvátky proti Tottenhamu nebo pleskačky s Lippim..

Reagovat
10

Reagovat
olis
Reagovat
10

Reagovat
mastakillah

Reagovat
M11

Reagovat
Pipo123

Tare po zapase “De vrij opustí Lazio na konci sezony”

Este pred mesiacom tvrdil ze predlzi zmluvu, znovu dost zle vyriešená situacia od vedenia.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky fanty 25.kola na foru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele